Vaiva Budraitytė: „Būkite egoistai ir gyvenkite tik šia diena“

Roma Macijauskaitė
2021-01-04
Astrologė ir būrėja Vaiva Budraitytė, kasdien bendraujanti su įvairaus amžiaus ir profesijų žmonėmis, pastebi, kaip šie metai pakeitė juos ir jų interesus. Vietoj anksčiau rūpėtų materialių dalykų dabar viršų ima saugumas, sveikata ir rytdiena.
Vaiva Budraitytė: „Būkite egoistai ir gyvenkite tik šia diena“
„Lietuva nuo 2021-ųjų gyvens geriau. Metų pradžioje baigsis didieji apribojimai, turėtume po truputį pradėti kilti į viršų. Bet bendras pasaulio fonas trukdys pasijusti gerai, pasaulyje netrūks neramumų, revoliucinių nuotaikų“, - prognozuoja astrologė ir būrėja Vaiva Budraitytė.

- Įprastai sveikintumėmės jūsų būrimo salone Vilniuje, deja, laikas toks, kai kalbamės nuotolinio ryšio priemonėmis. Kaip gyvenate šiuo keistu metu? Kaip bendraujate su klientais?
Liūdnokai gyvenu, klientus dažniausiai priimu internetu, tačiau jų nėra tiek, kiek būdavo anksčiau. Todėl su vyru Gaudentu labiausiai kenčiame dėl veiklos stokos ir nerimo, kaip reikės gyventi toliau.
 
Dėl ko žmonės kreipiasi? Gal šiuo įtemptu laiku išryškėjo naujos problemos?
- Didžiausias nerimas kankina menininkus, žurnalistus, individualią veiklą turinčius žmones. Jie išgyvena, ar sugebės atiduoti paskolą, ar nereikės namų parduoti, ar nesusirgs tėveliai. Merginos teiraujasi dėl vestuvių – atidėti jas ar ne. Tačiau pagal prietarus nėra geras ženklas nukelti vestuves. Jei jos suplanuotos, geriau surengti kuklias, švęsti kad ir keturiese. Visas kitas numatytas šventes, pavyzdžiui, krikštynas atidėti galima. O kokia data tuoktis tinkamiausia, reikia žiūrėti individualiai – pagal kiekvienos poros horoskopą. Tikrai nemažai porų ketina tuoktis 2021-aisiais.

Įdomu ir nauja yra tai, kad daug jaunimo domisi, kur jiems geriau mokytis – Lietuvoje ar užsienyje. Šio viruso akivaizdoje jaunuoliai dairosi studijų Švedijoje, Ispanijoje, Naujojoje Zelandijoje. Ir sparnus ketina kelti ne po vieną, o su draugu ar antrąja puse. Net ir vyresni žmonės, kurie pasiekė pensinį amžių, svarsto viską parduoti ir kažkur pasaulio pakraštyje nusipirkus trobelę įsikurti.
Na, o šiaip žmonės bijo sirgti, nes supranta, kad šiuo laiku gauti gydytojų pagalbą yra sudėtinga.
 
Esate sakiusi, kad „sveikata ir energija neatsiranda iš niekur, tai yra juodas darbas“. Papasakokite, kaip rūpinatės savąja? 
Vasarą pririnkau nemažai žolelių, tad geriame įvairias vaistažolių arbatas, o sutrintų žolelių miltelius supilu į kapsules ir naudojame kovodami su peršalimu, uždegimais. Geriame daug jonizuoto vandens. Tik žmonės turėtų atsiminti, kad kambario temperatūros vanduo yra per šaltas, reikia gerti tokį, kurio temperatūra siekia apie 42 laipsnius – kad sušildytų organizmą. Šaltas vanduo didina nerimą, depresiją. O Tibeto medicina skelbia: jei gersi šiltą vandenį – sulieknėsi, šaltą – sustorėsi. Norint sulieknėti, šiltą vandenį reikia gerti iki valgio likus penkiolikai dvidešimt minučių, norint priaugti svorio – po valgio penkiolikai dvidešimt minučių.
Kasdien medituojame, dažniausiai vakare – kad sumažintume stresą ir įtampą.
O norintiems nesusirgti gripu, patarčiau būti veganais. Antai kasmet po naujųjų ateina gripo ir peršalimo ligų banga. Nes tuo laiku, kai reikia laikytis pasninko ir tokiu būdu valyti organizmą, žmonės valgo žuvį, pieno produktus ir pan. Taigi, daug žmonių nesilaiko pasninko. Teisingas pasninkas yra veganinio maisto periodas, kai tik kartą per savaitę, jei norisi, galima suvalgyti kiaušinį ar silkės gabaliuką. Na, o per Kūčias, Kalėdas ir Naujuosius žmonės persivalgo, organizmas nebeatlaiko ir po švenčių šokteli sergamumas.
 
