Ričardas Malinauskas: „Laikas parodys, kas čia intrigų kūrėjas“

Deimantė Gruodė
2019-03-22
„Jei prieš devyniolika metų būčiau žinojęs, kas yra tas viešas gyvenimas ir padidėjęs dėmesys, pradedant teisėsauga, turbūt geriau būčiau emigravęs iš Lietuvos, negu ėjęs šiuo keliu“, - sako triuškinamai dar pirmame ture Druskininkų mero rinkimus laimėjęs Ričardas Malinauskas (53 m.). Jo rinkėjų neįtakojo nei dar anksčiau dėl Vijūnėlio dvaro kilęs šaršalas, nei prieš pat rinkimus nugriaudėjęs teisėjų korupcijos skandalas, kuriame linksniuojama ir R.Malinausko pavardė.
Ričardas Malinauskas: „Laikas parodys, kas čia intrigų kūrėjas“
„Galima daryti Lietuvos žmonėms vieną ar kitą įtaką, bet ne Druskininkų žmonėms, su kuriais susitinku kiekvieną dieną, diskutuojame apie viską ir atsakau į visus klausimus“, - teigia Druskininkų meras Ričardas Malinauskas.

- Druskininkų meru buvote perrinktas pirmajame ture. Buvo dar įdomu stebėti, kas vyksta antrajame?
- Kadangi tenka bendrauti savivaldybių asociacijoje – visi esame pažįstami, - be abejo, įdomu, kaip sekasi kolegoms. Tikrai galvojau, kad mano kaimynui Lazdijų merui (Artūrui Margeliui – red.) geriau pasiseks. Alytaus rajone panašiai ir prognozavome, Varėnoje irgi didelės intrigos nebuvo. O Alytaus mieste, kadangi buvęs meras nekandidatavo, buvo labai įdomu stebėti, kas pasirodys iš naujokų.
 
- Už ką „sirgote“ Vilniaus mero rinkimuose?
- Sirgti nesirgau. Bet man labiau imponavo Artūro Zuoko personalija iš tų laikų, kada mes dar ir šiek tiek bendravome ir teko matyti jį kaip žmogų, kuris atlieka realius ūkinius darbus.
Kas laimės, daviau „penkiasdešimt ant penkiasdešimt“. Abi asmenybės yra pakankamai charizmatiškos. Tik viena vienu aspektu labiau pasireiškianti, kita – kitu.
 
- Jūs pats ramiai miegojote rinkimų išvakarėse, nujautėte pergalę?

- Buvau išvykęs iš Lietuvos, kad kelias dienas nesimaišyčiau niekam po akimis, kad paskui nesakytų, kad vaikščioju po miestą ir reklamą darausi. Iš bendrų susitikimų su gyventojais, kai salėse būdavo pilna žmonių, galima buvo numanyti (pergalę – red.), bet esu iš tų, kurie neperšokę griovio nesako „op“.
 
- Prieš pat rinkimus gavote „dovanėlę“: teisėjų korupcijos šou. Jau nekalbant apie Vijūnėlio dvaro skandalą...
- Kažkas daro aferas aukščiausiu lygiu ir aš jau įvardijau ir ateityje įvardinsiu, pateiksiu dar daug įrodymų. Galima daryti Lietuvos žmonėms vieną ar kitą įtaką, bet ne Druskininkų žmonėms, su kuriais susitinku kiekvieną dieną, diskutuojame apie viską ir atsakau į visus klausimus.
Dar kartą pasakau: visa Vijūnėlio istorija tėra kelių politikų, pasitelkus kelis teisėsaugos atstovus, afera prieš Druskinininkus ir prieš mano artimą aplinką. Labai gaila, kad netgi paveikiami kai kurie teisėsaugos atstovai ir jie klastodami, interpretuodami dokumentus sukurpia panašius dalykus. Apgailėtina, kad mes šiandien gyvename tokioje valstybėje.
O kalbant apie teisėjus... Nė vieno nepažįstu, nė su vienu gyvenime nebendravęs ir daugiau apie tai nieko komentuoti negaliu.
 
