Vaistinės siūlo sprendimus skubiai ieškantiems vaistų

www.lsveikata.lt
2022-11-25
Skubantiems ir po ilgos darbo dienos pavargusiems žmonėms kiekvienas laukimas eilėje prie kasos ar konkretaus vaisto ieškojimas skirtingose vaistinėse gali išties apsunkinti vakarą ar sugadinti nuotaiką. Visgi „Eurovaistinė“ primena, tokių situacijų galima išvengti, nes vaistininkai teikia konsultacijas telefonu, kurių metu galima ne tik rezervuoti vaistus atsiėmimui vaistinėje, bet ir pasikonsultuoti sveikatos klausimais.
Vaistinės siūlo sprendimus skubiai ieškantiems vaistų

Vaistų rezervavimas paskambinus
Pataruoju metu vaistinės neslepia susiduriančios su kai kurių vaistų trūkumu, pasitaikančiu dėl tiekimo sutrikimų gamintojų pusėje. Dauguma gyventojų žino, kad vaistininkas gali pasiūlyti alternatyvių medikamentų, jei norimo nereceptinio vaisto tuo metu vaistinėje nėra, tačiau jei kalbama apie receptinius vaistinius preparatus – vaisto pakeitimui reikalingas gydytojo receptas.

 
Visgi, „Eurovaistinės“ atstovė pastebi, kad šioje situacijoje galėtų padėti ir telefoninė konsultacija. Telefonu konsultuoja speciali vaistininkų komanda, pasirengusi patarti vaistų vartojimo klausimais, pasakyti, ar medikamentas yra vaistinėje, ar net padėti susidėti krepšelį:
 
„Pirmiausia, paskambinę žmonės gali įsitikinti, ar jų artimiausioje vaistinėje yra reikiamų vaistų bei juos rezervuoti. Taip būsite užtikrinti, kad atvykus jums patogiu metu vaistai bus atidėti išskirtinai jums. Jeigu pokalbio metu paaiškėtų, kad reikiamo vaisto vaistinėje nėra, vaistininkas yra pasirengęs suteikti konsultaciją dėl alternatyvų arba nukreipti į kitą artimiausią vaistinę, kurioje rasite pageidaujamų medikamentų bei taip pat galėsite juos iš anksto rezervuoti“, – pasakoja „Eurovaistinės“ komunikacijos vadovė R. Lipnevičiūtė.
 
Ne tik vaistų rezervavimas, bet ir konsultacija
Visgi žmonėms svarbu ne tik rezervuoti vaistus ar kitas sveikatinimo priemones, bet ir pasikonsultuoti sveikatos klausimais, pastebi „Eurovaistinės“ atstovė. Pasak jos, žmonės profesionalia ir išsamia vaistininko konsultacija gali pasinaudoti ne tik užsukę į fizinę vaistinę, bet ir paskambinę telefonu.
 
„Ne tik gyvai, bet ir telefonu vaistininkas gali suteikti bendrą sveikatos konsultaciją: aptarti simptomus, pasiūlyti medikamentus, patarti dėl gydymosi, ir jei reikia – nukreipti konsultacijai į gydytoją. Tokia viena konsultacija vidutiniškai trunka apie 10-15 minučių – per šį laiką ne tik aptariama paciento sveikata ir gydymas, bet ir esant poreikiui paruošiamas reikiamų prekių krepšelis. Pastebime, kad šios konsultacijos žmonėms yra itin svarbios – tai tarsi pirma pagalba. Pavyzdžiui, didelė dalis žmonių skambina, norėdami gauti vaistininko patarimą, kai netikėtai sunegaluoja patys arba jų šeimos nariai“, – pasakoja R. Lipnevičiūtė.
 
Telefoninės vaistininko konsultacijos – nemokama paslauga, o atsiimti su farmacininko pagalba rezervuotą krepšelį pasirinktoje vaistinėje galima jau kitą darbo dieną, o paskambinus iki 14 val. netgi greičiau nei per 3 valandas. Telefoninės konsultacijos teikiamos nemokama linija 8 800 50005.
 

lsveikata.lt „Facebook“. Būkime draugai! 
 

Komentuoti:

Vardas:
Komentaras:

    Gydytojas ir pacientas


    Lėtiniai skausmai kantrybės šarvų nepramušė

    Lėtiniai skausmai kantrybės šarvų nepramušė

    „Būčiau susirgusi vėžiu, senai būčiau mirusi, o nuo šios ligos mirtis neateis. Nebent galėjau mirti nuo vaistų“...
    Ir rašo, ir gydo. Kas?

    Ir rašo, ir gydo. Kas?

    Matyti virš kompiuterio palinkusį, klaviatūrą barbenantį mediką – gana įprasta: žodžiais nugula paciento ligos istori...

    razinka


    Sveika šeima


    Buriavimas: mėlynos kojos, bet rami galva

    Kad buriavimas yra vandens sportas, žino kiekvienas. Tačiau ties čia daugelio žinios apie šią sporto šaką tikriausiai ir baigiasi. Kuo ypatingas buriavimas, kokia jo nauda ir žala sveikatai, kaip įveikti jūrligę ir krantligę, pasakoja buriavimo akademijos „Vėjo pamušalai“ įkūrėjas Vilius Tamkvaitis.

    Sveikatos horoskopas


    Lakpkričio 23-29 d.

    Avi­nas
    Šią sa­vai­tę šil­čiau ren­ki­tės ir ven­ki­te skers­vė­jų. Tre­čia­die­nį ga­li­te su­sap­nuo­ti pra­na­šiš­ką sap­ną. Šeš­ta­die­nis - tin­ka­ma die­na są­na­rių gy­dy­mui ir spe­cia­liems mankš­tos pra­ti­mams.

    Pakalbėkim apie tai


    Svetur


    JAV – rekordinis vaistų trūkumas

    Medikamentų krizė JAV pasiekė didžiulį mastą – šalyje šiuo metu trūksta daugiau negu 300 pavadinimų vaistų. Amerikos sveikatos sistemos farmacininkų draugijos vadovas (ASHP) Paul W.Abramowitz CNN teigė, kad šalyje labiausiai trūksta injekcinių vaistų. Problemai spręsti jau teikiamos rekomendacijos. Visgi ka...

    Redakcijos skiltis


    Komentarai


    Savigrauža. Širdgėla. Susikrimtimas
    Henrikas Vaitiekūnas Savigrauža. Širdgėla. Susikrimtimas
    Ir turtuoliai verkia
    Henrikas Vaitiekūnas Ir turtuoliai verkia
    Kas po devintu prakaitu slypi?
    Henrikas Vaitiekūnas Kas po devintu prakaitu slypi?

    Naujas numeris