Mamos sužavėtos: „Eurovaistinėje“ – viskas po ranka

Deimantė Gruodė
2019-05-02
„Pirmą kartą matau tokią modernią vaistinę, kurioje įrengtas netgi specialus kambarys tėveliams su mažais vaikais“, - atsidžiaugti negalėjo vežimėlius stumiančios mamos. Joms panūdo tuoj pat išbandyti tokio kambarėlio, kuris įrengtas šalia pagrindinio „Akropolio“ įėjimo po renovacijos duris atvėrusioje „Eurovaistinėje“, privalumus.
Mamos sužavėtos: „Eurovaistinėje“ – viskas po ranka
Erdvių mamoms ar tėčiams su vaikais reikia, o „Eurovaistinės“ tėvelių ir kūdikių kambarys ne tik suteikia galimybę pervystyti kūdikius, bet dar yra ir jaukus, uždaras, su įrengta visa infrastruktūra, kurios gali prireikti.

Nėra kur pervystyti ir pamaitinti
„Labai gerai, kad vaistinėje atsirado toks kambarys. Tokių vietų trūksta. Esantys prekybos centruose dažnai būna užimti, tada kūdikio nėra nei kur pamaitinti, nei kur pervystyti“, - įvertino pirmagimį sūpuojanti Aistė.
Prekybos centruose ar kitose viešose erdvėse tėveliams dažniausiai tenka naudotis viešais WC kambariais, kuriuose mažiau privatumo. „Eurovaistinėje“ įrengtas atskiras kambarėlis, kaip patikina darbuotojai, yra tikrai privatus, taip pat jaukus. Čia įrengta viskas, ko reikia, norint mažylius pervystyti, nuprausti ar pamaitinti. Be to, čia galima nemokamai išbandyti ir kūdikiams skirtų priemonių.
Kad toks kambarys reikalingas, patvirtina ir kitos mamos.

 
„Pastebėjau, kad čia pridėta visokių priemonių. Labai gerai – viskas po ranka“, - pasakojo mažylės Rusnės mama Reda, pridurdama, kad anksčiau dažnai vaiką pervystydavo tiesiog automobilyje.
Jai antrino draugė Julita, mažylės Ievos mama, kad erdvių, kur galėtum pervystyti ar pamaitinti kūdikį, išties trūksta. „Stengiuosi paeiti toliau nuo praeivių akių. Bet jei vaikas klykia, man jau nerūpi, ką pagalvos aplinkiniai - svarbiausia jį pamaitinti“, - šypsosi Julita.
Mamos pripažįsta, kad daugiausiai bėdų visgi kyla maitinant kūdikį.
 
„Žmonės labai nepakantūs. Netgi iš vienos pažįstamos, kuri Palangos parke maitino vaiką ne krūtimi, o mišinuku, išgirdau: žmonės buvo pasipiktinę, kaip parke galima maitinti vaiką“, - pasakoja Reda.
Visi sutinka, kad erdvių mamoms ar tėčiams su vaikais reikia, o „Eurovaistinės“ tėvelių ir kūdikių kambarys ne tik suteikia galimybę pervystyti kūdikius, bet dar yra ir jaukus, uždaras, su įrengta visa infrastruktūra, kurios gali prireikti.
„Tai – intymus procesas. Žmonės visur šurmuliuoja, marširuoja, tad nepatogu kūdikį maitinti ar pervystyti. Kuo daugiau tokių kambariukų, tuo geriau. Jei toks kambarys yra vienoje „Eurovaistinėje“, galėtų ir kitos tokius turėti“, - sako mama Aistė.
 
Klientų poreikiams – skirtingos erdvės

„Eurovaistinė“ Akropolio prekybos centre sulaukia bene daugiausia klientų, čia apsilanko labai daug skirtingų žmonių su skirtingais poreikiais. „Atnaujindami šią vaistinę stengiamės pasiūlyti žmonėms tai, ko jiems tikrai reikia, kas svarbu ir naudinga. Mamos ir tėveliai su kūdikiais, jaunos šeimos - svarbi mūsų klientų dalis. Žinome, kad šiuolaikinės mamos yra aktyvios, jos turi daugybę reikalų. Kad prireikus atvykti į vaistinę su kūdikiu būtų kuo patogiau, įrengėme specialią erdvę, kurioje galima pamaitinti, nuprausti, pervystyti mažylius, o esant poreikiui ir pasinaudoti svarbiausiomis priemonėmis“, - sako „Eurovaistinės“ valdybos pirmininkė Ingrida Damulienė.

Pasak jos, tikrai ne kiekvienoje vaistinėje yra galimybė įrengti tėvelių ir kūdikių kambarį.
„Labai daug priklauso nuo vaistinės dydžio, ploto, taip pat ir nuo konkrečios vaistinės klientų poreikio. Tačiau būtent ši Vilniaus „Eurovaistinė“ pagal plotą ir tėvelių klientų poreikį tokiam projektui labai tiko, todėl, priėmus sprendimą, kad tokios erdvės tikrai reikia, daugiau didesnių iššūkių ir nebekilo, - pasakoja I.Damulienė.
Kaip pasakoja vaistinės atstovai, po keliais etapais vykdyto atnaujinimo, šiuolaikiškos ir erdvios vaistinės dėmesio centre – skirtingos erdvės skirtingiems klientų poreikiams.
 
