73 m. vaistininkė įsitikinusi, kad „pagyvenę“ mes galime būti tik savo galvose

www.lsveikata.lt
2019-10-01
Spalio 1-ąją minima Tarptautinė pagyvenusių žmonių diena. Šia diena siekiama atkreipti dėmesį į senjorų gyvenimo sąlygas, sveikatos gerinimą, ugdyti pagarbą ilgus ir prasmingus metus gyvenantiems žmonėms, jog dalintumėme vienas kitam džiaugsmą.
73 m. vaistininkė įsitikinusi, kad „pagyvenę“ mes galime būti tik savo galvose

Aktyviai gyvenanti ir kitus energija užkrečianti vaistininkė Irena Bulanovienė sako, kad niekas kitas negali būti už mus laimingas ir prasmingos dienos proga garbingo amžiaus žmonės pataria nepamiršti judėti.
 
Ką tik po auksinių vestuvių šventės

Irena Bulanovienė yra žmogus, kurios norisi klausytis ir mėgautis. Jos skleidžiama energija taip įkrauna, kad tik dar labiau norisi gerbti ir žavėtis garbingu amžiumi.
Pagavome Ireną iš karto po jos auksinių vestuvių minėjimo. Kaip pasakoja pati moteris, vaikai ir anūkai suorganizavo tokią šventę, kad dabar jie su vyru pasirengę laukti dar dešimt metų, nes smalsu, ar dar įmanoma atšvęsti geriau.
„Esu kilusi iš Švėkšnos, tad ten ir buvo suorganizuota visa šventė. Iš bažnyčios mes karieta keliavome iki dvaro, kur ir įvyko mano su vyru pirmasis šokis. Tiek daug metų prabėgo, o mes tokie pat laimingi ir ta laime užkrečiame visus“, - džiaugsmu dalinasi moteris.
 
Ponia Irena yra vaistinės Naujojoje Akmenėje vadovė. Nors dirba ketvirtį etato, jos pasimatymai su kolegomis visuomet labai prasmingi.
„Kitais metais bus penkiasdešimt metų kaip vadovauju vaistinėms. Vos baigusi studijas po pusmečio analitikės darbo, tapau vadove. Ir prasidėjo ilgas malonus vaistininkės darbas. Pamenu dideles dešimčių žmonių vaistines, kuriose patys gamindavom vaistus, patys viskuo rūpindavomės. Dabar vaistinė visai kitokia, joje kur kas paprasčiau, rūpesčių kur kas mažiau, turime palaikymą ir pagalbą iš visos Lietuvos, tereikia pranešti, ko mums trūksta“, – dalinasi patirtimi moteris.
 
Ji pasakoja, kad pagrindinis jos ilgos darbinės patirties variklis – reiklumas ir nuotaika. Moteris pasakoja, kad jai vadovaujant taisyklė apie gerą nuotaiką darbo vietoje buvo tvirta ir „nelaužoma“.

„Galime namuose būti kokie tik norime, bet atidarę vaistinės duris tampame profesionalais, kurie nori padėti žmonėms pasijusti geriau. Jie to ateina į mūsų vaistinę. Todėl čia mes esame pačios geriausios nuotaikos ir atviromis širdimis siekiame būti naudingiausiais mūsų pacientams. Uždarę duris vėl būkime, kokie tik norim, o vaistinėje – tik pakilūs, išklausantys ir siekiantys padėti“, – savo požiūriu dalinasi moteris.
 
Kiekviena diena yra pati geriausia
Paklausta, iš kur gi ji pati tos pozityvios užkrečiančios energijos pasikrauna, Irena neslepia, jog niekas kitas už mus būti laimingais negali, to, pasak jos, turime ieškoti savyje.
„Negalvokime apie savo kompleksus, jie rūpi tik mums patiems, žiūrėkime į priekį ir mėgaukimės šeima, aplinkiniais, kasdien susikurkime aplinką, kurioje jaučiamės gerai ir šypsokimės. Supraskime, kad kiekviena diena yra geriausia, ką galime turėti, todėl mėgaukimės tuo ir dalinkimės šiuo džiaugsmu“, – sako Irena.

„Eurovaistinės” vaistinės vadovė  pastebi, kad visgi kai kurie senjorai yra linkę užsisklęsti, vis mažiau išeina iš namų. O tai, pasak specialistės, gali paskatinti net rimtas ligas.
„Aktyvumas ir bendravimas yra nepamainomas variklis gerai nuotaikai užkurti, tai neleidžia jaustis vienišiems, panirti į depresiją. Jeigu kasdien išeisite bent 20 min. pasivaikščioti, tai gali padėti išvengti širdies ir kraujagyslių susirgimų, pagerinti raumenų būklę, o prasidėjus rudeniui, galite net sustiprinti imunitetą prieš peršalimo ligas”, – paprastu sveikesnio ir ilgesnio gyvenimu receptu dalijasi specialistė.


lsveikata.lt „Facebook“. Būkime draugai! 
 

Komentuoti:

Vardas:
Komentaras:

    Gydytojas ir pacientas


    Ar šįryt išsivalėte dantis?

    Ar šįryt išsivalėte dantis?

    Tik pusė Lietuvos ikimokyklinio amžiaus vaikų tėvų ar globėjų kasdien ryte valo vaikams dantis, rodo naujausias Vilniaus miesto sa...
    A.Radžiūnas: kenčiantiems lėtinį skausmą jau turime ką pasiūlyti

    A.Radžiūnas: kenčiantiems lėtinį skausmą jau turime ką pasiūlyti

    „Lėtinį skausmą kenčiantis žmogus gyvena nuolatinėje baimėje, kad skausmas paaštrės“, – sako Kauno klinik...

    razinka


    Sveika šeima


    Ar šįryt išsivalėte dantis?

    Tik pusė Lietuvos ikimokyklinio amžiaus vaikų tėvų ar globėjų kasdien ryte valo vaikams dantis, rodo naujausias Vilniaus miesto savivaldybės visuomenės sveikatos biuro „Vilnius sveikiau“ atliktas tyrimas. Konferencijoje dantų priežiūros specialistai aptarė esamą padėtį bei prevencines strategijas, padėsiančias spręsti spa...

    Sveikatos horoskopas


    Lakpkričio 23-29 d.

    Avi­nas
    Šią sa­vai­tę šil­čiau ren­ki­tės ir ven­ki­te skers­vė­jų. Tre­čia­die­nį ga­li­te su­sap­nuo­ti pra­na­šiš­ką sap­ną. Šeš­ta­die­nis - tin­ka­ma die­na są­na­rių gy­dy­mui ir spe­cia­liems mankš­tos pra­ti­mams.

    Pakalbėkim apie tai


    Svetur


    G.Thunberg – pranašė savame krašte?

    Klimato aktyvistė iš Skandinavijos Greta Thunberg, matyt, priprato ne tik rėžti paveikias kalbas, bet ir bendrauti su policijos pareigūnais. Praėjusį mėnesį ji buvo sulaikyta Londone, mat į viešbučio patalpas trukdė įeiti naftos ir dujų bendrovių atstovams. Šią savaitę aktyvistė su bendraminčiai nelegaliai savo k...

    Redakcijos skiltis


    Komentarai


    Krokodilo kepenys su saldžiąja puterija
    Henrikas Vaitiekūnas Krokodilo kepenys su saldžiąja puterija
    Kaip striksi dominatriksė?
    Henrikas Vaitiekūnas Kaip striksi dominatriksė?

    Naujas numeris