Seksualiausios Olimpinės žaidynės istorijoje

Rasa Kasperavičiūtė-Martusevičienė
2024-08-02
Nors seksas į Olimpinių žaidynių sporto šakų sąrašą nepatenka, panašu, kad Paryžiuje jam ruošiamasi stipriai. Kiekvienam atletui žaidynių organizatoriai skyrė po du prezervatyvus kiekvienai žaidynių dienai. Ypač daug dėmesio skirta moterų malonumui.
Seksualiausios Olimpinės žaidynės istorijoje
Šių metų Paryžiaus olimpinėse žaidynėse vykdoma seksualinės sveikatos kampanija, kurioje pagrindinis dėmesys skiriamas malonumui, sutikimui bei saugumui. Pavyzdžiui, ant atletams išdalintų prezervatyvų atspausdintos žaismingos žinutės: „Meilės lauke žaisk sąžiningai. Prašyk sutikimo“, „Nesidalinkite daugiau nei pergale, apsisaugokite nuo lytiniu keliu plintančių ligų“.

Paryžius atsipalaiduoja
 
Dėl COVID-19 pandemijos ribojimų 2021 m. vykusios Tokijo žaidynės išgarsėjo kaip antiseksualiausios žaidynės istorijoje: tais metais išdalinta 160 tūkst. prezervatyvų, tačiau dėl saugumo įsakyta jų nenaudoti, bet pasiimti namo kaip suvenyrą. Maža to, Tokijuje sukurtos naujoviškos perdirbamos kartoninės olimpinio kaimelio lovos buvo pramintos antisex lovomis. Juokauta, kad jos buvo sukonstruotos siekiant atgrasyti sportininkus nuo intymių santykių.
 
Šiemet situacija keičiasi iš esmės, o Paryžius, kaip meilės miestas, matyt, garsėja ne veltui. Olimpiados organizatoriai dešimčiai su puse tūkstančio atletų išdalino 200 tūkst. vyriškų ir 200 tūkst. moteriškų prezervatyvų. Papildomai sportininkams buvo išdalinta dar 10 tūkst. oralinio sekso servetėlių.

 
Šių metų žaidynėse vykdoma seksualinės sveikatos kampanija, kurioje pagrindinis dėmesys skiriamas malonumui, sutikimui bei saugumui. Pavyzdžiui, ant atletams išdalintų prezervatyvų atspausdintos žaismingos žinutės: „Meilės lauke žaisk sąžiningai. Prašyk sutikimo“, „Nesidalinkite daugiau nei pergale, apsisaugokite nuo lytiniu keliu plintančių ligų“.
 
„Siekėme sukurti erdvę, kurioje visi sportininkai jaustųsi jaukiai ir entuziastingai. Svarbu, kad patogumas būtų visa ko esmė“, – „Sky News“ kalbėjo olimpinio kaimelio direktorius Laurentas Michaud.
 
Dėmesys – moterų malonumui
 
Kol dalis pasaulio stebisi moteriškų prezervatyvų ir oralinių servetėlių dalybomis, seksualinio elgesio ekspertai džiaugiasi švietėjiškomis prancūzų idėjomis.
 
„Tiesa, tai vis dar yra nišiniai kontracepcijos metodai. Taip yra dėl kelių priežasčių: išsilavinimo stokos ir moteriškų prezervatyvų kainos. Be to, juos naudoti sudėtingiau“, – „The Guardian“ kalbėjo Birmingemo universiteto docentė dr. Sophie King-Hill.
 
2006-2010 m. Nacionaliniame šeimos augimo tyrime tik 1,7 proc. JAV moterų nuo 15 iki 44 m. nurodė naudojusios moterims skirtus prezervatyvus.

2010 m. atliktas tyrimas parodė, kad iš 330 apklaustų Australijos moterų, turėjusių lytinių santykių su moterimis, tik 2,1 proc. naudojosi specialiomis servetėlėmis.
 
„Oralinio sekso servetėlės retai naudojamos dėl klaidingos prielaidos, kad lytiškai plintančios infekcijos negali būti perduodamos oralinio sekso su moterimi metu, – sako dr. S.King-Hall ir pabrėžia, kad prancūzai eina teisinga kryptimi, - tokiu būdu netiesiogiai pripažįstama moterų savarankiškumo ir jų seksualinio malonumo svarba.“
 
Nuo sekso nesusilaiko
 

Prieš Londono olimpines žaidynes amerikiečių plaukikas Ryanas Lochte'as dalijosi mintimis apie intymų gyvenimą olimpiniame kaimelyje: „Praėjusioje olimpiadoje turėjau merginą – didelė klaida. Dabar esu vienišas, todėl Londone turėtų būti tikrai gerai. Aš susijaudinęs.“ O keturis kartus olimpinių žaidynių medalio laimėtoja plaukikė Summer Sanders sporto kanalui ESPN yra sakiusi: „Kas vyksta olimpiniame kaimelyje, tas lieka olimpiniame kaimelyje.“
 
Rio de Žaneiro olimpinėse žaidynėse į nemalonų sekso skandalą pateko šuolininkė į vandenį Ingrid Oliveira, kai sinchroninio nardymo partnerė Giovanna Pedroso viešai pareiškė buvusi išvaryta iš kambario, kad I.Oliveira galėtų pasimylėti su kanojininku Pedro Goncalvesu.
 
