Klaipėdos jūrininkų ligoninėje – antras koronaviruso atvejis medikui

Ignas Jačauskas
2020-03-29
Klaipėdos jūrininkų ligoninėje koronaviruso infekcija nustatyta klinikinės ir diagnostinės laboratorijos darbuotojai, patvirtino ligoninės direktorius Jonas Sąlyga.
Klaipėdos jūrininkų ligoninėje – antras koronaviruso atvejis medikui
„Infekcijos šaltinis labai neaiškus, lyg jos šeimoje prieš tai kažkas karščiavo. Negaliu nei patvirtinti, nei paneigti, kad užsikrėtimas yra ligoninės viduje. Bet galėjo ir parduotuvėje, ir autobuse užsikrėsti“, – tvirtino J.Sąlyga.

Tai jau antrasis atvejis šioje įstaigoje, kai koronavirusas patvirtinamas medikui.

„Klinikinės laboratorijos darbuotoja antradienį pasiskundė, kad blogiau jaučiasi, ji buvo nušalinta nuo darbo. Nuo trečiadienio jai išduotas nedarbingumo pažymėjimas. Vakar ji pasidarė tyrimą dėl COVID-19, tyrimas buvo teigiamas. Ji šiuo metu izoliavosi, jaučiasi neblogai, ji nepatenka į rizikos grupę“, – BNS sekmadienį sakė J. Sąlyga.

Pasak ligoninės vadovo, laborantė pastaruoju metu su pacientais nebendravo, turėjo kontaktų su dar keturiais darbuotojais – visi medikai šiuo metu izoliavęsi ir nedirba, jiems atliekami tyrimai. Medikė teigia nekontaktavusi su kitais kolegomis, darbe visą laiką sako buvusi su medicinine kauke.

„Infekcijos šaltinis labai neaiškus, lyg jos šeimoje prieš tai kažkas karščiavo. Negaliu nei patvirtinti, nei paneigti, kad užsikrėtimas yra ligoninės viduje. Bet galėjo ir parduotuvėje, ir autobuse užsikrėsti“, – tvirtino J. Sąlyga.

Mažiau nei prieš dvi savaites koronavirusas nustatytas Klaipėdos jūrininkų ligoninės kraujagyslių chirurgui, dėl to buvo uždarytas Kraujagyslių chirurgijos skyrius, izoliuota 12 pacientų ir per 50 ligoninės darbuotojų.

Pasak J. Sąlygos, pirmaisiais tyrimais medikams ir pacientams užkrato nenustatyta, pakartotiniai tyrimai daliai medikų atlikti, jų rezultatų dar laukiama – virusui nepasitvirtinus, bent dalis jų galės grįžti į darbą pirmadienį. 

Jūrininkų ligoninė teikia aukščiausio lygio paslaugas miokardo infarkto ir insulto atvejais, tad joms nėra numatyta papildomų apsaugos priemonių medikams, kurios pirmiausia skiriamos infekcinėms ligoninėms. J. Sąlyga sako, kad situaciją kol kas gelbsti visuomeninės iniciatyvos ir privatus verslas, aukodami šias priemones.

„Dar turime į priekį kokiai savaitei, bet situacija yra bloga. Kalbu apie respiratorius, apie chalatus, apie kepures, akinius, kombinezonus, apavą. Tie dalykai svarbūs, jų neturėdami, mes galime sustoti. Ne kartą kreipėmės į Sveikatos apsaugos ministerija, kad yra sudėtinga situacija, bet kol kas atsakymo neturime“, – sakė ligoninės vadovas.

Lietuvoje nustatyti 437 COVID-19 atvejai, septyni žmonės mirė, vienas pasveiko. Daugiau nei trisdešimt užsikrėtusiųjų koronavirusu – medikai.

BNS

Komentuoti:

Vardas:
Komentaras:

    Gydytojas ir pacientas


    Ar šįryt išsivalėte dantis?

    Ar šįryt išsivalėte dantis?

    Tik pusė Lietuvos ikimokyklinio amžiaus vaikų tėvų ar globėjų kasdien ryte valo vaikams dantis, rodo naujausias Vilniaus miesto sa...
    A.Radžiūnas: kenčiantiems lėtinį skausmą jau turime ką pasiūlyti

    A.Radžiūnas: kenčiantiems lėtinį skausmą jau turime ką pasiūlyti

    „Lėtinį skausmą kenčiantis žmogus gyvena nuolatinėje baimėje, kad skausmas paaštrės“, – sako Kauno klinik...

    Budinti vaistinė


    Vaistinių tinklas „Camelia“ neužleidžia lyderio pozicijų

    Vaistinių tinklas „Camelia“ neužleidžia lyderio pozicijų

    Jau 30 metų gyvuojantis lietuviško kapitalo vaistinių tinklas „Camelia“ lyderio pozicijų rinkoje neužleidžia ne...
    „Eurovaistinė“ pristato sveikas kainas: ką sausį galite įsigyti pigiau?

    „Eurovaistinė“ pristato sveikas kainas: ką sausį galite įsigyti pigiau?

    „Eurovaistinė“ kiekvieną mėnesį pristato naujas „sveikas kainas“ – bent 10 aktualiausių mėnesio prek...

    razinka


    Sveika šeima


    Ar šįryt išsivalėte dantis?

    Tik pusė Lietuvos ikimokyklinio amžiaus vaikų tėvų ar globėjų kasdien ryte valo vaikams dantis, rodo naujausias Vilniaus miesto savivaldybės visuomenės sveikatos biuro „Vilnius sveikiau“ atliktas tyrimas. Konferencijoje dantų priežiūros specialistai aptarė esamą padėtį bei prevencines strategijas, padėsiančias spręsti spa...

    Sveikatos horoskopas


    Lakpkričio 23-29 d.

    Avi­nas
    Šią sa­vai­tę šil­čiau ren­ki­tės ir ven­ki­te skers­vė­jų. Tre­čia­die­nį ga­li­te su­sap­nuo­ti pra­na­šiš­ką sap­ną. Šeš­ta­die­nis - tin­ka­ma die­na są­na­rių gy­dy­mui ir spe­cia­liems mankš­tos pra­ti­mams.

    Pakalbėkim apie tai


    Svetur


    G.Thunberg – pranašė savame krašte?

    Klimato aktyvistė iš Skandinavijos Greta Thunberg, matyt, priprato ne tik rėžti paveikias kalbas, bet ir bendrauti su policijos pareigūnais. Praėjusį mėnesį ji buvo sulaikyta Londone, mat į viešbučio patalpas trukdė įeiti naftos ir dujų bendrovių atstovams. Šią savaitę aktyvistė su bendraminčiai nelegaliai savo k...

    Redakcijos skiltis


    Komentarai


    Krokodilo kepenys su saldžiąja puterija
    Henrikas Vaitiekūnas Krokodilo kepenys su saldžiąja puterija
    Kaip striksi dominatriksė?
    Henrikas Vaitiekūnas Kaip striksi dominatriksė?

    Naujas numeris