Ieva Delininkaitytė: iš meilės muzikai ir aktorystei gimė agentūra

Emilija Lipskytė
2022-02-28
Didžiojoje Britanijoje gyvenanti ir talentų agentūrą įkūrusi Ieva Delininkaitytė kūrybine veikla nenusileidžia ir jos pačios globojamiems klientams. Mergina atlieka dainas BBC radijuje bei vaidina Lietuvoje pamėgtuose serialuose. Tiesa, pabrėžia, kad aktorystė ir dainavimas jai – hobis, o visas dėmesys sutelktas į naujų talentų paiešką.
Ieva Delininkaitytė: iš meilės muzikai ir aktorystei gimė agentūra
„Mano svajonė būtų atstovauti Lietuvos aktoriams ir kūrėjams. Pas mus ši sritis dar neatrasta: žmonės yra įpratę viską daryti patys“, - sako Didžiojoje Britanijoje gyvenanti ir talentų agentūrą įkūrusi Ieva Delininkaitytė.

Su muzika bendraujate ne vienerius metus, bet kaip pati rašėte, pirmąją dainą sukūrėte būdama tik dvidešimt penkerių metų. Kas paskatino kurti?
Žinau nemažai dainininkų, kurie dainuoja, bet kūryba neužsiima. Aš taip pat tokia buvau, nes atrodė, kad dainą parašyti sudėtinga. 24-erių metų išvykau į Erasmus+ projektą Švedijoje. Patirtis buvo neįtikėtina, todėl grįžusi apie ją prasitariau vienam prodiuseriui. Jis pasiūlė parašyti dainą. Nustebau – juk dainų aš nerašau. Tada jo žodžiai „dar nerašai, nes nepradėjai“ paskatino prisėsti ir kurti.
Norėčiau pabrėžti, kad pradedant savo kūrybą, svarbu visiškai atsiriboti nuo to, ką galvoja ar pagalvos kiti. Svarbiausia nuoširdžiai perteikti muzikoje tai, ką tu pats jauti. Kai tik mažasis kritikas išjungiamas, prasideda nuostabūs dalykai. Taip šiek tiek pakeitusi mąstymą, sukūriau pirmąją dainą. Ji į mano gyvenimą įnešė daug pirmų kartų. Filmavau Islandijoje klipą, kurį pati režisavau ir vėliau montavau.
Tada Anglijos mieste, kuriame gyvenu, pamačiau, kad vyks kultūrinis renginys, o jame dalyvaus BBC radijas ir bus ieškoma naujų kūrėjų. Pagalvojau, kad reikia pabandyti – nusiunčiau savo dainą. Jie man kitą dieną paskambino. Tad pirmą kartą nuėjau į tą renginį. Prisipažinsiu, buvo baisu, juk vyko gyvas eteris. Be to, jaučiau baimę, kad galiu nesuprastikokio nors klausimo. Pagalvojau, kad reikia daryti kaip daro politikai: jei nesupranti klausimo, tiesiog atsakai į savo sugalvotą. Viskas praėjo be nesklandumų ir BBC radijas šiuo metu reguliariai kviečia mane į pokalbį, kai tik išleidžiu naują dainą.

Ir nors tai tikrai nemažas pasiekimas, kaip didžiausią laimėjimą įvardyčiau praėjusiais metais per karantiną virtualiai vykusį festivalį „Airwaves“. Organizatoriai atrinko mano dainas ir suteikė galimybę ten pasirodyti. Neseniai ir vėl dalyvavau panašiame virtualiame renginyje – apdovanojimuose. Mano pasirodymą stebėjo šimtas septyniasdešimt tūkstančių žiūrovų.
 
