Respublikinėje Vilniaus universitetinėje ligoninėje pasikeitė vadovas

www.lsveikata.lt
2019-07-08
Liepos 8 dieną VšĮ Respublikinės Vilniaus universitetinės ligoninės (RVUL) vadovo pareigas pradeda eiti dr. Jelena Kutkauskienė.
Respublikinėje Vilniaus universitetinėje ligoninėje pasikeitė vadovas
J.Kutkauskienė

 
Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) ir J.Kutkauskienė nusprendė užbaigti teisme nagrinėtą ginčą dėl RVUL vadovo konkurso. 2018 m. liepos 31 dieną J.Kutkauskienė buvo komisijos atrinkta konkurso į RVUL vadovo vietą laimėtoja, šio konkurso rezultatai buvo apskųsti teismui, tačiau bylos šalys nusprendė teisminį procesą užbaigti taikos sutartimi.
 

Sprendimas neskirti J.Kutkauskienės į laimėtas RVUL vadovo pareigas buvo grindžiamas STT pažyma apie J.Kutkauskienę, taip pat VTEK sprendimu, kuriuo buvo pripažinta, kad J.Kutkauskienė pažeidė Viešųjų ir privačiųjų interesų derinimo valstybės tarnyboje įstatymo nuostatas. J.Kutkauskienė teismui taip pat buvo apskundusi ir VTEK sprendimą, kuris 2019 m. birželio 12 d. Vilniaus apygardos administracinio teismo sprendimu panaikintas. Atsižvelgiant į tai, tarp SAM ir J.Kutkauskienės sudaryta taikos sutartis, kurią liepos 3 d. patvirtino teismas.


 
Buvęs ligoninės vadovas Algimantas Pamerneckas kolegoms už darbą dėkojo „Facebook“ paskyroje.
 
„Mieli ir labai gerbiami bendradarbiai Ligoninėje. Noriu jums padėkoti už turėtą galimybę dirbti kartu. Beveik 2200 dienų ir naktų... Ypatingoje Ligoninėje.
Skubios pagalbos skyrius. Vienas svarbiausių, galbūt net svarbiausias. Didžiausias šalyje ir geografiniame regione skubios pagalbos besikreipiančių pacientų srautas (beveik 300 per parą!). Dirbantis 24/7 režimu, dažniausiai komentuojamas, nes gyvenimas čia „verda“. Įkurdintas dar priklausymo savivaldybei metais, visiškai tokioms funkcijoms nepritaikytose patalpose (statyta apie 1990-us, pradėjo veiklą po 20 metų), remonto darbus atliekant ypač nekokybiškai, pagal pačias blogiausias europinių lėšų „įsisavinimui“ specialiai sukurtų šriubėniškų vienkartinių statybinių uab-ų. Jame kartu su kitų specialybių kolegomis jau dirbs penki skubios medicinos gydytojai ... Svajonėse - Vilniaus universiteto Skubios pagalbos ligoninė (Emergency Hospital) ... Ačiū jums.
 

Operacinės. Ypatingos svarbos padalinys. Apie 20 skubių, 60 planinių operacijų kasdien. Didžiausias, aukščiausio lygio šalyje ortopedijos traumatologijos centras, unikalios neurochirurginės, angiochirurginės, urologinės, ausų, nosies, gerklės ligų, eilės kitų chirurginių specialybių operacijos, aukščiausio profesionalumo intrakraujagyslinės gydomosios procedūros ... Tai tik dalis. Niekada nesustojantis (jei neoperuojame, tai ruošiamės), ypatingų sąlygų ir ypatingo profesionalumo reikalaujantis Ligoninės skyrius ... Ačiū jums.
 
Reanimacijos. Sunkiausi Ligoninės pacientai, maksimalios, dažnai kolektyvinės kolegų pastangos. Pacientų likimai ..., artimųjų emocijos ..., kone kasdienės (su labai retomis išimtimis) pacientų mirtys ..., organų donorystė - kažkam viltis ... Ir čia dirbančiųjų įtampa, profesionalumas ... Ačiū jums.
Skyrių vedėjų rytiniai susirinkimai. Didžiulė, aukščiausio lygio praktinė patirtis, ypatingai koncentruotas problemų aptarimas, optimalių sprendimų paieška, prasiveržiančios emocijos, "šaltas" protas ... Ligoninės gyvenimo centras, klasikinė medicinos tradicija - sprendžiame kartu. Sudegame šviesdami ... Ačiū jums.
 
