Viskas, ką svarbu žinoti apie odontologines procedūras

www.lsveikata.lt
2020-01-24
Odontologinės procedūros yra būtinos kiekvienam iš mūsų. Tiek vaikams, paaugliams, suaugusiems, tiek pensinio amžiaus sulaukusiems asmenims. Sveikos dantenos, sveiki dantys, reguliariai atliekama burnos higiena, jei reikalinga – dantų plombavimas, implantavimas, protezavimas ar kitos procedūros yra paskiriamos odontologo, o vizitus pas specialistus rekomenduojama planuoti mažiausiai kartą per metus.
Viskas, ką svarbu žinoti apie odontologines procedūras

Reguliarus lankymasis pas odontologus sumažina galimų dantenų ligų riziką, padeda spręsti esamas problemas ir užtikrina sveiką bei gražią šypseną. Niekam ne paslaptis, jog odontologinės paslaugos visame pasaulyje kainuoja nemažus pinigus, todėl esant būtinybei atlikti įvairius gydymus, pavyzdžiui, ortodontinius ar kreipiantis dėl estetinio plombavimo, dantų balinimo, implantavimo, tenka plačiau atverti piniginę. Internetiniame puslapyje yra pateikiama daugiau informacijos apie medicinos paslaugų bei odontologinių procedūrų finansavimą internetu. Todėl esant būtinybei gydyti dantis, svarbu ne tik tinkamai įvertinti, kiek finansų tai pareikalaus, bet ir atkreipti dėmesį, kokią kliniką pasirenkate gydymosi procesui.
 

Jeigu dėl jums žinomų priežasčių turite atrasti naują kliniką, kurioje gydysitės ne tik jūs, bet ir jūsų šeimos nariai, rekomenduojama atkreipti dėmesį į klinikoje dirbančių gydytojų kvalifikacijas. Dažniausiai odontologinis gydymas būna kompleksinis, o tai reiškia, jog dažnu atveju nepakanka tik užplombuoti skaudančio danties, kadangi taip pat kiekvienais metais reikia atlikti burnos higieną, o galbūt gydytojas rekomenduos ištraukti protinį dantį, siekiant išvengti nemalonumų ateityje. Taigi, jeigu vienoje odontologinėje klinikoje dirba skirtingų kvalifikacijų specialistai, tampa kur kas patogiau atlikti reikiamas procedūras vienoje vietoje, nes tai sutaupo laiko bei pelno jūsų kaip kliento pasitikėjimą klinikos atžvilgiu.
 
Pirmą kartą vedant vaiką į odontologinį kabinetą, šiukštu jo neišgąsdinkite. Su vaikais dirbantys gydytojai yra puikiai apmokyti, kaip elgtis su mažamečiu, ką jam papasakoti apie apžiūrą, ką aprodyti. Daugelyje vaikų klinikų yra įrengti ekranai, transliuojantys animacinius filmukus, taip pat gausu žaidimų, pliušinių žaislų, kurie padeda nusiraminti ir susipažinti su nauja aplinka. Mažiems vaikams dažniausiai atliekamos tokios procedūros kaip dantų rovimas, dantų padengimas silantais – plombine medžiaga. Taip pat pamokoma, kaip taisyklingai valyti dantis, todėl pirmųjų vizitų odontologo kabinete vaikams nederėtų bijoti, o tėvams – be reikalo jų neišgąsdinti.
 