Pramogų pasaulyje sukatės ne tik kaip aktorė bei atlikėja, bet ir talentų agentė. Kokį didžiausią talentą iki šiol pavyko aptikti?
- Ši veikla prasidėjo kartu su pandemija. Įkūriau įmonę, kuri dirbo su livestreamer‘iais. Jei mes suprantame ir žinome instagram, šis pasaulis, nors dar nėra visų atrastas, yra sparčiai auganti pramogų sritis. Nors daugiausiai dėmesio skiriu live turinio kūrėjams, nes manau, kad tai – ateitis, kartu organizuoju ir fotosesijas, ieškau modelių joms, aktoriniams darbams, dainų įrašams.
Teko bendradarbiauti su tikrai įdomiais žmonėmis. Pavyzdžiui, Anglijoje policininku dirbantis keturiasdešimtmetis vyras nusprendė tapti muzikantu. Šiuo metu jis dainuoja renginiuose, vestuvėse. Taip pat dirbau su vienu „Britanijos talentų“ finalininku, kuris repuoja, piešia, šoka ir rašo dainas. Tai multitalentas. Suradau floristę, kuri turi nemažai apdovanojimų. Jos kūryba iš gėlių neįtikėtina.
Mano svajonė būtų atstovauti Lietuvos aktoriams ir kūrėjams. Pas mus ši sritis dar neatrasta: žmonės yra įpratę viską daryti patys. Jeigu parašoma daina, žmogus pats ją reklamuoja, kreipiasi į Spotify, sukuria vaizdo klipą. Čia turėtų prisijungti agentas – ant jo pečių nugultų visi šie darbai. Jis suderina kontraktus, užmokestį ir kitas smulkias detales. Kūrėjas galėtų atsipalaiduoti ir skirti daugiau laiko kūrybai.
 
Ar buvimas talentų agente suteikia jums pranašumą pramogų pasaulyje?
- Ryšių užmezgimas yra svarbus mano klientams. Kuo daugiau jų užmezgu, tuo jiems geriau. Man agentūros turėjimas atneša vieną pagrindinį pranašumą – susipažinimą su įvairiais kūrėjais. Vėliau šias pažintis galiu panaudoti savo kūrybinėje veikloje.

Mano pasaulyje muzika ir aktorystė užima nemažą gyvenimo dalį, bet nėra pagrindinė veikla. Tai labiau hobis, kuriuo, kai turiu laiko,užsiimu su didele meile.
 
Esate serialų „Medikai paramedikai“ ir „Gelbėtojai išgelbėtojai“ aktorė. Abu pasižymi juodu humoru. Ar tai ir jūsų mėgstamas žanras?
- Esu vaidinusi ir keliuose Tado Vidmanto filmuose: „Pats sau milijonierius“, „Gautas iškvietimas“. Vaidinu etatinę seselę (Juokiasi). Man patinka šio režisieriaus kūryba, humoras – stipresnis ir juodesnis.

Kalbant apie serialus, „Gelbėtojai išgelbėtojai“ yra „Medikų paramedikų“ tęsinys. Tie patys Simutės ir Jauniaus personažai iš ligoninės persikelia vasarą uždarbiauti į pajūrį. Žinoma, tęsinyje jie jau ne tik rezidentai, labiau subrendę, bet jie nėra tikri gelbėtojai.
Man patinka kurti tokius personažus, kuriems reikalingas koks nors fizinis pokytis ar kitas akcentas. Visada stengiuosi iš savo aplinkos rasti pavyzdžių ir pagal tai kurti personažą. Nemažai laiko esu praleidusi Marijampolėje, todėl ir serialo Simutė iš ten kilusi. Man atrodo, režisieriai neturėtų bijoti aktoriams duoti laisvę – leisti sukurti ryškius personažus patiems.
 
Šiuo metu jus mato visas Londonas– esate vienas reklaminio kampanijos veidų. Gal galite papasakoti plačiau, kuo svarbi ši reklama ir kaip joje atsidūrėte?
- Aplikacijos „Bigo live“komanda darė savo reklaminę kampaniją. Jie turi tūkstančius profesionalių livestream kūrėjų, tačiau nusprendė rengti atranką.Vieną dieną jie man parašė, kad atsirinko mane į šią reklamą, kuri skirta aplikacijos plėtrai. Londono metro buvo šimtas aštuoniasdešimt reklaminių plakatų. Siekiama, kad atsirastų kuo daugiau naujų vartotojų, nes Amerikoje ši aplikacija yra numeris vienas „Google play“ internetinėje parduotuvėje. To siekiama ir Europoje.
Kai tik atvažiavau į Angliją, man trūko kūrybos, nes Lietuvoje vaidinau teatre ir serialuose. Pradėjau ieškoti vietų, kur galėčiau dainuoti. Taip parsisiunčiau vieną aplikaciją, paskui pagalvojau, kad būtų įdomu transliacijos metu turėti žiūrovus. Iš pradžių skeptiškai žiūrėjau į šią veiklą, nes nesupratau, kaip žmonės gali siųsti tau pinigus, kad tu dainuotum ar žaistum kompiuterinius žaidimus. Tik pradėjusi susipažinti su šiuo pasauliu, supratau, kad jie pinigus siunčia ne už veiklą, o dėl teigiamų emocijų, dėmesio.
Negaliu pasakyti, kokia yra šios sėkmingos veiklos paslaptis. Vieniems savo bendruomenę suburti užtenka kelerių metų, kiti tai padaro per kelis mėnesius. Tai reikalauja daug jėgų ir kasdienio darbo. Jei tikslingai judama tikslo link, tikrai galima nemažai užsidirbti.

