Sveikų antakių priešas – pačios moterys

Ringailė Gvildė
2021-05-24
Natūraliai vešlūs, tvarkingi antakiai nėra misija neįmanoma, kai, pasak vizažistės ir antakių meistrės Dignos Ivanauskaitės, paisoma tam tikrų taisyklių ir jų priežiūra patikima specialistams, o pačios moterys nesiima pinceto vos prisėdusios prie veidrodžio.
Sveikų antakių priešas – pačios moterys
Pasak specialistų, antakių dažymas cheminiais ar natūraliais dažais savaime nėra priešas ar kuo nors kenksmingas vešlumui, tačiau jis turėtų būti atliekamas kas tris keturias savaites, ne dažniau.

Namuose prižiūrėti sudėtinga

Paklausta, kas labiausiai kenkia antakių grožiui, vešlumui ir estetikai, vizažistė, antakių meistrė Digna Ivanauskaitė nukerta – pincetas: „Norint turėti tobulus antakius, reikia lankytis pas antakių specialistą, kuris juos prižiūrėtų. Tai daryti namuose gana sudėtinga. Reikia nemažai žinių, ypač, kai kalbame apie jų formą. O pats didžiausias gražių ir sveikų antakių priešas – pincetas.“

 
Lankantis pas specialistą optimaliais intervalais, kas keturias šešias savaites, pasak vizažistės, namuose pinceto griebtis nė nereikės. Jį pasitelkti galima tik tuomet, jeigu antakių specialistas pamoko, kada, kaip ir kiek tos pinceto intervencijos reikia. Svarbiausia neliesti pačios antakio formos, nes neatsargiai pašalinus vieną plaukelį, atrodo, kad reikia rauti dar penkis, o tada jau ir simetrijos, estetikos nelieka. Antakių meistrė pataria, namuose pincetu šalinti tik plaukelius virš nosies tarp antakių ir ant voko, neliečiant pačios antakio formos, mat lietuvių antakiai nėra tokie vešlūs, tankūs, kaip italių ar brazilių.
 

Grožis gali pareikalauti aukų
Pasak antakių meistrės ir grožio namų „Digna Artistry“ įkūrėjos, antakių dažymas cheminiais ar natūraliais dažais savaime nėra priešas ar kuo nors kenksmingas vešlumui, tačiau jis turėtų būti atliekamas kas tris keturias savaites, ne dažniau. Vis dėlto moterys kartais nusprendžia, jog antakius nori dažyti dažniau ir tą daro kone kas savaitę.
 
„Tuomet kyla didelė rizika įgyti alergiją dažams, jų komponentams, net jeigu tai kokybiški antakių dažai. Tai nėra vienkartinė praeinanti alerginė reakcija į dažus. Ji nuo pernelyg dažno dažymo gali kilti kaskart ir moteris neteks galimybės apskritai daugiau kada nors arba itin ilgą laiką dažyti antakius cheminiais dažais. Tad teks kas dieną tenkintis makiažo priemonėmis, antakių šešėliais ir pieštukais“, – perspėja meistrė.
 
Dar vienas pavojus – grožio meistrų rinkodaros triukai. Pasak specialistės, vienu metu buvo itin išpopuliarėjęs dažymas natūraliais henna dažais, neva dėl ilgai išliekančio efekto. Tačiau ši technika dar labiau nei cheminiai dažai sausina antakių plaukelius, turi itin alergizuojančių ingredientų. „Dažni antakių dažymai tiek natūraliais, tiek cheminiais dažais ne tik sausina antakių plaukelius, bet ir daro juos šiurkščius, nepaklusnius.

 
Dar viena dažna moterų klaida – nemokėjimas antakių prižiūrėti nuosekliai. Svarbu prisiminti, jei jau norisi antakius dažyti namuose pačioms, tarp dažymų naudoti kokybišką antakių aliejuką bei rinktis geras kosmetikos priemones“, – primena D.Ivanauskaitė.
 
