Vilnius kviečia gelbėti medikus – aukoti jiems apsaugos priemones

www.lsveikata.lt
2020-03-21
Vilniaus miesto savivaldybė, reaguodama į medikų asmeninės apsaugos priemonių trūkumą kovoje su COVID-19 virusu, inicijuoja kampaniją „Gyvybės langelis medikams”. Visi vilniečiai kviečiami aukoti įsigytas apsaugos priemones (kaukes, pirštines, apsauginius akinius ir kt.) tiems, kuriems šiuo metu jų reikia labiausiai kovoje su virusu.
Vilnius kviečia gelbėti medikus – aukoti jiems apsaugos priemones

„Po pirmųjų žinių apie Kinijoje plintantį virusą ne vienas gyventojas spėjo apsirūpinti asmeninėmis apsaugos priemonėmis, kurios turbūt liks nepanaudotos drausmingai laikantis karantino reikalavimų, bet gyvybiškai reikalingos medikams. Ir tai ne metafora - sako sostinės meras Remigijus Šimašius. – Lietuvos piliečiai jau yra aukoję sudėtingose situacijose, tikiuosi, jų paramą padės mums apsaugoti medikus iki to laiko, kol į Vilnių atkeliaus užsakytos apsaugos priemonės“.

Iš medicinos įstaigų savivaldybę pasiekiančios žinios apie pusdieniui ar dienai užteksiančias priemones, verčia susitelkti ir ieškoti sprendimų nelaukiant, kol Lietuvą ir Vilnių pasieks įvairiais kanalais jau užsakytos prekės.
„Turimą infrastruktūrą, turime būtinybę susitelkti šiuo metu svarbiausiam reikalui, – komentavo Vilniaus vicemeras Valdas Benkunskas. – Jei matysime didesnį poreikį, sukursime galimybę paaukoti skirtingose miesto vietose.”



Vilniaus miesto savivaldybė apsiima ir mažiausių kiekių reikalingų priemonių logistiką – nugabenti jų įstaigoms, kurioms jų jau dabar trūksta. Medikai galės panaudoti kiekvieną nepanaudotą, tai yra - švarią ir dėl to saugią asmeninę apsaugos priemonę. Tinka nepažeistose pakuotėse laikomos apsauginės bet kokios rūšies kaukės, respiratoriai (FFP2, FFP3). Reikia kombinezonų su gobtuvais, apsauginių akinių ar skydų, antbačių, vienkartinių kepuraičių, apsauginių prijuosčių, guminių pirštinių.
Laukiamas bet koks, net kukliausias šių priemonių kiekis.

Prašome dovanas supakuoti į sandarius maišus ir palikti „Gyvybės langelio medikams“ konteineryje, prie savivaldybės pastato iš Lvovo g. pusės (prieš verslo centrą “3 Burės”).
Visas instrukcijas, kaip dovaną palikti saugiai - higieniškai, - perskaitysite ant paties konteinerio. Akcijos adresas internete: https://www.facebook.com/events/502465417332121/.

 
lsveikata.lt „Facebook“. Būkime draugai! 
 

Komentuoti:

Vardas:
Komentaras:

    Gydytojas ir pacientas


    Ar šįryt išsivalėte dantis?

    Ar šįryt išsivalėte dantis?

    Tik pusė Lietuvos ikimokyklinio amžiaus vaikų tėvų ar globėjų kasdien ryte valo vaikams dantis, rodo naujausias Vilniaus miesto sa...
    A.Radžiūnas: kenčiantiems lėtinį skausmą jau turime ką pasiūlyti

    A.Radžiūnas: kenčiantiems lėtinį skausmą jau turime ką pasiūlyti

    „Lėtinį skausmą kenčiantis žmogus gyvena nuolatinėje baimėje, kad skausmas paaštrės“, – sako Kauno klinik...

    Budinti vaistinė


    Vaistinių tinklas „Camelia“ neužleidžia lyderio pozicijų

    Vaistinių tinklas „Camelia“ neužleidžia lyderio pozicijų

    Jau 30 metų gyvuojantis lietuviško kapitalo vaistinių tinklas „Camelia“ lyderio pozicijų rinkoje neužleidžia ne...
    „Eurovaistinė“ pristato sveikas kainas: ką sausį galite įsigyti pigiau?

    „Eurovaistinė“ pristato sveikas kainas: ką sausį galite įsigyti pigiau?

    „Eurovaistinė“ kiekvieną mėnesį pristato naujas „sveikas kainas“ – bent 10 aktualiausių mėnesio prek...

    razinka


    Sveika šeima


    Ar šįryt išsivalėte dantis?

    Tik pusė Lietuvos ikimokyklinio amžiaus vaikų tėvų ar globėjų kasdien ryte valo vaikams dantis, rodo naujausias Vilniaus miesto savivaldybės visuomenės sveikatos biuro „Vilnius sveikiau“ atliktas tyrimas. Konferencijoje dantų priežiūros specialistai aptarė esamą padėtį bei prevencines strategijas, padėsiančias spręsti spa...

    Sveikatos horoskopas


    Lakpkričio 23-29 d.

    Avi­nas
    Šią sa­vai­tę šil­čiau ren­ki­tės ir ven­ki­te skers­vė­jų. Tre­čia­die­nį ga­li­te su­sap­nuo­ti pra­na­šiš­ką sap­ną. Šeš­ta­die­nis - tin­ka­ma die­na są­na­rių gy­dy­mui ir spe­cia­liems mankš­tos pra­ti­mams.

    Pakalbėkim apie tai


    Svetur


    G.Thunberg – pranašė savame krašte?

    Klimato aktyvistė iš Skandinavijos Greta Thunberg, matyt, priprato ne tik rėžti paveikias kalbas, bet ir bendrauti su policijos pareigūnais. Praėjusį mėnesį ji buvo sulaikyta Londone, mat į viešbučio patalpas trukdė įeiti naftos ir dujų bendrovių atstovams. Šią savaitę aktyvistė su bendraminčiai nelegaliai savo k...

    Redakcijos skiltis


    Komentarai


    Krokodilo kepenys su saldžiąja puterija
    Henrikas Vaitiekūnas Krokodilo kepenys su saldžiąja puterija
    Kaip striksi dominatriksė?
    Henrikas Vaitiekūnas Kaip striksi dominatriksė?

    Naujas numeris