Žiemos iššūkis – tobulas makiažas

Emilija Lipskytė
2022-01-20
Nubėgęs ar dėmėmis nuėjęs makiažas ne vienai merginai yra košmaras, ypač tada, kai reikia žengti prie altoriaus ar sutikti gimtadienį. Žiema makiažui kelia savus iššūkius: permainingi orai, sniegas, temperatūrų skirtumas po kauke lauke ir viduje. Tad kaip išlaikyti tobulą makiažą net ir žiemą, kad ypatinga diena praeitų be nesklandumų?
Žiemos iššūkis – tobulas makiažas
Pasak specialistų, kuo geriau žiemą drėkinama oda, tuo geriau išsilaiko makiažo priemonės.

Pataria specialistas
Vizažistė Dominyka Danutė Dobrikaitė:


Svarbiausias drėkinimas
Tobulai makiažo pagrindu padengto veido paslaptis – paprasta. Tai vienas žodis, tačiau ilgas procesas – drėkinimas. Vizažistės D.D.Dobrikaitės teigimu, vien patepti kremu veidą prieš makiažą nepakanka, reikia įsivesti rutiną, kad veidas visada būtų paruoštas makiažui. „Jei oda yra sausa ir šerpetoja, užtepus makiažo pagrindą ar net šešėlius atsiras drūžės“, – įspėja ji.

 
Spaudžiant šaltukui ne tik oras tampa sausas, bet ir veido oda. O jei galvojate, kad sebumas jus apsaugo visais atvejais, vizažistė sako ką kita. Pasirodo, net ir riebią veido odą turinčios moterys privalo į rutiną įtraukti drėkinimą. „Kuo didesnė drėgmė, tuo geriau išsilaikys priemonės ir jos nesusigers į odą“, – makiažo paslaptimis dalijasi pašnekovė.
 
Tinkamos priemonės
Toliau nagrinėjant makiažo paslaptis svarbu nepamiršti, kad ant sudrėkintos odos ne viskas atrodys kaip nulieta. Reiktų atlikti namų darbus prieš pradedant dažytis. Neišsigąskite, tai – ne aukštoji matematika. Paprasčiausiai reikia sužinoti, kokia jūsų veido oda. Ne viskas, kas tinka sausai, tiks ir riebiai odai.
 
„Turint riebią veido odą po drėkinimo reiktų pasirinkti matinį efektą suteikiančias priemones – bazes ar pagrindus, – įvardija vizažistė. – Jos sulaiko sebumo išsiskyrimą, todėl veidas ilgiau išlieka matinis, neblizga ir neišryškėja veido reljefas.“ Tiesa, kasdieniam naudojimui šių priemonių vizažistė nerekomenduoja, kadangi sunkesnės makiažo priemonės per daug apkrauna odą, o to pasekmė – greitesnis veido odos senėjimas.
 
O moterys, kurios skundžiasi sausėjančia oda, tokias priemones turėtų palikti gulėti parduotuvių lentynose. Jų tikslas turėtų būti ne matinė, o sudrėkinta oda. „Jeigu riebiai veido odai reikia vengti vandens pagrindo makiažo priemonių, sausai odai jos privalomos. Oda turi būti maitinama ir svarbiausia, kad tokie pagrindai nenubėgs į raukšles“, – patarimais dalijasi D.D.Dobrikaitė.
 
Į pagalbą ateina silikonai

Jei laukia ypatinga diena, metas pasitelkti sunkiąją artileriją – silikonus. Iškilo klausimas: kas jie tokie? „Pagrindai ir bazės, turinčios sudėtyje silikonų, geriau sukimba su oda ir makiažas per dieną tampa nepajudinamu. Jis nusivalo tik su tam skirtomis priemonėmis“, – į klausimą atsako vizažistė ir įspėja, kad piktnaudžiauti šiomis priemonėmis nereikėtų, nes tinkamai nenuvalomi silikonai sluoksniuojasi ant odos ir laikui bėgant gali sukelti uždegimą.
 
Jei ir to nepakanka, pasižvalgykite makiažo fiksatorių. Kaip D.D.Dobrikaitė sako: „Geras makiažo fiksatorius, tai lyg plaukų lakas, tik veidui.“ Kiekviena pudros dalelė, akių šešėliai ir pravedimas išliks savo vietoje, nesvarbu, kokia šventė bus šaltą žiemos dieną.
 
