„Misis Lietuva“ Gretė Brokienė: „Norėčiau būti panaši į savo mamą“

Greta Vanagienė
2019-10-28
Jei smalsu, koks yra šiuolaikinis moters grožio etalonas, jį įkūnija 28-nerių sveikos mitybos ekspertė Gretė Brokienė. Moteris išrinkta atstovauti mūsų šaliai tarptautiniame „Misis pasaulis 2020“ konkurse Kinijoje. „Tikrasis moters grožis slypi išminty“, - sako ji.
„Misis Lietuva“ Gretė Brokienė: „Norėčiau būti panaši į savo mamą“
„Mama ir močiutė yra didžiosios mano įkvėpėjos – jos mano autoriteto, tolerancijos, švelnumo, įgimtos elegancijos ir išminties šaltinis. Augau matydama jų pavyzdį, kaip turėtų atrodyti tikros ledi“, - sako sveikos mitybos ekspertė Greta Brokienė.

- Kas padėjo atsakyti ir įvertinti visus „už“ ir „prieš“, ar verta mėginti dalyvauti konkurse „Misis Lietuva“? Siekiančios šio titulo moters kartelė sau turėtų būti iškelta aukštai.
- Prieš dvejus metus šį konkursą laimėjo krepšininko Kšištofo Lavrinovičiaus žmona Tatjana Lavrinovič, kuri mielai su manimi pasidalino patirtimi. Be to, prieš priimdama sprendimą dalyvauti nemažai domėjausi renginiu, tad žengti šį žingsnį nutariau tik gerai įvertinus apie ką visa tai.
Kadangi Tatjana dabar turi atitinkamų pareigų, susijusių su Misis titulu, į Kiniją, kur ir vyks pasaulinis konkursas, vyksime dviese.
 
- Smalsu, kokios gi moterys turi galimybę pretenduoti tapti pasaulinio grožio etalonu, o galbūt, ką čia slėpti, - ir sektinu pavyzdžiu. Minite karjerą ir socialinę veiklą - kokie jūsų pasiekimai šioje srityje? 

- Studijų metais dirbau stiuardese, šiandien esu mitybos specialistė. Na, o imtis karjeros pokyčių pastūmėjo nuo nuolatinių skraidymų suprastėjusi savijauta. Organizmas kentė dėl išbalansuoto miego režimo, nesubalansuotos mitybos, skysčių trūkumo. Nuolatinis derinimasis prie skrydžių grafiko manifestavo ne tik nuovargiu, bet ir svorio padidėjimu. Atėjo diena, kai supratau, kad taip toliau nebegali tęstis - ėmiau savarankiškai domėtis, kaip galiu sau padėti, nusipirkau literatūros. Savarankiškai analizuodama organizmo veikimo mechanizmus vos per keturis mėnesius grįžau į paauglystės savijautą ir kūną. Motyvavo pokyčiai ir pastangų rezultatas, todėl ėmiau lankyti sveikatingumo paskaitas, seminarus. Tema taip įtraukė, kad nė nepajutau, kaip tapau nuolatinė medicinos bibliotekų lankytoja, nuotoliniu būdu baigiau Londone esančią Sveikatos akademiją.
 
- Galima sakyti atradote ir įdarbinote savo hobį?
- Iš tiesų taip šiandien ir jaučiuosi. Malonu, kai galiu padėti mitybos klausimais savo aplinkos ratui, bičiuliams. Kita vertus, suprantu, kad konsultuoti žmones sveikatos klausimais gali tik kompetentingi savo srities specialistai. Nesu baigusi dietetikos mokslų universitete, todėl dirbdama su klientais, kurie turi medicininę diagnozę, pasitelkiu profesionalus - dietologus, su kuriais bendradarbiauju. Taigi klinikoje neturiu teisės dirbti, nes neturiu medicininio diplomo.
 
- Kaip klientai jus pasiekia, jei nedirbate jokioje klinikoje? 
- Kol kas iš lūpų į lūpas. Teigiami atsiliepimai, akivaizdūs rezultatai, grįžtamasis ryšys ir augantis klientų ratas kalba patys už save, todėl artimoje ateityje turiu rimtų ketinimų plėsti darbo lauką ir žinias.
 
- Grįžkime prie titulo: kaip vyko atranka. Kokiais būdais teko įrodinėti, kad esate verta karūnos? Miss rinkimus galime stebėti per televiziją, o Misis kažkaip viskas lieka už kadro.
- Viskas vyksta konfidencialiai, o atrankos etapai nėra viešinami, net nežinau apie kitas buvusias pretendentes. Pavyko tik išpešti, kad lietuvių skaičius buvo nemažas. Kadangi konkurso organizatoriai yra iš Los Andželo, visa komunikacija vyko tik telefonu ir elektroniniu paštu. Teko plačiai save pristatinėti ir argumentuoti, pateikti gyvenimo aprašymą, deklaruoti vertybes. Taip pat nurodyti, ar esi savo šalyje kuo nors pasižymėjusi, kokios karjeros pasiekei. Žinoma, prašyta pateikti ir nuotraukų - tiesiog sudaryti bendrą paveikslą apie save.
 

- Ar karūna jus kaip nors įpareigoja? Ką naudingo siekiate nuveikti laimėjusi titulą?
- Norisi moteris įkvėpti, motyvuoti. Lietuvoje turime be galo daug gražių moterų, tačiau daugumai jų trūksta elementaraus pasitikėjimo savimi. Mano žinutė, kurią noriu paskleisti pasaulio Misis konkurse, kad tikrasis moters grožis slypi išminty. Nors išorinis taip pat svarbu – moteris privalo save prižiūrėti, būti tvarkinga, - tačiau tai - antraeilis dalykas. Manau moteris visų pirma turėtų būti švelni, rūpestinga, tolerantiška, išmintinga, išsilavinusi, ambicinga asmenybė.
Nors visada sau buvau griežta bei kritiška, o ir motinystė ypač įpareigoja, laimėjusi titulą keliu sau naujų užduočių, matau, kur galėčiau patobulėti - visų pirma siekiu tapti atsakingesnė.
O globalūs mano tikslai ir uždaviniai suformuoti konkurso organizatorių. Jų, deja, dar negaliu atskleisti.
 