lsveikata.lt „Facebook“. Būkime draugai! 
 

Komentuoti:

Vardas:
Komentaras:

    Gydytojas ir pacientas


    Lėtiniai skausmai kantrybės šarvų nepramušė

    Lėtiniai skausmai kantrybės šarvų nepramušė

    „Būčiau susirgusi vėžiu, senai būčiau mirusi, o nuo šios ligos mirtis neateis. Nebent galėjau mirti nuo vaistų“...
    Ir rašo, ir gydo. Kas?

    Ir rašo, ir gydo. Kas?

    Matyti virš kompiuterio palinkusį, klaviatūrą barbenantį mediką – gana įprasta: žodžiais nugula paciento ligos istori...

    Budinti vaistinė


    Vaistininkai: receptus galime pratęsti ir patys

    Vaistininkai: receptus galime pratęsti ir patys

    Gydytojai išrašydami receptus daro daug klaidų, pratęsti receptą poliklinikoje pacientui nepatogu. Vaistininkai siūl...
    Vaistų prieinamumas: ar pakanka finansavimo?

    Vaistų prieinamumas: ar pakanka finansavimo?

    „Kompensavimo sistema ir sąlygos pacientams laiku įsigyti reikalingų vaistų turėtų būti gerinamos“, – Seimo Svei...

    Sveika šeima


    Buriavimas: mėlynos kojos, bet rami galva

    Kad buriavimas yra vandens sportas, žino kiekvienas. Tačiau ties čia daugelio žinios apie šią sporto šaką tikriausiai ir baigiasi. Kuo ypatingas buriavimas, kokia jo nauda ir žala sveikatai, kaip įveikti jūrligę ir krantligę, pasakoja buriavimo akademijos „Vėjo pamušalai“ įkūrėjas Vilius Tamkvaitis.

    Sveikatos horoskopas


    Lakpkričio 23-29 d.

    Avi­nas
    Šią sa­vai­tę šil­čiau ren­ki­tės ir ven­ki­te skers­vė­jų. Tre­čia­die­nį ga­li­te su­sap­nuo­ti pra­na­šiš­ką sap­ną. Šeš­ta­die­nis - tin­ka­ma die­na są­na­rių gy­dy­mui ir spe­cia­liems mankš­tos pra­ti­mams.

    Pakalbėkim apie tai


    Svetur


    JAV – rekordinis vaistų trūkumas

    Medikamentų krizė JAV pasiekė didžiulį mastą – šalyje šiuo metu trūksta daugiau negu 300 pavadinimų vaistų. Amerikos sveikatos sistemos farmacininkų draugijos vadovas (ASHP) Paul W.Abramowitz CNN teigė, kad šalyje labiausiai trūksta injekcinių vaistų. Problemai spręsti jau teikiamos rekomendacijos. Visgi ka...

    Redakcijos skiltis


    Komentarai


    Savigrauža. Širdgėla. Susikrimtimas
    Henrikas Vaitiekūnas Savigrauža. Širdgėla. Susikrimtimas
    Ir turtuoliai verkia
    Henrikas Vaitiekūnas Ir turtuoliai verkia
    Kas po devintu prakaitu slypi?
    Henrikas Vaitiekūnas Kas po devintu prakaitu slypi?

    Naujas numeris