LSMU Kauno ligoninė – milijoninės investicijos į kokybę

Sima Kazarian
2023-06-02
Kaip teigia Lietuvos sveikatos mokslų universiteto (LSMU) Kauno ligoninės generalinis direktorius prof. habil. dr. Albinas Naudžiūnas, atnaujinimo darbai įstaigoje pastaruoju metu įgauna vis didesnį pagreitį. Ligoninė investuoja į infrastruktūrą, įrangą, organizacinius sprendimus, kad paprastėtų paciento kelias, sklandžiau vyktų ūkio valdymas. Tai atsiliepia galutiniam rezultatui – puikiai veikianti įstaiga traukia medikus, pelno pacientų pasitikėjimą.
LSMU Kauno ligoninė – milijoninės investicijos į kokybę
Vaikų konsultacinė poliklinika įsikūrė korpuse, kur veikia ir kiti LSMU Kauno ligoninės vaikų ligoms gydyti skirti padaliniai.

Moderni Vaikų konsultacinė poliklinika
Direktorius Albinas Naudžiūnas teigia, kad LSMU Kauno ligoninė nuolat įgyvendina svarbius infrastruktūros projektus, kuriems pritraukiamos Europos Sąjungos, valstybės biudžeto, Kauno savivaldybės ir Lietuvos sveikatos mokslų universiteto investicijos ir pačios ligoninės lėšos.
 
Vienas projektų, kurį finansavo pati ligoninė – Vaikų konsultacinė poliklinika, kuri pernai persikėlė į naujas modernias patalpas. „Tai – ilgai ir kruopščiai brandinta idėja. Naujose patalpose sudarytos patogesnės veiklos sąlygos darbuotojams ir pacientams“ – sakė A.Naudžiūnas. Vaikų konsultacinėje poliklinikoje teikiamos specializuotos antrojo lygio ambulatorinės paslaugos, kasmet čia apsilanko 11-12 tūkst. vaikų iš Kauno regiono ir kitų šalies vietų.
 
Poliklinika įsikūrė korpuse, kur veikia ir kiti ligoninės vaikų ligoms gydyti skirti padaliniai. Paslaugų koncentravimas leidžia dar labiau pagerinti darbo efektyvumą. Čia telkiami įvairių specialybių gydytojai: vaikų ligų, otorinolaringologai, infekcinių ligų gydytojai, vaikų pulmonologai, vaikų nefrologai, vaikų gastroenterologai, vaikų kardiologai, fizinės medicinos ir reabilitacijos specialistai.



 
Geriatrijos lyderiai
Balandžio pabaigoje viename LSMU Kauno ligoninės korpusų buvo atidarytas Geriatrijos centras. Jame ir jo prieigose iš esmės atnaujinta infrastruktūros bazė. Tam buvo parengtas projektas ir pritraukta beveik 6 mln. eurų ES fondų lėšų. Įgyvendinant projektą suremontuotos ir perplanuotos visos patalpos, įsigyta medicininės įrangos.
„Šis centras yra dar vienas reikšmingas žingsnis diegiant pažangius ir modernius gydymo metodus mūsų įstaigoje“, – tvirtino A.Naudžiūnas. Lietuvoje plėtojamoje geriatrijos paslaugų srityje LSMU Kauno ligoninė tampa lydere, kuri praktiškai parodo, kaip pasiekti geriausius šių metodų derinimo rezultatus ir optimaliu būdu užtikrinti pacientų gydymo poreikius.
 
Geriatrijos centre įrengtos dvivietės ir vienvietės palatos su visais reikalingais buitiniais sprendimais ir patarnavimais, naujais baldais, įrengta mokomoji virtuvė bei atskiras valgomasis pacientams, šiuolaikiškai įrengta kineziterapijos salė, ergoterapijos, maldos kambarys, šiuolaikiškai įrengti gydytojų ir personalo kabinetai, paskirtos erdvės studentams, veikia internetas.
 
„Įsigijome brangios medicininės įrangos: kompiuterinį tomografą (apie 900 tūkst. eurų vertės), šviesolaidinį rinofarinolaringoskopą, mobilų rentgeno aparatą, mobilų ultragarso aparatą, densitometrijos aparatą, stacionarų ultragarso aparatą bei įvairių gydymui reikalingų priemonių“, – vardijo A.Naudžiūnas.
 
