Britų farmacijos milžinė GSK Belgijoje atleis 720 darbuotojų

BNS
2020-02-06
Didžiosios Britanijos farmacijos milžinė GSK planuoja atleisti iki 720 savo vakcinų padalinio Belgijoje darbuotojų ir nepratęsti 215 laikinųjų darbo sutarčių.
Britų farmacijos milžinė GSK Belgijoje atleis 720 darbuotojų

GSK yra didžiausias privačiojo sektoriaus darbdavys prancūzakalbiame Belgijos regione: trijose bendrovės gamyklose ir vakcinų centre dirba 9 tūkst. žmonių.
„Šiandien darbo tarybai buvo pristatytas pertvarkos planas“, – pareiškė „GlaxoSmithKline“ (GSK).

„Šis pertvarkos projektas turės įtakos... keliems skyriams, įskaitant mokslinių tyrimų ir technologinės plėtros, gamybos bei kokybės kontrolės skyrius, taip pat pagalbinėms funkcijoms.“
GSK vakcinų padalinio vadovas Patrickas Florentas (Patrikas Florentas) pareiškė suprantąs, kaip tokio masto atleidimai gali sukrėsti darbuotojus.
 
GSK nedelsdama pradės tartis su darbuotojų atstovais dėl plano poveikio, pažymėjo jis ir pridūrė, jog bendrovė neatsisakys anksčiau prisiimtų „strateginių“ įsipareigojimų Belgijai.
Kiek anksčiau trečiadienį „GlaxoSmithKline“ paskelbė, jog pakoreguotas veiklos pelnas 2019 metų ketvirtąjį ketvirtį sumažėjo 16 proc. iki 1,852 mlrd. svarų, o pakoreguotas pelnas akcijai krito 21 proc. iki 0,248 svaro.
Tačiau įplaukos padidėjo 9 proc. iki 8,9 mlrd. svarų.
Vaistų gamintoja taip pat nurodė planuojanti suskaidyti savo verslą į dvi atskiras bendroves.
Viena iš šių bendrovių sutelks dėmesį į tyrimus ir plėtrą, visų pirma imunologijos, genetikos ir naujų technologijų diegimo srityse, o antroji susitelks į nereceptinių vaistinių preparatų ir sveikatai skirtų prekių gamybą.
Verslo suskaidymo programos įgyvendinimas, GSK skaičiavimais, atsieis 2,4 mlrd. svarų (3,1 mlrd. JAV dolerių).

Komentuoti:

Vardas:
Komentaras:

    Gydytojas ir pacientas


    Ar šįryt išsivalėte dantis?

    Ar šįryt išsivalėte dantis?

    Tik pusė Lietuvos ikimokyklinio amžiaus vaikų tėvų ar globėjų kasdien ryte valo vaikams dantis, rodo naujausias Vilniaus miesto sa...
    A.Radžiūnas: kenčiantiems lėtinį skausmą jau turime ką pasiūlyti

    A.Radžiūnas: kenčiantiems lėtinį skausmą jau turime ką pasiūlyti

    „Lėtinį skausmą kenčiantis žmogus gyvena nuolatinėje baimėje, kad skausmas paaštrės“, – sako Kauno klinik...

    razinka


    Sveika šeima


    Ar šįryt išsivalėte dantis?

    Tik pusė Lietuvos ikimokyklinio amžiaus vaikų tėvų ar globėjų kasdien ryte valo vaikams dantis, rodo naujausias Vilniaus miesto savivaldybės visuomenės sveikatos biuro „Vilnius sveikiau“ atliktas tyrimas. Konferencijoje dantų priežiūros specialistai aptarė esamą padėtį bei prevencines strategijas, padėsiančias spręsti spa...

    Sveikatos horoskopas


    Lakpkričio 23-29 d.

    Avi­nas
    Šią sa­vai­tę šil­čiau ren­ki­tės ir ven­ki­te skers­vė­jų. Tre­čia­die­nį ga­li­te su­sap­nuo­ti pra­na­šiš­ką sap­ną. Šeš­ta­die­nis - tin­ka­ma die­na są­na­rių gy­dy­mui ir spe­cia­liems mankš­tos pra­ti­mams.

    Pakalbėkim apie tai


    Svetur


    G.Thunberg – pranašė savame krašte?

    Klimato aktyvistė iš Skandinavijos Greta Thunberg, matyt, priprato ne tik rėžti paveikias kalbas, bet ir bendrauti su policijos pareigūnais. Praėjusį mėnesį ji buvo sulaikyta Londone, mat į viešbučio patalpas trukdė įeiti naftos ir dujų bendrovių atstovams. Šią savaitę aktyvistė su bendraminčiai nelegaliai savo k...

    Redakcijos skiltis


    Komentarai


    Krokodilo kepenys su saldžiąja puterija
    Henrikas Vaitiekūnas Krokodilo kepenys su saldžiąja puterija
    Kaip striksi dominatriksė?
    Henrikas Vaitiekūnas Kaip striksi dominatriksė?

    Naujas numeris