Netikėtai pasitraukęs vėžys: alternatyvios medicinos galia ar stebuklas?

Greta Vanagienė
2019-08-29
„Negaliu to logiškai paaiškinti. Vėžio užuomazgos netikėtai ėmė ir pasitraukė. Tyrimai rodė prastą būklę, o išoperavus paaiškėjo lyg nieko ir nebūta“, - pasakoja 43-jų Lina. Prieš kelerius metus vos sužinojusi apie onkologinę ligą, moteris ieškojo ir alternatyvių gydymo metodų, ėmė praktikuoti Reiki.
Netikėtai pasitraukęs vėžys: alternatyvios medicinos galia ar stebuklas?
Reiki asociacija kartu su Nacionaliniu vėžio institutu vykdo projektą „Reiki pagalba sergant krūties vėžiu“. Moterys, sergančios krūties vėžiu kviečiamos nemokamai 10-ties Reiki seansų terapijai.

Tiki antgamtinėmis jėgomis
Lina sako nors apie Reiki sužinojusi ne iš Nacionalinio vėžio instituto gydytojų lūpų, į seansus atvedė natūralus smalsumas ir, kaip pati sako, matyt, kelią, kur kreiptis, parodė pati visata. „Tikiu, kad tai, ko tau labiausiai reikia, visata pasiunčia žinią, taigi Reiki atradau atsitiktinai. Mėgstu išbandyti naujoves. Esu iš tų, kurie tiki, jog ligą gali padėti išgydyti ir netradicinė medicina. Visus sveikatos negalavimus stengiuosi gydyti natūraliomis priemonėmis, vaistų privengiu“, - tikina gimdos kaklelio vėžį aplenkusi moteris.
 
Lina pasakoja po to, kai sužinojo, kad jai įtariama onkologinė liga, ėmė ieškoti papildomų galimybių, kas galėtų sustiprinti įprastą gydytojų paskirtą gydymą – ėmė užsiiminėti Reiki. Įdomiausia, kad atlikus kiaušidžių operaciją ir išpjovus auglį, paaiškėjo, jog vėžio užuominų nebėra.
„Prieš operaciją dvejus metus nuolatos tyriausi: atlikta biopsija ir kiti tyrimai aiškiai rodė onkologinę ligą. Po atliktos operacijos praėjus pusmečiui tyrimai atlikti iš naujo – nieko nebėra, esu sveikut sveikutėlė. Negaliu to logiškai paaiškinti. Arba padėjo Reiki, arba veikia antgamtinės jėgos“, - spėlioja Lina.
 
Giliai sujaudino

Moteris sako Reiki susižavėjusi. Mat pradėjus praktikuoti šį japonų kūno harmonizacijos metodą, Linai dingo ne tik onkologinės negandos, bet ir pasikeitė mąstysena. Ji atrado vidinę ramybę ir harmoniją. „Reiki sureguliuoja mintis. Matyt, ligos ir traukiasi pakeitus mąstymą teigiama linkme. Net ir skeptikams, manantiems kažin koks čia šamanizmas, neabejoju, kad Reiki galėtų padėti. Nereikia tikėti stebuklais, kad gamta tau sugrąžintų jėgas.
 
Atėjusi pirmą kartą į užsiėmimą pajutau sunkiai nupasakojamą jausmą. Kūną užliejo šiluma, norėjosi verkti, mane tarytum kas giliai palietė. Tai buvo be galo jaudinantis jausmas“, - prisiminimai dalijasi moteris.
Lina sako išmokusi Reiki metodo jį praktikuoja namuose, tačiau patikina, kad į gyvenimiškas situacijas žvelgia atviromis akimis, todėl onkologinių ligų vien antgamtinėms jėgoms nepatikėtų. Alternatyvios praktikos jai yra tik kaip pagalbos priemonė, leidžianti greičiau pasveikti.


Interviu
Reiki meistrė, gyd. Jolanta Šindeikienė:

- Kaip dažniausiai jus randa pacientai?
- Seniai dirbame su žmonėmis, spėjome įgyti jų pasitikėjimą, todėl daugiausiai jų ateina per rekomendacijas. Be to, turime svetainę ir „Faceboook“ paskyrą, dalyvaujame festivaliuose, organizuojame seminarus, mokymus.
- Papasakokite, kokią naudą teikia Reiki.
- Praktikuojant Reiki sumažinamas stresas, skausmas, praktika padeda atsipalaiduoti, suteikia ramybės ir saugumo jausmą, gerina miego kokybę, suteikia fizinių ir dvasinių jėgų, mažina nuovargį ir išsekimą, šalina baimę, nerimą ir įtampą, bendrai pagerina gyvenimo kokybę.
 
- Kaip vyksta seansai?
- Reiki seanso metu netaikomos medicininės ar kitos invazinės priemonės, todėl galima vilkėti patogią aprangą. Pats seansas atliekamas atpalaiduotais delnais, kurie dedami suglaudus pirštus tam tikra harmoninga seka žmogui gulint, sėdint, rečiau stovint. Reiki energija kiaurai skverbiasi per drabužius gilyn į organizmą ir mažina įtampas, atkuria pradinę harmoniją, subalansuoja sudėtingą energetinę struktūrą.

- Kiek įprastai reikalinga Reiki seansų, kad žmogus jaustųsi sustiprėjęs?
- Nors rekomenduojama žmogui atlikti ne mažiau dešimt Reiki seansų, kiekį ir atlikimo techniką geriau parinkti individualiai.
 
