Šiurpiausia metų naktis pagal „Cukrinio avinėlio“ autorę

Agnė Bulanavičienė
2021-10-29
Smagiausia Helovino vakarėlio dalimi instagrame populiaraus tinklararaščio „Cukrinis avinėlis“ autorės Bertos Garuckės šeimoje, kaip pati sako, yra maisto galinimas, todėl kiekvienais metais kartu eksperimentuoja gamindami vis kitus receptus. Jos šeimyna mėgsta paprastas ir žaismingas idėjas: kepa sausainius, moliūgų pyragus, keksiukus, gamina įvairius kitus desertus bei rimtus nesaldžius užkandžius.
Šiurpiausia metų naktis pagal „Cukrinio avinėlio“ autorę
„Smagu surengti Helovino žaidimų vakarą, kurio metu kuriame šiurpias istorijas, žaidžiame šaradas ar pasitelkiame burtus bei magiją“, – pasakoja instagrame populiaraus tinklararaščio „Cukrinis avinėlis“ autorė Berta Garuckė.

Meilę gaminimui B.Garuckei įskiepijo šeima. ,,Nuo pat mažens mačiau virtuvėje besisukiojančius mamą ir tėtį – iki šiol pamenu tuos vėlyvus savaitgalio rytus, kai tėtis kepdavo mūsų su sese taip mylimus lietinius blynus su varškės padažu, jo ruoštus pietus; taip pat vakarienes, kurių metu mama vis improvizuodavo gamindama skirtingus patiekalus“, – pasakoja tinklaraštininkė.
 
„Nepastebėjau, kaip pradėjau gaminti dažniau ir vis įvairiau. Receptų klausdavo užsukę draugai, tad vieną dieną tiesiog nusprendžiau, kad metas juos sudėti į vieną vietą – tarsi į virtualią receptų užrašų knygutę“, – prisimena pašnekovė. Pamažu pradėjęs augti sekėjų skaičius tą virtualią užrašų knygelę pavertė į tinklaraštį. Per aštuonerius rašymo metus jis išties nemažai keitėsi: pradėtas rašyti kaip maisto tinklaraštis, kuriame buvo talpinami tik receptai ir išbandytos idėjos virtuvėje, vėliau jis pasipildė įvairiomis „pasidaryk pats“ idėjomis, įspūdžiais iš kelionių. O kai Berta tapo mama, tinklaraštyje atsirado ir mamoms aktualių temų.
 
Helovinas pašnekovės šeimai patinka – nors jį atrado ne taip ir seniai, bet jau tikrai spėjo pamėgti. „Tai dar viena smagi šventė, kurią galime švęsti drauge su šeima surengdami Helovino filmų vakarus, gamindami heloviniškus desertus ar rimtus patiekalus, skaptuodami moliūgus, ruošdami įvairias dekoracijas bei žaismingai persirengdami. Taip pat labai smagu surengti Helovino žaidimų vakarą, kurio metu kuriame šiurpias istorijas, žaidžiame šaradas ar pasitelkiame burtus bei magiją“, – pasakoja „Cukrinio avinėlio“ autorė.
 
 Keliais heloviniškais receptais maisto tinklaraštininkė pasidalino ir su mūsų skaitytojais.

 
Receptai
 
Dešrelės – mumijos

Kokia gi šiurpiausia metų naktis be gardžių mumijų, kurias paruošti prireiks vos kelių minučių! Tai ne šiaip sau mumijos, o dešrelės – mumijos tešloje. Jos lengvai pagaminamos, papuoštos cukraus akutėmis ir puikiai dera su skirtingais padažais. Patiks tiek vaikams, tiek suaugusiems. Neįnoringa, bet efektinga idėja Helovino vaišių stalui.


 
Riekės:
kelių mėgstamų dešrelių,
kelių lakštų sluoksniuotos bemielės tešlos,
kiaušinio
cukraus akučių.
 
Dešreles apsukite sluoksniuota tešla ir aptepkite lengvai baltymų plakiniu. Paruoštas dešreles – mumijas kepkite 200 laipsnių orkaitėje apie 15 minučių. Iškepusias papuoškite cukraus akutėmis ir patiekite su mėgstamais padažais.

 
Džiovinti obuoliukai – vaiduokliukai
Vaiduokliukai – obuoliukai? O taip! Jie tokie skanūs, žavūs ir taip paprastai pagaminami, kad tikrai būtinai turi papuošti Helovino stalą. Ir jie ypač patinka vaikams.


 
Reikės:
3-4 obuolių arba nemaža sauja jau džiovintų obuolių griežinėlių,
80 g baltojo šokolado;
kelios valgomos akytės.
 

Jei neturite džiovintų obuolių, juos paprastai galite išsidžiovinti orkaitėje arba specialioje vaisių džiovyklėje. Obuolius nulupkite, specialiu įrankiu išimkite jų viduriukus ir supjaustykite plonais griežinėliais. Ir džiovinkite žemoje temperatūroje orkaitėje arba džiovyklėje. Baltąjį šokoladą ištirpdykite ir merkite į jį džiovintus obuolių griežinėlius. Papuoškite akytėmis ir palikite, kad šokoladas sutvirtėtų.

 
Tortilijų mumijos
Penkių minučių idėja, kuri patiks net mažiesiems – vos keturi ingredientai ir tiek pat laiko virtuvėje!



Reikės:
kelių tortilijų;
kelių v. š. pomidorų tyrės;
kelių riekučių mėgstamo sūrio;

kelių juodųjų alyvuogių be kauliukų.

