Subalansuota moterims. Bet tiks ir vyrams

Henrikas Vaitiekūnas
2021-08-16
Jeigu jau stuktelėjo penkiasdešimt, tą istoriją tikrai esate patyrę. Atsimenate? Kuomet buvote visai jauni, atrodė, kad tie mokslo metai niekuomet nesibaigs. Net vasaros rodėsi begalinės. Ir ilgai ilgai tekdavo laukti eilinio gimtadienio. O vėliau viskas persivertė: tapo sunku pripažinti, kad naujausiai informacijai suvokti reikia kur kas  daugiau laiko.
Subalansuota moterims. Bet tiks ir vyrams

Žinau, kad ne visi su tuo sutiksite. Tačiau pripažinti teks: dažnam mūsų norėtųsi, kad laikas tekėtų ne taip srauniai. Bet šiandien tos būsenos neanalizuosime: nė neužsiminsim apie sudėtingus neuromokslus ar senatvinius mąstymo (matymo?) pakitimus. Šiandien - apie patį viršutinį kevalą: rūbą, buitį ar net odą. Ir apie tai, kas padėtų nusimesti bent jau vizualinę metų naštą.
 
Galite savo metus ignoruoti. Bet privalote nepamiršti, kad tai, kas jums tiko prieš penkiolika vasarų, šiandien gali atrodyti ne tik nebemadinga, bet ir vulgaru. Arba – ne vietoje. Konsultacijomis su manimi dalijosi patyrę specialistai – ir vyrai, ir moterys – bet, kuomet tuos patarimus ėmiau grupuoti, atradimas nebuvo netikėtas: ir vieni, ir antri daugiausia pastebėjimų skyrė ne ponams, o ponioms. Žinodamas pastarųjų įnoringumą ir nesitaikstymą su metų tėkme, nesiūlysiu primygtinai. Tik tiek, kad būtų įdomu. Nes įdomybių ir sau atradau. Štai, pavyzdžiui...
 

Graži ir simpatinga kūno rengybos trenerė iš Australijos p. Belinda Norton savo kursų dalyvėms rekomenduoja vienintelę, jos manymu, jauninančią uogą – mėlynę. Sako, kad pati jas valgo kasdien. Bet – neišsigąskite – tai pirmas ir paskutinis šiame rašiny gastronominis patarimas. Kitus šiandien ignoruosime. Bet kodėl ponios Belindos vardas čia apskritai atsirado? Ogi dėl vieno ir jums negirdėto patarimo.  B.Norton ir jaunoms, ir vyresnio amžiaus moterims siūlo niekada jokių gėrimų negerti per šiaudelį. Nes būtent dėl to randasi pirmosios raukšlės aplink lūpas. (Jau matau, kaip ir Jūs dabar bandote jas „triūbele“ suglausti. Tad argi ponia B.N. neteisi?).
 
Taip jau susiklostė, kad apie lūpas ir jų dažus teks kalbėti pirmiausia. Žinau, kad žinote daugiau už mane. Bet štai jums juodasis makiažo darbas: trisdešimtmetė, kuri lūpas nudažo vyno atspalvio lūpdažiais, „užsideda“ pernelyg storą makiažo pagrindą ir ryškiai „nuspalvina“ akis bei nagus, iškart pavirsta keturiasdešimtmete. Na, o keturiasdešimtmetės, norėdamos tapti jaunesnėmis, dažnai daro dar kitą klaidą: dažais „padidinusios“ viršutinę lūpą, ir tokias lūpas vadindamos vaikiškai putliomis, jos klysta. Kur klaida? Jei norite atrodyti jauniau – viršutinę lūpą paploninkite!
 
Kiti makiažo ir Jūsų amžiaus reikalai. Ne vienerių metų „atsikratyti“ padės taisyklingai nubrėžti antakiai. O kad vizualiai didesnės atrodytų akys, teks naudoti blizgius (bet ne ypač blizgius) antakiams skirtus šešėlius. Patepkite jais apatinę antakių liniją ir vidinį akies kamputį.
 
Na, kaip ten save „patinkuoti“, ponios žino: metodų yra daug. Tačiau jaunystė ir veido švytėjimas priklauso ir nuo to, kaip makiažą nuvalote. Prieš kurį laiką pasaulyje populiarintas Pietų Korėjos aktorės B.Sjuzy metodas - 424. Kaip tie skaičiukai iššifruojami? Ogi taip: 4 minutes veido aliejus įtrinamas į odą. Po to dvi minutes oda valoma jūsų pasirinktu valikliu, ir vėl 4 minutes veidas plaunamas vandeniu. Taip ir norėjau jums rekomenduoti. Tačiau Lietuvos  gražuolės man šį korėjietišką metodą sukritikavo: girdi, aliejus užkemša poras, todėl dabar visiškai pakanka micelinio vandens. Tik nesutariama, ar po jo naudoti dar ir prausiklį... Pabandysiu tą – vyrams sunkiai suvokiamą informaciją – paaiškinti logiškai: micelinio vandens ir toniko sudėtys – panašios, o gi toniko  niekas nebando vandeniu nuplauti...     
 
