„Camelia“ dar labiau sumažino medicininių kaukių kainą

www.lsveikata.lt
2020-10-02
Vienas didžiausių vaistinių tinklų „Camelia“ ketvirtadienį skelbia, kad visą spalį klientams suteiks galimybę apsaugines medicinines veido kaukes įsigyti už dar mažesnę kainą. Visą mėnesį internetinėje parduotuvėje ir fizinėse vaistinėse vienos medicininės trijų sluoksnių kaukės kaina – 0,19 Eur, 50 kaukių dėžutė – 9,50 Eur. Tai kol kas mažiausia kaukių kaina vaistinių rinkoje po karantino.
„Camelia“ dar labiau sumažino medicininių kaukių kainą

„Camelia“ vaistinių tinklą valdančios „Nemuno vaistinės“ generalinės direktorės Aušros Budrikienės įsitikinimu, vaistinių vaidmuo šiuo kriziniu laikotarpiu tampa vis svarbesnis.
„Mūsų klientui prekės kaina yra labai svarbi, todėl vėl atsiradusios išlaidos už privalomąsias apsaugines kaukes lemia neigiamus šeimos biudžeto pokyčius. Atsakingas rūpinimasis savo ir kitų sveikata šios pandemijos metu prisidėjo prie gerokai padidėjusių asmeninių išlaidų, kurias mes ir norime padėti sušvelninti“,  – sako A. Budrikienė.

 
Išaugęs kaukių poreikis
Tai, kad medicininių kaukių poreikis per pastaruosius mėnesius vėl išaugo, rodo ir vaistinių tinklo surinkta statistika.
„Lietuvoje paskelbus karantiną per dieną parduodavome vidutiniškai 100 tūkst. kaukių. Dabar įsigyjamų kaukių skaičius gerokai sumažėjo. Visgi, Vyriausybei nuo rugpjūčio vėl įvedus privalomąjį kaukių dėvėjimą, matome, kad mūsų klientų poreikis įsigyti apsaugines medicinines kaukes išaugo,“ – sakė A. Budrikienė.
Po birželio 17 d. pasibaigusio karantino iki liepos 29 d., kai buvo pranešta apie Vyriausybės priimtą sprendimą grąžinti privalomąjį kaukių dėvėjimą, „Camelia“ vaistinėse buvo parduodama apie 5 tūkst. kaukių per dieną. Po šio sprendimo priėmimo kaukių pardavimai pradėjo ir vėl augti, tačiau skaičiai yra mažesni nei prasidėjus pandemijai. Šiuo metu vidutiniškai per dieną parduodama apie 20 tūkst. medicininių kaukių.
 

„Nuo spalio 1 dienos mūsų vaistinėse viena medicininė trijų sluoksnių vienkartinė kaukė kainuoja tik 0,19 Eur, o 50 vnt. kaukių dėžutę galima įsigyti už 9,50 Eur. Tai mažiausia kaina mūsų vaistinėse per visą pandemijos laikotarpį, kuris trunka jau daugiau nei pusę metų“, – sako A. Budrikienė.
Ji priduria, kad pavasarį vidutiniškai vieno apsipirkimo vaistinėje metu klientas įsigydavo apie 9 kaukes, dabar šis skaičius sumažėjęs iki 2-3 kaukių. Artėjantys vėsesni orai ir didėjantis apsikrėtusiųjų skaičius rodo, kad poreikis įsigyti apsauginę veido kaukę gali ir vėl padidėti.  
 
Didėjant rizikai susirgti peršalimo ligomis, Molėtų vaistinėje „Camelia“ dirbantis vaistininkas Mindaugas Leišys ragina nepamiršti ne tik kaukės, bet ir bendrų saugumo ir asmeninės higienos taisyklių, kurios padės apsisaugoti nuo galimo užsikrėtimo koronavirusu.
„Camelia“ vaistinės atstovas pataria laikytis visų rekomenduojamų higienos reikalavimų, dažnai plauti rankas, naudoti dezinfekcinį skystį, mūvėti vienkartines pirštines, kosėti ar čiaudėti į vidinę alkūnės dalį, uždarose patalpose ir renginiuose dėvėti apsaugines kaukes. Siekiant apsaugoti save ir artimuosius vaistininkas taip pat pataria vengti didelių susibūrimų, artimo kontakto su kitais žmonėmis, viešuoju transportu važinėti tik būtinaisiais reikalais ir kiek įmanoma labiau riboti lankymąsi viešose vietose.


Komentuoti:

Vardas:
Komentaras:

    Gydytojas ir pacientas


    G.Vitkauskienė: ne liga turi valdyti pacientą, o jis ligą

    G.Vitkauskienė: ne liga turi valdyti pacientą, o jis ligą

    „Šeimos medicina mane sužavėjo pacientų įvairove, galimybe dalyvauti paciento diagnostikoje ir ilgalaikiame stebėjime...
    V.Žu­kaus­kie­nė: chi­rur­gės pai­nio­ja­mos su slau­gy­to­jo­mis

    V.Žu­kaus­kie­nė: chi­rur­gės pai­nio­ja­mos su slau­gy­to­jo­mis

    Ab­do­mi­na­li­nės chi­rur­gi­jos gy­dy­to­ja Vik­to­ri­ja Žu­kaus­...

    razinka


    Sveika šeima


    Automobilius gatvėse stabdys ir aplinkosaugininkai

    Senas taršių automobilių parkas ir didelė miestų tarša Aplinkos ministeriją privertė griebtis pokyčių – sustiprinti aplinkosaugininkų įgaliojimai transporto priemonių taršos srityje. Netrukus keliuose vairuotojus stabdys ne tik policija, bet ir aplinkos apsaugos pareigūnai. Saugaus eismo ekspertai iniciatyv...

    Sveikatos horoskopas


    Lakpkričio 23-29 d.

    Avi­nas
    Šią sa­vai­tę šil­čiau ren­ki­tės ir ven­ki­te skers­vė­jų. Tre­čia­die­nį ga­li­te su­sap­nuo­ti pra­na­šiš­ką sap­ną. Šeš­ta­die­nis - tin­ka­ma die­na są­na­rių gy­dy­mui ir spe­cia­liems mankš­tos pra­ti­mams.

    Pakalbėkim apie tai


    Svetur


    JK – mirtinai pavojingo kraujo skandalas

    Artėja didžiausio Jungtinės Karalystės sveikatos sektoriaus istorijoje skandalo atomazga. Praėjusio amžiaus 8 ir 9 deš. šalyje plačiai naudoti užkrėsti kraujo preparatai iš JAV. Gegužės viduryje žadama paskelbti tyrimo rezultatus. Jau dabar aiškėja, kad užkrėstas kraujas buvo naudojamas sąmoningai. Apie ta...

    Redakcijos skiltis


    Komentarai


    Ir turtuoliai verkia
    Henrikas Vaitiekūnas Ir turtuoliai verkia
    Kas po devintu prakaitu slypi?
    Henrikas Vaitiekūnas Kas po devintu prakaitu slypi?
    Pavėlavęs perspaudų rinkinys
    Henrikas Vaitiekūnas Pavėlavęs perspaudų rinkinys

    Naujas numeris