Elonas Muskas pažadėjo: „jei tik prireiks, gaminsime medicininius ventiliatorius“

Technologijos.lt
2020-03-21
„Tesla“ - tai garsus elektromobilių gamintojas. „SpaceX“ - privati kosmoso tyrimų ir astronautikos bendrovė. Jas sieja įkūrėjas Elonas Muskas ir tai, kad nei viena, nei kita neužsiima medicininių prietaisų gamyba. Tačiau tai gali pasikeisti.
Elonas Muskas pažadėjo: „jei tik prireiks, gaminsime medicininius ventiliatorius“
E.Muskas

Medicininis ventiliatorius - tai prietaisas, kuris stumia orą į savarankiškai kvėpuoti negalinčio žmogaus plaučius. Egzistuoja įvairūs šią funkciją atliekantys prietaisai, naudojami skirtingais atvejais. Jau visai greitai ventiliatorių ligoninėms gali imti trūkti, mat COVID-19 pandemija perpildys intensyvios priežiūros skyrius. Įvairių šalių sveikatos apsaugos sistemos ieško išeičių. Prašoma ir verslininkų pagalbos.

Vienas „Tesla“ automobilio savininkas ir akivaizdus Elono Musko gerbėjas „Twitter“ tinkle kreipėsi į Eloną Muską, prašydamas pakeisti „Tesla“ gamyklų paskirtį ir imtis gaminti ventiliatorius. Elonas Muskas netruko atsakyti - „Mes gaminsime ventiliatorius, jei tik jų ims trūkti“.
 
Keistas pareiškimas, tiesa? Elonas Muskas yra įsitraukęs į ne vieną verslą, tačiau jie yra susiję su astronautika, elektromobiliais, transporto sistemomis, tuneliais ir atsinaujinančia energetika. Muskas niekada neišreiškė susidomėjimo medicininės įrangos gamyba.
Socialinių tinklų naudotojai ėmė prašyti daugiau informacijos. Ir Muskas patvirtino žinią - jis rimtai svarstys gaminti ventiliatorius, jei tik to prireiktų. Negana to, jis patvirtino, kad tai - net nėra labai sunki užduotis. „Tesla“ gamina automobilius su sofistikuotomis HVAC sistemomis. „SpaceX“ kuria erdvėlaivius su gyvybės palaikymo sistemomis. Ventiliatoriai nėra tokie sudėtingi, bet negali būti gaminami iškart“, tvirtino Muskas, dar pasiteiraudamas, kurioms ligoninėms jau trūksta šių prietaisų.

Moderni plaučių ventiliavimo įranga iš tikrųjų yra pakankamai sudėtinga. Ji yra kontroliuojama kompiuteriu, turi aibę režimų, nustatymų ir funkcijų. Negana to, Musko gamyklos tikrai neturi tinkamos gamybos įrangos, o ir šiems prietaisams taikomi standartai jam tikriausiai yra nepažįstami.
Kita vertus, viskas įmanoma, ypač tokiais laikais. Tai - visiškai nauja žinia, todėl bus įdomu pamatyti, ar ši istorija turės kokį nors tęsinį.
 

Komentuoti:

Vardas:
Komentaras:

    Gydytojas ir pacientas


    S.Mikutis: dėl reabilitologų verčiamasi per galvą

    S.Mikutis: dėl reabilitologų verčiamasi per galvą

    „Šiuo metu tikrai yra didžiulis gydytojų reabilitologų poreikis. Todėl įstaigų vadovai, siekiantys aukšto lygi...
    Reta liga sergančią Virginiją nustebino medicinos galimybės

    Reta liga sergančią Virginiją nustebino medicinos galimybės

    „Kuo daugiau veiklos, tada nėra kada dejuoti! Išmokau suprasti organizmo signalus ir rasti laiko poilsiui, supratau, ...

    Budinti vaistinė


    Ar nauji vaistai greičiau ateis į Lietuvą?

    Ar nauji vaistai greičiau ateis į Lietuvą?

    Nuo kitų metų ES startuos svarbus sveikatos politikos pokytis – jungtinis sveikatos technologijų vertinimas (STV). Ar tai bu...
    Vaistinių tinklas „Camelia“ neužleidžia lyderio pozicijų

    Vaistinių tinklas „Camelia“ neužleidžia lyderio pozicijų

    Jau 30 metų gyvuojantis lietuviško kapitalo vaistinių tinklas „Camelia“ lyderio pozicijų rinkoje neužleidžia ne...

    razinka


    Sveika šeima


    Išmanusis muilas – švarioms linksmybėms

    Kad ir kiek žalos pridarė pandemija, tikėjome, kad šio to ir išmokė: rankų higienos taisykles mintinai galėjo išpyškinti ir suaugęs, ir pradinukas. Pasibaigus pandemijai, geriems įpročiams iškilo grėsmė būti užmirštiems. Laimei, higienos įgūdžių svarbos nepamiršta Lietuvos sveikatos mo...

    Sveikatos horoskopas


    Lakpkričio 23-29 d.

    Avi­nas
    Šią sa­vai­tę šil­čiau ren­ki­tės ir ven­ki­te skers­vė­jų. Tre­čia­die­nį ga­li­te su­sap­nuo­ti pra­na­šiš­ką sap­ną. Šeš­ta­die­nis - tin­ka­ma die­na są­na­rių gy­dy­mui ir spe­cia­liems mankš­tos pra­ti­mams.

    Pakalbėkim apie tai



    Redakcijos skiltis


    Komentarai


    Vyrai ir moterys (Nr.3)
    Henrikas Vaitiekūnas Vyrai ir moterys (Nr.3)
    Ar gudresnis valgo skaniau?
    Henrikas Vaitiekūnas Ar gudresnis valgo skaniau?
    Krokodilo kepenys su saldžiąja puterija
    Henrikas Vaitiekūnas Krokodilo kepenys su saldžiąja puterija

    Naujas numeris