Kai išeina „eterio milžinai“

Janis Muchks
2021-01-28
Kai prieš 11 metų šis amerikietis vedė paskutinę „Larry King Live“ laidoje prezidentas Barakas Obama pavadino jį „vienu iš eterio milžinų“. Larry Kingas (1933-2021) toks buvo. Nesvarbu, ar kalbėjosi su JAV prezidentu, užsienio lyderiu, garsenybe, skandalų kamuojamu asmeniu arba bet kuriuo žmogumi, mėgo užduoti trumpus, tiesioginius, nesudėtingus klausimus. „Jis tikėjo, kad trumpi klausimai paprastai lemia įdomius atsakymus ir visiškai neklydo“, – rašo mirror.co.uk.
Kai išeina „eterio milžinai“
Televizijos legenda Larry Kingas taip ilgai traukė žiūrovų dėmesį, jog daug kas nebegalėjo įsivaizduoti televizijos be jo.

Mirties priežastis neskelbiama
„Su didžiuliu liūdesiu „Ora Media“ praneša apie mūsų įkūrėjo, vedėjo ir bičiulio Larry Kingo mirtį, kuris šį rytą mirė 87 metų amžiaus Cedars-Sinai medicinos centre Los Andžele“, - šeštadienio rytą paskelbė oficialus L.Kingo „Twitter“. Mirties priežasties nebuvo pateikta, tačiau L.Kingas mirė praėjus kelioms savaitėms po to, kai paaiškėjo, kad televizijos legenda kovojo su koronaviruso infekcija.
 
Dešimtmečius L.Kingas sėdėjo prie mikrofono, kviesdamas žiūrovus prisijungti prie pokalbių su ryškiausiomis pasaulio asmenybėmis. Jis kalbino įžymybes, pasaulio lyderius, net buvusius kalinius. Buvo tarsi tarpininkas tarp milijonų žmonių ir jų herojų. Vaidmuo, kurio jis niekada nesureikšmindavo. Vis dėlto L.Kingo gyvenimas už eterio ribų buvo kupinas neeilinių įvykių bei stiprių išbandymų.
 
Sudaužė Kenedžio automobilį

Kai 1958 m. L.Kingas dar buvo tik „apsiuostinėjo“ Majamyje, jis pateko į nediduką eismo įvykį. Aplinkybės nėra gerai žinomos, tačiau kitas avarijos dalyvis buvo... senatorius ir būsimasis prezidentas Johnas F. Kennedy. Pasak L.Kingo, Kennedy piktai jo paklausė: „Ankstyvas sekmadienio rytas. Nė vieno debesėlio. Aš stoviu vietoje. Kaip tu sugebėjai į mane įvažiuoti?“
 
Autobiografijoje garsusis laidos vedėjas rašė apie tai, kaip Kennedy, nors ir patyrė per avariją nemažai nuostolių, nebuvo linkęs pykti. „Galų gale jis nusiramino ir pasakė, kad pamirš apie visą šį reikalą, jei tik pažadėsiu balsuoti už jį, kai jis kandidatuos į prezidento postą. Mes tai padarėme“, - rašė L.Kingas.
 
Vedė aštuonis kartus
L.Kingas aštuonis kartus buvo vedęs septynias skirtingas moteris, pradedant vidurinės mokyklos mylimąja jaunystėje, iki paskutinės žmonos, nuo kurios buvo emociškai nutolęs pastaruoju metu.
Pirmą kartą L.Kingas, būdamas 18 metų (1952 m.) vedė vidurinės mokyklos mylimąją Fredą Miller. Po metų santuoką tariamai anuliavo jaunuolių tėvai, kurie kategoriškai nepritarė jų santykiams. 1961 m.  amerikietis vedė Annette Kaye, kuri tais pačiais metais pagimdė jų pirmąjį sūnų. Santuoka ištvėrė mažiau nei metus. 1961 m. pirmą kartą L.Kingas vedė Alene Akins, o kiek vėliau įsivaikino jos sūnų Andy. Po to, kai 1964 m. pora išsiskyrė, būsimoji televizijos žvaigždė vedė Mickey Sutphin. Ji yra L.Kingo dukters Kelly motina. Pora išsiskyrė 1967 m.
 