Daug dėmesio skiriate mitybai – papasakokite, kaip maitinatės? 
- Devyniasdešimt procentų mūsų mitybos yra veganinė. Mums tai skanu ir patinka. Pati pasigaminu avižų pieno, pasirauginu probiotinio gėrimo, ruošiu užtepėles, labai mėgstame avižas, išsikepame ir sveikuoliškų avižinių sausainių su medumi ir džiovintais vaisiais.
Pamarinuoju imbiero šaknį su ciberžole, sojos padažu bei naminiu obuolių actu. Po kelių dienų marinavimo perkeliu į šaldytuvą. Prieš valgį ar jo suvalgome kelis marinuoto imbiero gabalėlius – tai puikiai valo plaučius, kepenis, organizmą nuo gleivių ir svarbiausia yra skanu. Šis receptas kaip puikiai stiprinantis sveikatą tiks tiems, kam kyla rūgštingumas dėl sveikatai naudingų raugintų kopūstų, agurkų, burokėlių.

Visada valgome apie dvyliktą ir septynioliktą valandomis. Renkamės karštą maistą. Valgome košes, sriubas, miso, salotas, kurias gardiname šalto spaudimo aliejumi. O jį šiemet pati spaudžiau iš graikinių riešutų. Išspaustus riešutų tirščius panaudojau gamindama saldainius su džiovintais vaisiais ir medumi – stengiuosi produktus naudoti taip, kad neliktų atliekų. Valgome tik mūsų pačių keptą ruginę duoną.
Pastebėjau, kad pažiūrėjus žinias, šokteli kraujo spaudimas. Tad man viena garbaus amžiaus ponia patarė suvalgyti lašinių riekelę, ir tikrai – duoną pabarsčiau juodaisiais pipirais, uždėjau lašinių ir suvalgius spaudimas bei įtampa nukrito.
 
O kaip rūpinatės oda? 
- Praėjusį rudenį po trejų metų pertraukos ryžausi botokso injekcijoms veide. Efektas man patinka, tik svarbu nepamiršti masažo. Anksčiau kartą per savaitę lankydavausi pas kosmetologę veido procedūroms, masažui, nes ne tik kūno, bet ir veido raumenys privalo būti judinami, mankštinami. Kas pusmetį mano veidui atliekamas japoniškas kobido masažo kursas. Dabar, negalėdama lankytis salone, pati veidą pamasažuoju tepdama kremu ar aliejumi.
Visada sakau: išorėje atsispindi tai, kiek kūnas užterštas iš vidaus. O jei organizmui neleidžiate nė dešimties valandų pailsėti be maisto, niekada gražiai neatrodysite. Organizmą būtina valyti pirtyje, maudantis jūroje, pagulint vonioje, badaujant laikas nuo laiko. Tarkime, aš į vonią pilu po kilogramą druskos ir sodos, tokioje oda „atiduoda“ nuodus, pasiima švarų vandenį. Stengiuosi vonioje pamirkti – tai ne tik puikiai valo organizmą nuo toksinų, bet yra ir puiki peršalimo ligų profilaktika. Po vonios ištepu odą geru natūraliu aliejumi ir dar išgeriu šilto šarminio vandens stiklinę.

 
Prasidėjo nauji metai. Kokius juos žvaigždės prognozuoja pasauliui, Lietuvai? Dauguma sako, kad baisesnių už 2020-uosius negali būti. Ar tiesa?
- Lietuva nuo 2021-ųjų gyvens geriau. Metų pradžioje baigsis didieji apribojimai, turėtume po truputį pradėti kilti į viršų. Bet bendras pasaulio fonas trukdys pasijusti gerai, pasaulyje netrūks neramumų, revoliucinių nuotaikų.
Žmonės bus energingesni, darbingesni, tiesa, kai kurių optimizmas bus nepamatuotai didelis. Ims laisvėti suvaržytos kūrybinės galios, bus puikus metas atsikratyti jau atgyvenusių dalykų, seksis aktyviems. Sklandžiausias periodas mūsų šaliai turėtų būti vasario-kovo mėnesiai, o balandis, gegužė ir rugpjūtis bus problematiškesni. Balandį ir Lietuvoje gali kilti pasipriešinimo, nepaklusnumo banga.
Iš pasaulinio koronos kalėjimo būsime paleisti tik 2023-2024 metais.
 
