Lūpos – pasitikėjimo savimi atspindys

Greta Vanagienė
2020-02-06
Vizažo meistrė Ieva Mitigailienė sako, jog lūpų dažai, ko gero, svarbiausia makiažo priemonė, padedanti sukurti savitą stilių. Dar daugiau, lūpų ryškinimas siejamas su moters seksualumu, pasitikėjimu. Sąmoningai ar ne ryškindamos lūpas dailiosios lyties atstovės atskleidžia savo moteriškumą. Vizažo meistrė atskleidžia daugiau gudrybių, kaip žaisti su šiuo makiažo ginklu.
Lūpos – pasitikėjimo savimi atspindys
Norint sukurti drėgnų, putlių lūpų efektą reikėtų rintis lūpų dažus vaško pagrindu. Juo paryškintos lūpos įgauna drėgną, paviršių ir optiškai tampa putlesnės.

Padidinti ir sumažinti
I.Mitigailienė sako, kad norint sukurti drėgnų, putlių lūpų efektą reikėtų rintis lūpų dažus vaško pagrindu. Juo paryškintos lūpos įgauna drėgną, paviršių ir optiškai tampa putlesnės.

Lūpas padidinantį arba sumažinantį efektą galima pasiekti ir žaidžiant spalvomis: tamsiai padažytos lūpos optiškai atrodys šiek tiek mažesnės, šviesios - vizualiai šiek didesnės. Putlumo ir apimties lūpoms suteiks ir perlamutriniai lūpų dažai.
Siekiant jauninančio efekto, kad lūpos atrodytų natūraliai putlios, sveikos ir gražios, pasak I.Mitigailienės, verta rinktis drėkinamuosius lūpų dažus su šviesą atspindinčiomis dalelėmis. „Pirmą sluoksnį galima padažyti švelnaus perlamutro dažais, o po to užtepti šiek tiek blizgio“, - pataria vizažo guru.
 

„Kuo ryškesnės lūpos, tuo nepriekaištingesnė turi būti žmogaus šypsena“,- teigia vizažo meistrė Ieva Mitigailienė.

 
Raudona - stiprus ginklas
Anot I.Mitigailienės, raudona lūpų dažų spalva - ypač stiprus ginklas. Nors teoriškai ji tinka kiekvienai moteriai, svarbu tik parinkti tinkamą atspalvį, atsiranda kitų kertinių elementų, kurie svarbūs bendram vaizdui: dantų emalio baltumas, šypsenos grožis, veido odos spalvos tolygumas.
Nors taip padažytos lūpos patraukia daugelio žvilgsnį ir sukuria ryškios asmenybės bruožą, moteris ne visada taip pasidažiusi lūpas jaučiasi patogiai.

„Kartais raudoną lūpų dažų spalvą palyginu su per mažais bateliais, kuriuos vis tiek matuojiesi. Jie spaudžia, sukelia fizinį skausmą, nepatogumą. Lygiai taip pat „spaudžia“ raudona spalva“, - atkreipia dėmesį vizažo meistrė.
Specialistė sako dažant lūpas šia spalva pirmiausia koreguojama jų simetrija, tada – proporcijos, todėl kartais moterys išvysta tai, ko nematė, ir jai šis vaizdas – svetima, todėl nepajėgia susitapatinti. Taigi ryškumas, kaip ir dėmesys, patinka ne visiems.
Vis dėlto jei moteriai ši spalva pati tinkamiausia jos būdui ar nuotaikai atskleisti, I.Mitigailienė sako vertėtų skirti daugiau dėmesio technikai – išlaikyti apatinės ir viršutinės lūpų pločio pusiausvyrai: „Siauroms lūpoms tinkamesni drėkinamieji lūpų dažai ir vidutinio intensyvumo spalva, prieš tai kontūrą būtinai rekomenduoju apvesti lūpų pieštuku – jis vizualiai šiek tiek padidina lūpas.“

