5 priežastys, kodėl mus gąsdina šiuolaikiniai santykiai

www.lsveikata.lt
2019-04-09
Seksualinės revoliucijos, išmaniųjų technologijų ir socialinių tinklų amžiuje tikrus jausmus lengva supainioti su apsimestine romantika, o rimtus ketinimus sunku atskirti nuo eilinio bandymo įsitvirtinti. Mes itin atidūs tam ar tiems, ką įsileidžiame į savo gyvenimą. Kaip pasikeitė santykiai ir kodėl šiandien jų imamame bijoti?
5 priežastys, kodėl mus gąsdina šiuolaikiniai santykiai
Psichologai tvirtina, kad išsiskirti parašius SMS žinutę tapo taip pat įprasta kaip nueiti į parduotuvę duonos.

1. Šiuolaikiniai santykiai kelia baimę, nes neįmanoma atsiriboti nuo to, kurį kažkada mylėjai. 
Jūs iš visų jėgų bandote judėti į priekį, sakote sau, kad galite gyventi be to žmogaus, tačiau jūsų buvusysis žvelgia į jus ir nešiojamo kompiuterio, planšetės ar telefono ekrano. Net jeigu bandote ištrinti visus jo egzistavimo pėdsakus, atsiras kas nors kas „Facebook“ publikuos jo nuotrauką ir tai tikrai sukels jums nebūtinai teigiamas emocijas.
Visiškai abstrahuotis nuo ko nors šių dienų pasaulyje ypač suku – kartais net atrodo, kad niekas to ir nenori. Buvusieji gali parašyti net tada, kai jūs jau susitvarkėte asmeninį gyvenimą. Galite jausti ekspartnerio buvimą šalia, net jei aiškiai leidote suprasti, kad santykiai nebegalimi.

 
2. Šiuolaikiniai santykiai gąsdina, nes dabar jie skirstomi į milijoną skirtingų tipų. 
Rimti, atviri, „beveik santykiai“, atsitiktiniai, be įsipareigojimų, SMS romanas... nepaisant to, kad dabar vyrauja santykių įvairovė, niekas neskuba jų charakterizuoti. Net jei iškyla grėsmė tolesniam bendravimui, retas kuris skuba santykiams užkabinti etiketę. Apibrėžtumas gąsdina šiuolaikinį žmogų.
 
3. Šiuolaikiniai santykiai kelia baimę, nes apgauti šiandien tapo labai lengva. 
Galite parsisiųsti pažinčių programėlę ir peržiūrėti norinčiųjų susipažinti nuotraukas sėdėdami ant sofos ar už darbo stalo, ar net gulėdami šalia partnerio jūsų miegamajame. Galite nevaržomai flirtuoti socialiniuose tinkluose, užmegzti virtualų romaną, net nesuvokdami ką darote. Galite prarasti mylimą žmogų, net nepastebėdami, kaip tai įvyko.

 
4. Šiuolaikiniai santykiai gąsdina, nes visi mato, kaip jie klostosi. 
Stebėdami jūsų publikuojamas nuotraukas žmonės arba džiaugiasi už jus, arba kraipo galvą ar varto akis. Jie gali parašyti komentarus, kuriuose išsako abejonę, ar jums pavyks kartu išbūti ilgą laiką. Jeigu santykiai nutrūksta, tai sunku paslėpti – visi pastebės, kad iš profilio pašalinote bendras nuotraukas. Šiuolaikinis žmogus su siaubu suvokia, kad kiekvienas socialinių tinklų draugas žino, ar profilio savininkas yra vienišas, ar puoselėja ilgalaikius santykius, o gal partnerius keičia kaip kojines. Jūsų asmeninis gyvenimas jau nebepriklauso tik jums – jis tampa viešas.
 
5. Šiuolaikiniai santykiai kelia baimę, nes jų nutraukimas gali būti itin skausmingas. 
Šiuolaikiniai santykiai neretai užbaigiami be perspėjimo – elektroninis laiškas, SMS žinutė partneriui. Be asmeninio pokalbio aki į akį daugelis žaizdų kraujuoja dar ilgai. Sunku išgyventi netektį, kai net supratimo neturite, ką padarėte ne taip. Psichologai tvirtina, kad išsiskirti parašius SMS žinutę tapo taip pat įprasta kaip nueiti į parduotuvę duonos.


lsveikata.lt „Facebook“. Būkime draugai! 
 

Komentuoti:

Vardas:
Komentaras:

    Gydytojas ir pacientas


    Ar šįryt išsivalėte dantis?

    Ar šįryt išsivalėte dantis?

    Tik pusė Lietuvos ikimokyklinio amžiaus vaikų tėvų ar globėjų kasdien ryte valo vaikams dantis, rodo naujausias Vilniaus miesto sa...
    A.Radžiūnas: kenčiantiems lėtinį skausmą jau turime ką pasiūlyti

    A.Radžiūnas: kenčiantiems lėtinį skausmą jau turime ką pasiūlyti

    „Lėtinį skausmą kenčiantis žmogus gyvena nuolatinėje baimėje, kad skausmas paaštrės“, – sako Kauno klinik...

    Budinti vaistinė


    Vaistinių tinklas „Camelia“ neužleidžia lyderio pozicijų

    Vaistinių tinklas „Camelia“ neužleidžia lyderio pozicijų

    Jau 30 metų gyvuojantis lietuviško kapitalo vaistinių tinklas „Camelia“ lyderio pozicijų rinkoje neužleidžia ne...
    „Eurovaistinė“ pristato sveikas kainas: ką sausį galite įsigyti pigiau?

    „Eurovaistinė“ pristato sveikas kainas: ką sausį galite įsigyti pigiau?

    „Eurovaistinė“ kiekvieną mėnesį pristato naujas „sveikas kainas“ – bent 10 aktualiausių mėnesio prek...

    razinka


    Sveikatos horoskopas


    Lakpkričio 23-29 d.

    Avi­nas
    Šią sa­vai­tę šil­čiau ren­ki­tės ir ven­ki­te skers­vė­jų. Tre­čia­die­nį ga­li­te su­sap­nuo­ti pra­na­šiš­ką sap­ną. Šeš­ta­die­nis - tin­ka­ma die­na są­na­rių gy­dy­mui ir spe­cia­liems mankš­tos pra­ti­mams.

    Pakalbėkim apie tai


    Svetur


    G.Thunberg – pranašė savame krašte?

    Klimato aktyvistė iš Skandinavijos Greta Thunberg, matyt, priprato ne tik rėžti paveikias kalbas, bet ir bendrauti su policijos pareigūnais. Praėjusį mėnesį ji buvo sulaikyta Londone, mat į viešbučio patalpas trukdė įeiti naftos ir dujų bendrovių atstovams. Šią savaitę aktyvistė su bendraminčiai nelegaliai savo k...

    Redakcijos skiltis


    Komentarai


    Krokodilo kepenys su saldžiąja puterija
    Henrikas Vaitiekūnas Krokodilo kepenys su saldžiąja puterija
    Kaip striksi dominatriksė?
    Henrikas Vaitiekūnas Kaip striksi dominatriksė?

    Naujas numeris