Gyventojams e.recepto kalio jodidui galiojimas jau baigiasi, o vaistinėse jo dar nėra

www.lsveikata.lt
2020-09-10
Vaistinės sulaukia klientų klausimų, kada galės atsiimti Vilniaus miesto gyventojams skirtas nemokamas kalio jodido tabletes. Gyventojai nerimauja dėl to, kad kai kuriems asmenis jau baigėsi e-sveikatos sistemoje matomo elektroninio recepto galiojimas. 30 dienų galiojęs dokumentas taip ir liko nepanaudotas, vaistinės nėra gavę jokios informacijos, ką su jais reikėtų daryti.
Gyventojams e.recepto kalio jodidui galiojimas jau baigiasi, o vaistinėse jo dar nėra
L.Bielskė

Vieno vaistinių tinklų komunikacijos vadovė Laura Bielskė sako, kad daugiausia nesusipratimų kyla tuomet kai klientai vaistinėje įsigyja kitus reikalingus medikamentus.

„Mūsų klientai rūpinasi savo sveikata, įsigyja tam tikrus reikalingus preparatus ir tuomet vaistininkai pastebi, kad sistemoje yra papildomas receptas kalio jodidui“, – apie situaciją pasakoja „Eurovaistinės“ atstovė.
Pasak jos, vaistinėse šiuo metu parduodamas tik įprastai esantis nereceptinis vaistas kalio jodidas, tačiau to, kurį yra nupirkusi valstybė, nėra.
„Apmaudu, kad vaistinėse negalime padėti nemokamo kalio jodido tablečių ieškantiems gyventojams. Nuo pat gegužės bendradarbiaujame su Vilniaus miesto savivaldybe, kad preparatas kuo sklandžiau būtų nemokamai vaistinėse dalinamas Vilniaus miesto gyventojams, tačiau šių tablečių vaistinėse neturime iki šiol.
 
Sulaukiame net klausimų, ką daryti, jeigu receptas baigėsi, praėjo 30 dienų kai buvo metas jį atsiimti, deja, mes taip pat tiesiog lūkuriuojame informacijos iš Sveikatos apsaugos ministerijos ir tikimės, kad jau netrukus situacija išsispręs“, – sako pagrindinio vaistinių tinklo atstovė.
Kalio jodidas vadinamas avariniu. Šios kalio jodido tabletės yra skirtos apsaugoti žmogaus skydliaukę nuo radioaktyvaus jodo. Jos gali būti vartojimas tik branduolinio reaktoriaus avarijos atvejais ir profilaktiškai šių tablečių vartoti negalima. Reikia elgtis atsakingai ir jas vartoti tik esant Sveikatos apsaugos ministerijos rekomendacijai.

Komentuoti:

Vardas:
Komentaras:

    Gydytojas ir pacientas


    Ar šįryt išsivalėte dantis?

    Ar šįryt išsivalėte dantis?

    Tik pusė Lietuvos ikimokyklinio amžiaus vaikų tėvų ar globėjų kasdien ryte valo vaikams dantis, rodo naujausias Vilniaus miesto sa...
    A.Radžiūnas: kenčiantiems lėtinį skausmą jau turime ką pasiūlyti

    A.Radžiūnas: kenčiantiems lėtinį skausmą jau turime ką pasiūlyti

    „Lėtinį skausmą kenčiantis žmogus gyvena nuolatinėje baimėje, kad skausmas paaštrės“, – sako Kauno klinik...

    razinka


    Sveika šeima


    Ar šįryt išsivalėte dantis?

    Tik pusė Lietuvos ikimokyklinio amžiaus vaikų tėvų ar globėjų kasdien ryte valo vaikams dantis, rodo naujausias Vilniaus miesto savivaldybės visuomenės sveikatos biuro „Vilnius sveikiau“ atliktas tyrimas. Konferencijoje dantų priežiūros specialistai aptarė esamą padėtį bei prevencines strategijas, padėsiančias spręsti spa...

    Sveikatos horoskopas


    Lakpkričio 23-29 d.

    Avi­nas
    Šią sa­vai­tę šil­čiau ren­ki­tės ir ven­ki­te skers­vė­jų. Tre­čia­die­nį ga­li­te su­sap­nuo­ti pra­na­šiš­ką sap­ną. Šeš­ta­die­nis - tin­ka­ma die­na są­na­rių gy­dy­mui ir spe­cia­liems mankš­tos pra­ti­mams.

    Pakalbėkim apie tai


    Svetur


    G.Thunberg – pranašė savame krašte?

    Klimato aktyvistė iš Skandinavijos Greta Thunberg, matyt, priprato ne tik rėžti paveikias kalbas, bet ir bendrauti su policijos pareigūnais. Praėjusį mėnesį ji buvo sulaikyta Londone, mat į viešbučio patalpas trukdė įeiti naftos ir dujų bendrovių atstovams. Šią savaitę aktyvistė su bendraminčiai nelegaliai savo k...

    Redakcijos skiltis


    Komentarai


    Krokodilo kepenys su saldžiąja puterija
    Henrikas Vaitiekūnas Krokodilo kepenys su saldžiąja puterija
    Kaip striksi dominatriksė?
    Henrikas Vaitiekūnas Kaip striksi dominatriksė?

    Naujas numeris