Po metų L.Kingas antrą kartą vedė A.Akins ir ji pagimdė jų dukterį Chaia. Po to, kai 1971 m. jis antrą kartą išsiskyrė su A.Akins, 1976 m. Kingas vedė Sharoną Lepore. Pora kartu nugyveno iki 1983 m. 1989 m. amerikietis vedė Julie Alexander. Su ja išsiskyrė 1990 m., likus dvejiems metams iki oficialios skyrybų. Su Shawn Southwick L.Kingas susituokė 1997 m., pora užaugino du sūnus: Chance'ą ir Cannoną. Prieš beveik dvejus metus L.Kingas Los Andželo aukštesniajam teismui padavė skyrybų su Sh.Southwick. Priežastis - nesutaikomi skirtumai.
 
Interviu ekspromtu
L.Kingas, nors ir būdamas itin darbštus bei atsakingas darbe, turėjo vieną iš pažiūros tinginiui būdingą bruožą, kuriam niekados nenusižengė. Siekdamas išlaikyti lengvą atmosferą interviu metu televizijos žvaigždė prisiekė niekada neskaityti knygų, kurią parašė žmonės, pasirodantys jo laidoje. Apskritai tikino niekaip joms nesiruošdavęs.
 
Gal ir neįtikėtina, tačiau L.Kingas iškalbingas, kaip pats tikino, buvo ne visada. Interviu CJR jis pasakojo, jog pirmą kartą sėdęs prie mikrofono tiesiog „užšalo“. Negalėjo ištarti nė žodelio. „Tuo metu į studiją įsiveržė mano bosas ir šūktelėjo: „Tu komunikacijų versle, kad tave kur. Komunikuok!““ – šypsodamasis pasakojo televizijos legenda.

 
Svarstė apie savižudybę
L.Kingas taip ilgai traukė žiūrovų dėmesį, jog daug kas nebegalėjo įsivaizduoti televizijos be jo. Atrodė, kad jis gali gyventi amžinai. Tačiau 2017 m. pasirodė žinių apie sveikatos bėdas. Nors vyras labiausiai išgyveno dėl jį kamavusių širdies bei kraujagyslių problemų, tais metais gydytojai jo plaučiuose rado vėžinį naviką. Medikams pavyko chirurginiu būdu jį pašalinti, tačiau L.Kingui tai buvo pirmasis ženklas iš ateities.
 
2019 m. L.Kingas privertė sunerimti gerbėjus, kai lapkritį savo laidoje „Polticking with Larry King“ atskleidė, kad dar kovo mėnesį jį ištiko insultas. Vedėjas pripažino, jog šis buvęs toks sunkus, kad vyras savaitę buvo komos būsenos.
Anot televizijos legendos, pabudusį iš komos jį apėmė siaubas. Insultas taip morališkai palaužė L.Kingą, kad jis ne kartą prisipažino artimiesiems, jog nori pakelti prieš save ranką. „Maniau, kad tiesiog paleisiu sau kulką į kaktą. Nenorėjau ir negalėjau taip gyventi“, – vienoje laidų žiūrovams atviravo amerikietis. Vis dėlto televizijos legenda rado savyje jėgų gyventi toliau ir dar kurį laiką džiuginti nepalikti gausias gerbėjų gerbėjų gretas.

 
Palaidojo vaikus
Pernai L.Kingo gyvenimą sudrebino tragedija, kurios joks tėvas nepalinkėtų net baisiausiam priešui. Nors Kingo ir A.Akin vaikai - Andy ir Chaia – tuo metu dar buvo pakankamai jauni, tik 65 ir 51 metų amžiaus, jie išėjo iš gyvenimo kelių savaičių skirtumu vienas nuo kito. Vieną jų pasiglemžė televizijos žvaigždės giminę terorizavusios širdies problemos (ištiko infarktas), o kitą – plaučių vėžys.

