Gyvenimas su skausmu: moteris dėkoja gydytojams, kad pagaliau gali šypsotis

Kauno klinikų informacija
2019-10-04
Po komplikacijomis pasibaigusio dantų rovimo Aleftiną vienuolika metų diena iš dienos lydėjo skausmas. „Negalėjau nei valgyti, nei gerti, nei normaliai kalbėti. Liežuviu perbraukus per dantis visą veidą tarsi nudegindavo. Gydytojai sakė, kad man – trišakio nervo neuralgija ir jie padėti bent kol kas niekuo negali“, – prisimena Kauno klinikų pacientė.
Gyvenimas su skausmu: moteris dėkoja gydytojams, kad pagaliau gali šypsotis

„Kokių tik vaistų nebuvau bandžiusi, kiek gydytojų mane apžiūrėjo ir kiek gydymo metodų man buvo daryta – niekas nepadėjo. Kai tiek metų jauti didžiulius skausmus, pradedi susitaikyti, kad kitaip jau nebus“, – atsidūsta moteris, atsiminus kovą su neuralgija.
Nepadėjus tradiciniams metodams, ji net kreipėsi į akupunktūros specialistus, bet ir jie buvo bejėgiai. „Prieš keturis metus atostogaujant Italijoje draugė man pasiūlė savo naujus vaistus nuo skausmo. Išbandžiau ir pirmą kartą po tiek metų jie apmalšino visą parą jaučiamą deginimą veide. Grįžusi iš kelionės iš karto nuėjau pas savo gydytoją neurologę, galvodama, kad gal šie vaistai man grąžins kokybišką gyvenimą. Tačiau ji, žinodama mano sudėtingą būklę, patarė kreiptis pas gydytojus neurochirurgus.“

 
Moterį apžiūrėjęs Kauno klinikų Neurochirurgijos klinikos gydytojas neurochirurgas dr. Andrius Radžiūnas iš karto suprato, jog vienintelis būdas, galintis padėti ilgus metus skausmą kenčiančiai Aleftinai, – operacija gama peiliu.
„Tokios istorijos kaip ponios Aleftinos sutinkamos gana dažnai ir liūdniausia, kad tokie pacientai iki šiol turėdavo kęsti nepakeliamus skausmus, o medikamentinis gydymas būdavo tik iš dalies efektyvus“, – komentuoja dr. A.Radžiūnas.
Dažniausiai su pacientais, kenčiančiais nuo trišakio nervo neuralgijos, dirba daugiadalykės gydytojų komandos, o vaistai ar trišakio nervo blokados išlaisvina dalį pacientų nuo skausmų.
„Atsiradus gama peiliui Kauno klinikose, efektyvią pagalbą pagaliau gali gauti ir atsparias trišakio nervo neuralgijas turintys pacientai. Gydymo metu gama spinduliais paveikiamas nervo dangalo laidumas, taip slopinant skausmo pojūtį. Efektas po šio gydymo pajuntamas po kelių savaičių, nors kai kurie pacientai jau ryte pasitinka gydytoją su šypsena ir be juos kankinusio skausmo“, – sėkmingomis operacijomis gama peiliu džiaugiasi gydytojas neurochirurgas dr. A. Radžiūnas.
 

Praėjus vienuolikai metų gyvenimo su skausmu, Aleftina pagaliau šypsosi. „Aš tai vadinu tikru stebuklu. Nuo operacijos praėjo du mėnesiai ir pagaliau aš galiu valgyti, gerti, kalbėti ir išsimiegoti. Visa procedūra truko vos valandą, per kurią nejaučiau jokių nepatogumų. Dabar galiu vėl gyventi“, – dėkoja Aleftina operaciją atlikusiam gydytojui ir visai Neurochirurgijos klinikos komandai už grąžintą kokybišką gyvenimą.
Gama peilis –  tai ypatingai tiksli, komplikacijų riziką minimizuojanti onkologinių ligų, kraujagyslinių patologijų ir funkcinių susirgimų neinvaziniam stereotaksiniam radiochirurginiam gydymui skirta sistema.
 
Neinvazines (neatidarant kaukolės) galvos smegenų chirurgines operacijas gama peiliu galima atlikti itin tiksliai, kartu sumažinant spinduliuotės dozę į aplinkinius audinius ir taip praplečiant neurochirurgų galimybių ribas.
„Neretai gama peilis yra vienintelis galimas gydymo būdas pacientams, sergantiems sudėtingų galvos smegenų sričių smegenų navikais, trišakio nervo neuralgija, kraujagyslių ligomis, Parkinsono liga, kai kuriomis psichiatrinėmis ligomis ir tiems pacientams, kuriems netinka standartiniai chirurginiai metodai dėl gretutinių ligų ar senyvo amžiaus“, – pasakoja dr. A.Radžiūnas.
Kauno klinikose gama peiliu pacientai operuojami nuo šių metų birželio. Šiuo metu jau yra atliktos 145 procedūros.


 lsveikata.lt „Facebook“. Būkime draugai! 
 

Komentuoti:

Vardas:
Komentaras:

Komentarai

      Budinti vaistinė


      Vaistinių tinklas „Camelia“ neužleidžia lyderio pozicijų

      Vaistinių tinklas „Camelia“ neužleidžia lyderio pozicijų

      Jau 30 metų gyvuojantis lietuviško kapitalo vaistinių tinklas „Camelia“ lyderio pozicijų rinkoje neužleidžia ne...
      „Eurovaistinė“ pristato sveikas kainas: ką sausį galite įsigyti pigiau?

      „Eurovaistinė“ pristato sveikas kainas: ką sausį galite įsigyti pigiau?

      „Eurovaistinė“ kiekvieną mėnesį pristato naujas „sveikas kainas“ – bent 10 aktualiausių mėnesio prek...

      razinka


      Sveika šeima


      Ar šįryt išsivalėte dantis?

      Tik pusė Lietuvos ikimokyklinio amžiaus vaikų tėvų ar globėjų kasdien ryte valo vaikams dantis, rodo naujausias Vilniaus miesto savivaldybės visuomenės sveikatos biuro „Vilnius sveikiau“ atliktas tyrimas. Konferencijoje dantų priežiūros specialistai aptarė esamą padėtį bei prevencines strategijas, padėsiančias spręsti spa...

      Sveikatos horoskopas


      Lakpkričio 23-29 d.

      Avi­nas
      Šią sa­vai­tę šil­čiau ren­ki­tės ir ven­ki­te skers­vė­jų. Tre­čia­die­nį ga­li­te su­sap­nuo­ti pra­na­šiš­ką sap­ną. Šeš­ta­die­nis - tin­ka­ma die­na są­na­rių gy­dy­mui ir spe­cia­liems mankš­tos pra­ti­mams.

      Pakalbėkim apie tai


      Svetur


      G.Thunberg – pranašė savame krašte?

      Klimato aktyvistė iš Skandinavijos Greta Thunberg, matyt, priprato ne tik rėžti paveikias kalbas, bet ir bendrauti su policijos pareigūnais. Praėjusį mėnesį ji buvo sulaikyta Londone, mat į viešbučio patalpas trukdė įeiti naftos ir dujų bendrovių atstovams. Šią savaitę aktyvistė su bendraminčiai nelegaliai savo k...

      Redakcijos skiltis


      Komentarai


      Krokodilo kepenys su saldžiąja puterija
      Henrikas Vaitiekūnas Krokodilo kepenys su saldžiąja puterija
      Kaip striksi dominatriksė?
      Henrikas Vaitiekūnas Kaip striksi dominatriksė?

      Naujas numeris