Aklieji horoskopistai (2)

Henrikas Vaitiekūnas
2020-04-10
Kad laiko veltui negaištumėte: šis rašinys yra apie burtus ir ateities numatymą. O dvejetukas pavadinimo skliausteliuose tik primena pažadą: sakiau, kad apie tą mus užpuolusią bjaurybę rašysiu, neminėdamas jos vardo. Nes kažkoks žiniuonis kažkada pasakė: jei vardą pamini – jau beveik ir prisišauki.
Aklieji horoskopistai (2)

Nepatinka rašiniai apie pranašus? Tačiau noriu jus atitraukti nuo rimtų skaitinių ir nuobodžių spaudos konferencijų. Jei vis dar skaitote, paminėsiu, apie ką čia bus. Apie Chakraborty, Globą. Apie Mesingą, Nostradamą ir Palmirą, Dar – apie Šuliją ir Vaidą. Ir apie Vangą bei Waffą. Na, gal dar kas išlįs: žiūrėsim, kaip seksis.
O dabar paklausiu jūsų, ar sunku yra numatyti ateitį? Ir ar žinote, kaip tai daroma?
Visi iki vieno pranašai šito klausimo paprastai „neišgirsta“. Bet, jei dar triskart paklausite, paaiškins: girdi, nesuprasim. Nes mes be išsilavinimo. Tas „išsilavinimas“, žinoma, kainuoja. Bet tikrai ne kiekvienas imsis net ir už didelius pinigus jus mokyti. Nes įžiūrės konkurentą.
 

Bet grįžkim prie pagrindinės temos, kurią dabar jau tiksliai įvardinsiu: kodėl ne tik lietuviški, bet patys garsiausieji 2019-ųjų pasaulio horoskopistai (oho, koks žodis!) nenumatė katastrofos, prasidėsiančios 2020-aisiais?
Pradėsiu nuo mažiausiai Lietuvoje žinomo. Rytuose garsus Irano pranašas Mehdi Waffa – priešingai nei Europos žiniuonys – 2020-iesiems didelės laimės nepranašavo. Teigė, kad vakarų pasaulis ir toliau pešis dėl pinigų, ir... kad euras jau pasmerktas. Iš daugybės mums neįdomių jo pranašysčių dėmesį atkreipia tik viena: kad nuo 2020-ųjų prasidės Kinijos klestėjimo periodas.
Mikaldos ir Nostradamo, Volfo Mesingo ir Pavelo Globos pranašystės šiems - mūsų gyvenamiesiems laikams taip pat atrodo kaip lego kaladėlės: jei turi vaizduotę, sujungsi.
 
Neblizgėjo išmintimi ir LNK televizijoje gruodyje viešėjęs indų astrologas Arijunas Chakraborty: žadėjo kažkokius aukso metus Lietuvos sportininkams, pasakojo niekus apie pramogų pasaulį, ir pasiūlė lietuviams (matyt, portalus pasiskaitęs), 2020- aisiais vengti alkoholio.
Bet ne viskas taip blogai astraliniame pasaulyje! Beveik prieš ketvirtį amžiaus mirusi Vanga (Vangelia Dimitrova) – toji, kuri (taip spauda sako!) išpranašavo ir „Amerikos brolius, užpultus plieninių paukščių“, ir „Kursko“ povandeninio laivo žūtį, ir net „Brexitą!, sakė: „Daug gyvybių atims didžiulė epidemija. Viso pasaulio mokslininkai ieškos jai priešnuodžių, o po 12 mėnesių – suras.“ Na, ir dar viena Vangos pranašystė, kurią galbūt net mes galėsime patikrinti: šnekėdama apie 2020-uosius, ji esą pareiškusi: „Galingiausios valstybės vadovas nebegirdės pasaulio: jis – apkurs!“. Pažiūrėsim.
 