Kadangi ne tik vaikai, bet ir vyresni žmonės susiduria su odontologų baime, verta paminėti, jog bet kokia odontologinė procedūra gali būti atliekama taikant vietinę nejautrą. Jeigu, gydytojo teigimu, nejautros taikymas nėra būtinas, kiekvienas pacientas turi teisę to paprašyti, todėl jaudintis dėl skausmingų procedūrų nederėtų. Gydytojo kabinete kiekvienam pacientui asmeniškai yra sudaromas gydymo planas ir pateikiami nurodymai, ko svarbu vengti prieš ar po vizito pas dantų gydytoją. Kadangi odontologinių procedūrų yra įvairių, susijusių ir su estetiniu šypsenos grožiu, šios reikalauja atitinkamų atsargos priemonių jas atlikus. Tai gali būti nurodymai pora valandų negerti šaltų, karštų gėrimų, nekramtyti kieto maisto ir pan. Vadovaujantis visomis rekomendacijomis, greičiau atsistatoma po procedūros, burnos ertmė nedirginama ir greičiau sugrįžtama į kasdienį gyvenimą, pilnavertiškai vartojant bet kokios rūšies maistą bei gėrimus.
 
Profesionalioje odontologijos klinikoje kiekvienas gydytojas yra pasiruošęs patarti pacientui ir paskirti jam reikalingą gydymą, todėl nuoširdus ir atviras bendravimas yra sėkmingai lankomų odontologinių procedūrų pagrindas. Nelaukite, kol dantų būklė pablogės, juos užpuls akmenys, ėduonis, kariesas ar ilgiau gydomi uždegimai. Reguliariai atliekant patikrą, burnos higieną, apsilankymai odontologijos kabinete nebesukelia baimės ir tampa tik kartą per metus būtinu atlikti įpročiu.


lsveikata.lt „Facebook“. Būkime draugai! 
 

Komentuoti:

Vardas:
Komentaras:

    Budinti vaistinė


    Vaistinių tinklas „Camelia“ neužleidžia lyderio pozicijų

    Vaistinių tinklas „Camelia“ neužleidžia lyderio pozicijų

    Jau 30 metų gyvuojantis lietuviško kapitalo vaistinių tinklas „Camelia“ lyderio pozicijų rinkoje neužleidžia ne...
    „Eurovaistinė“ pristato sveikas kainas: ką sausį galite įsigyti pigiau?

    „Eurovaistinė“ pristato sveikas kainas: ką sausį galite įsigyti pigiau?

    „Eurovaistinė“ kiekvieną mėnesį pristato naujas „sveikas kainas“ – bent 10 aktualiausių mėnesio prek...

    razinka


    Sveika šeima


    Ar šįryt išsivalėte dantis?

    Tik pusė Lietuvos ikimokyklinio amžiaus vaikų tėvų ar globėjų kasdien ryte valo vaikams dantis, rodo naujausias Vilniaus miesto savivaldybės visuomenės sveikatos biuro „Vilnius sveikiau“ atliktas tyrimas. Konferencijoje dantų priežiūros specialistai aptarė esamą padėtį bei prevencines strategijas, padėsiančias spręsti spa...

    Sveikatos horoskopas


    Lakpkričio 23-29 d.

    Avi­nas
    Šią sa­vai­tę šil­čiau ren­ki­tės ir ven­ki­te skers­vė­jų. Tre­čia­die­nį ga­li­te su­sap­nuo­ti pra­na­šiš­ką sap­ną. Šeš­ta­die­nis - tin­ka­ma die­na są­na­rių gy­dy­mui ir spe­cia­liems mankš­tos pra­ti­mams.

    Pakalbėkim apie tai


    Svetur


    G.Thunberg – pranašė savame krašte?

    Klimato aktyvistė iš Skandinavijos Greta Thunberg, matyt, priprato ne tik rėžti paveikias kalbas, bet ir bendrauti su policijos pareigūnais. Praėjusį mėnesį ji buvo sulaikyta Londone, mat į viešbučio patalpas trukdė įeiti naftos ir dujų bendrovių atstovams. Šią savaitę aktyvistė su bendraminčiai nelegaliai savo k...

    Redakcijos skiltis


    Komentarai


    Krokodilo kepenys su saldžiąja puterija
    Henrikas Vaitiekūnas Krokodilo kepenys su saldžiąja puterija
    Kaip striksi dominatriksė?
    Henrikas Vaitiekūnas Kaip striksi dominatriksė?

    Naujas numeris