Pigiai parduodame akademinius rašto darbus

Greta Vanagienė
2019-04-09
Prašom - turime visko: specialiosios pedagogikos, logopedijos, sporto edukologijos, kineziterapijos, slaugos, odontologijos, visuomenės sveikatos, sveikatos priežiūros, burnos higienos ir kitų darbų. Greitai ir pigiai, anonimiškumą garantuojame! Vieša paslaptimi tapęs akademinių darbų pardavinėjimas šiandien, panašu, klesti ir toliau.
Pigiai parduodame akademinius rašto darbus

Pasiūla plati
Pasinaudoti akademinius darbus pardavinėjančių gudragalvių paslaugomis - vieni juokai. Vos vienas mygtuko paspaudimas. Mat internete be vargo galite rasti ne tik aibę baigiamųjų rašto darbų virtuozų, bet ir galinčiųjų studijuoti už jus.
„Kokybės ir autentiškumo garantija!“ - skelbia šie. Rašto darbų specialistai gali pasiūlyti logopedijos, specialiosios pedagogikos, sporto edukologijos, kineziterapijos, slaugos, odontologijos, visuomenės sveikatos, sveikatos priežiūros, burnos higienos ir kitų darbų.
„Rašau darbus, išlaikiau egzaminus ir studijuoju už kitus nuotolinėse studijose. Jokių apgaulių, mokate tik už darbą“, – mirga skelbimų portalai.
 
Bakalauro baigiamojo darbo kainos čia svyruoja tarp 290-600 eurų, magistro kiek daugiau - 500-800 eurų. Tiksli kaina priklauso nuo mokymo įstaigos keliamų reikalavimų, temos sudėtingumo, parašymo termino.

Kyla abejonių dėl rašto darbo kokybės ar specialisto kvalifikacija? Ne bėda – pasinaudoję paslaugomis studentai noriai palieka pagyras, nusiskundimus, ar kitus komentarus paslaugas teikiančiojo paskyroje.
 
Verslas klesti
Anot Vilniaus verslo ir teisės kolegijos studijų koordinatorės Jūratės Butvilės, rašto darbų pardavėjai net nemėgina dangstytis ir reklamuoja paslaugas net mokymo įstaigose.
„Didžiausia įžūlumo viršūnė buvo pasiekta, kai universitete ant tvarkaraščių, palangių, sienų radome prištampuotų antspaudų su nurodytais baigiamųjų rašto darbų specialisto kontaktais. Matyti, kad versliukas jau įsuktas, jei gali net antspaudus pasidaryti ir šitaip reklamuotis“, - nuostabos neslepia lektorė.
J.Butvilė pripažįsta akademinių darbų sukčiavimo problemą, tačiau anot jos, prigauti tokius studentus nėra paprasta.
 
„Kad vyksta darbų prekyba tikrai suprantame, bet studentai moka daryti tai protingai. Jiems visuomet stengiamės išaiškinti, kad rašto darbų įsigijimas ar plagijavimas dažnai nėra lengviausias būdas gauti diplomą. Pasitaikė atvejis, kad studentė negalėjo apsiginti diplominio, buvo akivaizdžiai matyti, kad ne ji viena dirbo prie rašto darbo, nes negalėjo nieko pakomentuoti. Tokiai studentei teko kitais metais perrašyti ir gintis darbą iš naujo“, - patirtimi dalijasi J.Butvilė.
Kolegijos atstovė sako, kad bandant studentų sukčiavimui užbėgti už akių, siūloma visokeriopa pagalba rašant akademinius darbus: „Studentams tai – sunkiai įveikiama užduotis, todėl, kad jie neieškotų pagalbos iš šalies, įdiegėme rašto darbų metodiką. Dabar studentai gauna kasmet rašyti tokius darbus, kad įgautų įgūdį tą daryti, o kai ateis laikas baigiamajam darbui – nepatirtų įtampos, nežinodami, kaip apskritai tai reikia daryti.“
 
Gudrauja dėl diplomo
KTU Studentų mokslinės draugijos pirmininkas Justas Balčiauskas kalba pusę lūpų - vykstanti studentų baigiamųjų darbų prekyba tarp studentų tikrai ne naujiena, o ir ieškoti rašto darbų „pagalbininkų“ ilgai netektų, tačiau pasidalinti tokia bendrakursių patirtimi negali. Vaikinas mano, kad rašto darbų paslaugomis galėtų pasinaudoti nebent tie, kurie įstojo į universitetą dėl kitų paskatų - ne savo noro vedini.
 

