Veidas – lyg įsimylėjus

Greta Vanagienė
2019-10-17
Jei kūno masažai teigiamai veikia kūną: atpalaiduoja ar suaktyvina kraujotaką, pagerina limfotaką ar padeda įveikti celiulitą, veido masažai suteikia... įsimylėjėlio efektą. „Klientų, kuriems atlieku japonišką Kobido veido masažą, aplinkiniai ima klausinėti, kodėl jų veidas ėmė taip švytėti? Bene įsimylėjo“, - sako diplomuota masažo meistrė Jolanta Grigaliūnienė.
Veidas – lyg įsimylėjus
Atliekant Kobido veido masažus, odai suteikiamas stangrinimo efektas, todėl tai puikus būdas ją atjauninti be plastikos chirurgo pagalbos.

Suteikia odos stangrinimo efektą
Kaip teigia masažo meistrė J.Grigaliūnienė, reguliariai treniruojant veido raumenis galime pasiekti stulbinamų rezultatų: suteikti veido odai skaistumo, sumažinti raukšles, natūraliai ją patempti ir pastangrinti, sumažinti pagurklį ar pašalinti patinimus bei paburkimus.
 

„Kobido masažas gerina veido srities kraujotaką, limfos pratekėjimą, todėl geriau perduodamos maisto medžiagos ir deguonis – pagerėja kaulinių, raumenų ir odos ląstelių maitinimas, o tai savo ruožtu pagerina ir paskaistina odos spalvą. Deja, nemasažuojamas veidas užsistovi kaip pelkė“, - aiškina diplomuota masažo meistrė Jolanta Grigaliūnienė.

 
Masažo dėka padidėjęs veido giliųjų raumenų ir mimikos raumenų tonusas gerina odos elastingumą. Be to, masažas padeda panaikinti veido raumenų įtampą, maksimaliai atpalaiduoja, todėl užkerta kelią naujoms raukšlėms susidaryti. Kaip aiškina J.Grigaliūnienė, vieno masažo seansas įprastai trunka apie pusantros valandos, todėl per tą laiką veidas ir kūnas spėja panirti į visišką atsipalaidavimo būseną.
Maža to, specialistės teigimu, reguliariai atliekant Kobido veido masažus, odai suteikiamas stangrinimo efektas, todėl tai puikus būdas ją atjauninti be plastikos chirurgo pagalbos.
 
Švelnina veido kuperozę
Kobido masažų stiprumas priklauso nuo paciento veido būklės: jei yra didesnė poodinė riebalinė masė, pilnesnis veidas ir pasmakrė, problematinėse vietose dirbama intensyviau, spaudžiama stipriau. O jei pacientų oda neturi poodinio riebalinio audinio, masažas atliekamas švelniai.
„Klientus, kurie jaudinasi dėl veido kuperozės, kai kraujagyslės yra labai arti odos, ši itin jautri ir linkusi rausti, galiu tik padrąsinti – Kobido masažas užgrūdina veido kraujagysles, todėl veidui suteikia skaistumo“, - pastebi masažo meistrė.
 
Nors veido masažo yra begalė rūšių, J.Grigaliūnienė japonų techniką Kobido išskiria ir dėl psichoemocinio poveikio.
„Smegenyse suaktyvinami juntamieji ir valdantieji centrai, todėl veidas pailsi ir nuo viso kūno patiriamos kasdienės įtampos“, - atkreipia dėmesį specialistė ir priduria, kad įprastai poveikis pastebimas atlikus septynių kartų kursą kas keturias dienas, vėliau masažą siūloma atlikti kartą per tris savaites.

Verta žinoti
Verta pamėginti veido masažą atlikti ir savarankiškai. Siūlome išmėginti klasikinį veido masažą:
Skruostus masažuokite dideliais sukamaisiais judesiais keliant skruostus į viršų. Vėliau mažais sukamaisiais judesiais masažuokite apie lūpas.
Nuo smakro kaktos link per lūpų kampus einančias raukšles spauskite ir stumkite aukštyn iki pat plaukų augimo  linijos.  
Kelis kartus nuo nosies ausų link stumkite paakių srities odą.
Horizontaliomis kryptimis masažuokite visą kaktos plotą, vėliau pakeiskite kryptį vertikaliai.
Masažuokite kaklą dideliais sukamaisiais judesiais žemyn raktikaulių link.

Veido ir kūno masažai 

lsveikata.lt „Facebook“. Būkime draugai! 
 
 

Komentuoti:

Vardas:
Komentaras:

Komentarai

      Gydytojas ir pacientas


      Ar šįryt išsivalėte dantis?

      Ar šįryt išsivalėte dantis?

      Tik pusė Lietuvos ikimokyklinio amžiaus vaikų tėvų ar globėjų kasdien ryte valo vaikams dantis, rodo naujausias Vilniaus miesto sa...
      A.Radžiūnas: kenčiantiems lėtinį skausmą jau turime ką pasiūlyti

      A.Radžiūnas: kenčiantiems lėtinį skausmą jau turime ką pasiūlyti

      „Lėtinį skausmą kenčiantis žmogus gyvena nuolatinėje baimėje, kad skausmas paaštrės“, – sako Kauno klinik...

      Budinti vaistinė


      Vaistinių tinklas „Camelia“ neužleidžia lyderio pozicijų

      Vaistinių tinklas „Camelia“ neužleidžia lyderio pozicijų

      Jau 30 metų gyvuojantis lietuviško kapitalo vaistinių tinklas „Camelia“ lyderio pozicijų rinkoje neužleidžia ne...
      „Eurovaistinė“ pristato sveikas kainas: ką sausį galite įsigyti pigiau?

      „Eurovaistinė“ pristato sveikas kainas: ką sausį galite įsigyti pigiau?

      „Eurovaistinė“ kiekvieną mėnesį pristato naujas „sveikas kainas“ – bent 10 aktualiausių mėnesio prek...

      razinka


      Sveikatos horoskopas


      Lakpkričio 23-29 d.

      Avi­nas
      Šią sa­vai­tę šil­čiau ren­ki­tės ir ven­ki­te skers­vė­jų. Tre­čia­die­nį ga­li­te su­sap­nuo­ti pra­na­šiš­ką sap­ną. Šeš­ta­die­nis - tin­ka­ma die­na są­na­rių gy­dy­mui ir spe­cia­liems mankš­tos pra­ti­mams.

      Pakalbėkim apie tai


      Svetur


      G.Thunberg – pranašė savame krašte?

      Klimato aktyvistė iš Skandinavijos Greta Thunberg, matyt, priprato ne tik rėžti paveikias kalbas, bet ir bendrauti su policijos pareigūnais. Praėjusį mėnesį ji buvo sulaikyta Londone, mat į viešbučio patalpas trukdė įeiti naftos ir dujų bendrovių atstovams. Šią savaitę aktyvistė su bendraminčiai nelegaliai savo k...

      Redakcijos skiltis


      Komentarai


      Krokodilo kepenys su saldžiąja puterija
      Henrikas Vaitiekūnas Krokodilo kepenys su saldžiąja puterija
      Kaip striksi dominatriksė?
      Henrikas Vaitiekūnas Kaip striksi dominatriksė?

      Naujas numeris