Aukščiausiasis teismas: Šiaulių ligoninės vadovas už kyšininkavimą nuteistas pagrįstai

BNS
2019-04-25
Lietuvos Aukščiausiasis Teismas (LAT) antradienį atmetė buvusio Šiaulių ligoninės vadovo Petro Simavičiaus skundą ir pripažino, kad žemesnės instancijos teismo nuosprendis, kuriuo P.Simavičius buvo nuteistas už kyšininkavimą, yra pagrįstas.
Aukščiausiasis teismas: Šiaulių ligoninės vadovas už kyšininkavimą nuteistas pagrįstai

Žemesnės instancijos teismas buvusį vadovą buvo nuteisęs už 50 eurų kyšio paėmimą iš paciento, kad šiam būtų išduotas trijų dienų nedarbingumo pažymėjimas. 
Teigiama, kad P.Simavičius nurodė Priėmimo ir skubiosios pagalbos skyriaus vedėjai, kuriai ikiteisminis tyrimas nutrauktas, išduoti pacientui trijų dienų nedarbingumo pažymėjimą, atlikti kraujo tyrimus ir surašyti reikiamus dokumentus.

Vykdydama direktoriaus nurodymą skyriaus vedėja tai ir padarė.
 
Teisėjai atkreipė dėmesį į tai, kad P.Simavičius pasikvietė į kabinetą sau pavaldų ligoninės konsultacinės poliklinikos vedėją ir nurodė, kad turi ligonį, kuriam reikia padėti. Kadangi pacientas neturėjo siuntimo, konsultacinės poliklinikos vedėjas ligoninės direktoriui paaiškino, kad pagalbą galima suteikti priimamajame.
 
Byloje taip pat nustatyta, kad ligoninės direktorius paskambino jam pavaldžiai ligoninės Priėmimo skyriaus vedėjai ir pavedė apžiūrėti pacientą, padaryti tyrimus ir išduoti nedarbingumo pažymėjimą.
Ši Lietuvos Aukščiausiojo Teismo nutartis yra galutinė ir neskundžiama. 

Buvęs ligoninės direktorius P.Simavičius trejus metus negalės dirbti vadovaujamo darbo valstybės ar savivaldybių institucijose, įstaigose ar įmonėse, taip pat privalės sumokėti 2825 eurų baudą.
 
Byla dėl 50 eurų paimto kyšio buvo tik nedidelė Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) atliekamo tyrimo dalis. Ši byla buvo atskirta iš Šiaulių valdybos pareigūnų atliekamo didelės apimties ikiteisminio tyrimo dėl piktnaudžiavimo, kyšininkavimo ir kitų nusikaltimų, pasisavinant ligoninės lėšas, neskaidriai vykdant viešuosius pirkimus ir atliekant kitus neteisėtus veiksmus.
 
STT praneša, kad atskirtoje byloje P.Simavičius kaltinamas kyšininkavimu, piktnaudžiavimu ir didelės vertės svetimo turto pasisavinimu veikiant organizuotoje grupėje. Ji šiuo metu nagrinėjama Šiaulių apygardos teisme.
Įtariama, kad ligoninėje buvo sukurta lėšų pasisavinimo schema, pagal kurią 2010–2015 metais buvo pasisavinta daugiau nei 68 tūkst. eurų Šiaulių ligoninės lėšų.
Sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga iš Respublikinės Šiaulių ligoninės direktoriaus pareigų P.Simavičių atleido praėjusių metų kovo 1 dieną, iki tol nuo tyrimo pradžios P.Simavičius buvo nušalintas nuo pareigų.

Komentuoti:

Vardas:
Komentaras:

    Gydytojas ir pacientas


    S.Mikutis: dėl reabilitologų verčiamasi per galvą

    S.Mikutis: dėl reabilitologų verčiamasi per galvą

    „Šiuo metu tikrai yra didžiulis gydytojų reabilitologų poreikis. Todėl įstaigų vadovai, siekiantys aukšto lygi...
    Reta liga sergančią Virginiją nustebino medicinos galimybės

    Reta liga sergančią Virginiją nustebino medicinos galimybės

    „Kuo daugiau veiklos, tada nėra kada dejuoti! Išmokau suprasti organizmo signalus ir rasti laiko poilsiui, supratau, ...

    Budinti vaistinė


    Ar nauji vaistai greičiau ateis į Lietuvą?

    Ar nauji vaistai greičiau ateis į Lietuvą?

    Nuo kitų metų ES startuos svarbus sveikatos politikos pokytis – jungtinis sveikatos technologijų vertinimas (STV). Ar tai bu...
    Vaistinių tinklas „Camelia“ neužleidžia lyderio pozicijų

    Vaistinių tinklas „Camelia“ neužleidžia lyderio pozicijų

    Jau 30 metų gyvuojantis lietuviško kapitalo vaistinių tinklas „Camelia“ lyderio pozicijų rinkoje neužleidžia ne...

    razinka


    Sveika šeima


    Išmanusis muilas – švarioms linksmybėms

    Kad ir kiek žalos pridarė pandemija, tikėjome, kad šio to ir išmokė: rankų higienos taisykles mintinai galėjo išpyškinti ir suaugęs, ir pradinukas. Pasibaigus pandemijai, geriems įpročiams iškilo grėsmė būti užmirštiems. Laimei, higienos įgūdžių svarbos nepamiršta Lietuvos sveikatos mo...

    Sveikatos horoskopas


    Lakpkričio 23-29 d.

    Avi­nas
    Šią sa­vai­tę šil­čiau ren­ki­tės ir ven­ki­te skers­vė­jų. Tre­čia­die­nį ga­li­te su­sap­nuo­ti pra­na­šiš­ką sap­ną. Šeš­ta­die­nis - tin­ka­ma die­na są­na­rių gy­dy­mui ir spe­cia­liems mankš­tos pra­ti­mams.

    Pakalbėkim apie tai


    Svetur


    Dirbtinį intelektą pasitelks vaistams gaminti

    Nuo „Chat GPT“ iki virtualių asistentų – dirbtinis intelektas (DI) tampa itin svarbiu šiuolaikinio žmogaus gyvenimo atributu. Didesnę reikšmę jis įgauna ir medicinoje. Panaudojimo spektras itin platus: DI bus galima pasitelkti tiek atliekant tyrimus ar chirurgines procedūras, tiek ir gaminant vaistus.&...

    Redakcijos skiltis


    Komentarai


    Vyrai ir moterys (Nr.3)
    Henrikas Vaitiekūnas Vyrai ir moterys (Nr.3)
    Ar gudresnis valgo skaniau?
    Henrikas Vaitiekūnas Ar gudresnis valgo skaniau?
    Krokodilo kepenys su saldžiąja puterija
    Henrikas Vaitiekūnas Krokodilo kepenys su saldžiąja puterija

    Naujas numeris