Rudenį kremo nepakaks

Ringailė Gvildė
2021-09-10
Kosmetologė Viltė Petkevičiūtė tikina, jog priemones odos priežiūrai verta rinktis taip, kad jos atitiktų sezoniškumą, orus. Tiesa, ji nerekomenduoja odos priežiūros rutinos keisti drastiškai. „Kaip palengva keičiasi metų laikai, taip ir odos priežiūros rutiną reikia keisti iš lėto, kad nesukeltume odai papildomo ir nereikalingo streso“, – tikina kosmetologė.
Rudenį kremo nepakaks
Jeigu diena numatoma lietinga ir vėjuota, kosmetologai rekomenduoja kremu veidą patepti ne prieš išeinant į lauką, o pusvalandžiu anksčiau.

Kosmetinės sezonų kaita būtina
Keičiantis orams pravartu iš naujo peržiūrėti kosmetinę. Jeigu vasarą rinkotės lengvą, vandeningos tekstūros kremą, rudens ir žiemos laikotarpiu patariama dienos metu jį pakeisti šiek tiek riebesniu, o vakare teptis drėkinamuoju kremu. Vakare geriausiam efektui pasiekti rekomenduojama kremu odą tepti, kuomet ji dar drėgna, vos nusiprausus.

 
Kosmetologė pabrėžia, jog skaityti kosmetikos priemonių etiketes būtina. Verta įsitikinti, jog naujame dieniniame kreme yra tie ingridientų, kurie apsaugo odą nuo transepidermalinio vandens praradimo ir užtikrina, kad nebūtų pažeistas odos apsauginis barjeras. 
 

„Taukmedžio sviestas, jojobos, makadamijų aliejai apsaugo odą šaltuoju metų laiku, tačiau riebios odos savininkėms maitinamuoju kremu reiktų teptis plonu sluoksniu arba tik tuomet, kai oras tikrai žvarbus, kad odos poros neužsikimštų“, – sako kosmetologė Viltė Petkevičiūtė.

 
Nors rudenėjant atrodo, kad saulės spinduliai lepina vis rečiau, reikia nepamiršti, kad jie neigiamai odą veikia net ir apniukusią dieną. „Vaistinėse galima rasti kremų, kurie turi SPF filtrus ir yra skirti naudoti būtent šaltojo sezono metu. Jų tekstūra kiek skiriasi nuo vasarinių kremų. Taip pat rekomenduoju, jeigu diena numatoma lietinga ir vėjuota, kremu veidą patepti ne prieš išeinant į lauką, o pusvalandžiu anksčiau“, – pataria kosmetologė.
 
Veido megztiniu neuždengsime, bet...

„Kaip ir atvėsus orui rengiamės daugiau sluoksnių, taip ir veido odą patarčiau apsaugoti ne tik kremu. Klaidingas ir galbūt kiek senoviškas požiūris, kad kreminė pudra veido odai žalinga. Mano nuomone, priešingai. Šaltuoju metų laiku užtepta ant veido kreminė pudra sudaro dar vieną odos barjerinę apsaugą dienos metu. Dabar rinkoje tikrai netrūksta dekoratyvinės kosmetikos, kurios sudėtis gera ir tinkama kasdieniam naudojimui. Priemonės, pritaikomos pagal odos tipą ne tik nepablogina odos būklės, bet gali ją pagerinti“, – sako kosmetologė.
 
Vis dėlto vakare svarbiausia tinkamai pašalinti dienos makiažo likučius. Tam pasitarnaus dvigubas prausimas. Pirmiausia per dieną susikaupę nešvarumai – makiažo, kremo likučiai – nuvalomi miceliniu (jeigu turite sausą odą, galite rinktis aliejinės tekstūros prausiklį), o paskui prausikliu nuprausiama oda ir pirmo valymo metu likę nešvarumai. Vėliau, kosmetologė pataria nepamiršti veido odos perbraukti toniku sudrėkintu vatos padeliu, kad po sąlyčio su vandeniu būtų atkurtas reikiamas odos pH ir pasitikrintume, ar gerai nuvalėme veidą, – vatos padelis turi būti švarus. 
Serumų taip pat pravartu nepamiršti. Gausiau juos tepti tinkamiausia vakare, nes būtent naktį intensyviausiai vyksta odos atsinaujinimo procesai.

