9 porų, neliksiančių kartu, tipai

www.lsveikata.lt
2019-03-14
Patyrę psichologai arba santykių ekspertai jau per pirmą susitikimą pastebi tai, kas padės porai išlikti kartu arba, priešingai, kas artina santykių griūtį. Paklausykime jų pastebėjimų.
9 porų, neliksiančių kartu, tipai
Yra poros, kurios pagal visus parametrus atrodo idealios. O po kurio laiko pasirodo, kad jie skirtingai žiūri į kai kuriuos proziškus gyvenimo dalykus, pavyzdžiui, ar turi santuoka būti monogamiška arba kas išneš šiukšles.

Taisyklės tuo geros, kad turi išimtis. Galbūt jums žadėjo, kad kartu prasilaikysite tik metus, o jūs jau ir anūkų susilaukėte. Tada galite tik pasijuokti iš šio sąrašo ir prognozių. Tačiau jose yra ir dalis tiesos, kuri kitiems gali būti naudinga.
 
1. Pora, kurios emocinis balansas sutrikęs.
Jeigu vienas partnerių užsikrauna abiem tenkančią emocinę naštą, po kurio laiko šis balansas sutrinka. O tai savo ruožtu keičia santykių formavimosi dinamiką. Santykiai gi reikalauja pastangų ir rūpesčio: laistymo, nudžiūvusių šakelių nukarpymo, piktžolių ravėjimo.
Kartais nutinka taip, jog vienas partnerių visuomet atsiprašo, ramina konfliktus su išoriniu pasauliu, šluosto ašaras, o kitas vis dažniau rodo „ožius“ – juk taip malonu jaustis lepinamam... Tačiau jums pačiam būtų naudingiau nepadaryti partnerio kovotoju, nes vieną dieną jį aplankys mintis, kad gyvenimas su jumis tai – itin sunkus ir nedėkingas darbas.

 
2. Pora, kur partneriai bando vienas kitą perauklėti. 
Negalite vesti ar ištekėti už to, kuo ateityje taps jūsų partneris, – tuokiatės su tuo, kokis jis yra šiandien. Jeigu jus erzina kokia nors partnerio savybė, susitaikykite su mintimi, kad ji niekur nedings. Ar įstengsite susitaikyti su visais jo trūkumais? Beje, ne visi jie jau tokie nepakenčiami. Taupus? Kada nors tai padės jums išgyventi finansinius sunkumus. Turi daug giminių, todėl jūsų namų durys neužsidaro ne tik savaitgaliais, bet ir darbo dienomis? Vadinasi, jūsų vaikai augs smagioje kompanijoje, neturėsite problemų, kam juos palikti, kai norėsite pabūti tik dviese.
 
3. Tie, kurie partnerį renkasi pagal reikalavimų sąrašą.
Nieko blogo ištekėti už aukšto, sportiško finansininko, kuris laisvalaikiu dar ir eiles rašo. Yra poros, kurios pagal visus parametrus atrodo idealios. O po kurio laiko pasirodo, kad jie skirtingai žiūri į kai kuriuos proziškus gyvenimo dalykus, pavyzdžiui, ar turi santuoka būti monogamiška arba kas išneš šiukšles.
Pragmatiškieji amerikiečiai, kalbėdami apie santuoką, vartoja posakį „deal breaker“ – aplinkybės, trukdančios sudaryti sandėrį, arba lemiamas nepalankus veiksnys. Yra aplinkybės, dėl kurių psichologai nerekomenduoja porai tuoktis, ir jos susijusios su interesų konfliktu. Negalima jų ignoruoti, jeigu tas konfliktas liečia pagrindines vertybes, tikėjimą ir gyvenimo būdą. Pavyzdžiui, jeigu vienas partnerių ryžtingai pareiškia, kad nemyli vaikų, vargu ar laikui bėgant pakeis šį požiūrį.
 
4. Mėgėjai duoti grąžos.
Ji buvo neištikima, jis atsilygino tuo pačiu, išvažiuodamas ilsėtis su kolege. Jis nepanorėjo savaitgalį nuvažiuoti pietų pas jos tėvus ir dabar jie iš principo daugiau nebelanko ir jo tėvų. Tai - labai prastas įprotis. Žaidimas tęsis tol, kol vienas jūsų užaugs ir nustos žaisti, o visi ginčiai, kaip, beje, ir santykiai liks praeityje.
 
5. Seksas ir nieko daugiau.

Aistringas, gal net laukinis seksas – daugelio svajonė. Tačiau ilgalaikiuose santykiuose tenka ir pasikalbėti. Tuomet prasideda siurprizai. Gaila, tačiau idealus atitikimas seksualinėje sferoje ne visuomet garantuoja atitikimą santykiuose.
 
