Priaugintos sruogos – it savi plaukai

Agnė Bulanavičienė
2021-10-11
Ilgi ir gražūs plaukai dažnos moters svajonė. Ir šiais laikais ji be vargo įgyvendinama plaukus priauginant. Ši procedūra šiuo metu yra populiarumo viršūnėje. Apie tai, kaip prižiūrėti priaugintus plaukus, pasakoja plaukų grožio studijos „Elitera“ direktorė Gintarė Eimantaitė. 
Priaugintos sruogos – it savi plaukai
Nuo seno yra daug baimių ir gandų, kad plaukų priauginimas kenkia savam plaukui, tačiau dabar technologijos keičiasi ir nebepažeidžia natūralaus plauko.

- Gintare, plaukų priauginimas vis dar apipintas mitais: neva tai tikrai kenkia natūraliems plaukams. Kokias moterų baimes jūs pati pastebite? 
- Iš tikrųjų nuo seno yra daug baimių ir gandų, kad plaukų priauginimas kenkia savam plaukui, tačiau dabar technologijos keičiasi ir nebepažeidžia natūralaus plauko. Netgi pastebime, kad šiuolaikinių priaugintų sruogų pagalba dažna moteris atsiaugina natūralius plaukus ir atsisako šios procedūros. Dar viena pasitaikanti baimė, kad nesugebės tinkamai prižiūrėti. Tačiau priaugintus plaukus galima formuoti lygiai taip kaip savus: tiesinti, garbanoti, sukti. Dažna klientė pastebi, kad po savaitės priaugintos sruogos jai tampa tarsi nuosavi plaukai. Žinoma, kaip ir visose kitose srityse daug kas priklauso nuo specialisto, kadangi jei priauginimas bus atliktas nekokybiškai, galima visiškai sugadinti plaukus. 
 
- O kaip vyksta pati priauginimo procedūra?
- Paimame žmogaus plaukų sruogelę, renkamės storesnę, kad nebūtų galimybės išsipešti ir ant jos auginame tą pridėtinę sruogą. Šiandien dažnai renkamės priauginimą mikrokeratino kapsulėmis, ją pirštų pagalba suformuojame galvos zonoje, prie šaknų. 
 
- Prižiūrėti priaugintus plaukus reikia taip pat kaip savus, o gal reikia kokių nors papildomų procedūrų?
- Tinkama priežiūra itin svarbi. Tikram plaukui įmanoma pakenkti, jei priauginti plaukai tinkamai neprižiūrimi, todėl svarbu laiku ateiti į korekcijas maždaug kas tris mėnesius. Taip pat svarbu naudoti tinkamą šepetį, neskubėti šukuoti, nepešti. Jeigu auginame keratino kapsulių metodu, svarbu šampūnas be aliejaus, nes šis padaro plauką slidesnį, dėl ko kapsulėlė gali ir išslysti. Taipogi negalima tepti kondicionierių, kaukių ant šaknų, nes tai irgi riebi priemonė. O plaukų galiukus reikia lepinti taip kaip ir savus – tepti tam skirtais aliejukais. Taigi kiek meilės į plauką įdėsi, tokį jį ir turėsi. Todėl būtų gerai kartą per savaitę naudoti plaukų kaukę, kondicionierių, tuomet priauginti plaukai atrodys stiprūs, žvilgantys. 
 
- Esu girdėjusi, jog priauginimui naudojami tikro žmogaus plaukai... 
- Taip, tai tiesa. Indijoje, Rusijoje, Ukrainoje (šiose šalyse tai ypač populiaru) merginos ateina į grožio salonus nusikirpti ilgas kasas, o plaukų supirkėjai juos nuperka. Sintetinių plaukų rinkoje jau nebėra, jie nebemadingi. 
 
- Plaukų priauginimas – brangi procedūra? 
- Iš tiesų dabar populiaresnis plaukų tankinimas nei ilginimas. Merginos, tarkim, turi plaukus iki pečių ir nori įsidėti papildomų sruogelių, kad pastorinti galus. Tokio tankinimo kaina – šimtas du šimtai eurų. Jeigu norima priauginti tikrai ilgus plaukus, kaina gali varijuoti nuo dviejų šimtų penkiasdešimt iki keturių šimtų eurų. 
 