Investicijos tuberkulioze sergantiems vaikams
LSMU Kauno ligoninės Vaikų ligų skyriuje per metus tiriama ir gydoma 100-150 vaikų dėl lokalios ir latentinės tuberkuliozės. Norint sudaryti galimybes jiems gauti aukščiausio lygio medicinines paslaugas bei sukurti geras sąlygas stacionare, pernai visiškai atnaujintas Vaikų ligų skyriaus tuberkuliozei gydyti skirtas padalinys.
 

„Pasirūpinome, kad mažieji pacientai ir jų tėveliai, lankytojai turėtų komfortiškas sąlygas: visose palatose įrengta moderni oro rekuperacijos sistema, kondicionieriai, miegamieji foteliai lydinčiam asmeniui, televizoriai ir šaldytuvai“, – pasakoja A.Naudžiūnas. – Daugelis vaikų šiame skyriuje dėl tuberkuliozės gydomi net po kelis mėnesius, todėl svarbu užtikrinti ir geras mokymosi sąlygas. Tam turime mokymo patalpas, skyriuje veikia internetas, todėl galimas ir nuotolinis mokymas.“
 
Taip pat suremontuota kvėpavimo gimnastikos-kineziterapijos salė ir kitos kokybiškam ligonių gydymui užtikrinti būtinos patalpos, įsigyta interaktyvi reabilitacijos sistema, rentgeno, dirbtinio plaučių ventiliavimo, lazerio terapijos aparatai. Iš viso medicininei įrangai skirta beveik pusė milijonų eurų.


 
Kyla Ortopedijos traumatologijos korpusas

Pasiteiravus, kokie dar svarbūs pokyčiai laukia ateityje, ligoninės vadovas pasidžiaugė kylančiu Ortopedijos traumatologijos korpusu, kuriame numatytos erdvės studentams bei akademiniai veiklai. Korpuse įsikurs šiuo metu Kauno centre veikiantis Traumatologijos punktas, bus įrengtos penkios modernios operacinės, palatos pacientams su 50 lovų, konsultacijų ir tyrimų kabinetai su nauja diagnostine ir gydymo įranga.
 
A.Naudžiūnas teigia, kad puikiai dirbantiems ir profesionalumu garsėjantiems įstaigos ortopedams traumatologams bei jų pacientams čia bus sukurtos geresnės sąlygos. „Šiame padalinyje visus metus turime vieną didžiausių pacientų srautų, atliekama daug operacijų, teikiama konsultacijų. Dabartinės patalpos miesto centre mena ilgą ir garbingą istoriją, tačiau jos jau sunkiai tenkina dabartinius poreikius, jas reikėtų iš esmės rekonstruoti. O didesnė paslaugų koncentracija vienoje vietoje yra daug ekonomiškesnė ir naudingesnė tiek darbuotojams, tiek pacientams“, – kalbėjo ligoninės generalinis direktorius.
 
Netoli naujojo korpuso iškils ir kitas statinys, kur įsikurs modernus terapinių ir chirurginių ligonių priimamasis, Intensyvios terapijos ir reanimacijos skyrius, laboratorija.
 
Atnaujinta medicininė įranga
Siekdami sveikatos priežiūros paslaugų prieinamumo ir kokybės įstaiga nuolat atnaujina medicininę įrangą investuodama į naujausius ir moderniausius sprendimus, tačiau pastarųjų metų investicijos pranoksta tai, ką ligoninė turėjo iki šiol. Kaip paaiškina A.Naudžiūnas, tokios brangios ir modernios įrangos šioje gydymo įstaigoje anksčiau nebuvo. Naujos technologijos gerina ne tik pacientų gydymo kokybę ir ligų diagnostiką, bet ir medicinos darbuotojų patirtį ir galimybes.
 
