Vaistininkai-herojai: po darbo veža vaistus į kitą miestą, šypsosi ir rūpinasi klientais

www.lsveikata.lt
2020-03-26
„Savo vaistininkus mes vadiname herojais“, – dar pandemijos pradžioje sakė „Eurovaistinės“ valdybos pirmininkė Ingrida Damulienė. Šiuo įtemptu laikotarpiu dirbantys vaistininkai ne kartą įrodė, kad jie tikrai yra verti šio apibūdinimo.
Vaistininkai-herojai: po darbo veža vaistus į kitą miestą, šypsosi ir rūpinasi klientais

Šypsenos po visos darbo dienos, aptarnavus, dešimtis ar net šimtus klientų, tarp kurių – ir pavargę, ir nusivylę, ir kankinami nežinios, vakare atsakymai į užklausas ar susirašinėjimai bendroje grupėje su kitais kolegomis apie šias neeilines dienas – taip gyvena „Eurovaistinės“ vaistininkai.
Paklausti, kaip jie jaučiasi šiuo laiku, daugelis sako, jog gerai. Vaistininkas Mindaugas tvirtina, kad ramiau, kai žino visas pagrindines rekomendacijas ir jomis vadovaujasi. „Saugus atstumas nuo aplinkinių, dažna rankų dezinfekcija, nebūtinų kontaktų vengimas, saviizoliacija. Kasdien keliauju tik maršrutu namai-darbas, darbas-namai, o apsipirkti stengiuosi tik tada, kai parduotuvėse mažiau žmonių. Tą patį rekomenduoju ir klientams“, – sako vaistininkas. Jis priduria, kad nemažiau svarbu stiprinti ir imuninę sistemą, pats vartoja žuvų taukus, ežiuolės preparatus, cinką ir vitaminą C.


Farmacininkė Elvyra su po medicinine kauke slepiama šypsena sako, kad šiandien jaučiasi puikiai. „10 balų“, – nusijuokia ji. Farmacininkė sako jau nežinanti skaičiaus, kiek kartų per dieną plauna rankas, nors ir kasdien dirba dėvėdama pirštines, tačiau progos papildomai dezinfekuoti rankas nepraleidžia. Visose „Eurovaistinėse“ šiuo metu klientus farmacininkai aptarnauja dėvėdami specialias veido apsaugas, vaistinėse įrengtos specialios sienelės.
 
Netelpa rėmuose
Šiomis dienomis vaistininkai daro daug daugiau nei sutelpa į įprastas jų pareigybes. „Eurovaistinės“ pietų regiono vadovė Jelena Deksnienė įsitikinusi, kad ir šiomis beprotiškomis dienomis vaistininkai tvarkosi puikiai. „Mūsų vaistininkai ne tik patys kiečiausi profesionalai, bet ir žmonės iš didžiosios raidės“, – tvirtina ji.
Visa tai tik patvirtina istorijos, jog vaistininkai po darbo veža vaistus nepažįstamai vienišai senjorei, neįgaliam garbaus amžiaus vyrui. Vaistininkai padeda vieni kitiems važiuodami po keliasdešimt kilometrų iš vieno miesto į kitą, kad tik rytą atėjęs senjoras rastų vaistų, kurių jam šioms dienomis taip reikia.

Vaistininkai sako, kad toks atsidavimas šiomis dienomis – jų pareiga, be to motyvuoja ir klientų padėka, geras žodis. „Eurovaistinės“ vaistininkai sako, kad malonu, jog šiandien klientai dažniau nei įprastai negaili gero žodžio, padėkoja, palinki sėkmės ir sveikatos. „Yra ir mus padrąsinančių, paguodžiančių optimistiškų klientų“, – sutartinai džiaugėsi Alytuje dirbančios vaistininkės. Jos sako, kad tiek stengiasi pačios, tiek klientams rekomenduoja daugiau laiko praleisti namuose, o ką ten veikti, jų teigimu, sugalvoti visada galima, svarbiausia apsaugota sveikata.
Ir vis dėlto, nepaisant šio herojiško elgesio, vaistininkai prašo, kad herojais taptų ir visuomenė – jeigu tik gali, likdama namuose. „Vaistinėje apsilankiusi senolė paprašė manęs kremo kojoms ir kai jai priminiau, kad reikėtų likti namuose ir neiti į viešas vietas, moteris tiesiog padėkojo už tai, kad visuomet ja rūpinamės, bet ji pati sprendžia, ką daryti“, – pasakoja farmacininkė Elvyra ir priduria, kad dažnai tenka priminti garbaus amžiaus senjorams, jog dabar jiems saugiausia vieta – namuose.
 

Komentuoti:

Vardas:
Komentaras:

    Gydytojas ir pacientas


    Ar šįryt išsivalėte dantis?

    Ar šįryt išsivalėte dantis?

    Tik pusė Lietuvos ikimokyklinio amžiaus vaikų tėvų ar globėjų kasdien ryte valo vaikams dantis, rodo naujausias Vilniaus miesto sa...
    A.Radžiūnas: kenčiantiems lėtinį skausmą jau turime ką pasiūlyti

    A.Radžiūnas: kenčiantiems lėtinį skausmą jau turime ką pasiūlyti

    „Lėtinį skausmą kenčiantis žmogus gyvena nuolatinėje baimėje, kad skausmas paaštrės“, – sako Kauno klinik...

    razinka


    Sveika šeima


    Ar šįryt išsivalėte dantis?

    Tik pusė Lietuvos ikimokyklinio amžiaus vaikų tėvų ar globėjų kasdien ryte valo vaikams dantis, rodo naujausias Vilniaus miesto savivaldybės visuomenės sveikatos biuro „Vilnius sveikiau“ atliktas tyrimas. Konferencijoje dantų priežiūros specialistai aptarė esamą padėtį bei prevencines strategijas, padėsiančias spręsti spa...

    Sveikatos horoskopas


    Lakpkričio 23-29 d.

    Avi­nas
    Šią sa­vai­tę šil­čiau ren­ki­tės ir ven­ki­te skers­vė­jų. Tre­čia­die­nį ga­li­te su­sap­nuo­ti pra­na­šiš­ką sap­ną. Šeš­ta­die­nis - tin­ka­ma die­na są­na­rių gy­dy­mui ir spe­cia­liems mankš­tos pra­ti­mams.

    Pakalbėkim apie tai


    Svetur


    G.Thunberg – pranašė savame krašte?

    Klimato aktyvistė iš Skandinavijos Greta Thunberg, matyt, priprato ne tik rėžti paveikias kalbas, bet ir bendrauti su policijos pareigūnais. Praėjusį mėnesį ji buvo sulaikyta Londone, mat į viešbučio patalpas trukdė įeiti naftos ir dujų bendrovių atstovams. Šią savaitę aktyvistė su bendraminčiai nelegaliai savo k...

    Redakcijos skiltis


    Komentarai


    Krokodilo kepenys su saldžiąja puterija
    Henrikas Vaitiekūnas Krokodilo kepenys su saldžiąja puterija
    Kaip striksi dominatriksė?
    Henrikas Vaitiekūnas Kaip striksi dominatriksė?

    Naujas numeris