Komisija Vyriausybei siūlo pratęsti karantiną, spręsti dėl A.Verygos

Ignas Jačauskas, BNS
2020-03-24
Antradienį posėdžiavusi Vyriausybės ekstremalių situacijų komisija (VESK) nusprendė siūlyti Ministrų kabinetui pratęsti karantiną, tačiau nenumatė konkretaus termino.
Komisija Vyriausybei siūlo pratęsti karantiną, spręsti dėl A.Verygos
R.Tamašunienė

Kaip žurnalistams sakė VESK vadovė, vidaus reikalų ministrė Rita Tamašunienė, komisija taip pat siūlo perduoti medikams, ugniagesiams ir pasieniečiams apsaugos priemones iš valstybės rezervo, stiprinti Aurelijaus Verygos vadovaujamo Valstybės ekstremaliųjų situacijų operacijų centro veiklą. Ar reikia keisti patį vadovą, komisija palieka apsispręsti Vyriausybei.

„Vyriausybei siūlome pratęsti karantiną. Mes nenustatome termino, nes Vyriausybė nuspręs, padarys tai maksimaliai įvertindama situaciją. Antras dalykas, iš Vidaus reikalų ministerijos sistemos valstybės rezervo išteklių pasitelkėme iki šios savaitės pabaigos būtiniausius respiratorius medikams, PAGD, VSAT pareigūnams, kurie turi artimiausią kontaktą su galimai infekuotais žmonėmis, dirba mobiliose grupėse talkinant medikams“, – teigė ministrė.
 
Anot jos, diskusijose svarstomi terminai pratęsti karantiną „mažiausiai dviem savaitėms, o gal net mėnesiui“, tačiau konkretų terminą siūloma nustatyti Vyriausybei.
Komisija taip pat išklausė A.Verygos ataskaitos apie situaciją dėl koronaviruso ir įvertino, kad jo vadovaujamas centras „dėjo labai daug pastangų, o retrospektyviai rasti klaidų galima visada“.
„Matome, kad sprendimas, paties Aurelijaus Verygos pasiūlymas pastiprinti Vyriausybės darbą, operacijų centro vadovo komandą dirbančią, turi realaus pagrindo ir tuos sprendimus turi priimti Vyriausybė – ar dėl paties operacijų centro vadovo, ar dėl Operacijų centro pastiprinimo“, – sakė R.Tamašunienė.
Galutinius sprendimus Vyriausybė turėtų priimti trečiadienį.
A.Veryga sulaukė prezidento Gitano Nausėdos, buvusios prezidentės Dalios Grybauskaitės, Seimo opozicinių frakcijų, tai pat kai kurių medikų organizacijų kritikos dėl blogo medikų aprūpinimo apsaugos priemonėmis, reagentų trūkumo ir kitų.

Komentuoti:

Vardas:
Komentaras:

    Gydytojas ir pacientas


    Ar šįryt išsivalėte dantis?

    Ar šįryt išsivalėte dantis?

    Tik pusė Lietuvos ikimokyklinio amžiaus vaikų tėvų ar globėjų kasdien ryte valo vaikams dantis, rodo naujausias Vilniaus miesto sa...
    A.Radžiūnas: kenčiantiems lėtinį skausmą jau turime ką pasiūlyti

    A.Radžiūnas: kenčiantiems lėtinį skausmą jau turime ką pasiūlyti

    „Lėtinį skausmą kenčiantis žmogus gyvena nuolatinėje baimėje, kad skausmas paaštrės“, – sako Kauno klinik...

    Budinti vaistinė


    Vaistinių tinklas „Camelia“ neužleidžia lyderio pozicijų

    Vaistinių tinklas „Camelia“ neužleidžia lyderio pozicijų

    Jau 30 metų gyvuojantis lietuviško kapitalo vaistinių tinklas „Camelia“ lyderio pozicijų rinkoje neužleidžia ne...
    „Eurovaistinė“ pristato sveikas kainas: ką sausį galite įsigyti pigiau?

    „Eurovaistinė“ pristato sveikas kainas: ką sausį galite įsigyti pigiau?

    „Eurovaistinė“ kiekvieną mėnesį pristato naujas „sveikas kainas“ – bent 10 aktualiausių mėnesio prek...

    razinka


    Sveika šeima


    Ar šįryt išsivalėte dantis?

    Tik pusė Lietuvos ikimokyklinio amžiaus vaikų tėvų ar globėjų kasdien ryte valo vaikams dantis, rodo naujausias Vilniaus miesto savivaldybės visuomenės sveikatos biuro „Vilnius sveikiau“ atliktas tyrimas. Konferencijoje dantų priežiūros specialistai aptarė esamą padėtį bei prevencines strategijas, padėsiančias spręsti spa...

    Sveikatos horoskopas


    Lakpkričio 23-29 d.

    Avi­nas
    Šią sa­vai­tę šil­čiau ren­ki­tės ir ven­ki­te skers­vė­jų. Tre­čia­die­nį ga­li­te su­sap­nuo­ti pra­na­šiš­ką sap­ną. Šeš­ta­die­nis - tin­ka­ma die­na są­na­rių gy­dy­mui ir spe­cia­liems mankš­tos pra­ti­mams.

    Pakalbėkim apie tai


    Svetur


    G.Thunberg – pranašė savame krašte?

    Klimato aktyvistė iš Skandinavijos Greta Thunberg, matyt, priprato ne tik rėžti paveikias kalbas, bet ir bendrauti su policijos pareigūnais. Praėjusį mėnesį ji buvo sulaikyta Londone, mat į viešbučio patalpas trukdė įeiti naftos ir dujų bendrovių atstovams. Šią savaitę aktyvistė su bendraminčiai nelegaliai savo k...

    Redakcijos skiltis


    Komentarai


    Krokodilo kepenys su saldžiąja puterija
    Henrikas Vaitiekūnas Krokodilo kepenys su saldžiąja puterija
    Kaip striksi dominatriksė?
    Henrikas Vaitiekūnas Kaip striksi dominatriksė?

    Naujas numeris