„Ne paslaptis, kad kai kurie studentai studijuoja ne dėl to, kad norėtų būtent įgyti tą profesiją, o norėdami patenkinti tėvų lūkesčius arba tiesiog lengva įstoti, nereikia aukštų egzaminų balų. Galbūt tokie studentai ieško būdų, kaip išvengti atsakomybės, ir visas, ko jie nori iš studijų, – tik diplomo“, - svarsto J.Balčiauskas.
 
Užsimaskavę meistriškai
Lietuvos sveikatos mokslų universiteto prorektorius studijoms prof. Kęstutis Petrikonis tvirtina, kad jų universitete tokių plagiatų prigauti nepasitaiko, tačiau pripažįsta, kad jei nesąžininga veikla ir vyksta, perkantieji akademinius rašto darbus užsimaskavę meistriškai.
„Nebuvome identifikavę neautentiškų rašto darbų. Turime įsidiegę plagiato sistemą, kuri pakankamai aiškiai gali atsekti padirbinį. Retų, vienkartinių bandymų nusikopijuoti dalį darbo gal ir yra pasitaikę. Dabar tvarka yra skaidri, todėl nėra prasmės net mėginti gudrauti,“ - sako K.Petrikonis.
 
Anot jo, baigiamasis darbas yra rimtai vertinamas todėl svarbu, ne tik galutinis rezultatas, darbo gynimas, bet ir paties rašymo eiga. „Mokslininkai dalyvauja rašymo procese, seka darbą, todėl, jei kažkuriuo etapu kiltų įtarimų, studentas būtų lengvai demaskuotas. Kita vertus, jei kas nors ir yra, viskas taip gerai užslėpta, kad nieko nematome“, – tvirtina K.Petrikonis.

Profesorius džiaugiasi, kad, atsižvelgiant į universiteto galimybes, studentų publikacijas, laboratorinius tyrimus, infrastruktūrą, studentų baigiamuosius darbus gali vertinti labai aukštai.
„Tai, kad baigiamaisiais moksliniais darbais domisi užsienio universitetai, šį tą parodo. Neseniai iš vieno JAV universiteto bibliotekos sulaukėme prašymo leisti talpinti mūsų studento odontologijos magistro darbą jų duomenų bazėje“, - teigia jis.

 
Komentaras
VU Medicinos fakulteto dekanas prof. Algirdas Utkus:

- Medicinos fakultetas į studijų programas surenka gabiausius ir geriausiais pažymiais besimokančius jaunuolius. Kiekvienas, besiruošiantis tapti gydytoju, ar kitos biomedicinos srities specialistu, aiškiai supranta, kad pradėjus dirbti, nežinojimas gali kainuoti kito žmogaus sveikatos sutrikimus ar net gyvybę. Tad mūsų fakultete akademinio nesąžiningumo atvejų, ko gero, pasitaiko žymiai rečiau nei kitose studijų programose. Visgi tarp studentų jaučiama didžiulė konkurencija, neabejotinai, kartais sukelia įvairių pagundų. Su jomis kovoti padeda Studentų atstovybės organizuojama programa „Sąžiningai“, kurios kuratoriai ne tik puoselėja akademinės etikos principus, bet ir skatina sąžiningumo kultūrą.
 
