Socialinėje iniciatyvoje ,,Skirtingos Spalvos‘‘ aktorius Marius Repšys kalbės apie bipolinį sutrikimą

www.lsveikata.lt
2021-01-20
Energija, laimė, naujų idėjų pliūpsnis po kurio ateina dirglumas, kaltė ir visiška apatija – su tokiomis nuotaikų kaitomis susiduria bipolinį sutrikimą turintys žmonės. Sausio 21 dieną 19:00 valandą socialinė iniciatyva „Skirtingos Spalvos" kalbins bipolinį sutrikimą turintį aktorių Marių Repšį, o jaukų vakarą vainikuos akustinis Eglės Jurgaitytės koncertas. Interviu bus tiesiogiai transliuojamas portale ,,15min“.
Socialinėje iniciatyvoje ,,Skirtingos Spalvos‘‘ aktorius Marius Repšys kalbės apie bipolinį sutrikimą
M.Repšys

Bipolinis sutrikimas yra lėtinis smegenų funkcijos sutrikimas, kurį turi 46 milijonai žmonių visame pasaulyje (Our World In Data, 2018). Ši liga nėra išgydoma, todėl ja sergantis žmogus turi atrasti būdų gyventi kartu visą gyvenimą. Kontroliuoti šio sutrikimo sukeliamus kontrastingus nuotaikų šuolius, maniją ar depresiją yra labai sudėtinga, todėl svarbu, kad simptomus jaučiantis žmogus nedvejotų ir kreiptųsi pagalbos į specialistą. 
 

Šis sutrikimas neretai pasitaiko ir žymių žmonių gretose tarp kurių ir Demi Lovato, Frank Sinatra, Jean-Claude Van Damme ir kt. Išvardintos garsenybės yra žinomos visame pasaulyje dėl sukurtų personažų, dainų ir pasirodymų, tačiau rampos šviesoms užgesus jiems ir toliau reikia gyventi su šiuo sutrikimu. 
 
Ne išimtis ir žinomas Lietuvoje aktorius Marius Repšys. Prieš metus išleidęs autobiografinę knygą „Heraklis Nr. 4“ aktorius joje atvirai papasakojo, kaip mėgino trauktis iš gyvenimo ir gydėsi psichiatrijos ligoninėje. Iniciatyvai „Skirtingos Spalvos“ M. Repšys papasakos apie gyvenimą su bipoliniu sutrikimu, iškylančius sunkumus bei kaip su jais kovoti. Laidoje taip pat dalyvaus ir psichologė Aušra Mockuvienė, kurios pagalba bus vykdoma užduotis savižudybių prevencijos klausimams. Šios dalies metu žiūrovai bus raginami dalyvauti diskusijoje ir išmokti laiku atpažinti galimą suicidą.
 
Renginio nuoroda: https://fb.me/e/DtoP1G6f
 



,,Skirtingų Spalvų“ iniciatorius bei būsimo pokalbio moderatorius Dalius Stankevičius teigia: ,,Labai džiaugiuosi, kad Marius sutiko papasakoti apie savo gyvenimą, kuris dažnam gali priminti labirintą be išėjimo. Todėl šioje laidoje mes kalbėsime, kas jam padėjo surasti išėjimą iš labirinto ir gyventi gyvenimą be klijuojamų etikečių‘‘.
 
Jau metus gyvuojanti socialinė iniciatyva „Skirtingos Spalvos“ kalbina įvairiomis ligomis sergančius žmones, kurie nepasidavė ligai ir yra įkvėpimas kitiems. Iniciatyvos tikslas – motyvuoti tiek sveikus, tiek sunkiomis ligomis sergančius eiti per gyvenimą drąsiai ir įveikti iškylančias kliūtis, o ne joms pasiduoti ir skęsti savigailoje. 
 
Renginio organizatorius „Skirtingos Spalvos“ kviečia sekti iniciatyvos veiklas socialiniame tinkle „Facebook“. Čia būsite informuoti apie M. Repšio interviu bei kitus organizuojamus renginius, bei įsigyti rankų darbo marškinėlius. 

lsveikata.lt „Facebook“. Būkime draugai! 

Komentuoti:

Vardas:
Komentaras:

    Budinti vaistinė


    Ar nauji vaistai greičiau ateis į Lietuvą?

    Ar nauji vaistai greičiau ateis į Lietuvą?

    Nuo kitų metų ES startuos svarbus sveikatos politikos pokytis – jungtinis sveikatos technologijų vertinimas (STV). Ar tai bu...
    Vaistinių tinklas „Camelia“ neužleidžia lyderio pozicijų

    Vaistinių tinklas „Camelia“ neužleidžia lyderio pozicijų

    Jau 30 metų gyvuojantis lietuviško kapitalo vaistinių tinklas „Camelia“ lyderio pozicijų rinkoje neužleidžia ne...

    razinka


    Sveika šeima


    Vyrai jau verkia

    Nors visuomenėje apie vyrų psichoemocinę sveikatą kalbama drąsiau ir garsiau, statistika liudija, kad emocinių sunkumų slegiami vyrai nėra linkę kreiptis pagalbos. Visgi pirmasis žingsnis jau žengtas – kino salėse vyrai išdrįsta parodyti ir džiaugsmą, ir ašaras.

    Sveikatos horoskopas


    Lakpkričio 23-29 d.

    Avi­nas
    Šią sa­vai­tę šil­čiau ren­ki­tės ir ven­ki­te skers­vė­jų. Tre­čia­die­nį ga­li­te su­sap­nuo­ti pra­na­šiš­ką sap­ną. Šeš­ta­die­nis - tin­ka­ma die­na są­na­rių gy­dy­mui ir spe­cia­liems mankš­tos pra­ti­mams.

    Pakalbėkim apie tai


    Svetur


    Dirbtinį intelektą pasitelks vaistams gaminti

    Nuo „Chat GPT“ iki virtualių asistentų – dirbtinis intelektas (DI) tampa itin svarbiu šiuolaikinio žmogaus gyvenimo atributu. Didesnę reikšmę jis įgauna ir medicinoje. Panaudojimo spektras itin platus: DI bus galima pasitelkti tiek atliekant tyrimus ar chirurgines procedūras, tiek ir gaminant vaistus.&...

    Redakcijos skiltis


    Komentarai


    Vyrai ir moterys (Nr.3)
    Henrikas Vaitiekūnas Vyrai ir moterys (Nr.3)
    Ar gudresnis valgo skaniau?
    Henrikas Vaitiekūnas Ar gudresnis valgo skaniau?
    Krokodilo kepenys su saldžiąja puterija
    Henrikas Vaitiekūnas Krokodilo kepenys su saldžiąja puterija

    Naujas numeris