Naujoji „Affidea klinika“ duris atveria visiems: lankysis ir elitiniai sportininkai

Deimantė Gruodė
2019-11-21
Radiologinės diagnostikos paslaugas teikianti „Affidea Lietuva“ sostinės Konstitucijos prospekte atidarė naują kliniką. Neskaitant moderniausios įrangos ir kompetentingų specialistų, klinikoje veikia ir sporto medicinos, mokslo bei tyrimų laboratorija „LTeam LAB“, kur sveikatą tirsis ir mūsų olimpinės rinktinės nariai, besiruošiantys kitų metų Tokijo olimpinėms žaidynėms.
Naujoji „Affidea klinika“ duris atveria visiems: lankysis ir elitiniai sportininkai
Sporto medicinos gydytojas „Affidea klinikoje esančioje “LTeam LAB“ kartu su olimpiniu vicečempionu Sauliumi Ritteriu pademonstravo, kaip vyksta testavimo procesas – irkluotojas atliko fizinio pajėgumo ir funkcinį testą. Tam buvo panaudotas „Lode“ kompanijos bėgtakis, kurio pločio užtenka ištestuoti ne tik bėgikams ar dviratininkams, bet ir slidininkams (testas atliekamas su riedslidėmis).

Pasiūlys daug naujovių
„Visų pirma klinika išskirtinė darbuotojais, nes yra surinkta itin profesionali komanda: žinomi gydytojai, medicinos darbuotojai. Be to, klinikoje yra daug naujovių, pavyzdžiui, automatinė krūtų ultragarso sistema ABUS, taip pat vienas moderniausių Lietuvoje mamografas. Turime ir pusantros teslos magnetino rezonanso tomografą, laboratoriją bei puikiai įrengtus kardiologijos, ginekologijos, urologijos kabinetus.
Išskirtiniai esame ir tuo, kad klinikos patalpose įkurta Sporto medicinos, mokslo ir tyrimų laboratorija „LTeam lab“. Dirbdami su Lietuvos tautiniu olimpiniu komitetu ir sportininkais padėsime jiems siekti geriausių rezultatų. Taip pat konsultuosime bei tirsime visus, kurie kreipsis į šią kliniką“, - sakė „Affidea Lietuva“ vadovas Vitalijus Orlovas.
 

„Į kliniką atėjęs žmogus gali išsitirti nuo - iki. Pradedant konsultacija
pas šeimos gydytoją ir kraujo tyrimais. O jeigu jis yra sveikas ir stiprus, gali užeiti į sporto diagnostikos laboratoriją ir pasitikrinti, ar gali sportuoti ir kokią sporto rūšį. Tad galimybės neribotos kiekvienam mūsų“, - sakė ką tik duris atvėrusios „Affidea“ klinikos vadovė Deimantė Vegytė.

 

Klinikoje teikiamos keturių sričių medicininės paslaugos: šeimos medicinos ir gydytojų specialistų konsultacijos, radiologinė diagnostika, laboratoriniai tyrimai bei sporto medicinos, mokslo ir tyrimų laboratorijos paslaugos.
Kaip sakė V.Orlovas, tai – pirmoji „Affidea klinika“ Lietuvoje, kuri nėra sudariusi sutarties su teritorine ligonių kasa, tad veiks privačios medicinos pagrindu, už gydymą pacientai mokės savo lėšomis arba pasinaudodami privačiu draudimu. Kiti „Affidea Lietuva“ padaliniai veikia viešosios ir privačiosios partnerystės principu, kuomet paslaugas pacientams apmoka ligonių kasos. Sprendimą įsteigti privačios medicinos centrą, pasak vadovo, padiktavo pacientų poreikis tyrimus atlikti „čia ir dabar“, nelaukiant eilėse.
 