Fakultete aktyviai veikia Akademinės etikos komitetas, kuris nuosekliai nagrinėja visus pateiktus atvejus ir imasi griežtų priemonių prieš akademinės etikos pažeidėjus.
Reikėtų paminėti, kad baigiamieji rašto darbai nei vienoje studijų programoje neparašomi per naktį, tai ilgas - semestrą arba metus - trunkantis procesas, kurį nuolat stebi ir prižiūri koordinuojantys dėstytojai. Nei vienam studentui nesudaromos galimybės baigiamąjį darbą rašyti individualiai ir pateikti tik galutinį variantą. Stebėsena ir nuosekli kiekvieno studento veiklos koordinacija užtikrina proceso skaidrumą.


lsveikata.lt „Facebook“. Būkime draugai! 
 

Komentuoti:

Vardas:
Komentaras:

    Gydytojas ir pacientas


    Ar šįryt išsivalėte dantis?

    Ar šįryt išsivalėte dantis?

    Tik pusė Lietuvos ikimokyklinio amžiaus vaikų tėvų ar globėjų kasdien ryte valo vaikams dantis, rodo naujausias Vilniaus miesto sa...
    A.Radžiūnas: kenčiantiems lėtinį skausmą jau turime ką pasiūlyti

    A.Radžiūnas: kenčiantiems lėtinį skausmą jau turime ką pasiūlyti

    „Lėtinį skausmą kenčiantis žmogus gyvena nuolatinėje baimėje, kad skausmas paaštrės“, – sako Kauno klinik...

    Budinti vaistinė


    Vaistinių tinklas „Camelia“ neužleidžia lyderio pozicijų

    Vaistinių tinklas „Camelia“ neužleidžia lyderio pozicijų

    Jau 30 metų gyvuojantis lietuviško kapitalo vaistinių tinklas „Camelia“ lyderio pozicijų rinkoje neužleidžia ne...
    „Eurovaistinė“ pristato sveikas kainas: ką sausį galite įsigyti pigiau?

    „Eurovaistinė“ pristato sveikas kainas: ką sausį galite įsigyti pigiau?

    „Eurovaistinė“ kiekvieną mėnesį pristato naujas „sveikas kainas“ – bent 10 aktualiausių mėnesio prek...

    razinka


    Sveika šeima


    Ar šįryt išsivalėte dantis?

    Tik pusė Lietuvos ikimokyklinio amžiaus vaikų tėvų ar globėjų kasdien ryte valo vaikams dantis, rodo naujausias Vilniaus miesto savivaldybės visuomenės sveikatos biuro „Vilnius sveikiau“ atliktas tyrimas. Konferencijoje dantų priežiūros specialistai aptarė esamą padėtį bei prevencines strategijas, padėsiančias spręsti spa...

    Sveikatos horoskopas


    Lakpkričio 23-29 d.

    Avi­nas
    Šią sa­vai­tę šil­čiau ren­ki­tės ir ven­ki­te skers­vė­jų. Tre­čia­die­nį ga­li­te su­sap­nuo­ti pra­na­šiš­ką sap­ną. Šeš­ta­die­nis - tin­ka­ma die­na są­na­rių gy­dy­mui ir spe­cia­liems mankš­tos pra­ti­mams.

    Pakalbėkim apie tai


    Svetur


    G.Thunberg – pranašė savame krašte?

    Klimato aktyvistė iš Skandinavijos Greta Thunberg, matyt, priprato ne tik rėžti paveikias kalbas, bet ir bendrauti su policijos pareigūnais. Praėjusį mėnesį ji buvo sulaikyta Londone, mat į viešbučio patalpas trukdė įeiti naftos ir dujų bendrovių atstovams. Šią savaitę aktyvistė su bendraminčiai nelegaliai savo k...

    Redakcijos skiltis


    Komentarai


    Krokodilo kepenys su saldžiąja puterija
    Henrikas Vaitiekūnas Krokodilo kepenys su saldžiąja puterija
    Kaip striksi dominatriksė?
    Henrikas Vaitiekūnas Kaip striksi dominatriksė?

    Naujas numeris