Nesivaikyti madų
Antakių formos ir priežiūros mados, kaip ir drabužių, ateina ir praeina. „Dabar ant bangos antakių laminavimas. Tai stipri cheminė procedūra, kuri išardo plauko struktūrą. Jeigu plaukas ilgam laikui pasukamas priešinga kryptimi, nei jis linkęs augti, tai negali nekenkti. Procedūra panaši į cheminį plaukų šukavimą, komponentai tie patys, tik jų dozės mažesnės. Be estetinio vaizdo, ši procedūra neduoda jokios naudos ir kartais gali atnešti daugiau žalos, jeigu antakiai ir taip yra silpni, plaukeliai ploni, reti“, – patikina meistrė ir priduria, jog kažkada populiarūs siūlo plonumo antakiai estetiškai sudarkė moterų veidus.
 
„Tikiuosi, jog dabar populiarus natūralių, vešlių antakių trendas ilgai nepasikeis. Bet kokiu atveju rekomenduočiau nesivaikyti madų, jos ateina ir praeina, o su antakiais teks gyventi visada. Geriausią formą, tinkamą savo veidui, išgausite pas rimtą antakių specialistą, jis užtikrins ir kokybišką jų priežiūrą“, – primena D.Ivanauskaitė.
 
lsveikata.lt „Facebook“. Būkime draugai! 

Komentuoti:

Vardas:
Komentaras:

    Gydytojas ir pacientas


    S.Mikutis: dėl reabilitologų verčiamasi per galvą

    S.Mikutis: dėl reabilitologų verčiamasi per galvą

    „Šiuo metu tikrai yra didžiulis gydytojų reabilitologų poreikis. Todėl įstaigų vadovai, siekiantys aukšto lygi...
    Reta liga sergančią Virginiją nustebino medicinos galimybės

    Reta liga sergančią Virginiją nustebino medicinos galimybės

    „Kuo daugiau veiklos, tada nėra kada dejuoti! Išmokau suprasti organizmo signalus ir rasti laiko poilsiui, supratau, ...

    Budinti vaistinė


    Ar nauji vaistai greičiau ateis į Lietuvą?

    Ar nauji vaistai greičiau ateis į Lietuvą?

    Nuo kitų metų ES startuos svarbus sveikatos politikos pokytis – jungtinis sveikatos technologijų vertinimas (STV). Ar tai bu...
    Vaistinių tinklas „Camelia“ neužleidžia lyderio pozicijų

    Vaistinių tinklas „Camelia“ neužleidžia lyderio pozicijų

    Jau 30 metų gyvuojantis lietuviško kapitalo vaistinių tinklas „Camelia“ lyderio pozicijų rinkoje neužleidžia ne...

    razinka


    Sveika šeima


    Išmanusis muilas – švarioms linksmybėms

    Kad ir kiek žalos pridarė pandemija, tikėjome, kad šio to ir išmokė: rankų higienos taisykles mintinai galėjo išpyškinti ir suaugęs, ir pradinukas. Pasibaigus pandemijai, geriems įpročiams iškilo grėsmė būti užmirštiems. Laimei, higienos įgūdžių svarbos nepamiršta Lietuvos sveikatos mo...

    Sveikatos horoskopas


    Lakpkričio 23-29 d.

    Avi­nas
    Šią sa­vai­tę šil­čiau ren­ki­tės ir ven­ki­te skers­vė­jų. Tre­čia­die­nį ga­li­te su­sap­nuo­ti pra­na­šiš­ką sap­ną. Šeš­ta­die­nis - tin­ka­ma die­na są­na­rių gy­dy­mui ir spe­cia­liems mankš­tos pra­ti­mams.

    Pakalbėkim apie tai


    Svetur


    Dirbtinį intelektą pasitelks vaistams gaminti

    Nuo „Chat GPT“ iki virtualių asistentų – dirbtinis intelektas (DI) tampa itin svarbiu šiuolaikinio žmogaus gyvenimo atributu. Didesnę reikšmę jis įgauna ir medicinoje. Panaudojimo spektras itin platus: DI bus galima pasitelkti tiek atliekant tyrimus ar chirurgines procedūras, tiek ir gaminant vaistus.&...

    Redakcijos skiltis


    Komentarai


    Vyrai ir moterys (Nr.3)
    Henrikas Vaitiekūnas Vyrai ir moterys (Nr.3)
    Ar gudresnis valgo skaniau?
    Henrikas Vaitiekūnas Ar gudresnis valgo skaniau?
    Krokodilo kepenys su saldžiąja puterija
    Henrikas Vaitiekūnas Krokodilo kepenys su saldžiąja puterija

    Naujas numeris