- Kaip manote, kas moterims gali suteikti pasitikėjimo savimi?
- Manau, jog visų pirma meilė sau - nesvarbu, kaip ji pasireškia. Galbūt vienai meile sau yra pasidaryti manikiūrą, nusipirkti dailią suknelę, o kitai - pagaliau įvykdyti asmeninį tikslą, pavyzdžiui, baigti doktorantūros studijas. Kai moteris save myli ir tobulėja, aplinkiniai tai įvertina.
 
- Ar vardan Misis karūnos teko ko nors naujo išmokti, ko nors atsisakyti?
- Iki šiol beveik nenaudojau dekoratyvinės kosmetikos, dabar gi gavau iššūkį pagaliau išmokti užsitepti pudrą. Nors daugeliui moterų tai gali būti nesuprantama - man visiškai nauja patirtis. Beje, mano mama taip pat nenaudoja kosmetikos, net ausų nėra prasivėrusi – matyt, ji ir bus man padariusi įtaką...
 
- Sakoma obuolys nuo obels netoli rieda... O kaip buvote auklėjama, kad siekiate pabrėžti moteriškumą?
- Mama ir močiutė yra didžiosios mano įkvėpėjos – jos mano autoriteto, tolerancijos, švelnumo, įgimtos elegancijos ir išminties šaltinis. Augau matydama jų pavyzdį, kaip turėtų atrodyti tikros ledi. Be jokios abejonės, elegancijos, gracijos, taisyklingos laikysenos taip pat suteikė vaikystėje šokti pramoginiai šokiai, į kuriuos dar pirmoje klasėje atvedė tėvelis. Nors šokius kurį laiką buvau apleidusi, įkvėpta motinystės vėl pamažu grįžtu prie senosios aistros. Taigi net nedvejoju, ką netrukus turėtų lankyti ir mano mažoji dukrelė Leyla.


lsveikata.lt „Facebook“. Būkime draugai! 
 

Komentuoti:

Vardas:
Komentaras:

    Gydytojas ir pacientas


    Ar šįryt išsivalėte dantis?

    Ar šįryt išsivalėte dantis?

    Tik pusė Lietuvos ikimokyklinio amžiaus vaikų tėvų ar globėjų kasdien ryte valo vaikams dantis, rodo naujausias Vilniaus miesto sa...
    A.Radžiūnas: kenčiantiems lėtinį skausmą jau turime ką pasiūlyti

    A.Radžiūnas: kenčiantiems lėtinį skausmą jau turime ką pasiūlyti

    „Lėtinį skausmą kenčiantis žmogus gyvena nuolatinėje baimėje, kad skausmas paaštrės“, – sako Kauno klinik...

    Budinti vaistinė


    Vaistinių tinklas „Camelia“ neužleidžia lyderio pozicijų

    Vaistinių tinklas „Camelia“ neužleidžia lyderio pozicijų

    Jau 30 metų gyvuojantis lietuviško kapitalo vaistinių tinklas „Camelia“ lyderio pozicijų rinkoje neužleidžia ne...
    „Eurovaistinė“ pristato sveikas kainas: ką sausį galite įsigyti pigiau?

    „Eurovaistinė“ pristato sveikas kainas: ką sausį galite įsigyti pigiau?

    „Eurovaistinė“ kiekvieną mėnesį pristato naujas „sveikas kainas“ – bent 10 aktualiausių mėnesio prek...

    Sveika šeima


    Ar šįryt išsivalėte dantis?

    Tik pusė Lietuvos ikimokyklinio amžiaus vaikų tėvų ar globėjų kasdien ryte valo vaikams dantis, rodo naujausias Vilniaus miesto savivaldybės visuomenės sveikatos biuro „Vilnius sveikiau“ atliktas tyrimas. Konferencijoje dantų priežiūros specialistai aptarė esamą padėtį bei prevencines strategijas, padėsiančias spręsti spa...

    Sveikatos horoskopas


    Lakpkričio 23-29 d.

    Avi­nas
    Šią sa­vai­tę šil­čiau ren­ki­tės ir ven­ki­te skers­vė­jų. Tre­čia­die­nį ga­li­te su­sap­nuo­ti pra­na­šiš­ką sap­ną. Šeš­ta­die­nis - tin­ka­ma die­na są­na­rių gy­dy­mui ir spe­cia­liems mankš­tos pra­ti­mams.

    Pakalbėkim apie tai


    Svetur


    G.Thunberg – pranašė savame krašte?

    Klimato aktyvistė iš Skandinavijos Greta Thunberg, matyt, priprato ne tik rėžti paveikias kalbas, bet ir bendrauti su policijos pareigūnais. Praėjusį mėnesį ji buvo sulaikyta Londone, mat į viešbučio patalpas trukdė įeiti naftos ir dujų bendrovių atstovams. Šią savaitę aktyvistė su bendraminčiai nelegaliai savo k...

    Redakcijos skiltis


    Komentarai


    Krokodilo kepenys su saldžiąja puterija
    Henrikas Vaitiekūnas Krokodilo kepenys su saldžiąja puterija
    Kaip striksi dominatriksė?
    Henrikas Vaitiekūnas Kaip striksi dominatriksė?

    Naujas numeris