L.S. skaičius
20 
– iš tiek specialistų sudaryta medikų komanda (akušeriai-ginekologai, ortopedai-traumatologai, šeimos gydytojai, kardiologai, neurologai, sporto medicinos gydytojai, kineziterapeutai, radiologai, urologai) dirba naujajame medicinos centre, įsikūrusiame 600 kv. m. patalpose. 

 
Prižiūrės olimpiečių sveikatą

„Kadangi iki Tokijo olimpinių žaidynių liko labai nedaug, medicininis palaikymas mums ypač svarbus. Tikimės, kad bendradarbiavimas su „Affidea Lietuva“ bus naudingas ir Lietuvai atneš gerus rezultatus svarbiausiose pasaulio varžybose“, – kalbėjo LTOK prezidentė Daina Gudzinevičiūtė.

 
Naujosiose klinikos patalpose veikianti sporto medicinos, mokslo ir tyrimų laboratorija „LTeam LAB“ įkurta bendradarbiaujant su Lietuvos tautiniu olimpiniu komitetu (LTOK). Tai - pirmasis centras šalyje, kuriame bus prižiūrima šalies olimpinės rinktinės narių sveikata bei stebimas jų pasirengimas Tokijo olimpinėms žaidynėms.
Kaip sakė sporto gydytojas Mantas Ambraška, laboratorijoje „LTeam LAB“ sportininkai galės ne tik atlikti testus bei tyrimus, bet ir pagal rezultatų analizę sulaukti rekomendacijų, kaip sportuoti toliau, idant pasiektų ar išlaikytų geriausią sportinę formą.
 
„Mūsų stiprioji pusė, kad testuoti galėsime praktiškai visų sporto šakų atstovus. Nepriklausomai nuo to, ar tai bus bėgikas, dviratininkas, ėjikas, alpinistas ar slidininkas, galėsime atlikti ne tik medicininius, bet ir fiziologinius funkcinius tyrimus. Galime pasidžiaugti, kad turime daug platesnį bėgtakį, kuris leidžia testuoti daug įvairesnių sporto šakų atstovų ir išplečia mūsų galimybes atsakyti į sportininkams rūpimus klausimus“, - sakė M.Ambraška, pridurdamas, kad standartiškai tyrimas trunka apie 15 minučių.

 
„Labiausiai domina bėgtakis, ant kurio galima tirti maksimalų deguonies suvartojimo greitį, ir tyrimų kabinetai. Tai aukšto meistriškumo sportininkams aktualiausia, nes tu gali sužinoti savo pajėgumą, stebėti, kaip tobulėji arba galbūt regresuoji. O į kitus kabinetus, kuomet yra tam tikros nelaimės, tikiuosi, kad nereikės įžengti“, - sakė penkiakovės sportininkas Justinas Kinderis.
 
Naująją sporto medicinos, mokslo ir tyrimų laboratoriją atidžiai apžiūrėjo ir kanojininkas Henrikas Žustautas.
„Labiausiai laukiau, kada įleis į sporto laboratoriją. (Šypsosi.) Kol kas Lietuvoje nesu nė karto atlikęs specialių užduočių ant kanojos treniruoklio, visada atliekame ant bėgimo takelio ar akademinio irklavimo treniruoklio. Mums itin aktualu stebėti sveikatą, nes ji labai greitai gali sušlubuoti ir negrįžtamai“, - sakė H.Žustautas.

 
Aplenks eiles 

Lietuvos rekordininkė ir kelialapio į Tokijo olimpines žaidynes savininkė trišuolininkė Diana Zagainova sakė, kad jai svarbiausia, jog visus tyrimus galima atlikti prižiūrimai patyrusių specialistų, naudojant modernią techniką ir nelaukiant eilėse, kurios dažniausiai kitose įstaigose.