 
Verta žinoti
Dėl dažno rankų prausimo, dezinfekavimo agresyviais skysčiais, šąlant orams rankų oda tampa jautri, atsiranda žaizdelių, įtrūkimų, kurie sukelia diskomfortą ir skausmą. „Geriausias patarimas – kai šalta, dėvėti pirštines. Rankų oda dėl cheminių priemonių ir rudeninio oro pasidaro jautri, todėl jai reikia skirti daugiau dėmesio. Rankų kremo sudėtyje turėtų būti tokie ingridientai kaip šlapalas, taukmedžio sviestas, glicerinas. Taip pat pravartu retkarčiais pasidaryti parafino voneles rankoms, tiesa, namų sąlygomis tai atlikti sunku, tad geriausia tokią procedūrą atlikti kosmetologo kabinete“, – pataria V.Petkevičiūtė.

lsveikata.lt „Facebook“. Būkime draugai! 
 

Komentuoti:

Vardas:
Komentaras:

    Gydytojas ir pacientas


    S.Mikutis: dėl reabilitologų verčiamasi per galvą

    S.Mikutis: dėl reabilitologų verčiamasi per galvą

    „Šiuo metu tikrai yra didžiulis gydytojų reabilitologų poreikis. Todėl įstaigų vadovai, siekiantys aukšto lygi...
    Reta liga sergančią Virginiją nustebino medicinos galimybės

    Reta liga sergančią Virginiją nustebino medicinos galimybės

    „Kuo daugiau veiklos, tada nėra kada dejuoti! Išmokau suprasti organizmo signalus ir rasti laiko poilsiui, supratau, ...

    Budinti vaistinė


    Ar nauji vaistai greičiau ateis į Lietuvą?

    Ar nauji vaistai greičiau ateis į Lietuvą?

    Nuo kitų metų ES startuos svarbus sveikatos politikos pokytis – jungtinis sveikatos technologijų vertinimas (STV). Ar tai bu...
    Vaistinių tinklas „Camelia“ neužleidžia lyderio pozicijų

    Vaistinių tinklas „Camelia“ neužleidžia lyderio pozicijų

    Jau 30 metų gyvuojantis lietuviško kapitalo vaistinių tinklas „Camelia“ lyderio pozicijų rinkoje neužleidžia ne...

    razinka


    Sveikatos horoskopas


    Lakpkričio 23-29 d.

    Avi­nas
    Šią sa­vai­tę šil­čiau ren­ki­tės ir ven­ki­te skers­vė­jų. Tre­čia­die­nį ga­li­te su­sap­nuo­ti pra­na­šiš­ką sap­ną. Šeš­ta­die­nis - tin­ka­ma die­na są­na­rių gy­dy­mui ir spe­cia­liems mankš­tos pra­ti­mams.

    Pakalbėkim apie tai


    Svetur


    Dirbtinį intelektą pasitelks vaistams gaminti

    Nuo „Chat GPT“ iki virtualių asistentų – dirbtinis intelektas (DI) tampa itin svarbiu šiuolaikinio žmogaus gyvenimo atributu. Didesnę reikšmę jis įgauna ir medicinoje. Panaudojimo spektras itin platus: DI bus galima pasitelkti tiek atliekant tyrimus ar chirurgines procedūras, tiek ir gaminant vaistus.&...

    Redakcijos skiltis


    Komentarai


    Vyrai ir moterys (Nr.3)
    Henrikas Vaitiekūnas Vyrai ir moterys (Nr.3)
    Ar gudresnis valgo skaniau?
    Henrikas Vaitiekūnas Ar gudresnis valgo skaniau?
    Krokodilo kepenys su saldžiąja puterija
    Henrikas Vaitiekūnas Krokodilo kepenys su saldžiąja puterija

    Naujas numeris