 
Verta žinoti
Dažant lūpas patariama atsižvelgti į prigimtines spalvas. Yra toks spalvinis žmonių skirstymas į tipus pagal metų laikus: rudens, pavasario, vasaros ir žiemos. Šiltojo tipo atstovai pasižymi gelsvu, auksiniu plaukų ir odos atspalviu ir jiems labiausiai dera visi šilti persikiniai arba rusvi tonai. Kalbant apie lūpų dažų spalvą, šaltiems atspalviams tinkamesnė klasikinė sodri, dar vadinama holivudinė raudona, o šiltiems – koralų ar aviečių raudona.


lsveikata.lt „Facebook“. Būkime draugai! 
 

Komentuoti:

Vardas:
Komentaras:

    Gydytojas ir pacientas


    Ar šįryt išsivalėte dantis?

    Ar šįryt išsivalėte dantis?

    Tik pusė Lietuvos ikimokyklinio amžiaus vaikų tėvų ar globėjų kasdien ryte valo vaikams dantis, rodo naujausias Vilniaus miesto sa...
    A.Radžiūnas: kenčiantiems lėtinį skausmą jau turime ką pasiūlyti

    A.Radžiūnas: kenčiantiems lėtinį skausmą jau turime ką pasiūlyti

    „Lėtinį skausmą kenčiantis žmogus gyvena nuolatinėje baimėje, kad skausmas paaštrės“, – sako Kauno klinik...

    Budinti vaistinė


    Vaistinių tinklas „Camelia“ neužleidžia lyderio pozicijų

    Vaistinių tinklas „Camelia“ neužleidžia lyderio pozicijų

    Jau 30 metų gyvuojantis lietuviško kapitalo vaistinių tinklas „Camelia“ lyderio pozicijų rinkoje neužleidžia ne...
    „Eurovaistinė“ pristato sveikas kainas: ką sausį galite įsigyti pigiau?

    „Eurovaistinė“ pristato sveikas kainas: ką sausį galite įsigyti pigiau?

    „Eurovaistinė“ kiekvieną mėnesį pristato naujas „sveikas kainas“ – bent 10 aktualiausių mėnesio prek...

    razinka


    Sveika šeima


    Ar šįryt išsivalėte dantis?

    Tik pusė Lietuvos ikimokyklinio amžiaus vaikų tėvų ar globėjų kasdien ryte valo vaikams dantis, rodo naujausias Vilniaus miesto savivaldybės visuomenės sveikatos biuro „Vilnius sveikiau“ atliktas tyrimas. Konferencijoje dantų priežiūros specialistai aptarė esamą padėtį bei prevencines strategijas, padėsiančias spręsti spa...

    Sveikatos horoskopas


    Lakpkričio 23-29 d.

    Avi­nas
    Šią sa­vai­tę šil­čiau ren­ki­tės ir ven­ki­te skers­vė­jų. Tre­čia­die­nį ga­li­te su­sap­nuo­ti pra­na­šiš­ką sap­ną. Šeš­ta­die­nis - tin­ka­ma die­na są­na­rių gy­dy­mui ir spe­cia­liems mankš­tos pra­ti­mams.

    Pakalbėkim apie tai


    Svetur


    G.Thunberg – pranašė savame krašte?

    Klimato aktyvistė iš Skandinavijos Greta Thunberg, matyt, priprato ne tik rėžti paveikias kalbas, bet ir bendrauti su policijos pareigūnais. Praėjusį mėnesį ji buvo sulaikyta Londone, mat į viešbučio patalpas trukdė įeiti naftos ir dujų bendrovių atstovams. Šią savaitę aktyvistė su bendraminčiai nelegaliai savo k...

    Redakcijos skiltis


    Komentarai


    Krokodilo kepenys su saldžiąja puterija
    Henrikas Vaitiekūnas Krokodilo kepenys su saldžiąja puterija
    Kaip striksi dominatriksė?
    Henrikas Vaitiekūnas Kaip striksi dominatriksė?

    Naujas numeris