Trečiadieniniai pasitarimai su skyrių vyriausiomis slaugytojomis. Niekad nesibaigsiantis rūpestis mūsų pacientais, kartais lyg paprastais, bet sergančiam, kenčiančiam taip svarbiais dalykais ... Jų taip daug, ypač, kai sieki tikro profesionalumo. Aš jums ypatingai dėkingas, jūs esate Ligoninės siela. Ačiū jums.
Daugybė kitų Ligoninės skyrių, padalinių ... Be jūsų visų kasdienio, ypatingai atsidavusio, atsakingo darbo - nebūtų mūsų Ligoninės. Ligoninės, kuri daug kam ir dėl daugelio priežasčių kliūva. Bet be kurios mes kažin ar išsiverstume, kuri tūkstančiams grąžina sveikatą, galimybę toliau kurti Tėvynę, gyventi šeimose, auginti vaikus, džiaugtis, nekęsti ... gyventi ... Ačiū jums visiems, čia dirbantiems.
 
Kadangi įsakymas apie mano skubų atleidimą iš Ligoninės direktoriaus pareigų, beje, kartu su niekaip neįvykdomu įpareigojimu „perduoti visus spaudus, dokumentus, bylas, informacinę, kitą su ligoninės veikla susijusią medžiagą bei neatliktus pavestus darbus ar užduotis, turtą bei kitas materialines vertybes“ atostogaujančiam (!) pavaduotojui tą pačią darbo dieną (!), atsiųstas penktadienį popiet, prieš pat prieššventinės (sutrumpintos) darbo dienos pabaigą (!), tai tikrai neturėjau jokių galimybių aplankyti jus jūsų darbo vietose ir padėkoti jums tiesiogiai“, - „Facebook“ paskyroje paskelbė A.Pamerneckas.

 
 lsveikata.lt „Facebook“. Būkime draugai! 
 

Komentuoti:

Vardas:
Komentaras:

Komentarai

      Gydytojas ir pacientas


      Ar šįryt išsivalėte dantis?

      Ar šįryt išsivalėte dantis?

      Tik pusė Lietuvos ikimokyklinio amžiaus vaikų tėvų ar globėjų kasdien ryte valo vaikams dantis, rodo naujausias Vilniaus miesto sa...
      A.Radžiūnas: kenčiantiems lėtinį skausmą jau turime ką pasiūlyti

      A.Radžiūnas: kenčiantiems lėtinį skausmą jau turime ką pasiūlyti

      „Lėtinį skausmą kenčiantis žmogus gyvena nuolatinėje baimėje, kad skausmas paaštrės“, – sako Kauno klinik...

      Budinti vaistinė


      Vaistinių tinklas „Camelia“ neužleidžia lyderio pozicijų

      Vaistinių tinklas „Camelia“ neužleidžia lyderio pozicijų

      Jau 30 metų gyvuojantis lietuviško kapitalo vaistinių tinklas „Camelia“ lyderio pozicijų rinkoje neužleidžia ne...
      „Eurovaistinė“ pristato sveikas kainas: ką sausį galite įsigyti pigiau?

      „Eurovaistinė“ pristato sveikas kainas: ką sausį galite įsigyti pigiau?

      „Eurovaistinė“ kiekvieną mėnesį pristato naujas „sveikas kainas“ – bent 10 aktualiausių mėnesio prek...

      razinka


      Sveika šeima


      Ar šįryt išsivalėte dantis?

      Tik pusė Lietuvos ikimokyklinio amžiaus vaikų tėvų ar globėjų kasdien ryte valo vaikams dantis, rodo naujausias Vilniaus miesto savivaldybės visuomenės sveikatos biuro „Vilnius sveikiau“ atliktas tyrimas. Konferencijoje dantų priežiūros specialistai aptarė esamą padėtį bei prevencines strategijas, padėsiančias spręsti spa...

      Sveikatos horoskopas


      Lakpkričio 23-29 d.

      Avi­nas
      Šią sa­vai­tę šil­čiau ren­ki­tės ir ven­ki­te skers­vė­jų. Tre­čia­die­nį ga­li­te su­sap­nuo­ti pra­na­šiš­ką sap­ną. Šeš­ta­die­nis - tin­ka­ma die­na są­na­rių gy­dy­mui ir spe­cia­liems mankš­tos pra­ti­mams.

      Pakalbėkim apie tai


      Svetur


      G.Thunberg – pranašė savame krašte?

      Klimato aktyvistė iš Skandinavijos Greta Thunberg, matyt, priprato ne tik rėžti paveikias kalbas, bet ir bendrauti su policijos pareigūnais. Praėjusį mėnesį ji buvo sulaikyta Londone, mat į viešbučio patalpas trukdė įeiti naftos ir dujų bendrovių atstovams. Šią savaitę aktyvistė su bendraminčiai nelegaliai savo k...

      Redakcijos skiltis


      Komentarai


      Krokodilo kepenys su saldžiąja puterija
      Henrikas Vaitiekūnas Krokodilo kepenys su saldžiąja puterija
      Kaip striksi dominatriksė?
      Henrikas Vaitiekūnas Kaip striksi dominatriksė?

      Naujas numeris