Klaipėdietės vaistininkės patarimai vykstantiems į Jūros šventę

www.lsveikata.lt
2021-07-22
Savaitgalį pajūryje susirinks daugybė žmonių norinčių pasimėgauti tradicine Jūros švente. Specialistai įspėja, kad Klaipėdoje augant koronaviruso atvejų skaičiui į šventę vykti saugu, tačiau reikalinga imtis papildomų saugumo priemonių. Klaipėdos „Eurovaistinės“ vaistininkė Dainora Builova dalinasi patarimais, kaip pasirūpinti savimi ir artimaisiais.
Klaipėdietės vaistininkės patarimai vykstantiems į Jūros šventę

Turėkite su savimi apsauginę veido kaukę
Nors apsauginių kaukių dėvėjimas lauke nėra privalomas, ją su savimi tikrai reikėtų turėti. „Vykstant į šventę pirmiausiai svarbu pasirūpinti savo sveikata, kadangi jau ir Lietuvoje fiksuojami delta atmainos atvejai, todėl net ir pasiskiepijusiems ar persirgusiems žmonėms, rekomenduoju turėti apsauginių kaukių ir prireikus jas dėvėti. Būtina turėti kaukę su savimi, kad nuėjus ten, kur daugiau žmonių, galėtumėte užsidėti, taip pat kiek įmanoma laikykitės saugaus atstumo nuo kitų žmonių“, – pataria vaistininkė.

 
Rankos paspaudimą ir apsikabinimą palikite ateičiai
Jūros šventė klaipėdiečiams yra puiki proga sutikti. Vaistininkė sako, kad esant lauke bendrauti yra saugu, tačiau fizinį kontaktą vertėtų palikti ateičiai – nesiglebėsčiuoti, nesibučiuoti, nespausti rankos, laikytis tam tikro atstumo, vienoje vietoje neužsibūti pernelyg ilgai.
 
Saugiai mėgaukitės maistu
Gatvės maistas ir įvairūs skanėstai – svarbi šventės dalis. „Eurovaistinės“ vaistininkė D. Builova perspėja nepamiršti dezinfekuoti rankų. „Galima valgyti mieste, nes tai didelis malonumas, bet svarbu nepamiršti dezinfekuoti rankų ir rinktis šviežią maistą, tokį, kuris laikomas tinkamomis sąlygomis, ne saulėje“, – pataria vaistininkė ir priduria, kad kiekvienas turėtume stebėti, kaip jaučiamės saugiausiai, o prireikus imtis ir papildomų saugumo priemonių.
 
Galvos apdangalas, akiniai nuo saulės ir vanduo
Siaučiantis koronavirusas dažnai užgožia kitas problemas, tad vaistininkė primena, kad nereikėtų pamiršti ir vasariškų orų keliamo pavojaus sveikatai. Ji rekomenduoja šventėje su savimi turėti vandens, elektrolitų ar mineralinio vandens, nepamiršti nuo kenksmingų saulės spindulių saugančių priemonių, skrybėlės ar akinių nuo saulės. „Kadangi ir pati esu klaipėdietė, primenu visiems saugoti ir savo asmeninius daiktus, nes šventės metu dažnai darbuojasi ir kišenvagiai“, – įspėja vaistininkė.
Vaistininkė primygtinai prašo visų jaučiančių peršalimo simptomus likti namuose ir taip pasirūpinti savo bei aplinkinių sveikata.

lsveikata.lt „Facebook“. Būkime draugai! 
 

Komentuoti:

Vardas:
Komentaras:

    Gydytojas ir pacientas


    Lėtiniai skausmai kantrybės šarvų nepramušė

    Lėtiniai skausmai kantrybės šarvų nepramušė

    „Būčiau susirgusi vėžiu, senai būčiau mirusi, o nuo šios ligos mirtis neateis. Nebent galėjau mirti nuo vaistų“...
    Ir rašo, ir gydo. Kas?

    Ir rašo, ir gydo. Kas?

    Matyti virš kompiuterio palinkusį, klaviatūrą barbenantį mediką – gana įprasta: žodžiais nugula paciento ligos istori...

    razinka


    Sveika šeima


    Buriavimas: mėlynos kojos, bet rami galva

    Kad buriavimas yra vandens sportas, žino kiekvienas. Tačiau ties čia daugelio žinios apie šią sporto šaką tikriausiai ir baigiasi. Kuo ypatingas buriavimas, kokia jo nauda ir žala sveikatai, kaip įveikti jūrligę ir krantligę, pasakoja buriavimo akademijos „Vėjo pamušalai“ įkūrėjas Vilius Tamkvaitis.

    Sveikatos horoskopas


    Lakpkričio 23-29 d.

    Avi­nas
    Šią sa­vai­tę šil­čiau ren­ki­tės ir ven­ki­te skers­vė­jų. Tre­čia­die­nį ga­li­te su­sap­nuo­ti pra­na­šiš­ką sap­ną. Šeš­ta­die­nis - tin­ka­ma die­na są­na­rių gy­dy­mui ir spe­cia­liems mankš­tos pra­ti­mams.

    Pakalbėkim apie tai


    Svetur


    JAV – rekordinis vaistų trūkumas

    Medikamentų krizė JAV pasiekė didžiulį mastą – šalyje šiuo metu trūksta daugiau negu 300 pavadinimų vaistų. Amerikos sveikatos sistemos farmacininkų draugijos vadovas (ASHP) Paul W.Abramowitz CNN teigė, kad šalyje labiausiai trūksta injekcinių vaistų. Problemai spręsti jau teikiamos rekomendacijos. Visgi ka...

    Redakcijos skiltis


    Komentarai


    Savigrauža. Širdgėla. Susikrimtimas
    Henrikas Vaitiekūnas Savigrauža. Širdgėla. Susikrimtimas
    Ir turtuoliai verkia
    Henrikas Vaitiekūnas Ir turtuoliai verkia
    Kas po devintu prakaitu slypi?
    Henrikas Vaitiekūnas Kas po devintu prakaitu slypi?

    Naujas numeris