„Eurovaistinė“ pristato sveikas kainas: ką balandį galite įsigyti pigiau?

www.lsveikata.lt
2024-04-11
„Eurovaistinė“ kiekvieną mėnesį pristato naujas „sveikas kainas“ – bent 10 aktualiausių mėnesio prekių už mažą kainą ir dvi prekių kategorijas su nuolaidomis, kurias gyventojai kasdien galės įsigyti visose „Eurovaistinėse“. Visas dėmesys skiriamas aktualių nereceptinių vaistų, maisto papildų ar grožio prekių kainoms.
„Eurovaistinė“ pristato sveikas kainas: ką balandį galite įsigyti pigiau?

Pavasaris gali tapti puikia motyvacija pradėti gyventi sveikiau. Nors dabar daugelis pradeda stiprinti po žiemos nusilpusį imunitetą, „Eurovaistinės“ vaistininkė Jovita Aleknienė taip pat rekomenduoja skirti daugiau dėmesio sveikesniems kasdieniams įpročiams.
 

„Vitaminai imunitetui stiprinti, pavyzdžiui, žuvų taukai ar vitaminas D yra svarbūs mūsų gerai savijautai, tačiau lygiai taip pat turime prižiūrėti ir kasdienius įpročius. Imuniteto stiprinimui ir gerai savijautai gali padėti reguliari fizinė veikla. Visgi, net ir su ja nereikėtų persistengti tiems, kurie tik dabar pradėjo sportuoti. Pavyzdžiui, pradedantieji bėgikai dažnai vaistinėse ieško tepalų nuo skausmo, nes dėl per didelio krūvio jiems pradėjo skaudėti sąnarius ar sausgysles. O svarbiausia, visa ko pagrindas – subalansuota ir visavertė mityba, kuri gali tapti visų būtinų vitaminų pasisavinimo šaltiniu“, – sako „Eurovaistinės“ vaistininkė Jovita Aleknienė.


 
Kuo svarbiausia pasirūpinti balandį?
Po traumų. Užsiimdami aktyviomis veiklomis galime pasitempti sąnario raiščius, raumenis, sausgysles, patirti kūno dalių sumušimus. Vaistinis preparatas VOLTAREN EMULGEL gali būti vartojamas raumenų ir sąnarių sužalojimų sukeltam skausmui malšinti ir uždegimui slopinti.

 
Imunitetui stiprinti. Maisto papilde OILESEN FORTE D3 4000 esantis vitaminas D organizme atlieka daug funkcijų, iš kurių pagrindinė – padėti palaikyti tinkamą kalcio ir fosforo koncentraciją, kuri svarbi ir ląstelėse vykstantiems procesams, ir kaulų mineralizavimui, ir nervų bei imuninės sistemos funkcijai.
 
Peršalimo ir gripo simptomams lengvinti. Pavasarį peršalimo ir gripo ligos niekur nedingo. Nereceptinis vaistinis preparatas GRIPEX THERMAL gali būti vartojamas peršalimo ar gripo simptomams (karščiavimo, ryklės, galvos ir raumenų skausmo, nosies užgulimo, sauso kosulio) lengvinti.
 
Nervų sistemos veiklai. Maisto papildas BIOMAGNESIUM FORTE gali padėti nervų sistemai, nuovargiui mažinti bei raumenų sistemai palaikyti.
 
Širdies veiklai ir kraujospūdžiui. Maisto papildo FJORD STRONG OMEGA-3 sudėtyje esančios omega 3 riebalų rūgštys padeda palaikyti normalų kraujospūdį, širdies veiklą, normalią smegenų funkciją ir regėjimą.
 
Odai, plaukams, nagams. Maisto papildo ACORUS BALANCE COLLAGEN BEAUTY SHOTS sudėtyje esantys cinkas, selenas, varis, manganas padeda palaikyti normalią odos, plaukų ir nagų būklę, taip pat padeda apsaugoti ląsteles nuo oksidacinės pažaidos.

 
Regėjimui. Besiskundžiantiems akių nuovargiu patariama vartoti maisto papildą OCUVAL STRONG, kuris gali padėti išsaugoti normalų regėjimą.
 