Neseniai ligoninėje atsirado naujas magnetinio rezonanso tomografas, kompiuterinis tomografas, angiografas, laporaskopinis bokštas, densitometrijos aparatas... Urologai ypač džiaugėsi, kad ligoninė investavo į ekstrakorporinės litotripsijos sistemą. Litotriptorius leidžia pašalinti pavojingus akmenis be intervencijos į organizmą. Pacientui nereikia taikyti anestezijos, pooperacinės priežiūros. Litotriptorius akmenis inkstuose ar šlapimo takuose aptinka rentgeno spindulių arba ultragarsu. Urologas procedūros metu mato tikslią akmens vietą ekrane ir nustato aparatą, kad jis veiktų tiksliai ten, kur reikia. Procedūros metu tankios akustinės bangos skverbiasi pro kūną ir pasiekusios šlapimo takuose ar inkste esantį akmenį jį skaldo. Aparatas skaldo kalcinatus, kurių dydis yra nuo 5 iki 20 mm. Procedūrai pacientas paguldomas į dienos stacionarą ir tą pačią ar kitą dieną išleidžiamas namo.
 
Medicininė įranga svarbi ir dėl to, kad LSMU Kauno ligoninėje vykdoma akademinė veikla. Inovacijos kelia įstaigos kartelę leisdamos studentams prisiliesti prie pažangiausių diagnostikos ir gydymo metodų. Kartu su LSMU stiprinama studijų ir mokslinė bazė glaudžiai integruojama į ligoninės veiklą.

lsveikata.lt „Facebook“. Būkime draugai! 
 

Komentuoti:

Vardas:
Komentaras:

    Gydytojas ir pacientas


    Ar šįryt išsivalėte dantis?

    Ar šįryt išsivalėte dantis?

    Tik pusė Lietuvos ikimokyklinio amžiaus vaikų tėvų ar globėjų kasdien ryte valo vaikams dantis, rodo naujausias Vilniaus miesto sa...
    A.Radžiūnas: kenčiantiems lėtinį skausmą jau turime ką pasiūlyti

    A.Radžiūnas: kenčiantiems lėtinį skausmą jau turime ką pasiūlyti

    „Lėtinį skausmą kenčiantis žmogus gyvena nuolatinėje baimėje, kad skausmas paaštrės“, – sako Kauno klinik...

    Budinti vaistinė


    Vaistinių tinklas „Camelia“ neužleidžia lyderio pozicijų

    Vaistinių tinklas „Camelia“ neužleidžia lyderio pozicijų

    Jau 30 metų gyvuojantis lietuviško kapitalo vaistinių tinklas „Camelia“ lyderio pozicijų rinkoje neužleidžia ne...
    „Eurovaistinė“ pristato sveikas kainas: ką sausį galite įsigyti pigiau?

    „Eurovaistinė“ pristato sveikas kainas: ką sausį galite įsigyti pigiau?

    „Eurovaistinė“ kiekvieną mėnesį pristato naujas „sveikas kainas“ – bent 10 aktualiausių mėnesio prek...

    razinka


    Sveika šeima


    Ar šįryt išsivalėte dantis?

    Tik pusė Lietuvos ikimokyklinio amžiaus vaikų tėvų ar globėjų kasdien ryte valo vaikams dantis, rodo naujausias Vilniaus miesto savivaldybės visuomenės sveikatos biuro „Vilnius sveikiau“ atliktas tyrimas. Konferencijoje dantų priežiūros specialistai aptarė esamą padėtį bei prevencines strategijas, padėsiančias spręsti spa...

    Sveikatos horoskopas


    Lakpkričio 23-29 d.

    Avi­nas
    Šią sa­vai­tę šil­čiau ren­ki­tės ir ven­ki­te skers­vė­jų. Tre­čia­die­nį ga­li­te su­sap­nuo­ti pra­na­šiš­ką sap­ną. Šeš­ta­die­nis - tin­ka­ma die­na są­na­rių gy­dy­mui ir spe­cia­liems mankš­tos pra­ti­mams.

    Pakalbėkim apie tai


    Svetur


    G.Thunberg – pranašė savame krašte?

    Klimato aktyvistė iš Skandinavijos Greta Thunberg, matyt, priprato ne tik rėžti paveikias kalbas, bet ir bendrauti su policijos pareigūnais. Praėjusį mėnesį ji buvo sulaikyta Londone, mat į viešbučio patalpas trukdė įeiti naftos ir dujų bendrovių atstovams. Šią savaitę aktyvistė su bendraminčiai nelegaliai savo k...

    Redakcijos skiltis


    Komentarai


    Krokodilo kepenys su saldžiąja puterija
    Henrikas Vaitiekūnas Krokodilo kepenys su saldžiąja puterija
    Kaip striksi dominatriksė?
    Henrikas Vaitiekūnas Kaip striksi dominatriksė?

    Naujas numeris