Vokiečių olimpietė šuolininkė į tolį Susen Tiedtke interviu laikraščiui „New York Post“ teigė, kad seksas žaidynėse „neišvengiamas, kad ir kas nutiktų“. „Per žaidynes sportininkai būna geriausios fizinės formos. Pasibaigus varžyboms jie nori išlieti energiją, – kalbėjo vokietė. – Tokie hormonai kaip serotoninas, epinefrinas ir dopaminas yra smegenyse esančios cheminės medžiagos, kurios turi įtakos lytiniam potraukiui ir seksualiniam susijaudinimui. Taigi, kai jaučiamės puikiai, norisi tą energiją išlieti per seksą.“
 
Terapeutas, sekso ir santykių specialistas Ianas Kerneris „USA Today“ sakė nesistebintis, kad seksas tampa svarbia olimpinių žaidynių tema.
„Olimpiečiai paprastai yra jauni, sveiki, išvaizdūs, o jų kūnai – puikios būklės, – kalbėjo jis. – Taip pat jie dažnai būna pusnuogiai.“
 
Vis dėlto terapeutas įsitikinęs, kad gandai apie seksą olimpiniame kaimelyje – pernelyg išpūsti. „Kartais atrodo, kad tai yra vienas didelis sekso vakarėlis. Vis dėlto olimpinių atletų laukia svarbus darbas, tad labiau tikėtina, kad sportininkai ilsisi ir susitelkia į miegą, o ne į seksą“, – sako I.Kerneris.

lsveikata.lt „Facebook“. Būkime draugai! 
 

Komentuoti:

Vardas:
Komentaras:

    Gydytojas ir pacientas


    Receptas medikų sveikatai – festivalis „Medfest“

    Receptas medikų sveikatai – festivalis „Medfest“

    Už profesionalios gydytojo šypsenos slepiasi sudėtinga emocinė realybė: nuolatinis stresas, didžiulė atsakomybė ir intensyv...
    E.Machtejevienė: sunkiausia buvo įtikinti, jog vaisių įmanoma gydyti

    E.Machtejevienė: sunkiausia buvo įtikinti, jog vaisių įmanoma gydyti

    „Didžiausia laimė, tai – sveika šeima, o ypač sveika nėščioji ir sveikas vaisius. Mūsų specialybė yra i&...

    Budinti vaistinė


    Vaistų trūksta jau ir ligoninėse

    Vaistų trūksta jau ir ligoninėse

    Vaistų tiekimo sutrikimai – nemenkas rūpestis. Vaikų bronchų astmai gydyti mažų dozių inhaliatoriai didmeninės vaistų prekyb...
    Vaistininkai: geidžiami, bet nevertinami

    Vaistininkai: geidžiami, bet nevertinami

    Nors šalies vaistinių tinklas yra vienas tankiausių Europoje, o vaistininkų skaičius, tenkantis gyventojams, viršija...

    razinka


    Sveika šeima


    Motociklininkus pražudo noras paskraidyti

    „Tyrimai ne kartą parodė, kad motociklų saugumas yra keliomis dešimtimis kartų mažesnis nei automobilių“, – sako kelių eismo specialistas Saulius Šuminas. Vis dažniau pasigirstant pranešimų apie A1 kategorijos transporto priemonių avarijas, specialistai įspėja nepasiduoti norui praskrieti gatvėm...

    Sveikatos horoskopas


    Lakpkričio 23-29 d.

    Avi­nas
    Šią sa­vai­tę šil­čiau ren­ki­tės ir ven­ki­te skers­vė­jų. Tre­čia­die­nį ga­li­te su­sap­nuo­ti pra­na­šiš­ką sap­ną. Šeš­ta­die­nis - tin­ka­ma die­na są­na­rių gy­dy­mui ir spe­cia­liems mankš­tos pra­ti­mams.

    Pakalbėkim apie tai



    Redakcijos skiltis


    Komentarai


    Talentas: 26 litrai... aukso?
    Henrikas Vaitiekūnas Talentas: 26 litrai... aukso?
    Miško maudynės su ponia Apolonija
    Henrikas Vaitiekūnas Miško maudynės su ponia Apolonija
    Dėl visko kalta kontroversija
    Henrikas Vaitiekūnas Dėl visko kalta kontroversija

    Naujas numeris