Sportuodami dviese padvigubinsite motyvaciją

www.lsveikata.lt
2020-03-20
Pripratę prie aktyvių treniruočių sporto klube ir staiga įstrigę namuose dažnas internete ima ieškoti fizinių pratimų. Ką gi – jei ne ant bėgimo takelio, bent ant kilimo svetainėje. Kas atkartoja „Youtube“ pratimų serijas, kas žvalgosi po sporto influencerių kanalus. Specialistai sako sportuoti dviese ar net trise su šeimos nariais kur kas smagiau nei vienam – tai ne tik suvienija, bet ir gerokai motyvuoja.
Sportuodami dviese padvigubinsite motyvaciją

Bendras tikslas suvienija
Nors karantinas įgalina būti šeimos nariams drauge po vienu stogu, vienas savo kertelę randa miegamajame, kitas užsidaro darbo kambaryje ar dienai atsitveria sode. Bendrų interesų net ir gyvenant kartu kiaurą parą maža. Vienas būdų šeimai susiburti ir veikti išvien – sportuoti drauge.
 

„Dažnai matau, kaip per treniruotes vyras arba žmona smagiai traukia vienas kitą per dantį, juokauja, o nuo veidų nedingsta šypsena. Motyvacija sportuoti padeda išlikti šeimai, sustiprina santykius“, - išleistoje knygoje tikina sporto treneris, buvęs olimpietis Jean Claude Edorh.

 

Atletas pataria – jei galite sau leisti, būtinai sportuokite kartu su antra puse. Taip ne tik kartu džiaugsitės vienas kito pasiekimais, bet ir drauge praleisite daugiau laiko, jus sies dar vienas bendras tikslas.
Be to, anot J.C.Edorh, sportuojant dviem šeimos nariams, ir motyvacija būna dvigubai didesnė. Vienas kitą pora gali paskatinti, vienam užklupus tinguliui, šį įkvėpti.
 
J.C. Edorh siūlomi pratimai porai:

Tempimo pratimai kojų raumenims
Atsisėskite vienas priešais kitą. Kojas plačiai pražerkite ir suglauskite pėdas taip, kad jūsų būtų viduje, o partnerio – išorėje. Laikydamiesi už rankų palengva tempkite partnerio rankas savęs link. Atlikdami šį pratimą, įsiklausykite į partnerio pojūčius. Kai šis pajus kojų raumenų tempimą, tokioje pozicijoje pasilikite dešimt sekundžių. Tada pasikeiskite rolėmis. Pratimą kartokite tris kartus.

 
Tempimo pratimai blauzdų raumenims
Partneris atsigula ant žemės, vieną koją ištiesia, kitą ištiestą kelia į viršų. Atsiklaupkite priešais partnerį ir jo ištiestą koją priglauskite prie savęs. Atsargiai stumkite koją partnerio link. Šiam pajutus blauzdos raumenų tempimą, pasilikite tokioje pozicijoje dešimt – penkiolika sekundžių. Tada sukeiskite kojas. Pratimą kartokite tris kartus ir pasikeiskite rolėmis.
 
Tempimo pratimai kojų raumenims
Atsistokite vienas priešais kitą. Viena koja tvirtai remdamiesi į žemę, kitą iškelkite į viršų. Vieną ranką uždėkite partneriui ant peties, kita prilaikykite jo koją. Pajutę raumenų tempimą, pasilikite tokioje pozicijoje dešimt-penkiolika sekundžių. Tada sukeiskite kojas. Pratimą kartokite tris kartus.

 
 lsveikata.lt „Facebook“. Būkime draugai!
 
 

Komentuoti:

Vardas:
Komentaras:

    Gydytojas ir pacientas


    Ar šįryt išsivalėte dantis?

    Ar šįryt išsivalėte dantis?

    Tik pusė Lietuvos ikimokyklinio amžiaus vaikų tėvų ar globėjų kasdien ryte valo vaikams dantis, rodo naujausias Vilniaus miesto sa...
    A.Radžiūnas: kenčiantiems lėtinį skausmą jau turime ką pasiūlyti

    A.Radžiūnas: kenčiantiems lėtinį skausmą jau turime ką pasiūlyti

    „Lėtinį skausmą kenčiantis žmogus gyvena nuolatinėje baimėje, kad skausmas paaštrės“, – sako Kauno klinik...

    Budinti vaistinė


    Vaistinių tinklas „Camelia“ neužleidžia lyderio pozicijų

    Vaistinių tinklas „Camelia“ neužleidžia lyderio pozicijų

    Jau 30 metų gyvuojantis lietuviško kapitalo vaistinių tinklas „Camelia“ lyderio pozicijų rinkoje neužleidžia ne...
    „Eurovaistinė“ pristato sveikas kainas: ką sausį galite įsigyti pigiau?

    „Eurovaistinė“ pristato sveikas kainas: ką sausį galite įsigyti pigiau?

    „Eurovaistinė“ kiekvieną mėnesį pristato naujas „sveikas kainas“ – bent 10 aktualiausių mėnesio prek...

    razinka


    Sveikatos horoskopas


    Lakpkričio 23-29 d.

    Avi­nas
    Šią sa­vai­tę šil­čiau ren­ki­tės ir ven­ki­te skers­vė­jų. Tre­čia­die­nį ga­li­te su­sap­nuo­ti pra­na­šiš­ką sap­ną. Šeš­ta­die­nis - tin­ka­ma die­na są­na­rių gy­dy­mui ir spe­cia­liems mankš­tos pra­ti­mams.

    Pakalbėkim apie tai


    Svetur


    G.Thunberg – pranašė savame krašte?

    Klimato aktyvistė iš Skandinavijos Greta Thunberg, matyt, priprato ne tik rėžti paveikias kalbas, bet ir bendrauti su policijos pareigūnais. Praėjusį mėnesį ji buvo sulaikyta Londone, mat į viešbučio patalpas trukdė įeiti naftos ir dujų bendrovių atstovams. Šią savaitę aktyvistė su bendraminčiai nelegaliai savo k...

    Redakcijos skiltis


    Komentarai


    Krokodilo kepenys su saldžiąja puterija
    Henrikas Vaitiekūnas Krokodilo kepenys su saldžiąja puterija
    Kaip striksi dominatriksė?
    Henrikas Vaitiekūnas Kaip striksi dominatriksė?

    Naujas numeris