V.Grubliauskas: laikyti šeimas su vaikais ir nėščias moteris viešbučiuose – neatsakinga

Austėja Masiokaitė-Liubinienė, BNS
2020-03-25
Klaipėdos meras sako, kad laikyti šeimas su vaikais ar nėščias moteris priverstiniame karantine nėra atsakinga, todėl savivaldybė žada siekti šias šeimas išleisti karantinuotis namų sąlygomis.
V.Grubliauskas: laikyti šeimas su vaikais ir nėščias moteris viešbučiuose – neatsakinga
V.Grubliauskas

„Mes Klaipėdoje, taip pat kaip ir Vilniuje, tais atvejais, kada šeimos su mažamečiais vaikais, nėščios moterys, kurios turi tikrai reikalavimus atitinkančias sąlygas saviizoliazijai, tikrai tuo bus naudojamasi. Giliu mano įsitikinimu, tai būtų didžiulė klaida šeimas su vaikais ir juo labiau besilaukiančias moteris laikyti viešbučiuose, kuriuose publika būna, švelniai tariant, labai įvairi, mano manymu, labai neatsakinga“, – spaudos konferencijoje trečiadienį sakė Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas.
Jo manymu, šiuo klausimu turėtų pasisakyti ir Vaiko teisių apsaugos tarnyba.

„Karantinas karantinu, gyvenimas tęsiasi, tačiau yra vertybės, prievolės, kurios turi būti užtikrintos net ir karantinavimo metu“, – pridūrė jis.
Meras teigė besitikintis, kad tam nebus sudaroma kliūčių.
 
Klaipėdos savivaldybė antradienį pasitiko į Palangą atvykusius savo miesto gyventojus, trečiadienį jų pasiimti vykstama į Kauną ir Vilnių. Šiuo tikslu bendradarbiauja visos Klaipėdos regiono savivaldybės ir savo gyventojus pakaitomis veža vis kitos savivaldybės transportu.
„Informacija dažnu atveju labai keičiasi ir jeigu pradžiai buvo informacija, kad Palangoje turi būti keturi žmonės, kuriuos reikėtų parsivežti į Klaipėdą, nuvykus į vietą paaiškėjo, kad jų yra turbūt ar trisdešimt, jeigu neklystu“, – kalbėjo meras.
Šie žmonės jau yra apgyvendinti.
 
Pasak V. Grubliausko, nėra aišku kaip spręsti tam tikras specifines situacijas, pavyzdžiui, jeigu žmonės keltu parvyksta su šunimi. Nėra žinoma, ar viešbučiai, kuriuose žmonės yra karantinuojami, priims juos su augintiniu.
Savivaldybė šiuo metu saviizoliacijoje laiko 78 žmones. Kai kurie jų gyvena keliaviečiuose kambariuose pagal tai, kaip gyveno keltuose.
Vilniaus meras Remigijus Šimašius trečiadienį paskelbė, kad iš užsienio parvykusios šeimos bus išleidžiamos laikytis karantino namuose.
Meras pažymi, kad toks savivaldybės sprendimas neprieštarauja sveikatos apsaugos ministro Aurelijaus Verygos įsakymui dėl privalomo grįžusiųjų izoliavimo savivaldybės patalpose. Pasak R. Šimašiaus, savivaldybės administracijos sprendimu izoliavimosi patalpomis gali būti paskirti šeimos namai.

Komentuoti:

Vardas:
Komentaras:

    Gydytojas ir pacientas


    Ar šįryt išsivalėte dantis?

    Ar šįryt išsivalėte dantis?

    Tik pusė Lietuvos ikimokyklinio amžiaus vaikų tėvų ar globėjų kasdien ryte valo vaikams dantis, rodo naujausias Vilniaus miesto sa...
    A.Radžiūnas: kenčiantiems lėtinį skausmą jau turime ką pasiūlyti

    A.Radžiūnas: kenčiantiems lėtinį skausmą jau turime ką pasiūlyti

    „Lėtinį skausmą kenčiantis žmogus gyvena nuolatinėje baimėje, kad skausmas paaštrės“, – sako Kauno klinik...

    Budinti vaistinė


    Vaistinių tinklas „Camelia“ neužleidžia lyderio pozicijų

    Vaistinių tinklas „Camelia“ neužleidžia lyderio pozicijų

    Jau 30 metų gyvuojantis lietuviško kapitalo vaistinių tinklas „Camelia“ lyderio pozicijų rinkoje neužleidžia ne...
    „Eurovaistinė“ pristato sveikas kainas: ką sausį galite įsigyti pigiau?

    „Eurovaistinė“ pristato sveikas kainas: ką sausį galite įsigyti pigiau?

    „Eurovaistinė“ kiekvieną mėnesį pristato naujas „sveikas kainas“ – bent 10 aktualiausių mėnesio prek...

    razinka


    Sveika šeima


    Ar šįryt išsivalėte dantis?

    Tik pusė Lietuvos ikimokyklinio amžiaus vaikų tėvų ar globėjų kasdien ryte valo vaikams dantis, rodo naujausias Vilniaus miesto savivaldybės visuomenės sveikatos biuro „Vilnius sveikiau“ atliktas tyrimas. Konferencijoje dantų priežiūros specialistai aptarė esamą padėtį bei prevencines strategijas, padėsiančias spręsti spa...

    Sveikatos horoskopas


    Lakpkričio 23-29 d.

    Avi­nas
    Šią sa­vai­tę šil­čiau ren­ki­tės ir ven­ki­te skers­vė­jų. Tre­čia­die­nį ga­li­te su­sap­nuo­ti pra­na­šiš­ką sap­ną. Šeš­ta­die­nis - tin­ka­ma die­na są­na­rių gy­dy­mui ir spe­cia­liems mankš­tos pra­ti­mams.

    Pakalbėkim apie tai


    Svetur


    G.Thunberg – pranašė savame krašte?

    Klimato aktyvistė iš Skandinavijos Greta Thunberg, matyt, priprato ne tik rėžti paveikias kalbas, bet ir bendrauti su policijos pareigūnais. Praėjusį mėnesį ji buvo sulaikyta Londone, mat į viešbučio patalpas trukdė įeiti naftos ir dujų bendrovių atstovams. Šią savaitę aktyvistė su bendraminčiai nelegaliai savo k...

    Redakcijos skiltis


    Komentarai


    Krokodilo kepenys su saldžiąja puterija
    Henrikas Vaitiekūnas Krokodilo kepenys su saldžiąja puterija
    Kaip striksi dominatriksė?
    Henrikas Vaitiekūnas Kaip striksi dominatriksė?

    Naujas numeris