Tortilijas supjaustykite norimo dydžio gabalėliais. Ant jų tepkite pomidorų tyrės, dėkite sūrio juosteles ir alyvuogių griežinėlius. Paruoštas tortilijas – mumijas kepkite 180 laipsnių orkaitėje apie 5-10 min.


Šokoladinės mumijos
Šokoladinis riešutainis baugiai gardiems nuotykiams? Taip! Tai pyragas, kuris saldus be cukraus ir purus be miltų. Jame karaliauja daug riešutų sviesto. Vos keli ingredientai, minutė kita maišant tešlą, dar šiek tiek laiko orkaitėje ir riešutainis jau pasiruošęs nuotykiams. Gardiname jį baltuoju šokoladu, puošiame cukraus akytėmis ir štai jums šokoladinės mumijos.


 
Reikės:
3 v. š. riešutų sviesto,
2 bananų,
1 a. š. kepimo miltelių,
2-3 v. š. nesaldžios kakavos,
kiaušinio,
saujos šokolado drožlių arba gabalėlių,
100 g baltojo šokolado,
1 a. š. kokoso aliejaus,
cukraus akyčių papuošimui.
Į dubenį dėkite bananus, riešutų sviestą, kepimo miltelius bei įmuškite kiaušinį. Viską sutrinkite šakute arba maisto smulkintuvu iki vientisos masės. Atsargiai įmaišykite kakavą ir šokolado gabalėlius. Paruoštą tešlą dėkite į sviestu išteptą kepimo indą ir kepkite 180 laipsnių orkaitėje apie 10-15 minučių. Jei norisi storesnio pyrago, gaminkite iš dvigubo kiekio ingredientų arba tešlą dėkite į mažesnį kepimo indą. Į nedidelį puodą dėkite smulkintą baltąjį šokoladą ir kokoso sviestą. Viską ištirpdykite. Iškeptą šokoladinį riešutainį palikite atvėsti ir supjaustykite norimo dydžio gabalėliais, apliekite baltojo šokolado glajumi ir papuoškite cukraus akytėmis.

lsveikata.lt „Facebook“. Būkime draugai! 
 

Komentuoti:

Vardas:
Komentaras:

Komentarai

      Gydytojas ir pacientas


      G.Vitkauskienė: ne liga turi valdyti pacientą, o jis ligą

      G.Vitkauskienė: ne liga turi valdyti pacientą, o jis ligą

      „Šeimos medicina mane sužavėjo pacientų įvairove, galimybe dalyvauti paciento diagnostikoje ir ilgalaikiame stebėjime...
      V.Žu­kaus­kie­nė: chi­rur­gės pai­nio­ja­mos su slau­gy­to­jo­mis

      V.Žu­kaus­kie­nė: chi­rur­gės pai­nio­ja­mos su slau­gy­to­jo­mis

      Ab­do­mi­na­li­nės chi­rur­gi­jos gy­dy­to­ja Vik­to­ri­ja Žu­kaus­...

      Budinti vaistinė


      Vaistų prieinamumas: ar pakanka finansavimo?

      Vaistų prieinamumas: ar pakanka finansavimo?

      „Kompensavimo sistema ir sąlygos pacientams laiku įsigyti reikalingų vaistų turėtų būti gerinamos“, – Seimo Svei...
      „Eurovaistinė“ pristato sveikas kainas: ką balandį galite įsigyti pigiau?

      „Eurovaistinė“ pristato sveikas kainas: ką balandį galite įsigyti pigiau?

      „Eurovaistinė“ kiekvieną mėnesį pristato naujas „sveikas kainas“ – bent 10 aktualiausių mėnesio prek...

      razinka


      Sveika šeima


      Automobilius gatvėse stabdys ir aplinkosaugininkai

      Senas taršių automobilių parkas ir didelė miestų tarša Aplinkos ministeriją privertė griebtis pokyčių – sustiprinti aplinkosaugininkų įgaliojimai transporto priemonių taršos srityje. Netrukus keliuose vairuotojus stabdys ne tik policija, bet ir aplinkos apsaugos pareigūnai. Saugaus eismo ekspertai iniciatyv...

      Sveikatos horoskopas


      Lakpkričio 23-29 d.

      Avi­nas
      Šią sa­vai­tę šil­čiau ren­ki­tės ir ven­ki­te skers­vė­jų. Tre­čia­die­nį ga­li­te su­sap­nuo­ti pra­na­šiš­ką sap­ną. Šeš­ta­die­nis - tin­ka­ma die­na są­na­rių gy­dy­mui ir spe­cia­liems mankš­tos pra­ti­mams.

      Pakalbėkim apie tai


      Svetur


      JK – mirtinai pavojingo kraujo skandalas

      Artėja didžiausio Jungtinės Karalystės sveikatos sektoriaus istorijoje skandalo atomazga. Praėjusio amžiaus 8 ir 9 deš. šalyje plačiai naudoti užkrėsti kraujo preparatai iš JAV. Gegužės viduryje žadama paskelbti tyrimo rezultatus. Jau dabar aiškėja, kad užkrėstas kraujas buvo naudojamas sąmoningai. Apie ta...

      Redakcijos skiltis


      Komentarai


      Ir turtuoliai verkia
      Henrikas Vaitiekūnas Ir turtuoliai verkia
      Kas po devintu prakaitu slypi?
      Henrikas Vaitiekūnas Kas po devintu prakaitu slypi?
      Pavėlavęs perspaudų rinkinys
      Henrikas Vaitiekūnas Pavėlavęs perspaudų rinkinys

      Naujas numeris