Vaistinėje įrengta pirmoji Lietuvoje Patirčių erdvė kasdien pasitiks nemokamais grožio ir sveikatos tyrimais, pristatymais ir konsultacijomis. Šiuo metu klientai čia jau kviečiami patikrinti veido ir galvos odos sveikatą, plaukų būklę, kraujagyslių biologinį amžių, atlikti vitaminų ir mikroelementų kiekio organizme tyrimą, išmėginti naujausius grožio produktus.

Atnaujintos „Eurovaistinės“ patalpose įkurta ir geros savijautos klinika – atskira erdvė, kurioje bus vykdoma vis daugiau įvairių su gera savijauta susijusių paslaugų.
„Atnaujindami vaistinę galvojome apie visus tikrai labai skirtingus mūsų klientus. Tėveliams su mažais vaikais įrengėme jaukią erdvę svarbiems poreikiams. Taip pat pagalvojome ir apie sveikata besirūpinančius senjorus, ir apie grožio naujovių ieškančius klientus. Jiems taip pat paruošėme daug nemokamų paslaugų“, – sako I.Damulienė. 

Tarp kitko
Vilniaus prekybos centre „Akropolis“ duris atvėrusi moderniausia Baltijos šalyse „Eurovaistinė“ apjungia viską, ko tik gali prireikti gerai savijautai – čia ne tik platus vaistų ir grožio prekių asortimentas, bet ir gausybė nemokamų paslaugų, galimybė pasitikrinti svarbius sveikatai rodiklius, išmėginti grožio ir sveikatos produktų naujienas.
Atnaujintos vaistinės asortimente yra ne tik visų reikalingų vaistų ir maisto papildų, bet taip pat apie 5000 skirtingų kosmetikos ir grožio prekių. Gausus vaistinės kolektyvas visada pasirengęs padėti ir patarti, o siekiant taupyti klientų laiką, žinantiems savo poreikius, įrengtos konsultantų kasos, kuriomis gali naudotis ne vaistus perkantys klientai.
Investicijos į vaistinės atnaujinimą siekia apie 650.000 Eur.
„Eurovaistinė“ – pirmaujantis šalyje sveikatos ir grožio vaistinių tinklas, šiuo metu valdantis 277 vaistines Lietuvoje.


lsveikata.lt „Facebook“. Būkime draugai! 
 

Komentuoti:

Vardas:
Komentaras:

    Gydytojas ir pacientas


    Ar šįryt išsivalėte dantis?

    Ar šįryt išsivalėte dantis?

    Tik pusė Lietuvos ikimokyklinio amžiaus vaikų tėvų ar globėjų kasdien ryte valo vaikams dantis, rodo naujausias Vilniaus miesto sa...
    A.Radžiūnas: kenčiantiems lėtinį skausmą jau turime ką pasiūlyti

    A.Radžiūnas: kenčiantiems lėtinį skausmą jau turime ką pasiūlyti

    „Lėtinį skausmą kenčiantis žmogus gyvena nuolatinėje baimėje, kad skausmas paaštrės“, – sako Kauno klinik...

    razinka


    Sveika šeima


    Ar šįryt išsivalėte dantis?

    Tik pusė Lietuvos ikimokyklinio amžiaus vaikų tėvų ar globėjų kasdien ryte valo vaikams dantis, rodo naujausias Vilniaus miesto savivaldybės visuomenės sveikatos biuro „Vilnius sveikiau“ atliktas tyrimas. Konferencijoje dantų priežiūros specialistai aptarė esamą padėtį bei prevencines strategijas, padėsiančias spręsti spa...

    Sveikatos horoskopas


    Lakpkričio 23-29 d.

    Avi­nas
    Šią sa­vai­tę šil­čiau ren­ki­tės ir ven­ki­te skers­vė­jų. Tre­čia­die­nį ga­li­te su­sap­nuo­ti pra­na­šiš­ką sap­ną. Šeš­ta­die­nis - tin­ka­ma die­na są­na­rių gy­dy­mui ir spe­cia­liems mankš­tos pra­ti­mams.

    Pakalbėkim apie tai


    Svetur


    G.Thunberg – pranašė savame krašte?

    Klimato aktyvistė iš Skandinavijos Greta Thunberg, matyt, priprato ne tik rėžti paveikias kalbas, bet ir bendrauti su policijos pareigūnais. Praėjusį mėnesį ji buvo sulaikyta Londone, mat į viešbučio patalpas trukdė įeiti naftos ir dujų bendrovių atstovams. Šią savaitę aktyvistė su bendraminčiai nelegaliai savo k...

    Redakcijos skiltis


    Komentarai


    Krokodilo kepenys su saldžiąja puterija
    Henrikas Vaitiekūnas Krokodilo kepenys su saldžiąja puterija
    Kaip striksi dominatriksė?
    Henrikas Vaitiekūnas Kaip striksi dominatriksė?

    Naujas numeris