Šiandien ne tik jaunos, bet ir Teisingo amžiaus ponios aktyviai dirba kompiuteriais. Todėl gal ir Jums pravers garsios kinų aktorės Fan Bing patirtis: prie interneto ji sėda tik tuomet, kai veidą patepa SPF kremu. Tiesa, tas kremas Lietuvoje daugiau žinomas, kaip apsaugantis nuo ryškios saulės, tačiau pavyzdys parodo, kad tarp saulės ir kompiuterio spinduliavimo  sąsajų taip pat galime rasti.
 

Sakinys iki šios vietos tekstą paskaičiusiems, bet nieko naudingo sau vis dar neradusiems vyrams: patarimas tikrai bus. Tik nežinau, ar visi juo džiaugsis. Vėliau.
O dabar – apie batus. Tikite ar ne, bet jų pasirinkimas jūsų psichologinį amžių tikrai parodo. (Ta proga priminsiu, kad kolegos, giminės bei gyvenimo pakeleiviai mus – ir vyrus, ir moteris - vertina pagal tris kriterijus: pagal biologinį, psichologinį ir fizinį amžių). Kurį būdą naudosite – jūsų asmeninis reikalas. Kartais gelbėja treniruotės, kartais – makiažas. Tačiau batai – tai jau tikrai psichologinis kriterijus. Beje, šioje vietoje ir pirmasis intarpas, skirtas vyrams: ar žinote, kad didžioji dalis moterų vyrus iškart įvertina, vos pasižiūręjusios į jų batus?
 
Bet toliau – apie moteriškąjį apavą. Iškart perskaičiusios šį rašinį nueikite prie savo batų lentynos ar dėžės ir – be didelių apmąstymų apie kada nors ateisiančius sunkesnius laikus – išmeskite (arba sudėkite į maišą rytojaus išnešimui) tuos batus, kurie jūsų gražias kojas daro vienu ar dviem dydžiais didesnes ir stambesnes. O po to internete paskaitykite apie „Mary Jane“ batus. (Na, tokie su saga ir tvirtinamu dirželiu). Jie sumodeliuoti pagal garsų  1902 metų komiksą ir jo heroję Mary Jane. Ir tikrai jie tinka šiandieniniams hipsteriams bei visiems iki 20-ties metų amžiaus. Bet ne jums: jus jie dešimčia metų sendina. Na, o jei tikrai ryšitės internetą atsiversti, tai tuo pačiu pasiskaitykite ir apie „Baby Doll“ tipo batelius. Ne jums ir pastarieji!
 

Kadangi prieš savaitę moteriškas liemenėles jau aptarėme, prie jų negrįšim. Nors – tinkamai parinktos – jos taip pat koreliuoja su amžiumi. Bet yra dar dvi svarbios detalės – šalikėliai ir apykalės. Šalikėliai amžių gali visiškai teisingai paslėpti, o štai apie apykakles  turime svarbų sakinį: jei jos aukštos, tai paslepia ir krūtinės, ir figūros trūkumus. Ir visada gražiai atrodo. (Proga priminti, kad tos krūtinės, kaklo ir laikysenos problemos neatsiranda iš niekur: ar tik nesėdėjote valandų valandas prie kompiuterio susikūprinusi ir nuolat nuleidusi galvą?).

Sendina ne tik nemokėjimas sėdėti, bet ir nemokėjimas rengtis. 50-metė su mini gal ir atrodys gražiai. Bet liaupsių iš aplinkos vargu ar išgirs. Ir kita priešingybė: na, meskite tą savo seną ir tik Jums mielą beretę į šiukšlių kibirą! Ir dar atsisakykite to tamsaus bei rimto dalykinio kostiumėlio: jis metų visuomet prideda. Svarbus yra ir audeklo dekoras: lieknina bei jaunina vertikalūs, o ne horizontalūs dryžiai!
Žodis apie kai kurių vidutinio amžiaus ponių mėgstamą unisex stilių. Atsisakykite jo! Kaip ir seno - Alos Pugačiovos išpopuliarinto – balachono. Lietuviško atitikmens tam rūbui – nėra. Bet gi supratot: kažkas panašaus į palapinę...
Kvepalai. Tegu rašo apie juos ir toliau Andrius Užkalnis. O mes priminsim, kad yra gausybė kvapų, kuriuos užuodęs iškart žinai, kad praėjo garbingo amžiaus dama. Jūs gi nenorite, kad apie jus taip kalbėtų. Todėl pamirškite ir „Guerlain“, ir „Chanel“. Tegu į jus dėl jūsų kvepalų atsisuka trisdešimtmečiai!
 