Ko palinkėsite skaitytojams? 
- Linkiu sėkmės, kantrybės ir sveikatos. Linkiu atsikratyti baimės ir nesijaudinti dėl to, ko negalima pakeisti. Būti egoistais ir rūpintis tik šia diena bei artimiausia aplinka. Linkiu pozityvaus mąstymo.


lsveikata.lt „Facebook“. Būkime draugai! 

Komentuoti:

Vardas:
Komentaras:

Komentarai

      Gydytojas ir pacientas


      G.Vitkauskienė: ne liga turi valdyti pacientą, o jis ligą

      G.Vitkauskienė: ne liga turi valdyti pacientą, o jis ligą

      „Šeimos medicina mane sužavėjo pacientų įvairove, galimybe dalyvauti paciento diagnostikoje ir ilgalaikiame stebėjime...
      V.Žu­kaus­kie­nė: chi­rur­gės pai­nio­ja­mos su slau­gy­to­jo­mis

      V.Žu­kaus­kie­nė: chi­rur­gės pai­nio­ja­mos su slau­gy­to­jo­mis

      Ab­do­mi­na­li­nės chi­rur­gi­jos gy­dy­to­ja Vik­to­ri­ja Žu­kaus­...

      Budinti vaistinė


      Vaistų prieinamumas: ar pakanka finansavimo?

      Vaistų prieinamumas: ar pakanka finansavimo?

      „Kompensavimo sistema ir sąlygos pacientams laiku įsigyti reikalingų vaistų turėtų būti gerinamos“, – Seimo Svei...
      „Eurovaistinė“ pristato sveikas kainas: ką balandį galite įsigyti pigiau?

      „Eurovaistinė“ pristato sveikas kainas: ką balandį galite įsigyti pigiau?

      „Eurovaistinė“ kiekvieną mėnesį pristato naujas „sveikas kainas“ – bent 10 aktualiausių mėnesio prek...

      Sveika šeima


      Automobilius gatvėse stabdys ir aplinkosaugininkai

      Senas taršių automobilių parkas ir didelė miestų tarša Aplinkos ministeriją privertė griebtis pokyčių – sustiprinti aplinkosaugininkų įgaliojimai transporto priemonių taršos srityje. Netrukus keliuose vairuotojus stabdys ne tik policija, bet ir aplinkos apsaugos pareigūnai. Saugaus eismo ekspertai iniciatyv...

      Sveikatos horoskopas


      Lakpkričio 23-29 d.

      Avi­nas
      Šią sa­vai­tę šil­čiau ren­ki­tės ir ven­ki­te skers­vė­jų. Tre­čia­die­nį ga­li­te su­sap­nuo­ti pra­na­šiš­ką sap­ną. Šeš­ta­die­nis - tin­ka­ma die­na są­na­rių gy­dy­mui ir spe­cia­liems mankš­tos pra­ti­mams.

      Pakalbėkim apie tai


      Svetur


      JK – mirtinai pavojingo kraujo skandalas

      Artėja didžiausio Jungtinės Karalystės sveikatos sektoriaus istorijoje skandalo atomazga. Praėjusio amžiaus 8 ir 9 deš. šalyje plačiai naudoti užkrėsti kraujo preparatai iš JAV. Gegužės viduryje žadama paskelbti tyrimo rezultatus. Jau dabar aiškėja, kad užkrėstas kraujas buvo naudojamas sąmoningai. Apie ta...

      Redakcijos skiltis


      Komentarai


      Ir turtuoliai verkia
      Henrikas Vaitiekūnas Ir turtuoliai verkia
      Kas po devintu prakaitu slypi?
      Henrikas Vaitiekūnas Kas po devintu prakaitu slypi?
      Pavėlavęs perspaudų rinkinys
      Henrikas Vaitiekūnas Pavėlavęs perspaudų rinkinys

      Naujas numeris