V.Orlovas: vadovo tikslas – naviguoti ir motyvuoti komandą

www.lsveikata.lt
2020-03-25
UAB „Affidea Lietuva“ vadovas Vitalijus Orlovas paklaustas, kas gi jį šioje įmonėje priklijavo šešiolikai metų, sako, jog tai žmonės, kurie kaip ir jis myli savo darbą. „Paskelbus karantiną pasikeitė ir mūsų visos komandos darbo režimas, tad pasinaudodamas proga noriu padėkoti visam kolektyvui, kurie šiuo kritiniu metu sugeba ypač greitai reaguoti į situacijas ir priimti sprendimus, nepaisant to, ar tai būtų darbo diena ar savaitgalis, darbo laikas ar vėlyvas metas prieš naktį.“, - sako V.Orlovas.
V.Orlovas: vadovo tikslas – naviguoti ir motyvuoti komandą
„Šiandien vadovas yra komandos narys, skatinantis iniciatyvas ir atrandantis talentus. Būtent toks ir stengiuosi būti! Tikslai yra pasiekiami tik tuomet, kai visi komandos nariai tvirtai tiki ir žino, ką bei vardan ko tai daro“, - UAB „Affidea Lietuva“ vadovas Vitalijus Orlovas.

- Su kokias iššūkiais šiandien susiduria „Affidea Lietuva“, paskelbus karantiną ir raginant gyventojus į gydymo įstaigas kreiptis tik iškilus būtinybei?
- Teko operatyviai reaguoti į situaciją ir perskirstyti resursus. Dalis diagnostikos centrų ir klinikų dirba, sakykime, „budinčiu“ režimu. Juose planiniai ambulatoriniai tyrimai teikiami Vyriausybės ir sveikatos apsaugos ministro nustatyta tvarka – tuo atveju, jei nesuteikus paslaugos iškiltų būtinosios pagalbos poreikis ar jei atvejis yra neatidėliotinas, klinikose konsultacijos teikiamos nuotoliniu būdu, planiniai skiepijimai ir toliau vyksta pagal Vyriausybės bei SAM nurodymus. Tačiau noriu pasidžiaugti, kad šiomis dienomis Sveikatos apsaugos ministerija ypač greitai sprendžia probleminius klausimus – reaguodama tiek į pacientų organizacijų, tiek ir į privataus sektoriaus užklausimus ir prašymus, todėl vėl galime teikti ambulatorines planines paslaugas onkologinėmis ligomis sergantiems pacientams.
Be jokios abejonės, pacientų srautai šiuo metu yra ženkliai sumažėję ir akivaizdu, kad žmonės klauso rekomendacijų ir, jei tyrimai ar konsultacijos gali būti atidedami, tai ir stengiasi daryti.
Labai pasikeitė ir mūsų visos komandos darbo režimas ir pasinaudodamas proga labai noriu padėkoti visam kolektyvui, kurie šiuo kritiniu metu sugeba ypač greitai reaguoti į situacijas ir priimti sprendimus, nepaisant to, ar tai būtų darbo diena ar savaitgalis, darbo laikas ar vėlyvas metas prieš naktį. Ačiū jiems!

 
- Darbą „Affidea Lietuva“ pradėjote prieš šešiolika metų. Galima daryti prielaidą, jog esate pastovus žmogus. Nors turbūt nemaža dalis jaunų žmonių nelabai suprastų, kaip čia taip įvyko. Juk gyvenimas kupinas tiek dar nepatirtų galimybių, neišbandytų sričių... Tad kas gi jus, jei taip galima sakyti, priklijavo šioje įmonėje?
- Kadangi galėjau rinktis darbą, susijusį su medicinos vadyba, iš esmės įgyvendinau karjeros tikslus. Privati medicina pradėjo augti prieš gerus šešiolika metų. Galima sakyti, jog kartu augau ir aš. Džiaugiuosi, kad dirbu su tais pačiais kolegomis, su kuriais susipažinau prieš penkiolika metų. Dėl pastovumo, manau, galėčiau šiek tiek pasiginčyti. Be nuolatinių iššūkių greitai nustočiau domėtis viena ar kita veikla, o jų mūsų įmonėje tikrai netrūksta. Bendrovė nuolat auga, pildosi veiklos, vienus projektus keičia kiti, tad laiko nuobodžiauti tikrai nelieka. Žmonės ir jų bendras požiūris į sveikatos paslaugas, kurias teikiame, ir yra tie klijai, kurie mane, kaip sakote, čia priklijavo.
 
Koks esate vadovas? Tiksliau, kokiais būdais pasiekiate užsibrėžtą tikslą?
- Šiandien vadovas yra komandos narys, skatinantis iniciatyvas ir atrandantis talentus. Būtent toks ir stengiuosi būti! Tikslai yra pasiekiami tik tuomet, kai visi komandos nariai tvirtai tiki ir žino, ką bei vardan ko tai daro. O vadovo tikslas – naviguoti komandą ir ją motyvuoti.
 
Neretai sakoma, kad įmonės vadovas dirba dvidešimt keturias valandas per parą, septynias dienas per savaitę. Jums lieka laiko laisvalaikiui ar esate darboholikas? Ką veikia Vitalijus Orlovas, kai nedirba?