Kas liko – tegul būna Miko: apie vyrų amžių dabar. Jų batai jau aprašyti. Džinsai tikrai jaunina. Tačiau teisingai pasirinkti juo moka tik kas penktas. Ir tik kas septintas pritaiko tinkamą diržą. Tam tikra – gana specifinė - vyriškosios pusės dalis mano, kad visuomet jaunai atrodys, jei bus pasipuošę sportiniais rūbais. Psichologai sako, kad tokią aprangą nuolat dėvi tik savimi nepasitikintys vyrai.
Ir keistoji statistika: ilgiausia, pasirodo, gyvena tie, kurie tuokėsi tik kartą. Jie pagal amžiaus trukmę lenkia ir išsiskyrusius, ir keliskart vedusius. Galite tai patikrinti.  

lsveikata.lt „Facebook“. Būkime draugai! 
 

Komentuoti:

Vardas:
Komentaras:

    Gydytojas ir pacientas


    G.Vitkauskienė: ne liga turi valdyti pacientą, o jis ligą

    G.Vitkauskienė: ne liga turi valdyti pacientą, o jis ligą

    „Šeimos medicina mane sužavėjo pacientų įvairove, galimybe dalyvauti paciento diagnostikoje ir ilgalaikiame stebėjime...
    V.Žu­kaus­kie­nė: chi­rur­gės pai­nio­ja­mos su slau­gy­to­jo­mis

    V.Žu­kaus­kie­nė: chi­rur­gės pai­nio­ja­mos su slau­gy­to­jo­mis

    Ab­do­mi­na­li­nės chi­rur­gi­jos gy­dy­to­ja Vik­to­ri­ja Žu­kaus­...

    Budinti vaistinė


    „Eurovaistinė“ pristato sveikas kainas: ką balandį galite įsigyti pigiau?

    „Eurovaistinė“ pristato sveikas kainas: ką balandį galite įsigyti pigiau?

    „Eurovaistinė“ kiekvieną mėnesį pristato naujas „sveikas kainas“ – bent 10 aktualiausių mėnesio prek...
    Mokys, kaip vartoti vaistus

    Mokys, kaip vartoti vaistus

    „Oficialiai vaistinėse surenkamų ir sunaikinamų vaistų kiekis – 20 tonų per metus – rodo, kaip netinkamai vartojami ar neva...

    razinka


    Sveika šeima


    Automobilius gatvėse stabdys ir aplinkosaugininkai

    Senas taršių automobilių parkas ir didelė miestų tarša Aplinkos ministeriją privertė griebtis pokyčių – sustiprinti aplinkosaugininkų įgaliojimai transporto priemonių taršos srityje. Netrukus keliuose vairuotojus stabdys ne tik policija, bet ir aplinkos apsaugos pareigūnai. Saugaus eismo ekspertai iniciatyv...

    Sveikatos horoskopas


    Lakpkričio 23-29 d.

    Avi­nas
    Šią sa­vai­tę šil­čiau ren­ki­tės ir ven­ki­te skers­vė­jų. Tre­čia­die­nį ga­li­te su­sap­nuo­ti pra­na­šiš­ką sap­ną. Šeš­ta­die­nis - tin­ka­ma die­na są­na­rių gy­dy­mui ir spe­cia­liems mankš­tos pra­ti­mams.

    Pakalbėkim apie tai


    Svetur


    Ksenotransplantacija: vis daugiau vilčių pacientams

    Daugiau negu 100 tūkst. JAV gyventojų laukia organų transplantacijų. Ksenotransplantacijos (iš gyvūno žmogui) pasiekimai laukiantiesiems gali suteikti naujų vilčių. Kovo viduryje Masačiusetso ligoninės Bostone gydytojai žmogui atliko sėkmingą kiaulės inksto persodinimą.   

    Redakcijos skiltis


    Komentarai


    Ir turtuoliai verkia
    Henrikas Vaitiekūnas Ir turtuoliai verkia
    Kas po devintu prakaitu slypi?
    Henrikas Vaitiekūnas Kas po devintu prakaitu slypi?
    Pavėlavęs perspaudų rinkinys
    Henrikas Vaitiekūnas Pavėlavęs perspaudų rinkinys

    Naujas numeris