O dabar jau žengsim savų pranašų link. Tų, kurie ne tik Lietuvą kaip savo delną pažįsta, bet ir tų, kurie žino, ko gali norėti Naujais 2020-aisiais lietuviškų horoskopų skaitytojas. Beje, viena lietuviška žiniuonė neseniai puikiai pasakė: „Nors mūsų šalis maža, bet gyvenantys čia pranašai yra didingi!“ Patikrinkim.
Kiti garsiausieji, aišku, bus nepatenkinti, bet pati garsiausia yra ponia Palmira.

Dar pranešiu ir tai, kad Palmira yra ir pati gudriausioji lietuviškoji horoskopistė. Štai, prieš keletą dienų – kai visi jau žinome, kas, kada ir apie ką kalbės eilinėje TV spaudos konferencijoje – ponia Palmira pranašystėms deda štai tokią antraštę: „Metas, kai viskas verčiasi aukštyn kojomis“. Na, kas paneigs, kad tai nėra tiesa?
 
Bet man rūpi, ką ponia Palmira kalbėjo gruodžio gale. Ką ji pasakojo apie 2020?
Pradžia (LNK televizija, gruodžio 18-oji) buvo daug žadanti. „Tautai norisi kažko baisaus: pasaulio pabaigos, krizės“, - kalbėjo p. Palmira. Bet jau kitas sakinys, kai dabar į jį atsigręži, nuobodus: „Tai nebus blogi metai. Tik gal reikės taupyti.“ (Įspėjimas?). Ir net apie Velykas buvo pasakyta: „Per jas kils daug karštų emocijų“. (Kur gi nekils, jei išvažiuot neleidžia?). Dar: „Metai bus sėkmingi plėsti veiklą bei uždirbti pinigų“ (Čia turbūt apie veido kaukių siuvėjus?). „Ir Liūto ženklo atstovams ne kas: teks karūną nusiimti“, - pasakė Palmira. (Negi čia apie tuos du po Liūto ženklu gimusius ponus – Verygą ir Skvernelį?). Jei išgyvensim, patikrinsim.
O čia jau ir Naglis Šulija. Beveik viskas, kas pranašauta 2020-iesiems – pro šalį. Nes žadėta sėkmė plėtojant transportą, garantuota, kad pirmas pusmetis bus ramus ir sklandus. Bet ne šiaip parašiau „beveik“: vienas sakinys – tikslus kaip šveicariškas laikrodis: „2020-aisiais susiklosčiusių įvykių poveikis bus ilgalaikis, ir truks gal ne vieną dešimtmetį“, - gruodį rašė N.Šulija.

 
Jei esate gimęs po Vandenio ženklu ir tikite būrėja Vaiva Budraityte, šiemet jau turėjote prisipirkti paveikslų, antikvarinių vertybių ir gal net ištaigingą jachtą. Jei nesate Vandenis, priminsiu jums, ką ponia Vaiva kitiems žadėjo: „2020- aisiais Lietuva taps naudinga investavimui valstybe. Metai bus daug geresni nei praėjusieji. O 2020-ųjų pabaigoje Prezidentas gaus apdovanojimą“. Kas ir už ką apdovanos – nepasakė. Bet!
Ir dar kartą bet! V.Budraitytė – vienintelė Lietuvos astrologė, jau kovo gale susivokusi, kad visos gruodžio pranašystės – absoliuti klaida. Ir štai ką ji parašė: „Dabar mėginam astrologiją pritempti prie to, kas vyksta. Bet nepavyks. Nes mūsų šalies istorijoje nei kovo 11-oji, nei vasario 16-oji nieko nereiškia“. (Ar ne per drąsus pareiškimas? – klausia H.V. Ir tada ponia Vaiva paaiškina): girdi, atramos taškas, numatant valstybės ateitį, turėtų būti tik liepos šeštoji. „Kai supratau tą, net širdis ėmė virpėti“, - savo feisbuko paskyroje rašo būrėja Vaiva. O pabaigoje retoriškai paklausia: „Kodėl dėl neišsipildžiusių horoskopų mes kaltiname astrologus, o nekaltiname šventikų, kad tie blogai meldėsi?“ Atsakymo poniai Vaivai neturiu.
 