 
Tarp kitko
1933 metų lapkričio 9 dieną neturtingų rusų žydų imigrantų šeimoje Niujorko Bruklino rajone gimęs žurnalistas, kurio tikrasis vardas ir pavardė yra Lawrence`as Harvey`as Zeigeris, teigė niekada nenorėjęs būti niekuo kitu kaip tik radijo laidų vedėju.
Būdamas 23 metų, jis išvyko į Floridą ieškotis darbo.
1957 metais tapo diskžokėju Majamio radijo stotyje ir pasikeitė pavardę, kai radijo vadovas jam pareiškė, jog jo tikroji pavardė yra „per daug etninė“.
Kitoje Majamio paplūdimio radijo stotyje jis įrašinėdavo programas restorane, kalbindamas žiūrovus tiesioginiame eteryje.
1978 metais L. Kingas išvyko į Vašingtoną, kur vakarais vedė pokalbių laidą, kol jį pastebėjo 1980 metais įkurtas CNN kanalas, 1985-aisiais pasamdęs jį vesti vėlyvo vakaro programas.
Jis 25 metus CNN rengė pokalbių laidą „Larry King Live“, o 2010-aisiais išėjo į pensiją.

lsveikata.lt „Facebook“. Būkime draugai! 
 

Komentuoti:

Vardas:
Komentaras:

    Gydytojas ir pacientas


    Lėtiniai skausmai kantrybės šarvų nepramušė

    Lėtiniai skausmai kantrybės šarvų nepramušė

    „Būčiau susirgusi vėžiu, senai būčiau mirusi, o nuo šios ligos mirtis neateis. Nebent galėjau mirti nuo vaistų“...
    Ir rašo, ir gydo. Kas?

    Ir rašo, ir gydo. Kas?

    Matyti virš kompiuterio palinkusį, klaviatūrą barbenantį mediką – gana įprasta: žodžiais nugula paciento ligos istori...

    Budinti vaistinė


    Vaistininkai: receptus galime pratęsti ir patys

    Vaistininkai: receptus galime pratęsti ir patys

    Gydytojai išrašydami receptus daro daug klaidų, pratęsti receptą poliklinikoje pacientui nepatogu. Vaistininkai siūl...
    Vaistų prieinamumas: ar pakanka finansavimo?

    Vaistų prieinamumas: ar pakanka finansavimo?

    „Kompensavimo sistema ir sąlygos pacientams laiku įsigyti reikalingų vaistų turėtų būti gerinamos“, – Seimo Svei...

    razinka


    Sveika šeima


    Buriavimas: mėlynos kojos, bet rami galva

    Kad buriavimas yra vandens sportas, žino kiekvienas. Tačiau ties čia daugelio žinios apie šią sporto šaką tikriausiai ir baigiasi. Kuo ypatingas buriavimas, kokia jo nauda ir žala sveikatai, kaip įveikti jūrligę ir krantligę, pasakoja buriavimo akademijos „Vėjo pamušalai“ įkūrėjas Vilius Tamkvaitis.

    Sveikatos horoskopas


    Lakpkričio 23-29 d.

    Avi­nas
    Šią sa­vai­tę šil­čiau ren­ki­tės ir ven­ki­te skers­vė­jų. Tre­čia­die­nį ga­li­te su­sap­nuo­ti pra­na­šiš­ką sap­ną. Šeš­ta­die­nis - tin­ka­ma die­na są­na­rių gy­dy­mui ir spe­cia­liems mankš­tos pra­ti­mams.

    Pakalbėkim apie tai



    Redakcijos skiltis


    Komentarai


    Savigrauža. Širdgėla. Susikrimtimas
    Henrikas Vaitiekūnas Savigrauža. Širdgėla. Susikrimtimas
    Ir turtuoliai verkia
    Henrikas Vaitiekūnas Ir turtuoliai verkia
    Kas po devintu prakaitu slypi?
    Henrikas Vaitiekūnas Kas po devintu prakaitu slypi?

    Naujas numeris