6. Narcizų pora.
Su tais, apie kuriuos sakoma „narcizas“, labai sunku puoselėti santykius. Jie tiek susidomėję savimi, kad „pamiršta“ partnerio atžvilgiu būti empatiški ir atjaučiantys. O šios savybės kaip tik ir yra itin svarbios ilgai bei sėkmingai santuokai. Beje, ir patiems narcizams jų labai reikia.
 

7. Pora, kuri niekuomet nekalbėjo apie pinigus. 
Pokalbiai apie pinigus ne patys seksualiausi, tačiau aptarti tai iki vestuvių, o ir jau gyvenant kartu to nepamiršti yra būtina.
Kas ir kiek dirbs, kas rūpinsis vaikais, iš kur gausite pinigų? Jūsų išrinktasis sako, kad moteris turi rūpintis vaikais ir laukti iš darbo grįžtančio vyro? Nesigraudinkite nurydama klausimą: „O ar mums užteks pinigų? – užduokite jį partneriui. Ginčus dėl pinigų ir išlaidų šeimos santykių specialistai laiko skyrybų šaukliais.
 
8. Gegužė su gruodžiu. 
30 metų skirtumas tarp partnerių reikšmingas ne tik tada, kai partneriams 25 ir 55 metai, bet ir kai 45 ir 75. Aišku, norisi pratęsti jaunystę, šalia savęs turint jauną sutvėrimą ir norisi, kad sutuoktinis būtų solidus vyras. Na, išimčių pasitaiko ir santykiai būna sėkmingi. Tačiau tik išimčių...
 
9. „Išeik! Ne, sugrįžk!“
Yra tokių artistiškų porų, kurios nė dienos negali pragyventi be dramos. Tačiau tai irgi daugiau išimtis nei taisyklė. Dažnai tai demonstracinio tipo žmonės, kuriems reikia publikos dėmesio, nuolatinių žiūrovų, na, tegul bent vieno, sėdinčio tamsioje salėje. Jie net palieka taip tarsi baigėsi pjesė ir netrukus nugriaudės aplodismentai. Tačiau dažniausiai pasigirsta tik partnerio palengvėjimo atodūsis.


lsveikata.lt „Facebook“. Būkime draugai! 
 

Komentuoti:

Vardas:
Komentaras:

    Gydytojas ir pacientas


    Ar šįryt išsivalėte dantis?

    Ar šįryt išsivalėte dantis?

    Tik pusė Lietuvos ikimokyklinio amžiaus vaikų tėvų ar globėjų kasdien ryte valo vaikams dantis, rodo naujausias Vilniaus miesto sa...
    A.Radžiūnas: kenčiantiems lėtinį skausmą jau turime ką pasiūlyti

    A.Radžiūnas: kenčiantiems lėtinį skausmą jau turime ką pasiūlyti

    „Lėtinį skausmą kenčiantis žmogus gyvena nuolatinėje baimėje, kad skausmas paaštrės“, – sako Kauno klinik...

    Budinti vaistinė


    Vaistinių tinklas „Camelia“ neužleidžia lyderio pozicijų

    Vaistinių tinklas „Camelia“ neužleidžia lyderio pozicijų

    Jau 30 metų gyvuojantis lietuviško kapitalo vaistinių tinklas „Camelia“ lyderio pozicijų rinkoje neužleidžia ne...
    „Eurovaistinė“ pristato sveikas kainas: ką sausį galite įsigyti pigiau?

    „Eurovaistinė“ pristato sveikas kainas: ką sausį galite įsigyti pigiau?

    „Eurovaistinė“ kiekvieną mėnesį pristato naujas „sveikas kainas“ – bent 10 aktualiausių mėnesio prek...

    razinka


    Sveikatos horoskopas


    Lakpkričio 23-29 d.

    Avi­nas
    Šią sa­vai­tę šil­čiau ren­ki­tės ir ven­ki­te skers­vė­jų. Tre­čia­die­nį ga­li­te su­sap­nuo­ti pra­na­šiš­ką sap­ną. Šeš­ta­die­nis - tin­ka­ma die­na są­na­rių gy­dy­mui ir spe­cia­liems mankš­tos pra­ti­mams.

    Pakalbėkim apie tai


    Svetur


    G.Thunberg – pranašė savame krašte?

    Klimato aktyvistė iš Skandinavijos Greta Thunberg, matyt, priprato ne tik rėžti paveikias kalbas, bet ir bendrauti su policijos pareigūnais. Praėjusį mėnesį ji buvo sulaikyta Londone, mat į viešbučio patalpas trukdė įeiti naftos ir dujų bendrovių atstovams. Šią savaitę aktyvistė su bendraminčiai nelegaliai savo k...

    Redakcijos skiltis


    Komentarai


    Krokodilo kepenys su saldžiąja puterija
    Henrikas Vaitiekūnas Krokodilo kepenys su saldžiąja puterija
    Kaip striksi dominatriksė?
    Henrikas Vaitiekūnas Kaip striksi dominatriksė?

    Naujas numeris