 
„Be abejo, džiugu, kad olimpiniais metais atidaryta aukšto lygio klinika ir turime galimybę paslaugas gauti nemokamai, o svarbiausia - tuo laiku, kai reikia. Nes, pavyzdžiui, jeigu nori atlikti magnetinio rezonanso tyrimą, kas mums yra pakankamai aktualu, turi eiti pas gydytoją, gauti siuntimą. Procesas būtų pakankamai ilgas.
Čia gi gali iš karto dirbti su sporto gydytojais ir vietoje atlikti reikiamus tyrimus. Svarbiausia, kad visą laiką tyrimus atlieka tie patys specialistai, kas yra geriau, nei kai kiekvieną kartą tave tiria vis kiti medikai“, - sakė sportininkė.
Tikimasi, kad „LTeam LAB“ padės sportininkams geriau pasiruošti svarbiausiam artėjančių metų startui – 2020 metų liepos 24 – rugpjūčio 9 dienomis Tokijuje vyksiančioms 32-osioms vasaros olimpinėms žaidynėms.

 
Tarp kitko
„Affidea“ veikia 16 Europos šalių, kiekvienais metais aptarnauja daugiau negu trylika milijonų pacientų, turi daugiau negu du šimtus penkiasdešimt centrų visame Europos tinkle. „Affidea“ grupėje dirba daugiau negu 9 tūkst.savo srities profesionalų.


lsveikata.lt „Facebook“. Būkime draugai! 
 

Komentuoti:

Vardas:
Komentaras:

    Budinti vaistinė


    Vaistinių tinklas „Camelia“ neužleidžia lyderio pozicijų

    Vaistinių tinklas „Camelia“ neužleidžia lyderio pozicijų

    Jau 30 metų gyvuojantis lietuviško kapitalo vaistinių tinklas „Camelia“ lyderio pozicijų rinkoje neužleidžia ne...
    „Eurovaistinė“ pristato sveikas kainas: ką sausį galite įsigyti pigiau?

    „Eurovaistinė“ pristato sveikas kainas: ką sausį galite įsigyti pigiau?

    „Eurovaistinė“ kiekvieną mėnesį pristato naujas „sveikas kainas“ – bent 10 aktualiausių mėnesio prek...

    razinka


    Sveika šeima


    Ar šįryt išsivalėte dantis?

    Tik pusė Lietuvos ikimokyklinio amžiaus vaikų tėvų ar globėjų kasdien ryte valo vaikams dantis, rodo naujausias Vilniaus miesto savivaldybės visuomenės sveikatos biuro „Vilnius sveikiau“ atliktas tyrimas. Konferencijoje dantų priežiūros specialistai aptarė esamą padėtį bei prevencines strategijas, padėsiančias spręsti spa...

    Sveikatos horoskopas


    Lakpkričio 23-29 d.

    Avi­nas
    Šią sa­vai­tę šil­čiau ren­ki­tės ir ven­ki­te skers­vė­jų. Tre­čia­die­nį ga­li­te su­sap­nuo­ti pra­na­šiš­ką sap­ną. Šeš­ta­die­nis - tin­ka­ma die­na są­na­rių gy­dy­mui ir spe­cia­liems mankš­tos pra­ti­mams.

    Pakalbėkim apie tai


    Svetur


    G.Thunberg – pranašė savame krašte?

    Klimato aktyvistė iš Skandinavijos Greta Thunberg, matyt, priprato ne tik rėžti paveikias kalbas, bet ir bendrauti su policijos pareigūnais. Praėjusį mėnesį ji buvo sulaikyta Londone, mat į viešbučio patalpas trukdė įeiti naftos ir dujų bendrovių atstovams. Šią savaitę aktyvistė su bendraminčiai nelegaliai savo k...

    Redakcijos skiltis


    Komentarai


    Krokodilo kepenys su saldžiąja puterija
    Henrikas Vaitiekūnas Krokodilo kepenys su saldžiąja puterija
    Kaip striksi dominatriksė?
    Henrikas Vaitiekūnas Kaip striksi dominatriksė?

    Naujas numeris