Pagalbos ranką Kaune tiesia ir plastikos chirurgai

KAUNAS.KASVYKSTA.LT INF.
2020-03-17
„Yra karų, kur į mūšio lauką metama kariuomenė. Yra ir tokių, kuriuose kovoja gydytojai. Šitas karas mūsų“, – grėsmingą situaciją dėl pasaulyje vis plačiau plintančio, daugybę gyvybių nusinešančio koronaviruso (COVID-19) vertina medicinos mokslų daktaras, plastinės ir rekonstrukcinės chirurgijos gydytojas Vygintas Kaikaris. Jis su kolegomis jaučiasi socialiai atsakingi: Kaune veikianti plastinės chirurgijos „Fi Clinica“ jungiasi prie virusą stabdančių ligoninių.
Pagalbos ranką Kaune tiesia ir plastikos chirurgai
V.Kaikaris

Hipokrato priesaika aktuali visose situacijose
„Viruso banga jau atėjo iki mūsų. Kokio ji dydžio – niekas išties nežino. Jei banga risis ir praeis, būsim laimingi, bet, jei užgrius dar stipriau, reikės, kad stabdyti ją padėtų visi, kurie davė Hipokrato priesaiką, yra gimę gydytojais. Jei tik didžiosios ligoninės, kurios tam ruošėsi, nebepajėgs pasirūpinti sergančiaisiais, juos galėsime priimti mes“, – sako V.Kaikaris.


„Fi Clinica“ direktorius Robertas Jocius raštu kreipėsi į Lietuvos Respublikos ministrą pirmininką Saulių Skvernelį, Lietuvos Respublikos sveikatos apsaugos ministrą Aurelijų Verygą, Savivaldybių asociaciją, Lietuvos sveikatos mokslų universitetą, Lietuvos sveikatos mokslų universiteto ligoninę VšĮ Kauno klinikas, Kauno klinikinę ligoninę, Lietuvos gydytojų sąjungą bei Vilniaus universiteto Santaros klinikas išreikšdamas palaikymą aktyviems centrinės valdžios ir savivaldos veiksmams siekiant užkirsti kelią COVID19 plitimui ir informavimo apie „Fi Clinica“ pasirengimą karantinuoti asmenis, kuriems įtariamas ar patvirtintas naujasis virusas.

Tam „Fi Clinica“ turi dešimt lovų, gydymui pritaikytų patalpų, plaučių ventiliavimo įrangos, kvalifikuotą personalą.
Dar prieš Lietuvoje paskelbiant karantiną, klinikos darbuotojai buvo apklausti, ar prisidėtų gydant koronavirusu užsikrėtusius ligonius. Visiška dauguma jų pasisakė už šią iniciatyvą ir tik keletas įvardijo priežastis, dėl kurių to daryti negalėtų – pavyzdžiui, lėtines ligas.
 
Metas susitelkti visiems sektoriams
„Iš valstybės prašytume aprūpinti specialiosiomis priemonėmis – kombinezonais, kuriuos vilkėdami galėtume prieiti prie sergančiųjų, dezinfekciniais šliuzais, o kitkas – paprastas gydymo įstaigos darbas. Manau, visi kartu su valstybės pagalba lengviau atlaikytume tą cunamį“, – įsitikinęs gydytojas V. Kaikaris.
Tai, kad „Fi Clinica“, kuri labiau garsėja kvalifikuotomis plastinės chirurgijos, odontologijos ir kitomis paslaugomis, ryžtingai priima koronaviruso iššūkį, neturėtų per daug stebinti. Anot klinikos vadovų, tai, kas nusistovėję ir aišku įprastame gyvenime, ekstremaliomis sąlygomis nesunkiai pakeičiama, jei kolektyvas socialiai atsakingas ir brandus, o turimos priemonės leidžia tą daryti.
„Turime padėti vieni kitiems. Tai – tiesiog žmogiška atsakomybė“, – mano medikai.

Komentuoti:

Vardas:
Komentaras:

    Budinti vaistinė


    Vaistinių tinklas „Camelia“ neužleidžia lyderio pozicijų

    Vaistinių tinklas „Camelia“ neužleidžia lyderio pozicijų

    Jau 30 metų gyvuojantis lietuviško kapitalo vaistinių tinklas „Camelia“ lyderio pozicijų rinkoje neužleidžia ne...
    „Eurovaistinė“ pristato sveikas kainas: ką sausį galite įsigyti pigiau?

    „Eurovaistinė“ pristato sveikas kainas: ką sausį galite įsigyti pigiau?

    „Eurovaistinė“ kiekvieną mėnesį pristato naujas „sveikas kainas“ – bent 10 aktualiausių mėnesio prek...

    razinka


    Sveika šeima


    Ar šįryt išsivalėte dantis?

    Tik pusė Lietuvos ikimokyklinio amžiaus vaikų tėvų ar globėjų kasdien ryte valo vaikams dantis, rodo naujausias Vilniaus miesto savivaldybės visuomenės sveikatos biuro „Vilnius sveikiau“ atliktas tyrimas. Konferencijoje dantų priežiūros specialistai aptarė esamą padėtį bei prevencines strategijas, padėsiančias spręsti spa...

    Sveikatos horoskopas


    Lakpkričio 23-29 d.

    Avi­nas
    Šią sa­vai­tę šil­čiau ren­ki­tės ir ven­ki­te skers­vė­jų. Tre­čia­die­nį ga­li­te su­sap­nuo­ti pra­na­šiš­ką sap­ną. Šeš­ta­die­nis - tin­ka­ma die­na są­na­rių gy­dy­mui ir spe­cia­liems mankš­tos pra­ti­mams.

    Pakalbėkim apie tai


    Svetur


    G.Thunberg – pranašė savame krašte?

    Klimato aktyvistė iš Skandinavijos Greta Thunberg, matyt, priprato ne tik rėžti paveikias kalbas, bet ir bendrauti su policijos pareigūnais. Praėjusį mėnesį ji buvo sulaikyta Londone, mat į viešbučio patalpas trukdė įeiti naftos ir dujų bendrovių atstovams. Šią savaitę aktyvistė su bendraminčiai nelegaliai savo k...

    Redakcijos skiltis


    Komentarai


    Krokodilo kepenys su saldžiąja puterija
    Henrikas Vaitiekūnas Krokodilo kepenys su saldžiąja puterija
    Kaip striksi dominatriksė?
    Henrikas Vaitiekūnas Kaip striksi dominatriksė?

    Naujas numeris