Bet turiu vieno mažai skaitomo ir daugeliui jūsų nežinomo lietuviško tinklalapio horoskopą 2020-iesiems metams. Rašytas jis dar gruodžio gale: „Viską gali sujaukti sausio 10-ąją įvyksiantis mėnulio užtemimas: metų planai gali griūti kaip kortų namelis. 2020-ieji įsuks mus į greitą įvykių ir besikeičiančių situacijų sūkurį. Ir tai gali tęstis iki kito analogiško mėnulio užtemimo, kuris įvyks birželio 5-ąją.
Nedidelės vilties yra. Siūlau sulaukti ir patikrinti. Tik nežinau, ar redakcijai pavyks rašinį pažymėti štai tuo  ženkleliu (J).
 
 
lsveikata.lt „Facebook“. Būkime draugai! 

Komentuoti:

Vardas:
Komentaras:

Komentarai

      Gydytojas ir pacientas


      Ar šįryt išsivalėte dantis?

      Ar šįryt išsivalėte dantis?

      Tik pusė Lietuvos ikimokyklinio amžiaus vaikų tėvų ar globėjų kasdien ryte valo vaikams dantis, rodo naujausias Vilniaus miesto sa...
      A.Radžiūnas: kenčiantiems lėtinį skausmą jau turime ką pasiūlyti

      A.Radžiūnas: kenčiantiems lėtinį skausmą jau turime ką pasiūlyti

      „Lėtinį skausmą kenčiantis žmogus gyvena nuolatinėje baimėje, kad skausmas paaštrės“, – sako Kauno klinik...

      Budinti vaistinė


      Vaistinių tinklas „Camelia“ neužleidžia lyderio pozicijų

      Vaistinių tinklas „Camelia“ neužleidžia lyderio pozicijų

      Jau 30 metų gyvuojantis lietuviško kapitalo vaistinių tinklas „Camelia“ lyderio pozicijų rinkoje neužleidžia ne...
      „Eurovaistinė“ pristato sveikas kainas: ką sausį galite įsigyti pigiau?

      „Eurovaistinė“ pristato sveikas kainas: ką sausį galite įsigyti pigiau?

      „Eurovaistinė“ kiekvieną mėnesį pristato naujas „sveikas kainas“ – bent 10 aktualiausių mėnesio prek...

      razinka


      Sveika šeima


      Ar šįryt išsivalėte dantis?

      Tik pusė Lietuvos ikimokyklinio amžiaus vaikų tėvų ar globėjų kasdien ryte valo vaikams dantis, rodo naujausias Vilniaus miesto savivaldybės visuomenės sveikatos biuro „Vilnius sveikiau“ atliktas tyrimas. Konferencijoje dantų priežiūros specialistai aptarė esamą padėtį bei prevencines strategijas, padėsiančias spręsti spa...

      Sveikatos horoskopas


      Lakpkričio 23-29 d.

      Avi­nas
      Šią sa­vai­tę šil­čiau ren­ki­tės ir ven­ki­te skers­vė­jų. Tre­čia­die­nį ga­li­te su­sap­nuo­ti pra­na­šiš­ką sap­ną. Šeš­ta­die­nis - tin­ka­ma die­na są­na­rių gy­dy­mui ir spe­cia­liems mankš­tos pra­ti­mams.

      Pakalbėkim apie tai


      Svetur


      G.Thunberg – pranašė savame krašte?

      Klimato aktyvistė iš Skandinavijos Greta Thunberg, matyt, priprato ne tik rėžti paveikias kalbas, bet ir bendrauti su policijos pareigūnais. Praėjusį mėnesį ji buvo sulaikyta Londone, mat į viešbučio patalpas trukdė įeiti naftos ir dujų bendrovių atstovams. Šią savaitę aktyvistė su bendraminčiai nelegaliai savo k...

      Redakcijos skiltis


      Komentarai


      Krokodilo kepenys su saldžiąja puterija
      Henrikas Vaitiekūnas Krokodilo kepenys su saldžiąja puterija
      Kaip striksi dominatriksė?
      Henrikas Vaitiekūnas Kaip striksi dominatriksė?

      Naujas numeris