- Kokios spalvos mylimiausios klienčių?
- Vienos populiariausių – šviesios sruogelės. Kaip žinia, balintas plaukas linkęs trupėti, todėl daugelis mūsų klienčių yra tos, kurios balinosi plaukus arba nusprendė per vieną dieną iš juodos virsti šviesiaplauke, kas, kaip žinia, itin žaloja plauką. Nors dabar, pastebėjau, į madą ateina natūralūs lietuviški atspalviai – tikrai niekad neįtartum, jog moteris pasinaudojusi plaukų priauginimo procedūra. 

Verta žinoti
Plaukų priauginimas dažniausiai tinka visoms moterims, tačiau yra keli atvejai, kuomet nerekomenduojama jų priauginti:  
turite itin trumpus plaukus – tokiu atveju geriau palaukti kol jie šiek tiek paaugs. Trumpiems plaukams sunku atlaikyti didelį svorį; 
jums labai slenka plaukai, esate neseniai po sunkios ligos, vartojote stiprius medikamentus. Tokiu atveju siūloma pirmiausiai kiek įmanoma pašalinti plaukų slinkimo priežastis ir sustabdyti natūralių plaukų slinkimą; 
natūralūs plaukai stipriai veliasi.  

Komentuoti:

Vardas:
Komentaras:

Komentarai

      Gydytojas ir pacientas


      S.Mikutis: dėl reabilitologų verčiamasi per galvą

      S.Mikutis: dėl reabilitologų verčiamasi per galvą

      „Šiuo metu tikrai yra didžiulis gydytojų reabilitologų poreikis. Todėl įstaigų vadovai, siekiantys aukšto lygi...
      Reta liga sergančią Virginiją nustebino medicinos galimybės

      Reta liga sergančią Virginiją nustebino medicinos galimybės

      „Kuo daugiau veiklos, tada nėra kada dejuoti! Išmokau suprasti organizmo signalus ir rasti laiko poilsiui, supratau, ...

      Budinti vaistinė


      Ar nauji vaistai greičiau ateis į Lietuvą?

      Ar nauji vaistai greičiau ateis į Lietuvą?

      Nuo kitų metų ES startuos svarbus sveikatos politikos pokytis – jungtinis sveikatos technologijų vertinimas (STV). Ar tai bu...
      Vaistinių tinklas „Camelia“ neužleidžia lyderio pozicijų

      Vaistinių tinklas „Camelia“ neužleidžia lyderio pozicijų

      Jau 30 metų gyvuojantis lietuviško kapitalo vaistinių tinklas „Camelia“ lyderio pozicijų rinkoje neužleidžia ne...

      razinka


      Sveika šeima


      Velykiniai troškimai: ir pavalgyti, ir sulieknėti

      Šv. Velykų pusryčiai – laukiamiausia šventės akimirka ar stresas, vien pamąsčius apie valgiais nukrautą stalą? Mitybos specialistų teigimu, giliai įsišaknijusios „dėkis dar“ ir naujosios „dietų“ kultūros sandūra turi skaudžių pasekmių: abiem atvejais formuojasi blogi mitybos įpročiai...

      Sveikatos horoskopas


      Lakpkričio 23-29 d.

      Avi­nas
      Šią sa­vai­tę šil­čiau ren­ki­tės ir ven­ki­te skers­vė­jų. Tre­čia­die­nį ga­li­te su­sap­nuo­ti pra­na­šiš­ką sap­ną. Šeš­ta­die­nis - tin­ka­ma die­na są­na­rių gy­dy­mui ir spe­cia­liems mankš­tos pra­ti­mams.

      Pakalbėkim apie tai


      Svetur


      „Titaniko“ II ateitis: fiasko ar bravo?

      „Titanikas“ II gali sukurti taiką. Šis gali tapti taikos laivu visoms pasaulio valstybėms“, – sako ekscentriškasis australų verslininkas Clive Palmeris. Pastarasis savųjų planų sukurti istorinio tragiško likimo laivo repliką nepamiršo. Jis prisimena ne tik romantinę Džeko ir Rouzės ...

      Redakcijos skiltis


      Komentarai


      Vyrai ir moterys (Nr.3)
      Henrikas Vaitiekūnas Vyrai ir moterys (Nr.3)
      Ar gudresnis valgo skaniau?
      Henrikas Vaitiekūnas Ar gudresnis valgo skaniau?
      Krokodilo kepenys su saldžiąja puterija
      Henrikas Vaitiekūnas Krokodilo kepenys su saldžiąja puterija

      Naujas numeris