Kavos ruošimo procesas: kas už jo slypi?
www.lsveikata.lt
2023-09-26
Kava ir jos ruošimo procesas – neišsemiama tema, dėl kurios visada kyla daug diskusijų, o žmonės, kurie save laiko kavos gurmanais, mano, kad viską žino geriausiai.
Tačiau, norint mėgautis kava, reikia rasti tai, kas labiausiai patinka kiekvienam individualiai. Nesvarbu, ar tai reiškia, kad į kavą pilsite pieno, dėsite cukraus, ar tiesiog mėgausitės
juoda kava.
Vis dėlto, praverčia žinoti ir keletą veiksnių, patarimų, kurie lemia puikų kavos rezultatą. Tad toliau šiame straipsnyje jais ir bus dalijamasi.
Pupeles malkite prieš ruošiant kavą
Skrudinta kava genda gana greitai, o joje esantys junginiai, suteikiantys nuostabų skonį, veikiami deguonies, gali pradėti irti ir nykti. Naudojant kavamalę, į kavą įleidžiama daug daugiau oro, todėl rekomenduojame tai daryti prieš pat ruošiantis virti kavą ir nė sekundės anksčiau.
Pirkite puikios kokybės pupeles
Nors visada kyla diskusijų dėl geriausių kavos rūšių ir kiekvienas turime savo asmeninius pageidavimus, tam tikri kavos ypatumai yra neginčijami. Yra ištisa profesinė organizacija, užsiimanti kavos pupelių klasifikavimu pagal „grynumo“ kriterijų. Taigi, jei jums galbūt labiau patinka vienos rūšies kava (ir viskas su tuo yra gerai), visada rekomenduojama pirkti tik aukštos kokybės kavos pupeles.
Taip pat verta pirkti vienos kilmės kavos pupeles, nes moksliškai įrodyta, kad jos turi geresnį skonio profilį ir kur kas daugiau skonio elementų, kuriais galima mėgautis. Kai kurie kavos prekių ženklai, siūlantys "mišinius", iš tiesų daug apie juos galvoja ir siekia aukštos kokybės, tačiau kiti tiesiog siekia sukurti kažką, ką būtų galima pigiai pagaminti.
Jei norite pasigaminti pačią geriausią kavą, pirkite šviežias pupeles, skrudintas per kelias pastarąsias savaites.
lsveikata.lt „Facebook“. Būkime draugai!
Komentuoti: