J.Milius: nuo sunkiojo metalo iki animacinių filmukų

Greta Vanagienė
2023-10-16
Iš pažiūros užkietėjusį rokerį atlikėją Jeronimą Milių gerbėjai dažniau sutinka ne trankiame koncerte drebinantį sceną, o teatre traukiantį sudėtingas meilės arijas. „Vardan idėjos dainuoti nišinėje arenoje nebegalėjau“, – sako buvęs metalistas, turintis gerų vokalinių duomenų, kuriuos puikiai įprasmina vis dažniau lietuvių atrandamuose miuzikluose. Vyras prabyla ir Volto Disnėjaus animacinių filmukų herojų lūpomis.
J.Milius: nuo sunkiojo metalo iki animacinių filmukų
„Nors su Karina dirbame toje pačioje srityje – trinties nejaučiame. Kaip tik faina – mus sieja tos pačios problemos, puikiai suprantame vienas kitą, nes gyvename tomis pačiomis aktualijomis ir iššūkiais. Pasidaliname, pasijuokiame kartu... Visada žinau, kad iš jos sulauksiu palaikymo ir supratimo“, - sako atlikėjas Jeronimas Milius. Nuotraukos autorius: Liusjenas Kulbis.

- Jei neįsiveli į skandalą, galima pamanyti, kad artisto karjera baigėsi. O jūs su žmona Karina, atrodo, dar vis medaus mėnesį tęsiat, pyragus tykiai namuose kepat...
 
- Nesame skandalų mėgėjai. Tokiu būdu reklamuotis neatrodo faina. Iš tiesų daug dirbam, todėl mus reklamuoja mūsų darbai. Pakankamai esu ir eteryje: praėjusiais metais dalyvavau televizijos laidoje „Kaukės“, o šiemet jau ir komisijoje sėdėjau. Sukausi televizijoje pakankamai. Vis dėlto daugiausiai dirbu Kauno valstybiniame muzikiniame teatre, o kur dar įvairūs projektai ir koncertai su Lietuvos valstybiniu simfonijos orkestru, Kauno bigbendu. Koncertuojame ir drauge su Karina. Darbų tiek pridėliota į priekį, kad nežinau, kaip aprėpti. Pyragus galima pamiršti... Tokioms pramogoms reikia naujo karantino (Juokiasi).
 
- Vis dažniau dainuojate miuzikluose, kur reikia atlikti ne vieną sudėtingą ariją. Sunku?
 

- Koncertuoti su orkestru ir atlikti sudėtingesnius muzikos kūrinius ne visi atlikėjai gali. Ne visi pop dainininkai turi tokius vokalinius duomenis ir tai patempia. Aš kaifuoju nuo miuziklų. Gruodžio mėnesį pristatysime naują premjerą „Tristanas ir Izolda“. Bus turas. Toliau tęsime Jūratės ir Kastyčio miuziklo pasirodymus. Su šiuo kūriniu neseniai ir Amerikoje buvome. Kartu su Karina ten kelias savaites ir koncertavome. Mes esame rimto žanro atlikėjai. Nuo senų laikų esu įpratęs dainuoti nišinėje arenoje. Miuziklai taip pat niša. Net ir ne visiems teatro ar klasikinės muzikos mylėtojams jie patinka. Vis dėlto turi gerbėjų ratą. Miuziklus lietuviai po truputį atranda. Tie, kas lankosi muzikiniuose teatruose, puikiai žino, ką veikiu. Didžiuosiuose openair‘ų festivaliuose manęs nepamatysite – neturiu tam pakankamai autorinės programos. O buvo laikai, kai su grupe po pasaulį išvažinėjome, koncertavome daugybėje festivalių... Dabar kitas etapas. Su roko grupe išsiskirstėme seniai.


 
- Bet įvaizdis išliko – su Volto Disnėjaus Mikimauzo palaidine vargu ar kas jus įsivaizduotų.
 
- Įvaizdis susiformavo natūraliai dar nuo roko ir metalo scenos laikų, nors roko dainuoju gerokai mažiau. Metalo scena ypač nišinė. Penkiolika metų tam atidaviau savo širdį. Norisi lipti iš nišų. Nors jos gražu, bet vien idėja gyventi ir motyvuotis labai ilgai negali.
O įvaizdis mano toks ir liko. Jei reikia ir smokingą apsivelku. Man jau seniai dzin, kaip rengtis. Muzikinių kaukių filmavime stilistai net nebesitardavo su manimi, kaip rengtis šitoje laidoje. Velkuosi viską, kas man paduota, nors visai man netipiška ir nebūdinga.
 
- Kalbate daugiskaita „mes“. Su žmona Karina visur koja kojon?
 
- Sukamės panašiame darbų rate. Ji dar ir su merginų grupe daug koncertuoja. Beje, kartu su Karina įgarsiname animacinius filmukus. Faina veikla. Netrukus kino teatruose pasirodys naujas Volto Disnėjaus filmukas, kuriame ir mano balsą girdėsite.
Nors su Karina dirbame toje pačioje srityje – trinties nejaučiame. Kaip tik faina – mus sieja tos pačios problemos, puikiai suprantame vienas kitą, nes gyvename tomis pačiomis aktualijomis ir iššūkiais. Pasidaliname, pasijuokiame kartu... Visada žinau, kad iš jos sulauksiu palaikymo ir supratimo. Neteko išgirsti, kad ir vėl tu apie tuos koncertus ar spektaklius...


 
- Tada turbūt apsieinate be pavydo scenų, kai gerbėjų oro bučkiniai iš salės skrieja.
 
- Iš to mėgstame tik skaniai pasijuokti. Per pilnatį vis kas nors iš gerbėjų parašinėja. Kitu atveju reaguojame į tai ramiai.
 
