Dezinfekcinis skystis pasiekė kai kurias vaistines, penktadienį tikimasi jo turėti visose

www.lsveikata.lt
2020-03-12
Dalį vaistinių šiandien jau pasiekė rankų higienai skirtas dezinfekcinis skystis, likusiose dezinfekcinio skysčio pardavimai turėtų atsinaujinti rytoj. BENU vaistinių tinklas skelbia į vaistines pristatęs apie 10 tūkst. vienetų anksčiau iš tiekėjo užsakyto dezinfekcinio skysčio. Tiesa, kai kuriose vaistinėse atvežtas kiekis buvo greitai išpirktas. Pasak Mindaugo Urbo, „Tamro Lietuva“ rinkodaros ir komunikacijos vadovo, rytoj ryte iš sandėlių į vaistines bus išvežiotas ir „Vilniaus degtinės“ pagamintas dezinfekcinis skystis.
Dezinfekcinis skystis pasiekė kai kurias vaistines, penktadienį tikimasi jo turėti visose

Vaistininkai stebi itin išaugusį dezinfekcinio skysčio poreikį – gyventojai jo nori įsigyti iškart po kelis ar keliolika vienetų.

„Pradėjus dezinfekcinio skysčio gamybą Lietuvoje, tikimės, kad vaistinės jo nebepritrūks ir gyventojams bus sudarytos galimybės jo įsigyti pagal poreikį. Stebėsime situaciją ir, jeigu matysime, kad skysčio atsargos vaistinėse sparčiai senka dėl išaugusios paklausos, skubiai organizuosime jo pristatymą iš sandėlio bei užsakant papildomos kiekius iš gamintojų. Paprastai vaistines prekės iš sandėlio pasiekia tą pačią ar vėliausiai kitą dieną“, - sako M. Urbas.
 
Vaistininkai ragina gyventojus laikytis visų sveikatos institucijų rekomendacijų ir neiti patiems pirkti medikamentų ar kitų medicinos prekių, jeigu per pastarąsias 14 dienų lankėsi COVID-19 koronaviruso paveiktose teritorijose ar turėjo sąlytį su patvirtintu COVID-19 atveju. Prie paveiktų regionų priskiriama Kinija, visa Italija, Honkongas, Iranas, Japonija, Pietū Korėja, Singapūras, Prancūzija, Ispanija ir Vokietija. 
 
„Saugant save ir aplinkinius, pacientus raginame vaistinėje nestoti į glaudžią eilę ir išlaikyti atstumą. Taip pat tuos, kurie į vaistinę atėjo įsigyti ne vaistų, o kitų kosmetikos, higienos ar medicinos prekių, kviečiame eiti prie specialių kasų, skirtų įsigyti ne vaistus. Tokios kasos yra visose didžiosiose vaistinėse“, - rekomendacijomis dalinasi „Tamro Lietuva“ rinkodaros ir komunikacijos vadovas.
Kartu gyventojams primenama, kad viena geriausių apsaugų nuo virusų plitimo – tinkama rankų higiena, saviizoliacija, jei įtariamas užsikrėtimas, taip pat bent 2 metrų atstumo palaikymas tarp žmonių. 
 
 lsveikata.lt „Facebook“. Būkime draugai! 
 

Komentuoti:

Vardas:
Komentaras:

    Gydytojas ir pacientas


    Ir rašo, ir gydo. Kas?

    Ir rašo, ir gydo. Kas?

    Matyti virš kompiuterio palinkusį, klaviatūrą barbenantį mediką – gana įprasta: žodžiais nugula paciento ligos istori...
    R.Masienė: nuo valytojos iki slaugos administratorės

    R.Masienė: nuo valytojos iki slaugos administratorės

    Kadaise Respublikinėje Panevėžio ligoninėje dirbusi valytoja Rasa Masienė šiandien čia – vyriausioji slaugos administ...

    razinka


    Sveika šeima


    Senjorų liūdesį vaiko kultūra

    Lietuvoje gyvena vienišiausi senjorai Europos Sąjungoje (ES) – net kas antras mūsų senjoras gyvena po vieną. Vienišumas yra vienas pagrindinių rizikos veiksnių psichikos sveikatos problemoms atsirasti. Tačiau specialistai tvirtina, kad problemos mastą galima mažinti, pasitelkiant kultūrą. Įrodyta, jog kultūriniai ...

    Sveikatos horoskopas


    Lakpkričio 23-29 d.

    Avi­nas
    Šią sa­vai­tę šil­čiau ren­ki­tės ir ven­ki­te skers­vė­jų. Tre­čia­die­nį ga­li­te su­sap­nuo­ti pra­na­šiš­ką sap­ną. Šeš­ta­die­nis - tin­ka­ma die­na są­na­rių gy­dy­mui ir spe­cia­liems mankš­tos pra­ti­mams.

    Pakalbėkim apie tai


    Svetur


    JAV – rekordinis vaistų trūkumas

    Medikamentų krizė JAV pasiekė didžiulį mastą – šalyje šiuo metu trūksta daugiau negu 300 pavadinimų vaistų. Amerikos sveikatos sistemos farmacininkų draugijos vadovas (ASHP) Paul W.Abramowitz CNN teigė, kad šalyje labiausiai trūksta injekcinių vaistų. Problemai spręsti jau teikiamos rekomendacijos. Visgi ka...

    Redakcijos skiltis


    Komentarai


    Savigrauža. Širdgėla. Susikrimtimas
    Henrikas Vaitiekūnas Savigrauža. Širdgėla. Susikrimtimas
    Ir turtuoliai verkia
    Henrikas Vaitiekūnas Ir turtuoliai verkia
    Kas po devintu prakaitu slypi?
    Henrikas Vaitiekūnas Kas po devintu prakaitu slypi?

    Naujas numeris