- Tikrai sutinku, kad vadovas dirba dvidešimt keturias valandas per parą, septynias dienas per savaitę. Tačiau jis turi atsirinkti prioritetus, valdyti emocijas ir stresą. Bet visi esame žmonės, tad minėti trukdžiai nėra svetimi ir man. Kai nedirbu, stengiuosi būti gamtoje, skirti laiko pagrindiniam hobiui – žvejybai, užsiimti sodo darbais. Tai tos vietos ir veiklos, kurios man leidžia aprimti, „susidėlioti“ vidų.

- Kaip rašoma LinkedIn, studijavote biologiją, baigęs nusprendėte imtis dar ir tarptautinio verslo studijų. Žvelgiant iš šono, atrodo gana netikėtas posūkis. 
- Taip jau susiklostė aplinkybės, kad studijavau mokslą, kuris man patiko nuo vaikystės. Nuolat dalyvaudavau olimpiadose, buvau aktyvus Baltijos jūros tyrimų būrelio narys. Tačiau du tūkstančiai pirmais metais, baigęs bakalauro studijas, nusprendžiau, kad dirbdamas biomedicinos mokslų srityje norėčiau turėti šiek tiek kitokį vaidmenį – būti vadybininkas. Todėl ir pasirinkau tarptautinio verslo studijas. Tačiau iš esmės nuo biomedicinos toli nepabėgau – įmonėje, kiek galime, turimą įrangą mokslui išnaudojame ir šiandien. Tad teigčiau, kad tai, ką dirbu šiandien, yra dviejų mano baigtų mokslų junginys.  

 
Daugelis turi žmogų, kuriuo žavisi, kartais iš jo mokosi, nori būti į jį panašus. Įsivaizduokime, kad šiandien turite galimybę tokį žmogų pakviesti kavos ir maloniai pasišnekučiuoti. Kas jis būtų ir apie ką norėtumėte pakalbėti?
- Mane žavi tie žmonės, kurių požiūriai ir idėjos keičia industrijas bei mūsų aplinką. Tai, ko gero, būtų Elonas Muskas, kurio veikla nuo elektromobilių iki kosminių technologijų žavi ne vieną fantastikos mylėtoją. O prie kavos tema būtų apie ateities technologijų vizijas.
 
Ir pabaigai. Paskutinė knyga ar matytas filmas, kuris paliko didelį įspūdį.
- Knyga -  Irvin D. Yalom „Tampant savimi“.


Komentuoti:

Vardas:
Komentaras:

    Budinti vaistinė


    „Eurovaistinė“ pristato sveikas kainas: ką balandį galite įsigyti pigiau?

    „Eurovaistinė“ pristato sveikas kainas: ką balandį galite įsigyti pigiau?

    „Eurovaistinė“ kiekvieną mėnesį pristato naujas „sveikas kainas“ – bent 10 aktualiausių mėnesio prek...
    Mokys, kaip vartoti vaistus

    Mokys, kaip vartoti vaistus

    „Oficialiai vaistinėse surenkamų ir sunaikinamų vaistų kiekis – 20 tonų per metus – rodo, kaip netinkamai vartojami ar neva...

    razinka


    Sveika šeima


    Automobilius gatvėse stabdys ir aplinkosaugininkai

    Senas taršių automobilių parkas ir didelė miestų tarša Aplinkos ministeriją privertė griebtis pokyčių – sustiprinti aplinkosaugininkų įgaliojimai transporto priemonių taršos srityje. Netrukus keliuose vairuotojus stabdys ne tik policija, bet ir aplinkos apsaugos pareigūnai. Saugaus eismo ekspertai iniciatyv...

    Sveikatos horoskopas


    Lakpkričio 23-29 d.

    Avi­nas
    Šią sa­vai­tę šil­čiau ren­ki­tės ir ven­ki­te skers­vė­jų. Tre­čia­die­nį ga­li­te su­sap­nuo­ti pra­na­šiš­ką sap­ną. Šeš­ta­die­nis - tin­ka­ma die­na są­na­rių gy­dy­mui ir spe­cia­liems mankš­tos pra­ti­mams.

    Pakalbėkim apie tai


    Svetur


    Ksenotransplantacija: vis daugiau vilčių pacientams

    Daugiau negu 100 tūkst. JAV gyventojų laukia organų transplantacijų. Ksenotransplantacijos (iš gyvūno žmogui) pasiekimai laukiantiesiems gali suteikti naujų vilčių. Kovo viduryje Masačiusetso ligoninės Bostone gydytojai žmogui atliko sėkmingą kiaulės inksto persodinimą.   

    Redakcijos skiltis


    Komentarai


    Ir turtuoliai verkia
    Henrikas Vaitiekūnas Ir turtuoliai verkia
    Kas po devintu prakaitu slypi?
    Henrikas Vaitiekūnas Kas po devintu prakaitu slypi?
    Pavėlavęs perspaudų rinkinys
    Henrikas Vaitiekūnas Pavėlavęs perspaudų rinkinys

    Naujas numeris