- Muzikantų dienotvarkė paprastai toli gražu nuo standarto – naktį koncertai, dieną miegas. Režimo nebuvimas ir prasta miego higiena sveikatos nepriduoda. Kaip atsigriebiate?

 
- Neturime pastovio dienotvarkės, ją diktuoja darbai, kurie išpuola visaip. Būna, kad koncertuoti išvyktame naktį į pajūrį, o dar grįžti atgal tenka. Miegame tada iki pietų. O prastas miego režimas kenkia balso stygoms. Visa laimė, jos greitai atsigauna. Vartojame daug vitaminų, stengiamės gerai maitintis, vengiame greito maisto, sportuojame. Tik, kad pasportuoti, pasimokyti ar laisvadienį susiorganizuotai tenka ieškoti „lango“.


 
Atšalus orams dažnai kenčia gerklė. Turite receptą, kaip pasveikti per parą?
 
- Per vieną dieną niekas nepasveiksta. Reikia psichologiškai būti stipriam – sau susirgti tiesiog neleisti, nepasiduoti ligai, kai ji kėsinasi. Visiems atlikėjams žiaurus gruodžio mėnuo – koncertai, arenos, daug tempo, energijos atidavimo, savęs deginimo, mažai poilsio ir miego. Jei esi nusiteikęs šį laikotarpį atlaikyti, ir atlaikysi. Čia kaip sportininkams įveikti distanciją nepaisant skausmo. Kai įsijungia nuovargis ir atrodo nebegali, jei bent kiek sustosi, iškart atkrisi į lovą, ims viskas byrėti. Nepadės jokie vaistai, kurių griebiamasi iš desperacijos. Reikės išgulėti lovoje.
 
- Vakaro metas, ką tik grįžote po darbų namo. Kas vakarienės? Kaip atsipūsite?
 
- Sriuba! Visada džiaugiuosi, kai namuose būna šiltos sriubos – čia kaip geri vaistai tokiais slogiais orais. Ir Karina namo ką tik grįžo – bus mūsų laikas. Pasižiūrėsime filmą, atsipalaiduosime. Buvo sunki diena: repeticijos nuo ryto, naujo miuziklo „Mocartas“ pasiruošimas, kuriam intensyviai ruošėmės kelis mėnesius, vėliau filmukų įgarsinimas įrašų studijoje, nieko daugiau nebesinori.

lsveikata.lt „Facebook“. Būkime draugai! 

 

Komentuoti:

Vardas:
Komentaras:

    Gydytojas ir pacientas


    Demencija sergantys žmonės tapo aktoriais

    Demencija sergantys žmonės tapo aktoriais

    Organizacijos „Raudonos nosys Gydytojai klounai“ aktoriai sukūrė varjetė spektaklį „Saliono kabaretas“, ku...
    Ne­ap­si­ken­tė li­gų: te­ko bėg­ti į Is­pa­ni­ją

    Ne­ap­si­ken­tė li­gų: te­ko bėg­ti į Is­pa­ni­ją

    Va­sa­ra vai­kams – sma­giau­sias šėl­smo me­tas. Ta­čiau sep­ty­ne­rių J...

    Budinti vaistinė


    Mobiliosios vaistinės: pseudo priemonė ar naudinga iniciatyva?

    Mobiliosios vaistinės: pseudo priemonė ar naudinga iniciatyva?

    Apie tai, kad gyventojams yra sudėtinga atvykti įsigyti vaistų, yra kalbama ne vienerius metus. Vienas pasiūlymų – mobiliųjų...
    Nėra paso – nebus ir vaistų

    Nėra paso – nebus ir vaistų

    Vaistininkai ir Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) primena: pacientai įsigyti receptuose išrašytus vaistus ir kompensuoja...

    Sveika šeima


    Implantams – reikalavimai, tamponams – jokių?

    Naujas tyrimas atskleidė, kad tamponuose yra toksiškų metalų, įskaitant šviną ir chromą, tad milijonai moterų galimai patyrė neigiamą poveikį sveikatai. Lietuvos akušeriai ginekologai teigia nusivylę tiek gamintojais, tiek šalies institucijų darbu: „Įvairiausiems dantų implantams taikomi tam tikri re...

    Sveikatos horoskopas


    Lakpkričio 23-29 d.

    Avi­nas
    Šią sa­vai­tę šil­čiau ren­ki­tės ir ven­ki­te skers­vė­jų. Tre­čia­die­nį ga­li­te su­sap­nuo­ti pra­na­šiš­ką sap­ną. Šeš­ta­die­nis - tin­ka­ma die­na są­na­rių gy­dy­mui ir spe­cia­liems mankš­tos pra­ti­mams.

    Pakalbėkim apie tai


    Svetur


    Tyrėjai: sapnas, galintis virsti realybe

    Kolumbijos universiteto mokslininkai testuoja vaistą, kuris, remiantis ankstyvaisiais tyrimais, gali pratęsti moterų vaisingumą penkeriais metais ir padėti joms gyventi ilgiau bei sveikiau. „Kiaušidžių senėjimas yra pagrindinis moterų senėjimo veiksnys. Šio tyrimo rezultatai – pirmieji žmonijos istorijoje &n...

    Redakcijos skiltis


    Komentarai


    Ko­lek­ty­vi­nis pro­tas ar ban­dos jaus­mas?
    Henrikas Vaitiekūnas Ko­lek­ty­vi­nis pro­tas ar ban­dos jaus­mas?
    Nesisteminis revizionizmas
    Henrikas Vaitiekūnas Nesisteminis revizionizmas
    Pseudomokslas apie makalienę
    Henrikas Vaitiekūnas Pseudomokslas apie makalienę

    Naujas numeris