Klaipėdos Jūrininkų ligoninėje dėl COVID-19 laikinai uždarytas pilvo chirurgijos skyrius

Margiris Meilutis, BNS
2020-03-31
Antradienį Klaipėdos Jūrininkų ligoninėje dėl pagalbinei darbuotojai patvirtinto koronaviruso laikinai sustabdyta Abdominalinės chirurgijos skyriaus veikla.
Klaipėdos Jūrininkų ligoninėje dėl COVID-19 laikinai uždarytas pilvo chirurgijos skyrius

Klaipėdos Jūrininkų ligoninės vadovas Jonas Sąlyga antradienį BNS patvirtino, kad skyrius uždarytas, o skyriaus darbuotojai – izoliuoti. 
„Kadangi buvo nustatyta koronavirusinė infekcija pagalbinei darbuotojai, kuri turėjo kontaktą su skyriaus darbuotojais, taip pat turėjo kontaktą su ūkio reikalų tvarkytoja, kuriai irgi nustatytas koronavirusas, pasitarę su Nacionaliniu visuomenės sveikatos centru, nusprendėme stabdyti skyriaus veiklą“, – sakė J. Sąlyga. 

„Visus karantinavom, jų maždaug 29. Skyrius laikinai stabdo veiklą ir po dviejų savaičių spręsime kaip elgtis“, – teigė Jūrininkų ligoninės vadovas. 
Pasak J.Sąlygos, skyriuje gydyti pacientai perkeliami kitur, o skubius pacientus priims kita uostamiesčio ligoninė. 
 
„Du pacientai buvo tame skyriuje, jie perkelti į kitą skyrių, o skubi pilvo chirurgijos pagalba bus teikiama Klaipėdos respublikinėje ligoninėje, sutariau su ligoninės direktoriumi. Dabar yra atliekama dezinfekcija ir vis tiek skyrius dabar 14 dienų nedirbs, negalime guldyti pacientų į tokį skyrių“, – sakė Jonas Sąlyga. 
Klaipėdos respublikinės ligoninės direktoriaus pavaduotojas Mindaugas Kundrotas sakė, kad ligoninė yra pasiruošusi priimti daugiau pacientų.
„Mes ir taip teikiam skubią pagalbą chirurginių ligų, tai čia nieko naujo. Tiesiog gali padidėti pacientų srautas į mūsų ligoninę, bet mes esame visada pasiruošę, mes turime savo abdominalinės chirurgijos skyrių, kuriame teikiame tas paslaugas“, – patikino M.Kundrotas. 
 
Pilvo chirurgijos skyrius yra jau antrasis Jūrininkų ligoninės skyrius, kurio veiklą tenka laikinai sustabdyti – dėl chirurgui diagnozuoto koronaviruso mažiau nei prieš dvi savaites buvo laikinai uždarytas Kraujagyslių chirurgijos skyrius, izoliuota 12 pacientų ir per 50 ligoninės darbuotojų. 
Ligoninės vadovas J. Sąlyga antradienį teigė, kad Kraujagyslių chirurgijos skyriaus veiklą planuojama atnaujinti šią savaitę. 
„Jau šiuo metu atsigauname, jau beveik praėjo terminas 14 dienų, šiuo metu yra atliekami tyrimai tiems, kurie buvo karantinuoti ir jeigu viskas gerai, šią savaitę mes planuojame Kraujagyslių chirurgijos skyrių vėl atidaryti“, – vylėsi jis. 
Lietuvoje iš viso patvirtinta 533 koronaviruso atvejų, septyni žmonės pasveiko, dar septyni – mirė. Tarp užsikrėtusiųjų – daugiau nei 60 medikų. 

Komentuoti:

Vardas:
Komentaras:

    Gydytojas ir pacientas


    Ar šįryt išsivalėte dantis?

    Ar šįryt išsivalėte dantis?

    Tik pusė Lietuvos ikimokyklinio amžiaus vaikų tėvų ar globėjų kasdien ryte valo vaikams dantis, rodo naujausias Vilniaus miesto sa...
    A.Radžiūnas: kenčiantiems lėtinį skausmą jau turime ką pasiūlyti

    A.Radžiūnas: kenčiantiems lėtinį skausmą jau turime ką pasiūlyti

    „Lėtinį skausmą kenčiantis žmogus gyvena nuolatinėje baimėje, kad skausmas paaštrės“, – sako Kauno klinik...

    Budinti vaistinė


    Vaistinių tinklas „Camelia“ neužleidžia lyderio pozicijų

    Vaistinių tinklas „Camelia“ neužleidžia lyderio pozicijų

    Jau 30 metų gyvuojantis lietuviško kapitalo vaistinių tinklas „Camelia“ lyderio pozicijų rinkoje neužleidžia ne...
    „Eurovaistinė“ pristato sveikas kainas: ką sausį galite įsigyti pigiau?

    „Eurovaistinė“ pristato sveikas kainas: ką sausį galite įsigyti pigiau?

    „Eurovaistinė“ kiekvieną mėnesį pristato naujas „sveikas kainas“ – bent 10 aktualiausių mėnesio prek...

    razinka


    Sveika šeima


    Ar šįryt išsivalėte dantis?

    Tik pusė Lietuvos ikimokyklinio amžiaus vaikų tėvų ar globėjų kasdien ryte valo vaikams dantis, rodo naujausias Vilniaus miesto savivaldybės visuomenės sveikatos biuro „Vilnius sveikiau“ atliktas tyrimas. Konferencijoje dantų priežiūros specialistai aptarė esamą padėtį bei prevencines strategijas, padėsiančias spręsti spa...

    Sveikatos horoskopas


    Lakpkričio 23-29 d.

    Avi­nas
    Šią sa­vai­tę šil­čiau ren­ki­tės ir ven­ki­te skers­vė­jų. Tre­čia­die­nį ga­li­te su­sap­nuo­ti pra­na­šiš­ką sap­ną. Šeš­ta­die­nis - tin­ka­ma die­na są­na­rių gy­dy­mui ir spe­cia­liems mankš­tos pra­ti­mams.

    Pakalbėkim apie tai


    Svetur


    G.Thunberg – pranašė savame krašte?

    Klimato aktyvistė iš Skandinavijos Greta Thunberg, matyt, priprato ne tik rėžti paveikias kalbas, bet ir bendrauti su policijos pareigūnais. Praėjusį mėnesį ji buvo sulaikyta Londone, mat į viešbučio patalpas trukdė įeiti naftos ir dujų bendrovių atstovams. Šią savaitę aktyvistė su bendraminčiai nelegaliai savo k...

    Redakcijos skiltis


    Komentarai


    Krokodilo kepenys su saldžiąja puterija
    Henrikas Vaitiekūnas Krokodilo kepenys su saldžiąja puterija
    Kaip striksi dominatriksė?
    Henrikas Vaitiekūnas Kaip striksi dominatriksė?

    Naujas numeris