Nuo skausmo. Atsiradus lengviems ar vidutiniams galvos, dantų, mėnesinių, raumenų ir sąnarių skausmams, karščiavimui, galima vartoti nereceptinį vaistinį preparatą IBUPROM.
 

Kepenims. Suaugusiųjų toksiniam kepenų pažeidimui gydyti kaip papildomą priemonę patariama vartoti nereceptinį vaistinį preparatą LIVOSIL.  
 
Nuo gerklės skausmo. Susidūrus su gerklės ir burnos ertmės uždegimu, skausmu, paraudimu ir patinimu, galima vartoti nereceptinį vaistinį preparatą SEPTABENE.



 
Primename, kad įdėmiai perskaitytumėte pakuotės lapelį ir vaistą vartotumėte kaip nurodyta. Netinkamai vartojamas vaistas gali pakenkti Jūsų sveikatai; Jei simptomai nepraeina ar atsirado šalutinis poveikis, dėl tolesnio vaisto vartojimo būtina pasitarti su gydytoju ar vaistininku; Jeigu įtariate, kad Jums pasireiškė šalutinis poveikis, apie jį praneškite savo gydytojui, vaistininkui ar Valstybinei vaistų kontrolės tarnybai prie Lietuvos Respublikos sveikatos apsaugos ministerijos el. paštu NepageidaujamaR@vvkt.lt arba kitais būdais, kaip nurodyta jos interneto svetainėje www.vvkt.lt. Maisto papildas neturėtų būti naudojamas kaip maisto pakaitalas. Svarbi įvairi ir subalansuota mityba bei sveikas gyvenimo būdas.
 
lsveikata.lt „Facebook“. Būkime draugai! 
 

Komentuoti:

Vardas:
Komentaras:

    Gydytojas ir pacientas


    Lėtiniai skausmai kantrybės šarvų nepramušė

    Lėtiniai skausmai kantrybės šarvų nepramušė

    „Būčiau susirgusi vėžiu, senai būčiau mirusi, o nuo šios ligos mirtis neateis. Nebent galėjau mirti nuo vaistų“...
    Ir rašo, ir gydo. Kas?

    Ir rašo, ir gydo. Kas?

    Matyti virš kompiuterio palinkusį, klaviatūrą barbenantį mediką – gana įprasta: žodžiais nugula paciento ligos istori...

    razinka


    Sveika šeima


    Buriavimas: mėlynos kojos, bet rami galva

    Kad buriavimas yra vandens sportas, žino kiekvienas. Tačiau ties čia daugelio žinios apie šią sporto šaką tikriausiai ir baigiasi. Kuo ypatingas buriavimas, kokia jo nauda ir žala sveikatai, kaip įveikti jūrligę ir krantligę, pasakoja buriavimo akademijos „Vėjo pamušalai“ įkūrėjas Vilius Tamkvaitis.

    Sveikatos horoskopas


    Lakpkričio 23-29 d.

    Avi­nas
    Šią sa­vai­tę šil­čiau ren­ki­tės ir ven­ki­te skers­vė­jų. Tre­čia­die­nį ga­li­te su­sap­nuo­ti pra­na­šiš­ką sap­ną. Šeš­ta­die­nis - tin­ka­ma die­na są­na­rių gy­dy­mui ir spe­cia­liems mankš­tos pra­ti­mams.

    Pakalbėkim apie tai


    Svetur


    JAV – rekordinis vaistų trūkumas

    Medikamentų krizė JAV pasiekė didžiulį mastą – šalyje šiuo metu trūksta daugiau negu 300 pavadinimų vaistų. Amerikos sveikatos sistemos farmacininkų draugijos vadovas (ASHP) Paul W.Abramowitz CNN teigė, kad šalyje labiausiai trūksta injekcinių vaistų. Problemai spręsti jau teikiamos rekomendacijos. Visgi ka...

    Redakcijos skiltis


    Komentarai


    Savigrauža. Širdgėla. Susikrimtimas
    Henrikas Vaitiekūnas Savigrauža. Širdgėla. Susikrimtimas
    Ir turtuoliai verkia
    Henrikas Vaitiekūnas Ir turtuoliai verkia
    Kas po devintu prakaitu slypi?
    Henrikas Vaitiekūnas Kas po devintu prakaitu slypi?

    Naujas numeris