Pažeidimus Klaipėdos ligoninėje turėtų įvertinti savivaldybė – prezidentas

Ramūnas Jakubauskas, BNS
2020-04-06
Klaipėdos universitetinėje ligoninėje užfiksuotus pažeidimus turėtų įvertinti miesto savivaldybė ir imtis pokyčių, nes šioje ligoninėje koronavirusas diagnozuotas 43 darbuotojams ir 31 pacientui, sako prezidentas Gitanas Nausėda.
Pažeidimus Klaipėdos ligoninėje turėtų įvertinti savivaldybė – prezidentas
G.Nausėda

Šalies vadovas per spaudos konferenciją pirmadienį teigė susipažinęs su Sveikatos apsaugos ministerijos išvadomis, kuriose konstatuota daug infekcijų kontrolės pažeidimų uostamiesčio gydymo įstaigoje.
„Jos yra rimtos, priekaištai ir kritika tikrai skamba įtikinamai, ir manau, kad savivaldybė pati turėtų įvertinti, ar išreiškus šitą kritiką nereiktų imtis tam tikrų organizacinių priemonių šios ligoninės atžvilgiu“, – žurnalistams sakė G.Nausėda.

 
Jis taip pat teigė, kad pirminiu ginčo objektu tarp Sveikatos apsaugos ministerijos ir Klaipėdos miesto savivaldybės tapo tai, kad ligoninė pavaldi būtent savivaldybei, o ne ministerijai.
„Suprantu, ligoninė turi specifinį pavaldumą, ir tai galbūt tapo pirminiu ginčo objektu tarp Sveikatos apsaugos ministerijos ir savivaldybės“, – teigė prezidentas.
„Bet dabar tiesiog matome, kad konfliktas tapo toks gilus, o problema tokia didelė, kad, ko gero, jau vien apsiriboti pašnekesiais apie tai, ką galima būtų pagerinti, deja, negalima, nes statistika yra tikrai neguodžianti“, – pridūrė jis.
 
Pasak G.Nausėdos, šioje ligoninėje koronavirusas jau diagnozuotas 43 medikams ir 31 pacientui.
Sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga pirmadienį pranešė, kad Klaipėdos universitetinėje ligoninėje buvo kilę daug rizikos tiek personalui, tiek pacientams užsikrėsti, tinkamai neorganizuota infekcijų kontrolė. 
Ministro teigimu, nesutapo Nacionaliniam visuomenės sveikatos centrui ir į ligoninę nuvykusiems ekspertams pateikti duomenys dėl užsikrėtusio personalo ir pacientų, neužkirstas kelias kontaktuoti darbuotojams, dirbusiems su infekuotais pacientais ir nedirbusiems su jais.
 
Šiuo metu dėl rastų pažeidimų didžioji dalis Klaipėdos universitetinės ligoninės skyrių yra uždaryti, darbas vyksta tik tuose, kuriuose pažeidimų nerasta.
Sveikatos apsaugos ministerija penktadienį pranešė, kad stabdoma Klaipėdos universitetinės ligoninės veikla, paliekant sveikatos paslaugų teikimą tik Akušerijos ir ginekologijos, Onkologijos bei Infekcinių skyriuose.
Toks sprendimas priimtas po medikų pranešimų apie galimus pažeidimus gydymo įstaigoje ir po susitikimo su medikų profesinėmis sąjungomis. 
 
BNS

Komentuoti:

Vardas:
Komentaras:

    Gydytojas ir pacientas


    Ar šįryt išsivalėte dantis?

    Ar šįryt išsivalėte dantis?

    Tik pusė Lietuvos ikimokyklinio amžiaus vaikų tėvų ar globėjų kasdien ryte valo vaikams dantis, rodo naujausias Vilniaus miesto sa...
    A.Radžiūnas: kenčiantiems lėtinį skausmą jau turime ką pasiūlyti

    A.Radžiūnas: kenčiantiems lėtinį skausmą jau turime ką pasiūlyti

    „Lėtinį skausmą kenčiantis žmogus gyvena nuolatinėje baimėje, kad skausmas paaštrės“, – sako Kauno klinik...

    Budinti vaistinė


    Vaistinių tinklas „Camelia“ neužleidžia lyderio pozicijų

    Vaistinių tinklas „Camelia“ neužleidžia lyderio pozicijų

    Jau 30 metų gyvuojantis lietuviško kapitalo vaistinių tinklas „Camelia“ lyderio pozicijų rinkoje neužleidžia ne...
    „Eurovaistinė“ pristato sveikas kainas: ką sausį galite įsigyti pigiau?

    „Eurovaistinė“ pristato sveikas kainas: ką sausį galite įsigyti pigiau?

    „Eurovaistinė“ kiekvieną mėnesį pristato naujas „sveikas kainas“ – bent 10 aktualiausių mėnesio prek...

    razinka


    Sveika šeima


    Ar šįryt išsivalėte dantis?

    Tik pusė Lietuvos ikimokyklinio amžiaus vaikų tėvų ar globėjų kasdien ryte valo vaikams dantis, rodo naujausias Vilniaus miesto savivaldybės visuomenės sveikatos biuro „Vilnius sveikiau“ atliktas tyrimas. Konferencijoje dantų priežiūros specialistai aptarė esamą padėtį bei prevencines strategijas, padėsiančias spręsti spa...

    Sveikatos horoskopas


    Lakpkričio 23-29 d.

    Avi­nas
    Šią sa­vai­tę šil­čiau ren­ki­tės ir ven­ki­te skers­vė­jų. Tre­čia­die­nį ga­li­te su­sap­nuo­ti pra­na­šiš­ką sap­ną. Šeš­ta­die­nis - tin­ka­ma die­na są­na­rių gy­dy­mui ir spe­cia­liems mankš­tos pra­ti­mams.

    Pakalbėkim apie tai


    Svetur


    G.Thunberg – pranašė savame krašte?

    Klimato aktyvistė iš Skandinavijos Greta Thunberg, matyt, priprato ne tik rėžti paveikias kalbas, bet ir bendrauti su policijos pareigūnais. Praėjusį mėnesį ji buvo sulaikyta Londone, mat į viešbučio patalpas trukdė įeiti naftos ir dujų bendrovių atstovams. Šią savaitę aktyvistė su bendraminčiai nelegaliai savo k...

    Redakcijos skiltis


    Komentarai


    Krokodilo kepenys su saldžiąja puterija
    Henrikas Vaitiekūnas Krokodilo kepenys su saldžiąja puterija
    Kaip striksi dominatriksė?
    Henrikas Vaitiekūnas Kaip striksi dominatriksė?

    Naujas numeris