„Pasiimkite su savimi kompaktinę pudrą. Įvykus netikėtumui, galėsite paslėpti blizgančią kaktą ar su pirštu prabrauktą vietą. Tinkamai atliktas makiažas jokios dienos nesugadins“, – apibendrina vizažistė.


 
Verta žinoti
Vizažistės Dominykos Danutės Dobrikaitės TOP 5 makiažo produktai žiemą:
Lūpų kaukė ar balzamas, kad lūpos neskilinėtų.
Vandeniui atsparus tušas, kad nenuvarvėtų akys.
Lūpų pieštukas, nes po kauke jis geriau išsilaiko nei lūpų dažai.
Antakių pieštukas, kad antakiai būtų ryškūs.
Vandeniui atsparus makiažo pagrindas, bet su saiku.

lsveikata.lt „Facebook“. Būkime draugai! 
 
 

Komentuoti:

Vardas:
Komentaras:

Komentarai

      Gydytojas ir pacientas


      G.Vitkauskienė: ne liga turi valdyti pacientą, o jis ligą

      G.Vitkauskienė: ne liga turi valdyti pacientą, o jis ligą

      „Šeimos medicina mane sužavėjo pacientų įvairove, galimybe dalyvauti paciento diagnostikoje ir ilgalaikiame stebėjime...
      V.Žu­kaus­kie­nė: chi­rur­gės pai­nio­ja­mos su slau­gy­to­jo­mis

      V.Žu­kaus­kie­nė: chi­rur­gės pai­nio­ja­mos su slau­gy­to­jo­mis

      Ab­do­mi­na­li­nės chi­rur­gi­jos gy­dy­to­ja Vik­to­ri­ja Žu­kaus­...

      Budinti vaistinė


      Vaistų prieinamumas: ar pakanka finansavimo?

      Vaistų prieinamumas: ar pakanka finansavimo?

      „Kompensavimo sistema ir sąlygos pacientams laiku įsigyti reikalingų vaistų turėtų būti gerinamos“, – Seimo Svei...
      „Eurovaistinė“ pristato sveikas kainas: ką balandį galite įsigyti pigiau?

      „Eurovaistinė“ pristato sveikas kainas: ką balandį galite įsigyti pigiau?

      „Eurovaistinė“ kiekvieną mėnesį pristato naujas „sveikas kainas“ – bent 10 aktualiausių mėnesio prek...

      razinka


      Sveika šeima


      Automobilius gatvėse stabdys ir aplinkosaugininkai

      Senas taršių automobilių parkas ir didelė miestų tarša Aplinkos ministeriją privertė griebtis pokyčių – sustiprinti aplinkosaugininkų įgaliojimai transporto priemonių taršos srityje. Netrukus keliuose vairuotojus stabdys ne tik policija, bet ir aplinkos apsaugos pareigūnai. Saugaus eismo ekspertai iniciatyv...

      Sveikatos horoskopas


      Lakpkričio 23-29 d.

      Avi­nas
      Šią sa­vai­tę šil­čiau ren­ki­tės ir ven­ki­te skers­vė­jų. Tre­čia­die­nį ga­li­te su­sap­nuo­ti pra­na­šiš­ką sap­ną. Šeš­ta­die­nis - tin­ka­ma die­na są­na­rių gy­dy­mui ir spe­cia­liems mankš­tos pra­ti­mams.

      Pakalbėkim apie tai


      Svetur


      JK – mirtinai pavojingo kraujo skandalas

      Artėja didžiausio Jungtinės Karalystės sveikatos sektoriaus istorijoje skandalo atomazga. Praėjusio amžiaus 8 ir 9 deš. šalyje plačiai naudoti užkrėsti kraujo preparatai iš JAV. Gegužės viduryje žadama paskelbti tyrimo rezultatus. Jau dabar aiškėja, kad užkrėstas kraujas buvo naudojamas sąmoningai. Apie ta...

      Redakcijos skiltis


      Komentarai


      Ir turtuoliai verkia
      Henrikas Vaitiekūnas Ir turtuoliai verkia
      Kas po devintu prakaitu slypi?
      Henrikas Vaitiekūnas Kas po devintu prakaitu slypi?
      Pavėlavęs perspaudų rinkinys
      Henrikas Vaitiekūnas Pavėlavęs perspaudų rinkinys

      Naujas numeris