Telšių vyskupas: ligoninė yra Gailestingumo namai

Evelina Machova
2020-02-13
Beveik tris dešimtmečius, minint Pasaulinę ligonių dieną, Klaipėdos jūrininkų ligoninėje už pacientus ir jų artimuosius aukojamos mišios. Šiemet jas laikė Telšių vyskupas dr. Kęstutis Kėvalas. „Čia susirinkę prašytume didžiosios Dievo dovanos – sveikatos, ne tik fizinės, bet ir dvasinės“, - sakė vyskupas.
Telšių vyskupas: ligoninė yra Gailestingumo namai
27 kartą, minint Pasaulinę ligonių dieną, Klaipėdos jūrininkų ligoninėje laikomos mišios už artimuosius ir pacientus. Telšių vyskupas dr. Kęstutis Kėvalas sako, jog ligoninė sergančiajam yra Gailestingumo namai.

Faktas
Klaipėdos jūrininkų ligoninėje Pasaulinės ligonių dienos proga ypatingo palaiminimo sulaukė visi čia besigydantys ir jais besirūpinantys žmonės. Vasario 11 dieną ligoninės salėje Šv. Mišias už ligonius ir jų artimuosius aukojo Telšių vyskupas Kęstutis Kėvalas, giedojo Klaipėdos šv. Kazimiero parapijos choras, vadovaujamas Mindaugo Gudžiūno. Šv. Mišias tiesiogiai transliavo Marijos radijas. Vasario 11-ąją Pasauline ligonių diena 1992 m. paskelbė popiežius Jonas Paulius II. Nuo to laiko ji minima krikščioniškose šalyse.


 
Kas yra ligoninė? Gailestingumo namai. Ją kūrė krikščionys, suprasdami, kad bendradarbiaudami gali suorganizuoti sistemingą pagalbą žmonėms, kurie yra ištikti kančios ir ligos. Tokie žodžiai nuskambėjo iš vyskupo dr. K.Kėvalo lūpų. „Filosofas Antanas Maceina yra sakęs, kad ligoje ir kančioje žmogus palinksta į nebūtį, išsigąsta. O, Viešpatie, suskaudo šonas, kas čia dabar bus? Kur kreiptis pagalbos? Neretai ligoje žmogus atranda ir Dievą. Žinoma, dažnas galime klausti: „Viešpatie, kodėl sukūrei gyvenimą tokį trapų, kad mus ištinka ligos?“ Kodėl Viešpats leidžia tokį išbandymą? Bet mes visi esame stebuklo aplinkoje - mums visiems padovanota gyvybė, kuri net ir medicinos atstovams vis dar yra slėpinys. Gyvybė yra Dievo rankose ir į jo rankas turime atsiduoti“, - sako dr. K.Kėvalas.


 
Šiemet jau 27 kartą žmonės raginti prisiminti ligonius, išgirsti jų poreikius ir įsiklausyti į jų skausmą. Klaipėdos jūrininkų ligoninės vadovas prof. dr. Jonas Sąlyga sako, jog jis ir visas kolektyvas yra dėkingi dvasininkams, kurie atvykę į ligoninę parodo dėmesį kenčiančiam ir abejojančiam, suteikia drąsos bijančiam ir vilties tiems, kas grumiasi su liga.
„Manau, kad pacientų fizinė ir dvasinė sveikata yra glaudžiai susijusios. Ligoninėje įrengta Nukryžiuotojo Jėzaus koplytėlė, kiekvieną ketvirtadienį joje ligoninės kapelionas kun. dr. Saulius Stumbra laiko Šv. Mišias. Jau tapo tradicija, kad minint Pasaulinę ligonių dieną Telšių vyskupas Kęstutis Kėvalas aukoja Šventas Mišias už ligonius ir juos gydančius medikus. Džiaugiuosi gražiu Bažnyčios ir ligoninės bendravimu pacientų labui“, - sako prof. dr. J.Sąlyga.


lsveikata.lt „Facebook“. Būkime draugai! 
 

Komentuoti:

Vardas:
Komentaras:

    Budinti vaistinė


    Vaistinių tinklas „Camelia“ neužleidžia lyderio pozicijų

    Vaistinių tinklas „Camelia“ neužleidžia lyderio pozicijų

    Jau 30 metų gyvuojantis lietuviško kapitalo vaistinių tinklas „Camelia“ lyderio pozicijų rinkoje neužleidžia ne...
    „Eurovaistinė“ pristato sveikas kainas: ką sausį galite įsigyti pigiau?

    „Eurovaistinė“ pristato sveikas kainas: ką sausį galite įsigyti pigiau?

    „Eurovaistinė“ kiekvieną mėnesį pristato naujas „sveikas kainas“ – bent 10 aktualiausių mėnesio prek...

    razinka


    Sveika šeima


    Ar šįryt išsivalėte dantis?

    Tik pusė Lietuvos ikimokyklinio amžiaus vaikų tėvų ar globėjų kasdien ryte valo vaikams dantis, rodo naujausias Vilniaus miesto savivaldybės visuomenės sveikatos biuro „Vilnius sveikiau“ atliktas tyrimas. Konferencijoje dantų priežiūros specialistai aptarė esamą padėtį bei prevencines strategijas, padėsiančias spręsti spa...

    Sveikatos horoskopas


    Lakpkričio 23-29 d.

    Avi­nas
    Šią sa­vai­tę šil­čiau ren­ki­tės ir ven­ki­te skers­vė­jų. Tre­čia­die­nį ga­li­te su­sap­nuo­ti pra­na­šiš­ką sap­ną. Šeš­ta­die­nis - tin­ka­ma die­na są­na­rių gy­dy­mui ir spe­cia­liems mankš­tos pra­ti­mams.

    Pakalbėkim apie tai


    Svetur


    G.Thunberg – pranašė savame krašte?

    Klimato aktyvistė iš Skandinavijos Greta Thunberg, matyt, priprato ne tik rėžti paveikias kalbas, bet ir bendrauti su policijos pareigūnais. Praėjusį mėnesį ji buvo sulaikyta Londone, mat į viešbučio patalpas trukdė įeiti naftos ir dujų bendrovių atstovams. Šią savaitę aktyvistė su bendraminčiai nelegaliai savo k...

    Redakcijos skiltis


    Komentarai


    Krokodilo kepenys su saldžiąja puterija
    Henrikas Vaitiekūnas Krokodilo kepenys su saldžiąja puterija
    Kaip striksi dominatriksė?
    Henrikas Vaitiekūnas Kaip striksi dominatriksė?

    Naujas numeris