- Ką jaučia pacientas seanso metu?
- Poveikis švelnus, subtilus ir nors skirtingose vietose juntama delnų šiluma ar net karštis, tai yra tik pratekėjusios energijos požymis. Jautresni žmonės tekančią energiją jaučia lyg švelnią ir malonią vibraciją. Kartais ji veikia migdančiai, o kartais – aktyvina, priklausomai nuo organizmo išsiderinimo stiprumo.
Po Reiki seanso žmogus jaučiasi daug žvalesnis, turi daugiau energijos, geriau miega, padidėja darbingumas. Be to, pagerėja paciento intuicija, sumažėja arba dingsta bloga nuotaika ar nerimas, mintys tampa aiškesnės ir skaidresnės, žmogus ima labiau savimi pasitikėti, todėl gali geriau save realizuoti.
 
- Galima šį metodą praktikuoti namuose?

- Dauguma patys išmoksta Reiki metodo ir vėliau taiko jį sau arba artimiesiems.
- O šalutinių poveikių pasitaiko? 
- Reiki energijos poveikis visada yra teigiamas, ji negali pakenkti.

 
Specialisto komentaras
Nacionalinio vėžio instituto medicinos psichologė Laura Afanovaitė:

- Sergančiajam onkologine liga svarbus palaikymas ir vilties pastiprinimas – taip pacientas įgauna daugiau motyvacijos gydytis. Be to, jausmas, kad kovojant su onkologine liga žmogus nėra vienas, jo vidiniais išgyvenimais domisi ir aplinka, psichologiškai palengvina ir suteikia stiprybės. Todėl taikant tradicinį gydymo metodą kartu tinka ir netradiciniai gydymo būdai, ypač jei pacientas po užsiėmimų jaučiasi psichologiškai ir fiziškai geriau.
 
Svarbu meditaciniai, relaksaciniai užsiėmimai. Ligoninėje pacientus skatiname naudotis relaksaciniais įrašais, kvėpavimo technikomis, skatiname fizinį aktyvumą. Jei žmogus jaučia, kad gali padėti Reiki, tai taip pat gali būti puikus pagalbinis dalykas sustiprėti.
Deja, maža pacientų dalis kreipiasi psichologinės pagalbos. Norėtųsi, kad į specialistų rankas jų patektų kuo daugiau ir anksčiau.
Be to, dažnai psichologinės pagalbos reikia ne tik pačiam pacientui, bet ir jo artimiesiems. Dėl patiriamų vidinių išgyvenimų šie projektuoja jausmus į patį sergantįjį, užuot būdami jo ramstis.
 
 
lsveikata.lt „Facebook“. Būkime draugai! 
 

Komentuoti:

Vardas:
Komentaras:

    Budinti vaistinė


    Vaistinių tinklas „Camelia“ neužleidžia lyderio pozicijų

    Vaistinių tinklas „Camelia“ neužleidžia lyderio pozicijų

    Jau 30 metų gyvuojantis lietuviško kapitalo vaistinių tinklas „Camelia“ lyderio pozicijų rinkoje neužleidžia ne...
    „Eurovaistinė“ pristato sveikas kainas: ką sausį galite įsigyti pigiau?

    „Eurovaistinė“ pristato sveikas kainas: ką sausį galite įsigyti pigiau?

    „Eurovaistinė“ kiekvieną mėnesį pristato naujas „sveikas kainas“ – bent 10 aktualiausių mėnesio prek...

    razinka


    Sveika šeima


    Ar šįryt išsivalėte dantis?

    Tik pusė Lietuvos ikimokyklinio amžiaus vaikų tėvų ar globėjų kasdien ryte valo vaikams dantis, rodo naujausias Vilniaus miesto savivaldybės visuomenės sveikatos biuro „Vilnius sveikiau“ atliktas tyrimas. Konferencijoje dantų priežiūros specialistai aptarė esamą padėtį bei prevencines strategijas, padėsiančias spręsti spa...

    Sveikatos horoskopas


    Lakpkričio 23-29 d.

    Avi­nas
    Šią sa­vai­tę šil­čiau ren­ki­tės ir ven­ki­te skers­vė­jų. Tre­čia­die­nį ga­li­te su­sap­nuo­ti pra­na­šiš­ką sap­ną. Šeš­ta­die­nis - tin­ka­ma die­na są­na­rių gy­dy­mui ir spe­cia­liems mankš­tos pra­ti­mams.

    Pakalbėkim apie tai


    Svetur


    G.Thunberg – pranašė savame krašte?

    Klimato aktyvistė iš Skandinavijos Greta Thunberg, matyt, priprato ne tik rėžti paveikias kalbas, bet ir bendrauti su policijos pareigūnais. Praėjusį mėnesį ji buvo sulaikyta Londone, mat į viešbučio patalpas trukdė įeiti naftos ir dujų bendrovių atstovams. Šią savaitę aktyvistė su bendraminčiai nelegaliai savo k...

    Redakcijos skiltis


    Komentarai


    Krokodilo kepenys su saldžiąja puterija
    Henrikas Vaitiekūnas Krokodilo kepenys su saldžiąja puterija
    Kaip striksi dominatriksė?
    Henrikas Vaitiekūnas Kaip striksi dominatriksė?

    Naujas numeris