- Jus sunku supykdyti, išmušti iš vėžių?
- Labai lengva, nes esu karšto būdo, bet kartu ir pakankamai jautrus žmogus. Kadangi tai – absoliutus absurdas ir melas, ko gyvenime nemėgstu labiausiai, stengsiuosi, kad žmonės sužinotų, kas yra kas.
 
Meraujate jau devyniolika metų. Nepykstate pavadintas caru?
- Žiūrint, kas vadina. Caru mane pavadino keli oponentai. Laikas įrodys, kad čia yra caras ir intrigų kūrėjas.
Esu sakęs ir galiu tik pasikartoti: dirbsiu Druskininkams ir druskininkiečiams tol, kol turėsiu stiprų žmonių palaikymą. Kada bus svyravimas „penkiasdešimt ant penkiasdešimt“, taryboje neturėsiu daugumos arba bus už balsą prekiaujama postais, įvairių neaiškių dalykų finansavimas – tai tikrai ne man. Tuomet tikrai nei kandidatuosiu daugiau, nei dirbsiu šį darbą.
 
- Kokie darbai laukia naujoje kadencijoje?
- Pagrindinis ir vienas svarbiausių darbų – Kultūros ir kongresų rūmų statyba. Kurorto protegavimas visur kur tik įmanoma. Ne tik Lietuvoje, bet ir užsienyje. Tam telkiame ekspertus, verslą ir bendrai kartu žiūrime, kaip reklamuoti, kaip skleisti žinią apie Druskininkus bei apie čia teikiamas paslaugas. Kaip bebūtų, mieste apie septyniasdešimt aštuoniasdešimt procentų gyventojų yra susieję su kurortu ir jo teikiamomis paslaugomis.
Medicinos turizmas – vienas prioritetų kaip ir kultūrinis, sporto turizmas. Bet šioje srityje dar tikrai turime ką veikti. Ir mūsų sąnarių operacijos ir, aišku, galvojame apie grožio chirurgiją. Bet dar daug nenuveiktų darbų šioje srityje.
 

- Jūsų gydymo įstaigų negąsdina ministro Aurelijaus Verygos reformos?
- Džiaugiuosi, kad Druskininkų ligoninės nėra tame sąraše, kuriai grėstų uždarymas. Druskininkai - patrauklus kurortas, tad pavyksta pritraukti gydytojus ir iš kitų miestų, kurie atvyksta dirbti visu, puse ar ketvirčiu etato. Šiandien yra daugiau mažiau suformuotas gydytojų personalas ir judame į priekį.
 
- Kaip kovojate su alkoholikais?
- Tvarkomės kaip ir visi. Džiaugiuosi, kad rezultatai yra ne blogesni nei kitur. Galbūt ir geresni. Mes neturime asocialių žmonių gatvėse, prie parduotuvių kaip kituose miestuose ir net turtingose Europos valstybėse. Turime laikino apsigyvenimo namus, net ir keletą asmenų, gyvenančių specialiuose gyvenimui pritaikytuose konteineriuose. Kadangi jie jau yra praradę viską, kad negyventų gatvėse ir šiluminėse trasose, teikiame ir tokią paslaugą.
 
- Netrikdo tai, kad gyventojų esate stebimas it pro padidinamąjį stiklą?
- Žinote, per devyniolika metų jau prie padidinamojo stiklo esu pripratęs. Eidamas į parduotuvę ar kitur turiu būti pasiruošęs pasisveikinti, pakalbėti, kai kada ir nedarbo metu išgirsti žmonių problemas. Kartais tenka ir Briuselyje sėdint plenarinėje sesijoje organizuoti nuotekų ištraukimą kokiame nors kaime, nes žmonės tiesiog nesugeba surasti tokios paslaugos teikimo.

 
- Kartais nesijaučiate it realybės šou dalyvis?
- Manau, kad mes visi esame savo gyvenimo realybės šou dalyviai, tik vieni vienuose postuose, kiti – kituose. Jei prieš devyniolika metų būčiau žinojęs, kas yra tas viešas gyvenimas ir padidėjęs dėmesys, pradedant teisėsauga, turbūt geriau būčiau emigravęs iš Lietuvos, negu ėjęs šituo keliu.

