Užimtumo tarnyba: „Intermedix“ stabdo veiklą Lietuvoje, atleis dar 300 žmonių

Paulius Viluckas, BNS
2020-02-14
Kaune paslaugų centrą turinti JAV kapitalo informacinių technologijų (IT) medicinoje kūrimo bendrovė „Intermedix“, ketinanti atleisti daugiau nei 300 darbuotojų, stabdo veiklą Lietuvoje, skelbia Užimtumo tarnyba.
Užimtumo tarnyba: „Intermedix“ stabdo veiklą Lietuvoje, atleis dar 300 žmonių

„Daugiausia, 308 darbuotojus apie atleidimą įspėjo „Intermedix Lietuva“, nes įmonė stabdo veiklą Lietuvoje“, – rašoma tarnybos sausio mėnesio ataskaitoje.   
Tuo metu „Intermedix Lietuvos“ paslaugų centro direktorius Lukas Jankauskas sako, kad galutinis sprendimas dėl pasitraukimo iš Lietuvos nėra priimtas, o pirmąjį šių metų ketvirtį bus atleista mažiau darbuotojų.  

„Šie pokyčiai yra planuoti, tačiau kiekviename etape mes ir toliau nuolat vertiname galimas rizikas, poreikius ir galimybės bei pagal tai priimame sprendimus. Šiuo metu galutinių sprendimų dėl kompanijos veiklos apimčių Lietuvoje neturime“, – BNS sakė L.Jankauskas.
 
Pasak jo, Užimtumo tarnybai pateiktos maksimalios galimai naikinamos darbo vietos, o realus atleistųjų skaičius pirmąjį ketvirtį bus mažesnis.
„Galiu patikinti, kad dar praėjusiais metais Užimtumo tarnybai buvo pateiktos maksimalios galimai naikinamų funkcijų apimtys. Tai reiškia, kad iš tiesų pirmame ketvirtyje bus atsisveikinta su mažesniu darbuotojų skaičiumi nei buvo įspėta tarnyba“, – teigė L. Jankauskas.
Anot jo, įmonė toliau kalbėsis su darbuotojais ir derins darbo santykių nutraukimą šalių susitarimu.
Gruodį bendrovė pranešė, kad keičia veiklos strategiją bei mažina veiklos apimtis Lietuvoje. Tuomet teigta, kad neatmetama galimybė visiškai pasitraukti iš šalies, o pokyčiai vyksta globaliu mastu ir nėra susiję su Lietuvos investicine aplinka ar komandos rezultatais.
 
Užsienio investicijų plėtros agentūros „Investuok Lietuvoje“ vadovas Mantas Katinas BNS yra sakęs, kad „Intermedix“ ar „Barclays“ pasitraukimo iš Lietuvos atvejai yra pavieniai ir nesusiję su šalies konkurencine aplinka.
„Sodros“ duomenimis, „Intermedix Lietuvoje“ dabar dirba 421 žmogus. Dar neseniai bendrovė buvo vienas didžiausių darbdavių Kaune – 2019-ųjų pradžioje įmonėje dirbo apie 800 darbuotojų.
„Intermedix Lietuva“ įsteigta 2013-aisiais kaip operacijų centras, aptarnaujantis sveikatos priežiūros ir valstybines įstaigas bei įmones daugiau nei 25 šalyse.
Bendrovė taip pat planavo įsikelti į koncerno SBA antrinės įmonės „Urban Inventors“ verslo centrą „Business Leaders Center“, tačiau šių planų pernai kovą atsisakė. 

Komentuoti:

Vardas:
Komentaras:

    Gydytojas ir pacientas


    Ar šįryt išsivalėte dantis?

    Ar šįryt išsivalėte dantis?

    Tik pusė Lietuvos ikimokyklinio amžiaus vaikų tėvų ar globėjų kasdien ryte valo vaikams dantis, rodo naujausias Vilniaus miesto sa...
    A.Radžiūnas: kenčiantiems lėtinį skausmą jau turime ką pasiūlyti

    A.Radžiūnas: kenčiantiems lėtinį skausmą jau turime ką pasiūlyti

    „Lėtinį skausmą kenčiantis žmogus gyvena nuolatinėje baimėje, kad skausmas paaštrės“, – sako Kauno klinik...

    Budinti vaistinė


    Vaistinių tinklas „Camelia“ neužleidžia lyderio pozicijų

    Vaistinių tinklas „Camelia“ neužleidžia lyderio pozicijų

    Jau 30 metų gyvuojantis lietuviško kapitalo vaistinių tinklas „Camelia“ lyderio pozicijų rinkoje neužleidžia ne...
    „Eurovaistinė“ pristato sveikas kainas: ką sausį galite įsigyti pigiau?

    „Eurovaistinė“ pristato sveikas kainas: ką sausį galite įsigyti pigiau?

    „Eurovaistinė“ kiekvieną mėnesį pristato naujas „sveikas kainas“ – bent 10 aktualiausių mėnesio prek...

    razinka


    Sveika šeima


    Ar šįryt išsivalėte dantis?

    Tik pusė Lietuvos ikimokyklinio amžiaus vaikų tėvų ar globėjų kasdien ryte valo vaikams dantis, rodo naujausias Vilniaus miesto savivaldybės visuomenės sveikatos biuro „Vilnius sveikiau“ atliktas tyrimas. Konferencijoje dantų priežiūros specialistai aptarė esamą padėtį bei prevencines strategijas, padėsiančias spręsti spa...

    Sveikatos horoskopas


    Lakpkričio 23-29 d.

    Avi­nas
    Šią sa­vai­tę šil­čiau ren­ki­tės ir ven­ki­te skers­vė­jų. Tre­čia­die­nį ga­li­te su­sap­nuo­ti pra­na­šiš­ką sap­ną. Šeš­ta­die­nis - tin­ka­ma die­na są­na­rių gy­dy­mui ir spe­cia­liems mankš­tos pra­ti­mams.

    Pakalbėkim apie tai


    Svetur


    G.Thunberg – pranašė savame krašte?

    Klimato aktyvistė iš Skandinavijos Greta Thunberg, matyt, priprato ne tik rėžti paveikias kalbas, bet ir bendrauti su policijos pareigūnais. Praėjusį mėnesį ji buvo sulaikyta Londone, mat į viešbučio patalpas trukdė įeiti naftos ir dujų bendrovių atstovams. Šią savaitę aktyvistė su bendraminčiai nelegaliai savo k...

    Redakcijos skiltis


    Komentarai


    Krokodilo kepenys su saldžiąja puterija
    Henrikas Vaitiekūnas Krokodilo kepenys su saldžiąja puterija
    Kaip striksi dominatriksė?
    Henrikas Vaitiekūnas Kaip striksi dominatriksė?

    Naujas numeris