 
Dosjė
1983–1984 m. studijavo Kauno politechnikos institute,
1984–1987 m. Lietuvos žemės ūkio akademijoje,
2003 m. baigė Kauno technologijos universitetą, šilumos energetikos inžinierius.
1991–1993 m. UAB „Madma“ direktoriaus pavaduotojas komercijai, 1993–2000 m. UAB „Hesona“ generalinis direktorius, 1998–2000 m. VšĮ „Hesonos klubas“ vadybininkas.
Nuo 2000 m. Druskininkų savivaldybės meras.
Nuo 2000 m. Smulkaus ir vidutinio verslo plėtros tarybos narys, nuo 2003 m. Kurortų plėtros komiteto prie Turizmo tarybos pirmininkas.
2001–2016 m. Lietuvos socialdemokratų partijos, Druskininkų skyriaus pirmininkas, LSDP tarybos narys.
Nuo 2016 m. nepartinio judėjimo „Už Druskininkus“ pirmininkas.
Lietuvos savivaldybių asociacijos prezidentas.


lsveikata.lt „Facebook“. Būkime draugai! 
 
 

Komentuoti:

Vardas:
Komentaras:

    Gydytojas ir pacientas


    Ar šįryt išsivalėte dantis?

    Ar šįryt išsivalėte dantis?

    Tik pusė Lietuvos ikimokyklinio amžiaus vaikų tėvų ar globėjų kasdien ryte valo vaikams dantis, rodo naujausias Vilniaus miesto sa...
    A.Radžiūnas: kenčiantiems lėtinį skausmą jau turime ką pasiūlyti

    A.Radžiūnas: kenčiantiems lėtinį skausmą jau turime ką pasiūlyti

    „Lėtinį skausmą kenčiantis žmogus gyvena nuolatinėje baimėje, kad skausmas paaštrės“, – sako Kauno klinik...

    Budinti vaistinė


    Vaistinių tinklas „Camelia“ neužleidžia lyderio pozicijų

    Vaistinių tinklas „Camelia“ neužleidžia lyderio pozicijų

    Jau 30 metų gyvuojantis lietuviško kapitalo vaistinių tinklas „Camelia“ lyderio pozicijų rinkoje neužleidžia ne...
    „Eurovaistinė“ pristato sveikas kainas: ką sausį galite įsigyti pigiau?

    „Eurovaistinė“ pristato sveikas kainas: ką sausį galite įsigyti pigiau?

    „Eurovaistinė“ kiekvieną mėnesį pristato naujas „sveikas kainas“ – bent 10 aktualiausių mėnesio prek...

    razinka


    Sveika šeima


    Ar šįryt išsivalėte dantis?

    Tik pusė Lietuvos ikimokyklinio amžiaus vaikų tėvų ar globėjų kasdien ryte valo vaikams dantis, rodo naujausias Vilniaus miesto savivaldybės visuomenės sveikatos biuro „Vilnius sveikiau“ atliktas tyrimas. Konferencijoje dantų priežiūros specialistai aptarė esamą padėtį bei prevencines strategijas, padėsiančias spręsti spa...

    Sveikatos horoskopas


    Lakpkričio 23-29 d.

    Avi­nas
    Šią sa­vai­tę šil­čiau ren­ki­tės ir ven­ki­te skers­vė­jų. Tre­čia­die­nį ga­li­te su­sap­nuo­ti pra­na­šiš­ką sap­ną. Šeš­ta­die­nis - tin­ka­ma die­na są­na­rių gy­dy­mui ir spe­cia­liems mankš­tos pra­ti­mams.

    Pakalbėkim apie tai


    Svetur


    G.Thunberg – pranašė savame krašte?

    Klimato aktyvistė iš Skandinavijos Greta Thunberg, matyt, priprato ne tik rėžti paveikias kalbas, bet ir bendrauti su policijos pareigūnais. Praėjusį mėnesį ji buvo sulaikyta Londone, mat į viešbučio patalpas trukdė įeiti naftos ir dujų bendrovių atstovams. Šią savaitę aktyvistė su bendraminčiai nelegaliai savo k...

    Redakcijos skiltis


    Komentarai


    Krokodilo kepenys su saldžiąja puterija
    Henrikas Vaitiekūnas Krokodilo kepenys su saldžiąja puterija
    Kaip striksi dominatriksė?
    Henrikas Vaitiekūnas Kaip striksi dominatriksė?

    Naujas numeris